Davranış Bozuklukları ne yapmam lazımmm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

bebisimm82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2010
249
5
116
İstanbul
kızım 1,5 yaşında ve kızınca, oyuncağını biri alınca, bazende sebep yokken karşısında kim olursa olsun vurmaya, ısırmaya çalışıyor nasıl davranıcam şaşırdımmm..

Zor bir durum.. Tam olarak konuşmaya başlamadığı ama söylenen herşeyi de anlamaya başladığı bir dönem.. bizim henüz bi 7-8 ayımız var o zamana.. bence tepki vermelisiniz bir şekilde.. önce basit haırlarla ki sanırım bunu denemişsinizdir sonra da canınızı yaktığını belli edin derim ben.. mesela ağlamaya başlayın ve küsün.. işe yaramaz ise anlayabileceği cezalar verirsiniz diye bir öneri vereyim.. pedagog ya da o yaşta çocuğu olan bi anne değilim ama 1.5 yaşında bir yeğenim var ve kardeşimin yaptıklarını anlattım kısım kısım..

Konu ile tecrubesi olan anneler sanırım birazdan önerilere başlarlar..

Kolay gelsin..

Unutmadan. ne olursa olsun taviz vermeyin.. ağlayınca her istediği olursa ya da sinirlennce bunu otomatik olarak iş yaptırma dürtüsüne dönüştürür..

söylediğiniz herşeyi yaptım belki yanlış ama eline eline vurdum bile. ama nafile yok. arkadaşları arasında zor durumda kalıyorum. konuşamadığı için diyor kimiside bilemiyorum

Benim halamın torunu var iki yaşında henüz konuşmuyor o da böyle sebep olmasa da saldırgan davranıyor aynı yaşta kız yeğenim var o da gayet güzel konuşuyor böyle bir hareketi çok nadir oluyor olunca da anlatıyoruz anlıyor tekrarlamıyor yani bence de konuşamadığı için yapıyor olabilir halamın torunu gibi olan daha çok çocuk biliyorum onlar da konuşmaları bir iki cümleyi geçmediği için saldırgan tutumlarla dertlerini anlatıyorlar. Bence gerçekten uzman görüşlü biriyle görüşebilirsiniz etrafınızda yoksa da faceden falan annelere yardımcı olan siteler var bazı uzmanların onlara sorabilirsiniz.
Üzülmeyin her çocuğun saldırgan olduğu bir dönem oluyor 2-4 yaş arası diye biliyorum ben.
Normal bir durum mu bir şey diyemem ama normal tepkiler vermek önemli.
Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun güzel günlere büyüsünler.

Benim halamın torunu var iki yaşında henüz konuşmuyor o da böyle sebep olmasa da saldırgan davranıyor aynı yaşta kız yeğenim var o da gayet güzel konuşuyor böyle bir hareketi çok nadir oluyor olunca da anlatıyoruz anlıyor tekrarlamıyor yani bence de konuşamadığı için yapıyor olabilir halamın torunu gibi olan daha çok çocuk biliyorum onlar da konuşmaları bir iki cümleyi geçmediği için saldırgan tutumlarla dertlerini anlatıyorlar. Bence gerçekten uzman görüşlü biriyle görüşebilirsiniz etrafınızda yoksa da faceden falan annelere yardımcı olan siteler var bazı uzmanların onlara sorabilirsiniz.
Üzülmeyin her çocuğun saldırgan olduğu bir dönem oluyor 2-4 yaş arası diye biliyorum ben.
Normal bir durum mu bir şey diyemem ama normal tepkiler vermek önemli.
Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun güzel günlere büyüsünler.

teşekkürler canım inşallah düzelir bu durum geçici bir dönemdir.

Back
X