Ne yöne gideyim bilemiyorum sanki 😒

Bayan Yanak

Nutellanın Lezzet İkizi
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
2.426
6.572
158
İstanbul
Kızlar merhaba,
Öncelikle kandilimiz mübarek olsun.Her şey gönlünüzce olsun bu mübarek gecede.
Derdime gelince de şu:27 yaşındayım yakında 28 olacağım.Ataması yapılmamış(atanamamış demiyorum zira atanamayan öğretmen yoktur atama yapmayan devlet vardır anlayışındayım) bir edebiyat öğretmeniyim.Açıktan da Çocuk Gelişimi Bölümüne başladım.Şu an işsizim.Geçen haziran ayından beridir böyle.Hayatı tekdüze yaşamaktan sıkıldım sanırım.Bazen kafam esiyor diyorum hep hayalindi tiyatro ve sinema oyunculuğu haydi git kurslara hem sosyalleş hem de hayaline kavuş zamanında işsiz kalacaksın diye onaylamamışlardı diyorum(Sanki edebiyat okuyunca işsiz kalmadım☺️) Son zamanlarda makyaja da merak saldım çevremden de kursa git gibi öneriler alıyorum hatta güzellik uzmanı tanıdığım küçük bir yer açalım sen makyaja bak ben güzellik işlerine dedi.Tabii bunun için sermaye lazım.Hatta fotoğraf da ekleyeceğim makyajlarımdan.Sizce kursa gitsem iyi mi olur? Aslında iki kursa birden gidebilsem keşke ama şu an işsizim imkansız.İşim olsa da ikisini birden karşılayamam da zaten.Mesleğim varken neden böyle farklılıklar istiyorum anlayamadım.Mesleki bunalımda mıyım acaba? İkizler burcu olmamdan mı? Önerilerinizi bekliyorum kızlar.

Hayırlı kandiller çok iyi anlıyorum seni canım.aynı yaştayız ve malesef aynı süreçlerden geçiyoruz.bende her ay farklı bi iş fikri kuruyorum tamamen işsizlikten yani bunlar :).ama şu ortamda iş kurmak akıl ili değil der susarım(iktisatçıyım bende)

Hayırlı kandiller çok iyi anlıyorum seni canım.aynı yaştayız ve malesef aynı süreçlerden geçiyoruz.bende her ay farklı bi iş fikri kuruyorum tamamen işsizlikten yani bunlar :).ama şu ortamda iş kurmak akıl ili değil der susarım(iktisatçıyım bende)
Aynen öyle canım sermayem bile olsa şu süreçte iş kurmak imkansız.

Neyi seviyorsanız ona yönelin bence. Kurslar iyi olur kendinize güveniniz artar insan eli boş kalınca beyni saçma sapan şeyler düşünmeye başlıyo ama yeni şeyler öğrenmenin keyfi hiçbir şeyde yok bir işinize yaramayacak bile olsa o üretme ve öğrenmenin insana hissettirdiği şeyler çok güzel. Göz makyajınızı çok beğendim bu alanda bir şeyler yapabilirsiniz bence

Neyi seviyorsanız ona yönelin bence. Kurslar iyi olur kendinize güveniniz artar insan eli boş kalınca beyni saçma sapan şeyler düşünmeye başlıyo ama yeni şeyler öğrenmenin keyfi hiçbir şeyde yok bir işinize yaramayacak bile olsa o üretme ve öğrenmenin insana hissettirdiği şeyler çok güzel. Göz makyajınızı çok beğendim bu alanda bir şeyler yapabilirsiniz bence
Yani ille de iş için değil de sanki bir şeyler üretmek ya da takdir edilmek,sosyalleşmek de istiyorum.Kabuğunu kıran civciv gibi olmak istiyorum bu aralar.

Teşekkürler canım😘

Hayırlı kandiller ve iyi geceler dilerim.Aynı yaştayız size kıyasla ben 4 senedir mezun olduğumdan beri işsizim.Neyse yüzünüz ve makyajınız güzel kursa gidebilirsiniz ve bana kalırsa o sırada da youtube kanalı açın izlenirseniz sermayeniz de birikmiş olur.

Hayırlı kandiller ve iyi geceler dilerim.Aynı yaştayız size kıyasla ben 4 senedir mezun olduğumdan beri işsizim.Neyse yüzünüz ve makyajınız güzel kursa gidebilirsiniz ve bana kalırsa o sırada da youtube kanalı açın izlenirseniz sermayeniz de birikmiş olur.
Bunu birkaç kişi daha söyledi de youtube dünyası beni yutar dedim🤣 Ben de mezun olduğumdan beri hep farklı kurumlardaydım.İnan çok sinir bozucu.Öğretmenliği seviyorum ama bu özel sektörde bir türlü sabit kalamamak yıprattı beni.

Kızlar merhaba,
Öncelikle kandilimiz mübarek olsun.Her şey gönlünüzce olsun bu mübarek gecede.
Derdime gelince de şu:27 yaşındayım yakında 28 olacağım.Ataması yapılmamış(atanamamış demiyorum zira atanamayan öğretmen yoktur atama yapmayan devlet vardır anlayışındayım) bir edebiyat öğretmeniyim.Açıktan da Çocuk Gelişimi Bölümüne başladım.Şu an işsizim.Geçen haziran ayından beridir böyle.Hayatı tekdüze yaşamaktan sıkıldım sanırım.Bazen kafam esiyor diyorum hep hayalindi tiyatro ve sinema oyunculuğu haydi git kurslara hem sosyalleş hem de hayaline kavuş zamanında işsiz kalacaksın diye onaylamamışlardı diyorum(Sanki edebiyat okuyunca işsiz kalmadım☺) Son zamanlarda makyaja da merak saldım çevremden de kursa git gibi öneriler alıyorum hatta güzellik uzmanı tanıdığım küçük bir yer açalım sen makyaja bak ben güzellik işlerine dedi.Tabii bunun için sermaye lazım.Hatta fotoğraf da ekleyeceğim makyajlarımdan.Sizce kursa gitsem iyi mi olur? Aslında iki kursa birden gidebilsem keşke ama şu an işsizim imkansız.İşim olsa da ikisini birden karşılayamam da zaten.Mesleğim varken neden böyle farklılıklar istiyorum anlayamadım.Mesleki bunalımda mıyım acaba? İkizler burcu olmamdan mı? Önerilerinizi bekliyorum kızlar.
Kas kirpik uygulamasi ve makyaj kursuna gdin.kuaforlerle anlasma yaparsnz randevulu calisirsnz hem zamandan tasarruf edersiniz surekli kuaforde durmaniza gerek yok hem gelir elde edersniz

Kelin ilacı olsa misali geldim ama desteğe😂
Benim hiç el becerim yok, bırakın makyajı çöp adam bile boyayamam. O yüzden imrendim, çok güzel ve geliştirilebilir gözüküyor. Bence ufak bir kuaför ile anlaşarak başlayabilirsiniz. Belli mi olur, elinizde bir profesyonel beceriniz daha olur :)

Kelin ilacı olsa misali geldim ama desteğe😂
Benim hiç el becerim yok, bırakın makyajı çöp adam bile boyayamam. O yüzden imrendim, çok güzel ve geliştirilebilir gözüküyor. Bence ufak bir kuaför ile anlaşarak başlayabilirsiniz. Belli mi olur, elinizde bir profesyonel beceriniz daha olur :)
Canım ben de beceriksiz olduğumu düşünüyordum.Uzun süre işsiz olunca videolar filan izledim yavaştan baktım oluyor.Eyelinerı pek beceremiyorum işte:)

Şu dönemde iş kurmak mantıklı değil ama güzellik sektörü buna dahil değil bence. İnsanlar nişanlanıyor, evleniyor, mezun oluyor vs herkes bir sebeple makyaj yaptırıyor yani.
Güzel, profesyonel makyaja dair çok sayıda fotoğraf ve videoya erişim var. Kimse mahalle kuaförü makyajıyla tatmin olmuyor artık. Bir kez adını duyuran da paraya para demiyor.
Bir kursa gidip kendinizi geliştirebilirsiniz. Arkadaşınız veya başka bir kuaförle anlaşırsınız, talep artarsa öğretmenliğe dönmezsiniz bile belki.

Şu dönemde iş kurmak mantıklı değil ama güzellik sektörü buna dahil değil bence. İnsanlar nişanlanıyor, evleniyor, mezun oluyor vs herkes bir sebeple makyaj yaptırıyor yani.
Güzel, profesyonel makyaja dair çok sayıda fotoğraf ve videoya erişim var. Kimse mahalle kuaförü makyajıyla tatmin olmuyor artık. Bir kez adını duyuran da paraya para demiyor.
Bir kursa gidip kendinizi geliştirebilirsiniz. Arkadaşınız veya başka bir kuaförle anlaşırsınız, talep artarsa öğretmenliğe dönmezsiniz bile belki.
Mahalle kuaförüne birkaç kez makyaja gittim baktım verdiğim paraya değmiyor.Yamuk yumuk makyaj yapıyorlar.Güzellik sektörü hiç ölmez galiba🤔

Halk eğitimlerin ve belediyelerin kurslarına bakın. Benim yaşadığım şehirde halk eğitimin hem makyaj hem drama kursları var mesela. Böylece işsizlik döneminizde ekstra para harcamadan sertifika almış olursunuz ve keyifli vakit geçirirsiniz yeni çevre edinirsiniz vs. İşe dönüştürmeseniz bile sevdiğiniz bir hobiye zaman ayırmış olursunuz.

Makyaj örneklerine gelince o göz makyajlarının üçünü de sevmedim. Geçişler çok keskin kalmış benim zevkime göre. Bir de kullandığınız farların pigmentleri zayıf sanki. Ama ten ve dudak makyajınız güzel gözüküyor. Bir de gerçekten hoş ve sempatik bir kadınsınız. Youtube işini yeniden düşünün bence yapabilirsiniz hatta belki edebiyat ders kanalı hazırlamayı da düşünebilirsiniz belki oradan bir kitle edinip sonrasında çalışma setleri hazırlama işine girersiniz.

Halk eğitimlerin ve belediyelerin kurslarına bakın. Benim yaşadığım şehirde halk eğitimin hem makyaj hem drama kursları var mesela. Böylece işsizlik döneminizde ekstra para harcamadan sertifika almış olursunuz ve keyifli vakit geçirirsiniz yeni çevre edinirsiniz vs. İşe dönüştürmeseniz bile sevdiğiniz bir hobiye zaman ayırmış olursunuz.

Makyaj örneklerine gelince o göz makyajlarının üçünü de sevmedim. Geçişler çok keskin kalmış benim zevkime göre. Bir de kullandığınız farların pigmentleri zayıf sanki. Ama ten ve dudak makyajınız güzel gözüküyor. Bir de gerçekten hoş ve sempatik bir kadınsınız. Youtube işini yeniden düşünün bence yapabilirsiniz hatta belki edebiyat ders kanalı hazırlamayı da düşünebilirsiniz belki oradan bir kitle edinip sonrasında çalışma setleri hazırlama işine girersiniz.
Maybelline,the balm,sleek kullanıyorum genelde.Evet biraz keskin seviyorum gözde sanırım:) Ders kanalını ben de düşündüm aslında.

ilk bakışta kg olarak yuz hatlarınız vs herşeyınız benzıyor ,arkadaşım sandım. oda güzel makyaj yapıyor.dene neden olmasın.ikizler burcu olduğun için bıraz tereddütteyim ama.bir hevesle başlayıp sonrasında sıkılıp bırakmak gıbı bır huyları var.:KK76:bende oyleyım.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

güzel olmuş beğendim.
eğer bu işi yapmak istiyorsan kurslara vs git, buradan yürü. ama geri dönüşü olmaz yani. 5 sene sonra ben öğretmen olmak istiyordum pişmanlığı yaşama.

Yani ille de iş için değil de sanki bir şeyler üretmek ya da takdir edilmek,sosyalleşmek de istiyorum.Kabuğunu kıran civciv gibi olmak istiyorum bu aralar.

Teşekkürler canım😘
Ben de bir şeyler üretmek istiyorum. Çocukluğumuzdan beri memur zihniyetiyle yetiştiğimiz için o kalıptan çıkmak istiyoruz. Ama iyice araştır. Neye daha çok eğilimin varsa ona yönel.

Back
X