ne zaman düzelcek bu çocuğun uykuları:(( yıprandım bide üstüne 2. çocuk baskısı

Kelebek8989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
133
56
28
kızlar herkese günaydın şuan kolumda oğlum zar zor yazıyorum tek elle.. Rabbim sağlığını versin acısını göstermesin 1 oğlum var 19 aylık geceleri hala o kadar sık uyanıyoki yıprandım artık emmeden uyumaz saatlerce emer zırt pırt uyanır saatlerce kplumda sallayarak emzirerek uyuturum yatağına koyup arkamı döndümmü uyanır kafamı duvarlara vurasım geliyo bazen aç desem değil altı remiz bi derdi var desem hergün mü şu saat oldu saat başı uyandım daha doğrusu uyumadım hiç nerdeyse jollarım koptu bide hastayım ağzım burnum tıkalı napcamı şaşırdım artık yardımcı olan kimse yokmu diceksiniz var kayınvalidemlerle aynı binadayız görümcem kaynım var çokta ilgililer bebeğime gündüz zaten bi sorun yok şükür o kadar mız mız bi bebek değil sorun gece... eşimde tutturdu ikinci çocuk diye ben biraz kendime geleyim çocuk büyüsün diyorum ama o istiyo olan bana oluyo

Annelik böyle zor işte .. Rabbım yardımcın olsun. Eşinden yardım iste. Gece sırayla kalkın ve şuan 2. çocuğa hazır olmadığını söyle .

2. Çocuk için acele etmeyin derim..
Benim kızımda 12 aylık yazdıklarınızın aynısını yaşıyorum, uyku eğitimi var internetten araştırın.. İnşallah faydali yorumlar gelir.takipteyim.

her çocuk farklı, her çocuğun uyku düzeni de farklı,
oğlum 2,5 yaşında dün gece 3 kez uyandı mesela, 20 aylıkken de sütten kesmiştim.

ama gece sütüne de alıştırmadığım için uyansa da uyuması çok uzun sürmüyor, en azından o konuda biraz daha rahatız.

anne sütü alan bir bebeğin sık uyanması bana doğal geliyor.

ama yeğenim var, 7-8 aylıkken tüm gece uyurdu, sabaha karşı uyanırdı bir kez emmek için.
:)
artık kısmet mi desek, bir yöntemi var da biz mi bilmiyoruz desek bilemiyorum :)

bu arada oğlum kendi yatağında daha rahat uyuyan bebeklerden, bizim yatağımızda yattığında daha sık uyanırken, kendi yatağında daha az uyanırdı o dönemde.

emzirmeyi bırakmadan gece uykuları düzelmiyor maalesef.
bebek uykuya nasıl daldıysa uyanınca tekrar aynısını istiyor.o yüzden emzirmeyi bırakarak ancak uykuya dalmasını sağlamalısınız.

kızlar herkese günaydın şuan kolumda oğlum zar zor yazıyorum tek elle.. Rabbim sağlığını versin acısını göstermesin 1 oğlum var 19 aylık geceleri hala o kadar sık uyanıyoki yıprandım artık emmeden uyumaz saatlerce emer zırt pırt uyanır saatlerce kplumda sallayarak emzirerek uyuturum yatağına koyup arkamı döndümmü uyanır kafamı duvarlara vurasım geliyo bazen aç desem değil altı remiz bi derdi var desem hergün mü şu saat oldu saat başı uyandım daha doğrusu uyumadım hiç nerdeyse jollarım koptu bide hastayım ağzım burnum tıkalı napcamı şaşırdım artık yardımcı olan kimse yokmu diceksiniz var kayınvalidemlerle aynı binadayız görümcem kaynım var çokta ilgililer bebeğime gündüz zaten bi sorun yok şükür o kadar mız mız bi bebek değil sorun gece... eşimde tutturdu ikinci çocuk diye ben biraz kendime geleyim çocuk büyüsün diyorum ama o istiyo olan bana oluyo

Selam canım..3 yaş 4 aylık bir kızım var ve yeni 24 ocakta bir oğlum oldu..kızım 2 yaşına hatta 2.5 yaşına gelene kadar geceleri sayısız kez kalkıyordum..heee bizimkisi anne sütü yerine biberondan süt içiyordu.. Heee halen öyle gece yatarken biberon sabaha karşı biberon..bazen geceleri bile halen kalkıyor..
Maalesef bazı çocukların uyku sistemi böyle yetiştirmeye yada uyutmayi bilmemekle alakası yok bunun..duzelicek ama sabır sadece..
Eşini kaldirsan 2 gün kalkar sonra yine bildiğin gibi..biz annelere düşüyor bu görev..
2. Çocuk meselesi içinde karar verecek olan sensiz sizsiniz..ama yine de 3 yaşı bekle derim ben.. :))

emdiği için kalkıyordur o kadar.oğlumda gecekaç defa kalkar emmeden kesinlikle uyumazdı.2 yaşında memeden kesince azaldı kalkmaları.ama emzirmeyi çok özlüyorum buna rağmen ki fenalık gelirdi artık gece 10 defa kalkmaktan.tadını çkarmaya bakın bence.az kalmış hem 2 yaşına

oğlum da öyleydi. uykusuz bir şekilde işe gidiyordum. bir de sürekli kolumda uyuyordu, kolum hep ağrıyordu. geçen ay sütten ayrıldı. çok şükür uykusu düzene girdi. iki yıldan sonra deliksiz bir şekilde uyumak çok güzelmiş. ben de üçüncü çocuğu hiç cesaret edemem. kendinizi hazır hissetmiyorsanız, eşinizin bebek istemesi çok anlamsız. emzirme olayı bittiğinde uykusu düzelir, sizin de ayırmanıza az kalmış biraz daha sabredin.

gece emzirmesini birakarak rahatlarsin.gece kalkitiginda sadece su ver hatta esin versin .6.aydan sonra gece beslenmesi kesilebilir hem curuk de yapar dişlerdr

Ah o gece emzirme leri kızım 11 aylik hic uyumuyo yalanci meme etti yorgun ve uykusuzum 1 senedir 2 cocuk ve ev isleri bnm esimde erkek olsun birda cocuk deyince spiral taktirdim simdide kanama problemim oldu..dis cikariyor memeden kesmek istiyorum kilo almıyor ama nasil?

Cektiklerinizin benzerini yasadim delirmenin esigibdeydim yedi yirmidort emen surekl8 mizlayan gece uyumayan bir bebek cok zor.21 aylik iken memeden kestim cok zor oldu cok agladi uzun surdu ama dayandim.baska care birakmamisti bize.eger erken demiyorsaniz memeden kesin ve gece su disinda birsey vermeyin cunku bahane edip yine uyumuyorlar.kolda sallamaktan bitap dusup salincak almistim tam yatar.onda uyutup yatagina koydum bi sure .kendimi hzr hissettigimde onuda kesip yatakta bir saatte olsa bekleyerek pis pis vs derken yatagada alistirdim.hepsi bir asama ve sabir.tek iseniz benim gibi allh sabir ve kolaylik versin.inanin gecicek.ikinci cocuk icin cocugunuz duzene girmeden yapmayin.sizin ruh sagliginiz iyi olacakki cocuklariniza iyi bakabilesiniz.size kolayliklar diliyorum

Çok mersi..bende artik sallayarak unutuyorum lakin gece3-5arasi uyanik bugun keçi sütü denedim biboronda sadece 2 seker kaşığı kadar icti..kesecm ilk firsatta lakin suan köpek diş leri cikacak agrisi cok kiyamiyorum.bi sorum var size bebeginizi kesince göğüs teki sütü durdurmak icin ne yaptınız? Ben bi kere kesmeyi denedim ağrı ya dayanamadim emzirdim bastan

Ben bir iki gun sagip cay bardagi ile icirmeyi denedim sonra vazgectim.dus alirken sagiyordum aksamdan aksama.inanmiyirsunuz ama gercekten uyuyabiliyorlar aliskanlik kazandirabilirsek zamanla ogrenebiliyorlar.birde gece uykusunu kesintisiz uyumaya basladigi hafta kilo aldi:) inanamadim. Suan yayakda donup duruyor bekliyorum bende. Memeden kestigim donem ust komsu yeni tasinmisti dovuyorum saniyormus oyle agliyordu gece gunduz:)

Zor bi yolculuk sabreden başarılı oluyor bende diş agrilarini bekliyorum inşallah kesecm başara bilirsem bu stresten kafamin bi yerinde bölgesel saç dökülmesi oldu:(

Allh uyumayi bilmeyen cocuk sahibi annelere sabir versin.ben hala arada cinnet geciriyorum.uyutabilmek icin bir saat bekliyorum anca bu kdr duzeldi ztn hic yuz guldurmedi denemedigim yontem kalmadi.sansimiza iste .ben dua ediyorum da ikincide ayni olmasin birde cok cektim ikide ayni olursa tirlatirim zaten tek basima kimse yardim etmedi bi gun uyuyum diye aliyim bakiyim demedi .haldende anlayan olmayinca cevrede allh sabrimizi zorluyor diye dusunuyorum bzn.hepimize saglik sihhay versinki cocuklarimiza iyi bklim

Amin benim gündüz 2-3 saatte olsa yardimcim var en azindan evi temizleye biliyor um ama yanliz büyütmek zor Rabbim yardımcınız olsun

Bu arada bebeginizi memeden kesmeden sabah kahvaltilarinda azar azar nirmal sut ile tanistirin .ben bir yasindan aobra cay bardaginin dibinde vermeye baslamistim .memeden kestigim donemde nitmal sute gecis hic zor olmadi boylece.aniden gevis yapmak zor olabiliyor.saglikla kalin

Back
X