ne yapsam bilemedim, konu ''geleceğimiz''

taviz vermemelisin.her şeyden önemli eğitim.yarın öbürgün kimin ne olacağı belli değil.her gün ne konularla karşılaşıyoruz burda.
eğitimini tamamla.ona da bunun ikiniz için de iyi olacağını söyle.eve ek gelir gelmesinin ikinizi de rahatlatacağını söyle.çalışmanı istememezlik yapmıyordur herhalde.daha kolay ve şartları daha düzgün olan bir iş bulabileceğini söyle.böylece eve ve sana daha fazla zaman ayırabilirim falan demelisin.
yok illa gitme diyorsa zor...

canım ben elendikten sonra Allah mecbur etmezse çalışmayı düşünmüyoum bunu kendisiyle konuştum ama iyi bir eğitim diploma bir bayanın en güzel altın bileziğidir yarın ne olacağını hiç kimse bilemez o sebeple hepinizinde dediği gibi geleceğimi garanti altına almam şart umarım beni anlar

"Peki, sınava gireceğiz ama eğer ben kazanıpta sen kazanamassan ben gitmeyeceğim sen kazanırda ben kazamassam sende gitmeyeceksin madem bir hayat kurmayı planlıyoruz beraber ilerlemeliyiz dedi ve benden çok büyük bir söz istedi.."

Aslında mevzu tam bu noktada koptu benim için, geriye ne yazdığın çok önemli değil, altına senaryo da eklenebilir, film burada koptu kısaca.. Akıl bir kenara bırakıldı ya da akıl tutulması yaşadın..
Bugünkü aklınla, düşünce yapınla aynanın karşısına geçtiğinde sana yine böyle soru sorulduğunda cevabın ne olurdu? Evet derdim diyorsan yine bugün de verdiğin o sözü tut..
Hayır bunu yapmazdım bunun anlamsız olduğunu söylerdim diyorsan o zaman aklını o kuyudan çıkar artık bugüne gel de yarını görmeye başla..
Bana sorarsan bir taşla iki kişinin hayatını karartmanın en basit yolu bu yaptığınız..
Dünya güneşin etrafında, ay dünyanın etrafında dönerken yani her şey hareket halindeyken siz dediniz ki beni harekete geçirecek güç meydana çıkarsa (kazanma meselesi yani) sen harekete geçemediğin için ben hareketimi yapmayacağım, bunun sonu nedir biliyor musun: KAOS...İki türlüsünde de, bu bir yeminse bozun bu yemini lütfen..
Birbirinizin dünyalarını karartmak için değil, aydınlatmak için varsınız..

haklısın canım
o gün verdiğim sözü tamamane duygularıma yenilerek verdim şuanda aynı fikirde değilim ve onunla konuşarak sizlerin dediğini yapmak istiyorum

böyle bir sözü sadece 7 aydır birlikte olduğun birisi için veridğine inanamıyorum...

canım önceside var ilişkimizin arkadaşlık döneminde iyice tanıdım 3 senedir tanıyorum ama elbette insan yıllardır aynı evi paylaştığı eşini bile çoğu zaman tanıyamıyor doğru fakat o anda ikna olması ve sorun çıkmaması için kabul etmiştim pişmanım..

Hele bi dgs sonuçları açıklansın bitanem.. yüreğini ferah tut.. ben de sevgilinin şartını anlamsız buldum.. o çalışsın tamam ama seni engellemesin.. oturup güzelce konuşulup halledilecek şeyler.. çok dert etme.. çalişmayı seven işine gücüne bakan bi adam olması da bi artı.. geçmişte verilen sözler duruma göre esnetilebilir bence.. oturup konusursun dedğim gibi hele bi sonuçlar açıklansın... ikna edersin.

evet canım bende onu düşündüm sonuçta o daha birikim yapmalı askere gitmeli v.s diyene kadar zaten 3 sene var önümüzde o süreçte ben neden boş durayım ki ayrıca ben onun şimdiki işine bel bağlayıp eğtimini tamamlamamasınıda istemiyorum oda tamamlasın benim gibi eğer tamamlarsa mühendis olacak ve iş konusunda daha yerlere gelebilecek ..
dediğin gibi canım şu puanlar açıklansın herşey ona göre seyrini bulacak

hayatından eğitimden vazgecme derim ben.bu devirde maddi özgürlük olmadan hayat cok zor insanın ilk önce arkasına sıgınabileceği bi işi olması lazım o da ancak ii eğitimle oluyor.eger ki sana gitme derse de o kişinin bencilliğindendir bnce.herkes sevdiginin en iyi eğitimi almasını istemeli

aslında başarımı her zaman taktir eden birisi olmuştur kendileri ama böyle bir şart gerçekten haksızlık olur hem kendisine hem bana
dediğin gibi canım elime diplomamı almalıyım hayatta herşey var

Canım kesinlikle eğitimini biri için bırakma...
Ne kadar sevsende eğitimine devam et...
Ben bıraktım... gittim başka şehire ve yapamadım o olmadan döndüm geri...
Bi sene gece gündüz çalıştığım emek verdiğim ve istediğim bölümü bi çırpıda elimin tersiyle ittim...
Sonuç: Okulu bırakıp döndüğüme değmedi...Ama vardır bi hayır diyorum...
Bi daha olsa yaparmıyım? Asla.

ah canım bu örnekler düşüncemi pekiştirme konusunda çok yardımcı oluyor bana
kesinlikle haklısınız hepiniz eğitimime devam edeceğim aynı zamanda onuda kaybetmek istemediğimi söyleceğim
bakalım ne diyecek

bence sevgilin zaten kendine sınav konusunda güvenmiyordu.
okulu uzatmanın verdiği sıkıntıyla iş bulamama korkusu birleşmiş ve senin ondan üst seviyeye çıkma durumundan dolayı yada kıskançlıktan dolayı böyle bir söz atmış ortaya.
şimdi iş güç bulduğu için kendine güveni gelmiştir.
patronu da gaz veriyordur zaten.
o yüzden bu sözü artık çok önemsemeyecektir bence.
önemsese bile eğitim hakkını elinden alamaz.
sen istiyorsan git oku okulunu.
yarın öbür gün ayrılırsın birşey olur (insanoğlu herşey olabilir) çok pişman olursun.

haha işte bende aynen bunu düşündüm kıskandığını hiçbir zaman düşünmedim ama
hani seviyelerimiz eşit olsun istemiştir onu düşünerek bu şartı atmıştır ortaya ama sonuçta hayatın bize ne getireceğini bilemeyiz
bu benim geleceğimi garantileyecek birşey eğitimim..

ikinizde farklı bölümlerdeymişsiniz. dgs bazı bölümlere kolayken bazı bölümlerde zordur. çünkü puanlar çok yükseklerde.... ben bilgisayar programcılığından mezunken 275 puan aldım ve yetmedi bana. diğer yandan bir arkadaşım işletme bölümü mezunu olup 265 ile kazandı. şimdi ikinizin durumunu bilmiyorum. özel sebepten dolayı uzattı okulu diyorsun. not ortalamanız nasıl yükseklerdemisiniz? dgsde buda önemli bilirsin.

erkek arkadaşın başta şart koşması okumak istemediğini gösterdi bana malesef.

bu arada önünde çok uzun yıllar var. kazandığında düşün. daha sonuçlarınız açıklanmamıştır. eğer kazanırsanda bitir okulunu. sonuçta işe girerken sana sormadı. ben burda yükselcem demiş sana. dgsyi isteseydi baştan işi son plana atardı...

evet canım bölüme göre değişiyor puanlamalar o sayısalcı ve kazanırsa mühendislik okuyacak pek umutlu değil çünkü çok iyi geçmemeiş sınavı idare eder diyor
benim bölümüm sözel olduğu için biraz daha rahatım yani benimkide çok iyi geçmedi ama yinede gelebilir diyer umut ediyorum bir kaç yer..
hazırlanmadan girdi ve iş konusuda bir anda oldu ama is konusu yokkende pek istekli değildi sanki dgs konusunda
bilmiyorum azimli olmasını ve daha iyi yerlere gelmesini beraber olmayı çok istiyorum ben bakalım artık hayırlısı

yani nedense içimden bian şu geçti..dgs yi kazanacağını sanmıyorum kusuruma bakma pat die oldu ama içimden geçeni söledim..bende iki yıllık mezunum bölümün ne bilmiyorum yada dikkat etmedim ama açıktan bitirip hemde iş deneyimi kazanmak daha önemli artık bu devirde..sana şu kadarını söliim ben okulumdan derece yaparak mezun oldum .şuan ne acıdır ki alanımda çalışamıyorum ..bende sınavlar vs uğraştım ama olmadı keşke diyorum iş hayatına atılsaydımda tecrübe kazansaydım..şuan çalıştığım yerde bi ynei yetme:( tabiri caizse lise mezunu ki kesinlikle affedin ama hakir görmüyor sadece adaletsizlikten bahsediyorum 1500 maaş alıo muhasebe departmanında ve sırf tecrübeli die..kısaca okudukta ne oldu ama işte hayat..

güzel bi gelecek için hem iş tecrübesi kazan hemde kendini donanımlı hale getir herşey üniversite değil ..erkek arkadaşınada güweniosan eğer biyerlerden başlayın ..

yani nedense içimden bian şu geçti..dgs yi kazanacağını sanmıyorum kusuruma bakma pat die oldu ama içimden geçeni söledim..bende iki yıllık mezunum bölümün ne bilmiyorum yada dikkat etmedim ama açıktan bitirip hemde iş deneyimi kazanmak daha önemli artık bu devirde..sana şu kadarını söliim ben okulumdan derece yaparak mezun oldum .şuan ne acıdır ki alanımda çalışamıyorum ..bende sınavlar vs uğraştım ama olmadı keşke diyorum iş hayatına atılsaydımda tecrübe kazansaydım..şuan çalıştığım yerde bi ynei yetme:( tabiri caizse lise mezunu ki kesinlikle affedin ama hakir görmüyor sadece adaletsizlikten bahsediyorum 1500 maaş alıo muhasebe departmanında ve sırf tecrübeli die..kısaca okudukta ne oldu ama işte hayat..

güzel bi gelecek için hem iş tecrübesi kazan hemde kendini donanımlı hale getir herşey üniversite değil ..erkek arkadaşınada güweniosan eğer biyerlerden başlayın ..

çok karamsar bir yaklaşım sergiledin ama neyse:44:
kazanacağımdan zaten emin değilim ama sayısal daha zordur her zaman sevgilim sayısal bir bölümden mezun ben ise sözelciyim o sebeple umudum var yani..
tecrübe her alanda olabilecek bişey ama günümüz şartlarında sağlam bir iş edinebilmek için''en az'' lisans mezunu olmanı şart koşuyorlar
artık lisans mezunu olmak bile yetmiyor yükselip yükseklisans doktora v.s gibi derecelere bakıyorlar.
önemli olan sağlam temelli bir iş canım ve bunun işin eğitim ve dereceleri malesef şart

çok karamsar bir yaklaşım sergiledin ama neyse:44:
kazanacağımdan zaten emin değilim ama sayısal daha zordur her zaman sevgilim sayısal bir bölümden mezun ben ise sözelciyim o sebeple umudum var yani..
tecrübe her alanda olabilecek bişey ama günümüz şartlarında sağlam bir iş edinebilmek için''en az'' lisans mezunu olmanı şart koşuyorlar
artık lisans mezunu olmak bile yetmiyor yükselip yükseklisans doktora v.s gibi derecelere bakıyorlar.
önemli olan sağlam temelli bir iş canım ve bunun işin eğitim ve dereceleri malesef şart

aslında daha sonuçlar belli olmamışken,erkek arkadaşınızın tavırları netlik kazanmamışken kurgulayıp üzülmeniz yersiz..eğer konu açılırsa sınavı kazanmamak için değil kazanmak için girdiğinizi,verdiğiniz sözde çaba olması gerektiğini ama kazanmak için çabalamadığını dile getiririrsiniz..

farkındayım acımasız oldu biraz müsadeni istedim zaten .. bende onu diyorum gelecek diyorum..kendini yetiştirme geliştirme diyorum..bi örnek daha vereyim bne okurken öle planlarım wardıki alese hazırlanacaktım yüksek lisans yapacaktım sonra yurt dışına dil eğitimine gidecektim vs vs..ama o dönem biri giriverdi hayatrıma alt üst oldu ..gelişime açığım diyebilmek için birlikte olduğun kişi müsamalı olacak ..önün açık olacak ama şu durumda biraz zor gibi ve bi tercihle başbaşa kalmak senin için çok ta uzak sayılmaz..ayrıca bu patavatsızlığımın sonucunda umarım kazandığın haberini verir utandırırsın beni:) yolun açık olsun

her turlu once okulumu secerdim :34: seven insan bekler sabreder, karsidaki kisinin secimlerine saygi gosterir.

Sanırım erkek arkadaşın , gideceğin yeni üniversiteden sonra yeni bir ortama girip onu terkedeceğinden ya da unutacağından korkuyor..
Psikolojisinin bu olduğunu düşünüyorum. Yalnız ne olursa olsun yaptığı hiç sağlıklı bir davranış değil.
Hakkında hayırlısı olsun kurabiye. Umarım doğru kararı verirsin :)

önce kendini düşün eğitimin 1. planda olsun.ayrıca sevgilinin bu isteği çok saçma :20:gerçekten seven erkek sevdiğini destekler iyi yerlere gelmesi için elinden geleni yapar.sanırım araya mesafe girince uzaklaşacağınızı sanıyor bunun asla olmayacağını aklına sok sana güvenmeli:31:ne olursa olsun kazanırsan mutlaka oku mesleğini eline al evliliği sonra düşün diyorum :40:inan bana erkekler bu kadar fedekarlığı asla haketmiyorlar:50:

arkadaşım şu an senin yerinde olmak isteyen okmak için can atıp bunu yaşayamayacak o kadar kız kardeşim var ki.henüz nişanlı olmadığın ki bence nişanlı bile olsan böyle bir hakka sahip değildir bu hak senin ve ailenin kararıyla ortaya çıkar,kimse için eğitiminden vazgeçmemelisin.boşver sözü falan. seni yürekten seven bir adam o sınavı kendi kazanamasa bile senin kazandığına sevinmli ve sana sonuna kadar destek vermeli,ailen isizn vermese bile onun izin vermeleri için çabalaması lazımdır.yani ben şahsıma münazır öyle düşünüyorum. o şimdi bir işe girmiş sen okuluna devam et önce okulunu bitir dediğinde seni dinliyor mu? hayır.çünkü bencil önce kendi kararları sonra seninkiler.bir de 7 senenin çok uzun olduğunu düşünüyorum ben arkadaşlık için artık aileninde bir an önce öğrenmesi ve karar vermeniz lazım.sana arkadaş tavsiyesi.kendi hayatın hakkında asla taviz verme.benim ailem 2 abimi dersanelere gönderip üniversitelerde okuttu.büyük abim kazandığı üniversiteyi bölümünü beğenmedi 2.sinde vazgeçti tekrar dersaneye gidip yeni bir bölüm kazandı.yeni bölümünü 4 sene yerine 10 senede bitirdi.ailem ben dersaneye gitmek isteyince de sen kızsın okuamsanda olur evde çalış kazanırsan gidersin dediler.bende inat ettim liseden 2 yıllığa geçiş yaptım.sonrada 4 yıllığa tamamladım.onlara kalsa evde oturup kısmetimi beklemem, benim için daha iyi olurdu??????

Kalplişşciim zor bir durum bu gerçekten ama ona açıkca söyle deki,böyle böyle konuşmuştuk,durum bu şekilde sence ne yapmalıyım de,direk ben devam etmek istiyorum dersen,sözünü bozmuş olursun,durumu anlat,sen bir şeyler yapıyorsun geleceğimiz için ben de yapmak istiyorum de,ne yapmalıyım sence de,ama bu arada dgs ile geçiş yapıp okula devam etmenin senin faydana olacağından bahset,kendi karar vermiş olsun canım,kırmadan yapabilirsin umarım :34::34::34::34:

Öyle bir söz mü olurmuş ya.. Tecrübeyle sabittir ki eğitimin kendi hayatın birinci planda olmak ZORUNDA!! Hadi o anlık verdin o sözü diyelim.. Kazanırsan git konuş..

Oldu da özel hayatında herşey istediğin gibi gitmedi.. Olduda ayrıldınız.. Ya ondan sonra soı? Pişman olmaz mısın ben ne yaptım diye? Geç olmadan okulunu en iyi şekilde bitirip mesleğini al eline..

Back
X