Doğuma Hazırlık ne yapsam karar veremedim... lütfen yardım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

missbeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
40
42
88
Bursa
merhabalar...
uzun zamandır forumu takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş.
22 haftalık hamileyim ve yavaş yavaş bebek alışverişine başlayalım diyoruz. ama ben bebek odası yapayım mı yapmayayım mı karar veremedim. evimiz 2+1 salon+oturma odası var. bebek odası yaparsak oturma odasını bozmamız gerekecek. bozmak sorun değil ama odada tv ünitesi ve L koltuk var. bozarsam koltuğu çıkarmamayı düşünüyorum tv ünitesi mecburen çıkacak ama. daha 1,5 yıl oldu evleneli mobilyam yepyeni. çiziği bile yok. onun içinde çıkarıp atmaya kıyamıyorum. büyük olduğu içinde salona koyamıyorum. aslında koyabilirim ama bu defa ya oradan bi eşya çıkarıcam ya da tıklım tıkış bir oda olucak. napsam kızlar. aslında ev kendimizin ama işlerimiz düzelirse (sezondan dolayı biraz durgun) büyük bir eve çıkma ihtimalimiz var. bekleyip yeni eve çıkınca mı oda yapsam? diğer taraftan ev değiştirmeye de biliriz o zamanda bebeğimin odası olmayacak. çok kararsızım.

elbise dolabınızda, bebegin de esyalarını koyabileceginiz yer varsa ve odanıza park yatak koyabilecekseniz oda yapmanıze gerek yok. oturmma odası çocuk olunca çok lazım olucak dagınıklık orda kalır, salonda misafir agırlayabilirsiniz. benim oturma odam yok salon cok dagılıyo uzuluyorum. ilerde cocugunuza oda gerektiginde hala tasınmamıssanız o zaman daha koklu bir plan yaparsınız.ilk zamanar sizin yanınızda yatmalı çünkü.

ben de gördükçe çok hevesleniyorum yapmak istiyorum ama yapmayacam
arkadaşın dediği gibi park yatak aldık şimdilik eşyalarını da kendi dolabımda tutacağım

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. sanırım haklısınız. 1 yaşına kadar idare edebiliriz yatak odasında.

arkadaşım bende senle aynı şeyleri yaşıyorum şuan bende başlarda oturma odasını bozmayı düşünüyodum fakat baktım olmıcak şimdi yatak odama park yatak almayı düşünüyorum aslında hala kararsızım çok özeniyorum oda yapayım ama işte imkanlar elverişli değil :)

İMkanlar tabi ki önemli. Sizi sıkıntıya sokacaksa heves için atılım yapmamak lazım. Ben oda yaptım oğluma ama su an icin sadece esya koymak icin kullanıyorum dusunun. Yapılmasa çok da guzel olurmus bence. bebegin en dagınık oldugu zamanlar ilk 6 ayı. cuknu surekli yattıgı icin yatak siltesi, bezi, kremi ıvırı zıvırı çok dagınık oluyo. simdiki aklım olsa, bebegime oda yaptığım yeri, 6 aylık olana kadar oturma odası olarak kullanırdım. oglumu odamda park yatakta yatırır, esyalarını da kendi dolabımda tutardım. boylelikle, dagınıklık oturma odasında kalırdı, misafirim çat kapı geldiginde derli toplu agırladrım salonda. BEnce oda acil degil, imkanlar el vermiyorsa gayet de beklenebilir. Bunun için eksiklnmeyin de sakın. İlla ki de yaparsınız, hem belk o zaman icinde çok daha guzel odalar cıkar çok daha guzelini yaparsınız bebeginize.

cevabınızdan sonra kesin kararımı verdim en azından 6. aya kadar oda yapmayacağım. zaten çalışıyorum her gün temizlik yapamam. misafir falan gelirse en azından salonum derli toplu olur:)

cevabınızdan sonra kesin kararımı verdim en azından 6. aya kadar oda yapmayacağım. zaten çalışıyorum her gün temizlik yapamam. misafir falan gelirse en azından salonum derli toplu olur:)

bence de en dogru kararı verdiniz. çalışınca hele ev dandini oluyo kendimden biliyorum.

slm kızlar bende oda istiyorum 2+1 avimiz ama taşınıyoruz ama bide sepet beşik alıcam çünkü
5 altı ay bizim odada yatıcak bakalım durumlar müsayit olursa

benim ev de küçük 2+1 çok üzülüyorum çok da hevesim var, bebek odası yapacağım yer çalışma odası odanın bikısmında kütüphanem ve çalışma masam kalacak onları atamayız başka yer de yok koyacak. odanın bi kısmına da bebek karyolası ve dolabını koyucam, şimdilik öyle idare edicem daha geniş eve çıkana kadar.. burası da kendi evimiz kiraya çıkmayalım diye erteliyoruz işte... yatak odama da park yatak koyarım ilk aylar için... bizim gardroba benim eşyalarım sığmıyor ki çocuğunkileri nereye sıkıştırayım aaaaahh ahhh... neyse Allah a şükürler olsun bebiş gelsin de kısmet gerisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…