Ne Yapsa Kilo Veremeyen Yağmurun Diyet Günlüğü

elizyagmur

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2014
28
3
6
35
Ankara
2 hafta önce kendimi gerçkten kötü hissederek yeniden diyet yapmaya başladım. Bu ara 1.68 boyunda 69 kiloyum. Günler haftalar aylar geçiyor ve ne yapsam kilo veremiyorum. 3 sene önce diyetisyene gidip 8 kiloyu tam 7 ayda vermem ayrı bir komedi hikayesidir ve ilk defa o zaman 61 kg olup baya zayıf olmuştum sora yeniden kilo aldım. Çok kilolu değilim ama çok kafama takıldığı için takıntı oldu ve artık 58 kg olmayı kafama koydum. Bu arada triod için kontrolede gittim ve triodlerim yavaş çalıştığı için ilaç kullanıyorum 2 aydır. Ve ocak basından beri çok dikkatlyim ayrıca sporada gidiyorum bunu yanında son bir haftadır o kadar güzel ve düznli yediklerime dikkat edip 5 gün spor yapmama ragmen 1 kg almışım. Dün tam bütün isteğim arzum kaçmışken. PES ETMEYİP buraya da yazaral devam etmeye karar verdim.

Ben tatlıya dayanamıyorum. Ama son 1 haftadır kuru kayısı dışında tatlı yemedim. Kendimi tebrik ediyorum :9: Dün tekrar tartıldım ve 1 hafta önce 68 ken dün 69 çıktım.

Ve ben hayatımda hiç 58 kilo olmadımmmm....

Son düzenleme:
Aslında yediklerimi çok değiştirmek istemiyorum. Sadece azaltmak istiyorum. Zaten et yiyorum. O yüzden iş yerinde öğlen yemek yerken biraz zorlanıyorum. Çünkü makarna ve pilav mutlaka oluyor. Ama bir haftadır tatlı yemeyerek aslında biraz uzaklaşmaya çalışıyorum. Deli gibi de spor yapıyorum. Neyi yanlış yapıyorum. Bakalım bu bir haftanın sonunda değişim olacak mı her akşam yediklerim yazmayı planlıyorum... Ve her hafta pazartesi tartılıp yazacağım.

69 kgla başlamış oldum böylece...

Bu hafta inanılmaz güzel geçiyoru. Hala tatlı sürmedim ağzıma :) çok mutluyum. haftasonundan tedirgin oluyorum sadece. Ondada b beyaz şarabın içine soda karıştırarak seyrelterek arkadşlarıma eşlik etmeyi düşünüyorum.

Hayatımda sanırım ilk defa bu kadar istikrarlıyım tatlı ve yemek konusunda. Aslında beynime öyle bir kodlamışım ki canım çok fazla bişi yemekte istemiyor. Bastırdığımda açlığımı geçiyor.

Pazartesiden beri kahvaltı hariç ekmek yemedim.
Aslında et yiyemiyorum ama protein almadan olmuyor, zorla köfte yedim dün akşam ama ekmek yemedim ve bunun yanında püredende 2 kaşık yedim. Ara öğünlerimi atlamıorum çünkü atlarsam çok acıkıyorum. Su ve beyaz çay içerek bol bol kendimi tok tutuyorum. Birde KEFİR! kefir gerçekten mucizevi bir şey.... İnanılmaz tok tutuyor! 4 gibi içtiğimde akşam yemeğinde de az yiyorum kefir sayesinde kefir içmediğimde daha çok acıktığımı gördüm.

Bunun yanında zaten kefir inanılmaz sağlıklı birşey..

Aramızda 6 yaş ve 10 kilo gibi bir fark olsa da ben de aynı senin gibiyim. Rejim ve spor yapıp üstüne kilo alıyorum. Umarım bu lanet döngüyü kırarız. Başarılar ve bol sabırlar...

Aramızda 6 yaş ve 10 kilo gibi bir fark olsa da ben de aynı senin gibiyim. Rejim ve spor yapıp üstüne kilo alıyorum. Umarım bu lanet döngüyü kırarız. Başarılar ve bol sabırlar...

Bu hafta daha iyi gidiyor benim. Aslında azar azar kaçırmaları bırkatıgımdan ve kefirle tok kaldıgımı anladığımdan beri iyi gidiyor. Kefiri gerçekten tavsiye ediyorum. Birde sanırım kilo veremiyorum diye kafaya taktıkça daha çok veremiyorum. Ama çok istekliyim... ayrıca hiç kaçamak yapmıyorum. Azıcık uucundan alıyım bile demiyorum.. bazen canım cok istiyor hemen su yada yeşil çaya saldırıyorum :D
Yok yok kararlıyım bu sefer olucakkkk.... bu kadar azmin ve dikkatli olmanın üstünede kilo veremzsem isyann ediceemmmmm... umarım snde istediğin kiloya bi an önce kavuşursun tabiki sağlıklı bir şekilde:16:

Evet yavaş yavaş bir haftayı tamamlarken azmim hala kırılmadı.Bunun yanında çarşamba ve dün 7 km yürüyüş yaptım... :) bu süreçte fazladan yediğim tek şey dün gece uykulu uykulu yarım paket limonlu form bisküvi yedim.. Pişmanım hemde çokk... Bir de cumartesi günü akşam dışarı çıkacağımız için telaşlıyım; hiç fazladan bir şey yememeliyim.. Eğer cumartesi gününüde atlatırsammm fazladan kaçırmadannn kendime inancım dahada fazla artıcak... Önemli olan küçük kaçamaklarda yapmamakmış bunu yeni yeni anlıyorum.. O küçük diyerek görmezden geldiğim herşey aslında bana kilo yapan şeyler..

Tam 11 gündür tatlı yemedim. Ne bir çikolata ne bir bisküvi şerbetli tatlıları zaten saymıyorum... meyve ve kuru kayısı kuru incir dışında! (tabii limonlu bisküvi tatlıdan sayılır mı bilemedim, dün gece onu yemeseydim iyi olucaktı :50: )

Herşeyden önce istikrarlı olmak ve bu istikrarı devam ettirdiğini görmek önemli sanırım bunu yeni yeni anlıyorum. İstikrarın devam ettikçe emeklerin dahada çok gözüne geliyor ve devam etmek istiyorsun...

Böylee musmutlu, istikrarlı devam edeceğim günler olsun inşallahh :)

Günaydınn Günaydınn...

Geçtiğimiz hafta yani 2 Şubat- 9 Şubat Arası 2.1 kg verdim. 69 kg dan 66.9 a indim. Sanırım vücudumda ödemede vardı onunda gitmesiylede verdim ama hiç fazladan birşey yemedim. Tatlı halam agzıma sürmedim. Sadece pazar günü canım o kadar çok poğaça istediki 1 tane zeytinli poğaça yedim. Çok pişmanım çünkü yerken herşey güzeldi yedikten sonra çok büyük bir pişmanlık başladı. Bir daha pazar bile olsa bozmamaya karar verdim. çünkü bozmadıkça kendime olan güvenim katlanarak devam ediyor bunu hissediyorum. :) ama yediğim zaman mutsuz oluyorum. o pişmanlık zaten herşeye bedel... Ayrıca kilo verdiğini ve emeklerinin karşığını aldıgını göremek çok güzel.

Bütün bunların dışında bütün hafta aslında ne istediysem yedim diyebilrim sadece sabh dışında ekmek yemedim. Normaldede beyaz ekmek yemediğim için, sabah kahvaltıda da tam tahıllı ekmeler yemeği terch ettim. Herşeyde önce sabah kahvaltımı çok sıkı bir şekilde yaptım. Sabah kahvaltımı iyi yapmadığım zamanlarda öğlene doğru daha çok acıkıyorum öğlen ne kadar yersem yiyim daha çok yemek istiyorum. Bütün günüm çok acıkarak geçiyor yani :)

Haftayada yine böyle güzel kilo vermiş olarak istikrarlı olurum umarım

İLK HEDEF 64.0 KG
İKİNCİ HEDEF 60.0 KG
HEDEF 57 KG

:42::32::32:

Günaydınnn, merhabalar herkese..
66.9 la kapattıgımdan beri hiç kilo veremedim.. 1 hafta geçti sanırım. Vücumda ödem var.. Çok güzel spor da yapıyorum. yüzüyorum, yürüyorum.... hatta son 3 gündür 7 yada 8 km yürüyüp yarım saat yüzüyorum.. Vücumda ödem mi var su mu topladı ne oldu bilmiyorum birde bazen 200 ya 300 gr fazla çıkıyorum. Bütün motivasyonum düşüyor. 28 şubata kadar 65 olmayı hedefledim.

Bütün bunların yanında sadece sevgliler gününde biraz fazla kaçırdım sanırım. pizza deyince benim için akan sular duruyor. Ve o günde durdu :) pizza şarap veee çikolata yedim evet yaptım bunu ama cezası bu kadar ağır olamamalıydı. Bi kere azıcık kaçırınca hemen geri mi alıcak yani insan kiloları.....

28 Şubatta hedefime ulaşıp ulaşmadığımı hep birlikte göreceğiz

Back
X