Ne yapsam? Ne düşünsem? Bilemiyorum....

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Kızlar 6 yıllık evliyim.iki çocuğum var.ama hiç birikimimiz yok.eşim 8lz nişanlı olduğumuzdan bu yana bi adamla sözde ortak işe girdi ama ne düzenli bir maaşı ne de başka bir katkısı olmadı.hep zarardayız.şimdiki durum şu o adam başka bir ülkede olduğu için eşim son 10 aydır çalışıyor.maaşı ve sigortası var ama bu arada kredi kartı borçları çıktı o ortağına kullandırttığı kartların borçları maaşından kesiliyor ve tam bitti derken 2 ay önce 8 bin yine çıktı dedi eşim.bu borçlara ayda 1000 gidiyor.bir yandan eşim çalışsın da borçlara razıyım diyorum diğer yandan o adam gelir de yine o maaşsız düzensiz yaşama döneriz diye korkuyorum.yani bizim iş durumu bu kadar karışık olunca stresli,sıkıntılı oluyorum.bir yandan da herşeyi oluruna bırak diyorum,ibadetlere daha da yapış diyerek bunları düşünmekten uzak durmak istiyorum.sizce ne yapmalı kızlar eşim o adamdan en azında bir daire parası almam lazım bırakmam diyor ama yıllardır alamıyor.

Kızlar 6 yıllık evliyim.iki çocuğum var.ama hiç birikimimiz yok.eşim 8lz nişanlı olduğumuzdan bu yana bi adamla sözde ortak işe girdi ama ne düzenli bir maaşı ne de başka bir katkısı olmadı.hep zarardayız.şimdiki durum şu o adam başka bir ülkede olduğu için eşim son 10 aydır çalışıyor.maaşı ve sigortası var ama bu arada kredi kartı borçları çıktı o ortağına kullandırttığı kartların borçları maaşından kesiliyor ve tam bitti derken 2 ay önce 8 bin yine çıktı dedi eşim.bu borçlara ayda 1000 gidiyor.bir yandan eşim çalışsın da borçlara razıyım diyorum diğer yandan o adam gelir de yine o maaşsız düzensiz yaşama döneriz diye korkuyorum.yani bizim iş durumu bu kadar karışık olunca stresli,sıkıntılı oluyorum.bir yandan da herşeyi oluruna bırak diyorum,ibadetlere daha da yapış diyerek bunları düşünmekten uzak durmak istiyorum.sizce ne yapmalı kızlar eşim o adamdan en azında bir daire parası almam lazım bırakmam diyor ama yıllardır alamıyor.

ortak işller herzaman can sıkıcı olur öncelikle iyi bir muhasebe tutturması lazım
ortağını işyerine borçlu göstermeli( sahtecilten bahsetmiyorum olanları muhasebeleştiricek)
:34::34::34:
ve bu borçları kendi ödediğine dair muhakkak belgeli kanıtları olmalı
daha sonrada
ortağının ortaklığı ve yurtdışında bulunmasını göstererek
feshini sağlamalı
:46:

Ne yazık ki eşim, o borçlu şirketin müdürü olarak görünüyor.ve vergi borçlarını saymıyorum bile.eşimle ortağı arasında resmi bir anlaşma yok yani hiçbir güvencemiz yok.eşim borçlu şirkete ve kredi kartlarını kullandırarak bizi sadece borçlandırdı.en büyük sıkıntı bu işte resm i olarak hak sahibi değiliz:(.

Son düzenleme:
Hata eşinde
Bu tarz ortaklı işlerde hep bi kurban seçilir
Şirket ve tüm resmi evraklar onun adınadır
Borç olduda mı bu kişi borçlar ile başbaşa bırakılır
Diğer ortak başka işlere özgürce yelken açar

Bir kere olur hata dediğin
6 yıllık evlisiniz siz nişanlıyken bile ortaklarmış
Yürümüyosa bitirirdi insan

Hata eşinde
Bu tarz ortaklı işlerde hep bi kurban seçilir
Şirket ve tüm resmi evraklar onun adınadır
Borç olduda mı bu kişi borçlar ile başbaşa bırakılır
Diğer ortak başka işlere özgürce yelken açar

Bir kere olur hata dediğin
6 yıllık evlisiniz siz nişanlıyken bile ortaklarmış
Yürümüyosa bitirirdi insan

kesinlikle hatalı olan eşim ama bu hatayı ısrarla sürdürüyor bırak diyorum,anlamıyor.yıllarca 5 lira alamadığın üstüne borçlarını ödediğin birinden hayır gelmez diyorum,duymuyor beni.işine bak biz zaten çalışarak alırız diyorum.sizce ben nasıl davranmalıyım?

Eşim faturaları düzenli öder,mutfak konusunda kısıtlama yok ama kıyafet,haftasonu bi yerlerde olmak ve en önemlisi birikim yok.ama eşim şu ortağından, son 10 aydır ayrı olduğu için mecburen çalışıyor,bir yandan o adamın borçlarını ödüyor.

Son düzenleme:
Hazir torba yasa gecmisken tum borclari muhasebeciniz kapattirsin taksitlendirme veya ana para odeyerek faiz siliniyor is yerini kapatin kapanis versin vergi dairesine ortagin sirket kurulus sozlesmesinde ticaret sicilinde adi gecmiyorsa gecmis olsun tum borclar sizin Allah ortaga insaf versin odesin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X