Ne zaman alışacağım evliliğe... YARDIM LÜTFEN

arsecn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
138
26
53
Kızlar 8 ay oldu evleneli alışamıyorum alışamıyorum. sık sık tartışıyoruz severek evlendik ama ikimizin de beklentileri çok farklı bazen her akşam tarıştığımız oluyor gönlümü alıyor küs uyumuyoruz günlerce küs kalmıyoruz ama çok yoruldum artık. ailesiyle yakın oturuyoruz annesi çok yapmacık iki yüzlü bir kadın alışamıyorum bunun farkında sürekli annesiyle alakalı baskı yapıyor soğuksun aileme aramıyorsun sormuyorsun diye söyleniyor sürekli. benim beklediğim ilgi alaka arada bir sürpriz falan diyorum abartılı değil kesinlikle ama bunlar eşime çok gerekli gelmiyor. ikimizde çalışıyoruz ama maddi olarak çok sıkışık durumdayız. çok bunaldım artık kızlar bunlar her evlilik te oluyor mu nasıl aşacağım ben.

suan eşimle bırlıkte kahvaltı masasında oturuyoruz ben onada okudum dedıkı neden kocası aılemı ara dıye zorluyor ki sevmıyorsa zorla yapamaz dedı..neyse bunu gectım benım fıkrım aılesını sevmesen bıle sırf kendı ılıskın ıcın sevıyor ayagı yapcaksın... kı eşin mutlu olsun bu sana artı olarak dönsün .. maddı konular ya da tartısmalara gelınce evlılıgın ılk yılında cok normal canım benım hepımız yaşadık bunları gecicekkkk

kayin valideniz ne kadar kotu olursa olsun esinizin hatiri icin haftada bir kere aramaniz sizden birsey eksiltmez.
Esinizden kucuk surprizler yapmasini beklemek yerine siz yapin. Karsilik beklemeden!!
birseyleri hemen olmuyor diye yakip yikmak,sitem etmek ne kadar dogru?
cabalamalisiniz. Evlilik budur..
hep lay lay lom degildir..
Ben elle tutulur bir problem goremedim..

Evliliğin ilk yıllarında normal genelde aynı süreçlerden geçer çoğu insan... Ailesini de çok sık olmasada aramalısın en azından eşin için,evinizde ki huzur için bence bunu yapabilirsin çok zor olmasa gerek...Evlilikler biraz fedakarlık ister :31:

Kızlar 8 ay oldu evleneli alışamıyorum alışamıyorum. sık sık tartışıyoruz severek evlendik ama ikimizin de beklentileri çok farklı bazen her akşam tarıştığımız oluyor gönlümü alıyor küs uyumuyoruz günlerce küs kalmıyoruz ama çok yoruldum artık. ailesiyle yakın oturuyoruz annesi çok yapmacık iki yüzlü bir kadın alışamıyorum bunun farkında sürekli annesiyle alakalı baskı yapıyor soğuksun aileme aramıyorsun sormuyorsun diye söyleniyor sürekli. benim beklediğim ilgi alaka arada bir sürpriz falan diyorum abartılı değil kesinlikle ama bunlar eşime çok gerekli gelmiyor. ikimizde çalışıyoruz ama maddi olarak çok sıkışık durumdayız. çok bunaldım artık kızlar bunlar her evlilik te oluyor mu nasıl aşacağım ben.

kayin valideniz ne kadar kotu olursa olsun esinizin hatiri icin haftada bir kere aramaniz sizden birsey eksiltmez.
Esinizden kucuk surprizler yapmasini beklemek yerine siz yapin. Karsilik beklemeden!!

Almanyada1turkkizi'nın yorumuna aynen katılıyorum..
önce siz bir adım atın arada bir annesini babasını arayıp nasılsınız iyimisiniz diye sorun..
eşiniz mutlu olunca o da sizi mutlu etmek için uğraşıcaktır...
ayrıca evliliğin ilk senesi zor geçer zaten..zamanla birbirinize uyum sağlarsınız..
o sinirliyken sen alttan alıcaksın sen sinirliyken o..
maddi sıkıntılar her evlilikte var..
önemli olan sevdiğin adamla evlenmiş olmanın bilincinde olmak ve ona sımsıkı sarılmak..
basit şeyleri problem etmemek...

Bu erkeklerin ana kuzusu olması da baydı iyice hee:ssz::ssz: Ne demek zorluyor yaa kimse hiçbişeye zorlanmamalı

suan eşimle bırlıkte kahvaltı masasında oturuyoruz ben onada okudum dedıkı neden kocası aılemı ara dıye zorluyor ki sevmıyorsa zorla yapamaz dedı..neyse bunu gectım benım fıkrım aılesını sevmesen bıle sırf kendı ılıskın ıcın sevıyor ayagı yapcaksın... kı eşin mutlu olsun bu sana artı olarak dönsün .. maddı konular ya da tartısmalara gelınce evlılıgın ılk yılında cok normal canım benım hepımız yaşadık bunları gecicekkkk

Bu saatte ne kahvaltısı kardeşim biz öğlen yemeği yiyecez işte :)) iyi keyifler bu arada

Bu saatte ne kahvaltısı kardeşim biz öğlen yemeği yiyecez işte :)) iyi keyifler bu arada

:1: bız bugün tatıldeyız canım düğüne gidicez eşimin memleketıne hummalı hazırlıgım vardıda dün gece ağda ütü falan geç yattım:1: sanada afyet bal şeker olsunn

ohaaaaaa bbbbbeeeeeeeeeee bizde çalışıyorduk ilk zamanlar maddi olarak çok sıkıntıdaydık ve çok tartışıyorduk ve anneside bize yakın oturuyordu :1: bak aynı şeyler.ama 2 yıllık evliyim eşimle sorunlarım düzeldi annesiylede haftada bi görüşüyoruz canım isteyince arıyorum :1: maddi durumumuzda borçlar bitince düzeldi :))) yani zamana ihtiyacınız vaaaarrr

yorumunuza aynen katılıyorum arkadaşım

Sanki beni anlattın eşim hergün başımın etini yerdi annemi ara kardeşime git diye anneme bile söyledi çok soğuk benim aileme karşı diye ben başkasının evinde rahat hissetmediğimi falan anlattım öyle böyle zorla bi şekilde kurtuldum o işten şimdi canım isteyince arıyorum gidiyorum zorla güzellik olmaz sen böyle yaparsan ben soğum de ben öyle diyerek kurtulmuştum:1:

Sürpriz meselesi için fazla çabalama bende bekledim ima ettim ilk zamanlar olmadı ben yaptım çiçek aldım her gün cebine notlar koydum belki utanır da yapar birşeyler diye 8 ay içinde 1 kere artık utanıp çiçek aldı o kadar zorla olmuyor yani o iş boşver zamanla atlatılır herşey kendini yıpratma sana zarar bir kaç ayda düzelir herşey

yorumunuza aynen katılıyorum arkadaşım
sagol canim benim.

inan benim esim,surprizin romantikligin hicbirseyinden anlamaz.
tam kalas yani. Ne yapayim bosayim mi adami? daha iyisimi var,hepsi ayni yani biri olsa. aldatmak,siddet gostermek disinda bosanmaya karsiyim ben. ama simdikiler,ilgi gostermiyor,romantik degil vs vs bosayiveriyor.

cnm ilk evlendiğin zaman olduğu için normal bende öyle olmuştum eşim beni değil sürekli annesini tutuyordu evlendiğimizin ikimizde farkında değildik hep kavga ettik tartıştık severek evlendik bizde küs kalmıyoduk ama çok sık tartışıyoduk konu ailesi olunca aileme laf söyleme falan diye başlıyordu ki bu ikinizinde bizimde geçmişte yaşadığımız gibi evliliğe henüz alışıp benimseyemediğiniz için ama biraz daha sabret cnm sonra düzeliyor taşlar yerine tam oturuyor

Ben evliliğe adım atarken şu düşünce çıktım yola "eşim için değerli olan, benim içinde değerlidir"...Eğer onun değer verdiklerine değer verir ve saygı duyarsan aynı karşılığı alırım. Öyle de oldu. Her gün ararım kayınvalidemi, evlerimiz yakın iş çıkışı eve geçerken "annecim bir kahveni içmeye geldim" derim bir saat oturur kalkarım. Kendi anneme ne zaman uğrasam, ertesi gün mutlaka kayınvalideme de uğrarım.Kandilde yada özel zamanlarda, eşim pek gitmek istemez "ileride bu hayattan göçüp gittiklerinde mezarlığa ziyarete gitmen gerekecek" derim zorla götürürüm. Eşim de, ben başka yerde rahat edemiyorum falan diyor ama, ileride pişman olmamak adına sevdiklerimiz ile vakit geçirmek en iyisi. Bir de ben kendimi koyuyorum eşimin yerine. Eşim benim ailemin evine gittiğinde "annemmm", "babammm" diye kollarını açarak sarılıyor. Şimdi benim eşim anneme gitmese, ben hep tek gitsem annem "damada birşey yaptık?, acaba araları mı bozuk?, damat bizi istemiyor mu?" diye düşünür ve üzülür. Çekinir soramaz da,içi içini yer.

Bu yaptıklarımın karşılığını görüyor muyum? Evet , hemde fazlasıyla. Allah eşimden de, onu doğuran annesinden de bir kere değil bin kere razı olsun.:nazar:

O yüzden, eşinizin değer verdiği şeylere değer vermeyi, saygı duymayı öğrenin. Eşinizi mutlu ettiğiniz ölçüde emin olun mutlu olacaksınız.

Canım aynı sorunları biz de yaşamıştık, her gün kavga etmekten tükenmiştim :31:
Bizim kvde de yakın bize. İlk zamanlar yemek falan gönderirdi, ben de yemekleri dökerdim ben yapamıyo muyum diye :1: Yanlış anlardım, ters gelirdi :26:
Bi de ben de pek yakın olmak istemiyorum onun ailesine, bana da yapmacık geliyor. Hep ailesi yüzünden ederdik kavga. Şimdi ikimiz de birbirimize baskı yapmıyoruz sen benim aileme gelcen, ben senin ailene gitcem diye. Arada bir gidiyoruz birbirimizin ailesine.
Her şey yoluna gircek merak etme, sadece yıpranmamaya ve yıpratmamaya çalış.

Bir 8 ay kadar daha olur öyle baskılar aramadın, gitmedin diye.
Kavga etme, istediğin zaman ara. İstediğin kadar görüş.
Kısaca bildiğini oku.
Zamanla durumu böyle kabul edecek.
Zorla sevgi, samimiyet olmaz diyecek eşin..

Maddi sıkıntılar için bir şey diyemem. Allah yardım etsin..
Borçla evlendiniz sanırım..

Güzel söz, tatlı dil falan sen nasıl bir eş istiyorsan öyle bir eş ol, örnek ol..
Zamanla sana benzeyecektir.

Back
X