Ne zaman gitmeliyim?

birbuyuktemmuzaski

Her nasip vaktine esirdir.
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
1.644
1.123
133
30
Biz 4 aydir deniyoruz hamile kalamadım bugun adet oldum doktora gidicem test falan yaptrmya kontrole adetin 3.gunumu gıdiliyor birde ne yapiliyo

İlk etapta adetinin bitmesini bekle canım.. Çünkü ilk önce muayene etmesi lazım.. Ona göre gerekli gördüğü testleri isteyecek doktor senden..

Hormon testleri için adetinin 3. ile 5. günleri arasında gitmen lazim ki bence 3.günü git geç kalma. Adetliyken ultrasonla bakilabiliyor sonuçta. Başka bisey yapmana gerek yok. Tahlil sonuçlarına gore dr seni yönlendirir. Öncesinde sen korunduysan eğer, hapla filan, vücudun ilacı atması etkisinin yok olması biraz zaman aliyor.

Biz 4 aydir deniyoruz hamile kalamadım bugun adet oldum doktora gidicem test falan yaptrmya kontrole adetin 3.gunumu gıdiliyor birde ne yapiliyo
Adetin ikinci günü veya üçüncü günü gidersen vajinal ultrason ile yumurtalıklar daha net görünüyor diye biliyorum muayenede kan değerlerine bakar hormon düzeyine inş sorun çıkmaz

Biz bebek sahibi olmaya niyetlendiğimizde doktora kontrole gitmiştim. Doktorum söylediği "bebek sahibi olmak kolay değil sakın neden olmuyor diye endişelenmeyin. İlk denediğiniz ay bebek sahibi olma ihtimaliniz 3%, ilk 6 ayda bebek sahibi olma ihtimaliniz 75% ve 1 sene içerisinde bebek sahip olma ihtimaliniz 85%."
Dolayısıyla yine test yaptırmak isterseniz yaptırın ama hiç stres yapmayın.

Adetin bittikten sonra doktora gitmen daha iyi olacaktır. Tetkik yapacaktır birde folik asit hapı verecektir 3 ay kullan falan der doktor 1 sene içerisinde olmazsa tedaviye geçiyorlar diye biliyorum 4 ay için telaşlanma derim bence . Yakın zamanda güzel haberi almanız dileğiyle..

Ben 2 aydır deniyorum. İlk aydan olur diye düşünmüştüm.şimdiden korkmaya basladım.bu hafta kadın doguma gıdecegım

Ya kızlar zaten bugüne kadar gitmemeniz hata.. Yani genel kontrolleri geçtim.. Çocuk düşünmeye başladığınız an gitmenizde fayda var.. Ona göre kontrol ediyor, hap veriyor vs..
Doktora gitmeyi ertelemeyin..

tatlım olayın aslı şu adetinin 3.günü devlet hastanesine gidip tüm kan tahlılı hormon testlerını yaptır .... sonra adetın bıtmesını bekle al testlerını doktora git muayene ol..... çunku doktora ne zaman gideersen git hormon testi isteyecek diğer ayı beklemektense bu ay sen testlerını hazırla test ısteyınce hop koy kağıtları doktorun onune işin ve tedavi sürecin hızlansın :):KK200:

Back
X