ne yapsam bilmiyorum

aysglgl

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
41
6
13
Eşimle tanıştık flört dönemimiz bir ayrıl bir barış geçti.o süreçte yılbaşında saat tam onikide birisi aradı kim diye sordum söylemedi gıcıklığina aramıştir dedi ogün bugündür ben ona bir daha güvenemedim bir kaç kez yalanınıda yakaladım o zaman yalanını yakalamak için bir çabam yoktu şimdi ise hiç güvenemiyorum sürekli yalan söylediğini beni aldattığını düşünüyorum ama her seferinde elde var sıfır.çikma sürecinde beni aldatmış karşi taraf söyledi bir şekilde yemin etti barıştık sonrada evlendik evlenmemi gerektirecek hiç bir sebep zorunluluk yoktu bunlari bile bile nasil affettiğimi hiç sormayin bende bilmiyorum evlendikten sonrasi tabiki güzel zamanlarimizda çok oldu ama güvenemediğim için herşey iki tarafli zehir oldu.şimdiyse eşim bana güvenmiyorsun sevmiyorsun senin tek yaptiğin anlamsizca kiskanmak ispatladiğin hiçbirşey yok çünkü ben hiç bişe yapmıyorum diyor defalarca şans verdi atlayayim diye psikologada gittim psikiyatristede bu bende bitiyor tek sorun bu her hareketinden anlamlar çıkarıyorum başka hiç bi sorun yok ne ailevi ne başka bişey eşimi seviyorum ama korktukca aldatilmaktan kin duyuyor sevgimi gösteremiyorum sürekli suçluyorum böyle giderse beni bırakacak yuvamiz yikilacak.benim yaşadiklarima benzer şeyler yaşayan varmidir paylaşirmisiniz

aslında cevabıda kendiniz veriyorsunuz böyle gidersem boşuyacak bırakcak diyorsunuz o zaman yapmamyın yapmammaya çalışın...

bunları yapıcakınız en baştan neden evlendiniz evlendiğinize göre bunlara göz yumduğunuz anlamına geliyor çünkü en başlarda yalanları olmuş aldatmalrı olmuş...bunları kabul ettiğinize göre şikâyetçi şüpheci de olmuyacaksınız.

Baska, iyi bi Psikolaga görünün, sorun sizde gibi evet ama kendiniz bunu yenemiycekmisiniz gibi, sürekli süphelenirseniz zan altinda birakirsaniz, bi zaman sonra ipler kopar, önlemini alin, eger sadece evlenmeden önce bikac yalan yasadiysaniz (buda hos degilde) evlendikten sonra süpheleriniz hep bosa ciktiysa, biseyler yapin yuvaniz bozulmadan...:ssz:

Insanin icinde bir kere guven kirilmasi oldugunda tekrar guvenmek soylediklerine inanmak zor.fakat suphelerinizi ispatlicak herhangi bir deliliniz yok.bu sizin icinizde engel olamadiginiz bir kuruntuda olabilir sadece.tek basiniza doktara gitmek yerine bir kerede evlilik danismaniza gitmenizi öneririm.

Eşimle tanıştık flört dönemimiz bir ayrıl bir barış geçti.o süreçte yılbaşında saat tam onikide birisi aradı kim diye sordum söylemedi gıcıklığina aramıştir dedi ogün bugündür ben ona bir daha güvenemedim bir kaç kez yalanınıda yakaladım o zaman yalanını yakalamak için bir çabam yoktu şimdi ise hiç güvenemiyorum sürekli yalan söylediğini beni aldattığını düşünüyorum ama her seferinde elde var sıfır.çikma sürecinde beni aldatmış karşi taraf söyledi bir şekilde yemin etti barıştık sonrada evlendik evlenmemi gerektirecek hiç bir sebep zorunluluk yoktu bunlari bile bile nasil affettiğimi hiç sormayin bende bilmiyorum evlendikten sonrasi tabiki güzel zamanlarimizda çok oldu ama güvenemediğim için herşey iki tarafli zehir oldu.şimdiyse eşim bana güvenmiyorsun sevmiyorsun senin tek yaptiğin anlamsizca kiskanmak ispatladiğin hiçbirşey yok çünkü ben hiç bişe yapmıyorum diyor defalarca şans verdi atlayayim diye psikologada gittim psikiyatristede bu bende bitiyor tek sorun bu her hareketinden anlamlar çıkarıyorum başka hiç bi sorun yok ne ailevi ne başka bişey eşimi seviyorum ama korktukca aldatilmaktan kin duyuyor sevgimi gösteremiyorum sürekli suçluyorum böyle giderse beni bırakacak yuvamiz yikilacak.benim yaşadiklarima benzer şeyler yaşayan varmidir paylaşirmisiniz

Güven birkere kirilinca böyle oluyor iste. Aldatilmissiniz, yalanlarini yakalamissiniz ve bunlara ragmen evlenmissiniz. Hata burda, güvensizlik üzerine yuva kurulurmu?

Eger gecmisi gecmisde birakmak bu evliligi kurtarmaksa niyetiniz, gecmise bir sünger cekip güvenmeye calisacaksiniz esinize. Piskolojik yardimda muhakkak alin. Güvensizlik ve kusku insani cok yipratir cünkü..

Suphe duydugun seyleri aciklamasini isteyebilirsin esinden.
Bunu yaparken o niye boyle su niye soyle diye hesap sorar gii degil de daha naif bir uslupla.
Sormayip kirdukca dehset verici senaryolar uretiyor cunku insan : )
Ayni hataya kisa sure once dusmusum
hic farkinda olmadsn esimin halini tavrini takip eder hale gelmistim.
En son bi gun msjlasirken seni seviyorum dedim.
Ondan cevap ben de sizi seviyorumdu. Kizimizi da kastetmisti.
Ama ben asmis vaziyette oldugumdan bu cumleyi de attim senaryonun icine : D
sonra bi aksam dokuldum. Adam sok sok sok oldu : D
benim senaryolarima hayret etti.
İste sizi sevdigimi soyledim bundan da nem kapacagini bilemedim falan
bi guzel acikladi benim yanlis anlamalarimi :D
Ben de oyle kin gidecek kadar kuvvetli hafizaya sahip degilim aslinda,
istelik kiskanmam da hic yoktur.
Ama o yasadigim kiskanclik degildi
bariz adama sormadan direk kafamda kurup, onun benden vazgectigine inanmistim.
Bu kadar ugrasacagima dirdir edeymisim daha mi iyitmis bastan ne : D

güven kurt gibi ayrıldığı yere daha da dönmez...psikoloğun en iyisini bulacaksın ama aslolan beyninde biter...

İşte güvenini kaybedince herseyini kaybediyorsun iste. Fark eder insan ciddi anlamda diye düsünüyorum... hastayım diyorsun iyice tedavi ol sonra ölç tart..

aslında cevabıda kendiniz veriyorsunuz böyle gidersem boşuyacak bırakcak diyorsunuz o zaman yapmamyın yapmammaya çalışın...

bunları yapıcakınız en baştan neden evlendiniz evlendiğinize göre bunlara göz yumduğunuz anlamına geliyor çünkü en başlarda yalanları olmuş aldatmalrı olmuş...bunları kabul ettiğinize göre şikâyetçi şüpheci de olmuyacaksınız.
KenDim cevabini bilseydim şu an bunlari yazmazim aşmak için kendime defalarca söz verdim ama başaramadim

Suphe duydugun seyleri aciklamasini isteyebilirsin esinden.
Bunu yaparken o niye boyle su niye soyle diye hesap sorar gii degil de daha naif bir uslupla.
Sormayip kirdukca dehset verici senaryolar uretiyor cunku insan : )
Ayni hataya kisa sure once dusmusum
hic farkinda olmadsn esimin halini tavrini takip eder hale gelmistim.
En son bi gun msjlasirken seni seviyorum dedim.
Ondan cevap ben de sizi seviyorumdu. Kizimizi da kastetmisti.
Ama ben asmis vaziyette oldugumdan bu cumleyi de attim senaryonun icine : D
sonra bi aksam dokuldum. Adam sok sok sok oldu : D
benim senaryolarima hayret etti.
İste sizi sevdigimi soyledim bundan da nem kapacagini bilemedim falan
bi guzel acikladi benim yanlis anlamalarimi :D
Ben de oyle kin gidecek kadar kuvvetli hafizaya sahip degilim aslinda,
istelik kiskanmam da hic yoktur.
Ama o yasadigim kiskanclik degildi
bariz adama sormadan direk kafamda kurup, onun benden vazgectigine inanmistim.
Bu kadar ugrasacagima dirdir edeymisim daha mi iyitmis bastan ne : D
SorUn zaten rutubetten nem kapip anlamlar çikarmak inan başka bir problem olsa anliycam kafayi yedim dicem ama yok degil .hal ve hareketler bana öyleymiş gibi görünüyor çok denedim ćok sordum ama hep sorgulayici tarzda

Insanin icinde bir kere guven kirilmasi oldugunda tekrar guvenmek soylediklerine inanmak zor.fakat suphelerinizi ispatlicak herhangi bir deliliniz yok.bu sizin icinizde engel olamadiginiz bir kuruntuda olabilir sadece.tek basiniza doktara gitmek yerine bir kerede evlilik danismaniza gitmenizi öneririm.
EŞim bunu kabul etmez çünkü bende bir sıkıntı yok diyor

Güven birkere kirilinca böyle oluyor iste. Aldatilmissiniz, yalanlarini yakalamissiniz ve bunlara ragmen evlenmissiniz. Hata burda, güvensizlik üzerine yuva kurulurmu?

Eger gecmisi gecmisde birakmak bu evliligi kurtarmaksa niyetiniz, gecmise bir sünger cekip güvenmeye calisacaksiniz esinize. Piskolojik yardimda muhakkak alin. Güvensizlik ve kusku insani cok yipratir cünkü..
Bu duruma tek başima gelmedim ama esimde evlilikte en önemli şeyin güven oldugunu bunun sevgiden daha önemli oldugunu söylüyor.

EŞim bunu kabul etmez çünkü bende bir sıkıntı yok diyor

Evet sorun sendede olabilir ama boyle olmasina esin sebep olmus anladigim kadariyla.gitmez diyorsun ama bir kere daha konus beraber gitmeyi deneyelim bi kere belki hersey farkli olur vs.boyle seyler de.

İşte güvenini kaybedince herseyini kaybediyorsun iste. Fark eder insan ciddi anlamda diye düsünüyorum... hastayım diyorsun iyice tedavi ol sonra ölç tart..
Yanliş anlamişsiniz hasta falan degilim psikologlada konuştuk bunu aşamiyorum sadece bende bitecek ama çogu kisiye önemsiz gelebilecek şeylere ben gülüp gecemiyorum

Bu duruma tek başima gelmedim ama esimde evlilikte en önemli şeyin güven oldugunu bunun sevgiden daha önemli oldugunu söylüyor.

Öyle tabikide insan hayat arkadasina güvenemedikten sonra kime güvenecek?

Esinizle konusun bu güven meselesini
birlikte cözmeye calisin. Sonucta bu güvensizlige sebep olan kendisi. Simdi sizin güveninizi kazanmasi gereken kiside o.

Kıskançlıklarda sorun genelde kıskanan kişiden kaynaklanıyor kişinin fikri neyse zikride odur misali
siz karşı cinse o gözle bakıyorsanız eyvah benim kocamda böyle düşünüyorsa fikrine kapılıp kıskanırsınız
örnek siz eski sevgilinizin face ine bakıyorsunuz size normal gelebiliyor ama eşinizin bakması sizi çileden çıkartabilir
flört döneminde böyle bişey olduysa evlendikten sonrasına bakın derim
ayrıca öz güven eksikliğide kıskançlık nedenidir sizi kastederek yazmadım kıskançlık nedenleri geneldi yazdıklarım

Yaşadıklarının çok benzerlerini yaşadım. Ayrılma eşiğine de geldik. Ne zaman ben bu yersiz kıskançlığı bitirdim ilişkimiz düzeldi. Erkekleri evlilikte pervasız yapan vazgeçilemeyecek olmalarını sanması. Bunu da kıskanarak biz yapıyoruz. Sanıyorlar ki onlarsız dünyamız yok. Gerçekten bir ara kendimi bu hafiyeciliğe o kadar kaptırmıştım ki aldatılma senaryoları beni daha çıkmaza soktu. Ama onsuz bir dünyam var. Yaparsa kendine yapar ben ne kadar kaybedersem o da o kadar kaybeder bunu anladığum zaman üstüne titremeyi bıraktım. Keşke en baştan böyle yapsaymışım. Ben de güvenmiyorum eşime. Kendime de güvenmiyorum ama. Herşey bitebilir. Onun senden vazgeçebileceği gibi senin de ondan vazgeçebileceğini hissettir eşine. Çalışıyor musun, kaç yaşındasın?

SorUn zaten rutubetten nem kapip anlamlar çikarmak inan başka bir problem olsa anliycam kafayi yedim dicem ama yok degil .hal ve hareketler bana öyleymiş gibi görünüyor çok denedim ćok sordum ama hep sorgulayici tarzda
O zaman once esinle konus.
Ben bugunden itibaren karar aldim
Aklima takilan bi mevzuyu direk sana soracagim.
Kendini didikleniyormus gibi hissetme lutfen.
Bunu tamamen beynimi suaturmak, kafamda kurmamak icin yapiyorum.
Sen de bana yardimci ol falan gibi duygusal bir konusma..
Bence samimiyetini ve onun yardimina ihtiyac duydugunu hissettirirsen
buyuk yol alirsiniz.

Back
X