ne yapsam bilemedim ki..!!

goflett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
158
1
66
Denizli
arkadaşlar çarşamba ve pazar gününe iftara misafir çagırdık.her sene bilindik seyler yapıyorum .söyle pratik...lezzetli değişik tarif arıyorum ..nette bir çok yemek tarıfi var ama ben ceşaret edemiyorum denenmişmidir die..varmı sizin bana önericeginiz tarifler

kızlar çarşanba ve pazar gününe iftara misafir davet ettik

her sene bilindik sıradan seyler yapıyorum..

şöyle pratik ..lezzetli ...degişik varmı önericeginiz tarifler( nette bir çok tarif var ama denenmişmidir güzelmidir cesaret edemiyorum)

fırında köfte yap şöyle patatesli biberli domatesli, yanına güzel bir şehriyeli pilav, çorba mercimek (en sevdiğim oldugu için dedim) ortaya sarımsaklı yoğurtlu közde patlıcan, yaprak sarma, bol marullu bir salata, tatlıyıda hazır alırsın.. daha ne olsun:)

zeytin yağlılara ağırlık ver mesela bugunki misafir menümü yazayım ben size

zeytinyağlı bamya
zetyinyağlı biber dolması
mısırlı salata(hazır salata soslarının içine bi kaşık hardal koyun millet bayıldı bugün salatama)
nohutlu pilav
fırında köfte
rus salatası

tatlı olarakta etimek tatlısı hem hafiif olur hem çok güzel oluyo

fırında köfte yap şöyle patatesli biberli domatesli, yanına güzel bir şehriyeli pilav, çorba mercimek (en sevdiğim oldugu için dedim) ortaya sarımsaklı yoğurtlu közde patlıcan, yaprak sarma, bol marullu bir salata, tatlıyıda hazır alırsın.. daha ne olsun:)

anammm aynı menüyü düşünüyordum:))))) fırında köfte hem kolay hem lezzetli,pilav desen 15 dk lık iş:))) mercimek çorbasıda başında durupta karıştırmak zorunda olunmayan bi çorba türü..... bir de ortaya kızartma koyup üzerine yoğurt dökersen Allaaah...:1: canın börek yapmak isterse de ya milföy al çok kolay çünkü ya da tepsi böreği çak gitsin:))

ewet olabilir fırında köfte patates......gönül ister yaprak sarmasıda o beni baya birrr aşarrr:))

zeytin yağlılara ağırlık ver mesela bugunki misafir menümü yazayım ben size

zeytinyağlı bamya
zetyinyağlı biber dolması
mısırlı salata(hazır salata soslarının içine bi kaşık hardal koyun millet bayıldı bugün salatama)
nohutlu pilav
fırında köfte
rus salatası
musur salatası derken acarmısın biraz???

anammm aynı menüyü düşünüyordum:))))) fırında köfte hem kolay hem lezzetli,pilav desen 15 dk lık iş:))) mercimek çorbasıda başında durupta karıştırmak zorunda olunmayan bi çorba türü..... bir de ortaya kızartma koyup üzerine yoğurt dökersen Allaaah...:1: canın börek yapmak isterse de ya milföy al çok kolay çünkü ya da tepsi böreği çak gitsin:))

pratik ya ondan aynı şeyleri düşünmüşüzdür canım. hem pratik hem gösterişli hemde lezzetli:) mmm karnım acıktı düşündükçe

veya pilav yerine beşamel soslu fırında makarnada yapabilirsiniz oda çok güzel olur
makarna haşlanıyo sonra süzülür
yağ iyice kızgın olunca 2 kaşık un un kavrulunca göz kararı süt azcık tut ocakta çırpılır sonra bir yumurta
daha sonra makarna eklenir spagetti en uygunu iyice sos yedirilir
hafif yağlanan tepsiye makarna aktarılır üzerin kaşar rendelenir fırına verilir kaşar kızarınca alınır çok güzel oluyo

hazır pasta kekiyle tiramisu yapabilirsin ya da sütlü irmik tatlısı, bunlar çok pratik
17 saatten sonra birden yemek yiyince tıkanıyor insan o yüzen hafif şeyler yapın, zeytinyağlılara yönelin.
zeytinygalı fasulye, biber dolması
barbunya pilaki
tavuk salatası

hazır pasta kekiyle tiramisu yapabilirsin ya da sütlü irmik tatlısı, bunlar çok pratik
17 saatten sonra birden yemek yiyince tıkanıyor insan o yüzen hafif şeyler yapın, zeytinyağlılara yönelin.
zeytinygalı fasulye, biber dolması
barbunya pilaki
tavuk salatası

tavuk salatası derken:)) tarifffffff:)))

ewet olabilir fırında köfte patates......gönül ister yaprak sarmasıda o beni baya birrr aşarrr:))

canım biz sürekli yaptıgımız için çok basit geliyor artık, 3 sofradan birinde oluyor çünkü. bir tavsiyeydi benim. kolay gelsin tatlım şimdiden

Son düzenleme:
musur salatası derken acarmısın biraz???

şu bildiğimiz mısır ya :):) mısır salatası derken normal yeşillikli salata yapıp konserve mısırı üstüne dökün bu işte mısırlı salata :D:D
hazır sos kullanın çok güzel oluyo hazır sosa zaten bi tabakta zeytinyağıyla karıştırılıyo ya onun içine 1 kaşıkk hardal katın iyice karıştırın tuz muz hiç bişey atmaya gerek yok harika oluyo.

Kırmızı biberleri iki böl diklemesine, içine lor, maydanoz, karabiber koy direk fırına ver 15 dakika falan bekle. Mükemmel bir şey canım. Tavsiye ederim. Bir blogta görüp yapmıştım.

tavuk salatası derken:)) tarifffffff:)))

tavuk göğsünü haşla sonra didile. sonra mayonez ve mayonez kadar yogurt karıştır, içine istege baglı ceviz, kornişon turşu, haşlanmış mısır. hatta sen çeşitlendire bilirsin haşlanmış patates, közlenmiş biber vs. ekleyebilrisin. üstüne de dereotu atabilirsin :)

şu bildiğimiz mısır ya :):) mısır salatası derken normal yeşillikli salata yapıp konserve mısırı üstüne dökün bu işte mısırlı salata :D:D
hazır sos kullanın çok güzel oluyo hazır sosa zaten bi tabakta zeytinyağıyla karıştırılıyo ya onun içine 1 kaşıkk hardal katın iyice karıştırın tuz muz hiç bişey atmaya gerek yok harika oluyo.

hımmm...mütlaka ortada yeşillikli salata yapıcam ...mısır iyi fikirr;)

Aparatif olarak
mayonezli tavuk salatası (nette farklı tarifleri var aman hepsine kanma )
normal bir yeşillik salata
domates soslu kızartma
zeytin yağlı fasulye ya da herhangi başka birşey yapabilirsiniz

Yemek olarakta

çorba (ekşili köfte çorbası olabilir sıcakta yoğurtlu filan iyi olur sanırım)
şehriyeli pirinç pilavı
patlıcan kebabı

fazla bir şey yapmayada gerek yok sonuçta insan iftarda hemen şişiyor.Genelde de aparatifler yeniliyor

çayın yanınada sodalı börek ve tuzlu çubuk yapabilirsiniz
tatlı olarak dondurmalı fıstıklı baklava filan olabilir.

Back
X