Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evlilik te senin paran benim param olayı mı varki eşinin kazandığını nasıl harcayacağını düşündüğü için konu sahibine tepki gösteriyorsunuz?
Haklısın,inan sabrediyorum.Ben zaten aşırı harcamaları hiç sevmem.Kızıma bile uzun zamandır bir şey almadım.Hep mevsim geçişlerinde alıyorum idare edecek kadar.Çünkü biliyorum kazanmak kolay değil.Eşim hatalar yapsada sonuçta çalışıyor.Ben aman banane diyip te harcama yapmak istemiyorum zaten.İnan belli bir zamandan sonra zoruna gidiyor insanın.Hiç mi bir şey değişmeyecek diye...Eşim her zorlukta kartlara koşuyor.Buna üzülüyorum ben...Yoksa düğün borçları falan zaten biz istedik yaptık...bizde 2 senelik evliyiz,,, hala çok yüklü borç ödüyoruz.. bütün altınlarımı verdim bende.... elimde sadece ıvır zıvır bir iki künye ve alyansım kaldı... bende takmak takıstırmak istiyorum ama suan cok zor...sabredelim arkadaşım.. sağlık olsun
Eşinin kazandığı parada elbette söz sahibi ancak kendi çalışmayıp bir kuruş faydası olmayıp sadece eşini eleştirenleri de anlamıyorum açıkçası. Arkadaş burada iş bulamam bulsam da az maaşlı bulurum diye cevap vermiş. Oysa ki maaşın hepsi bakıcıya gitse bile ssk olayından kar eder ilerde emekli olur tazminat alır o parayla ev alır bunlar geleceğe yönelik yatırımlardır hep. Çocuk 9-10 yaşına gelince zaten bakıcıya gerek kalmaz maaşın hepsi kendine kalır. Eşi bakıcıya karşıysa bilemem tabi onu ikna etmek te arkadaşa düşüyor veya bir akrabaya baktırabilir. Ben aylarca evime ses kayıt cihazı koyup dinledim akşam eve gelince gözü kapalı teslim etmedim çocuğumu.
Maaşı az veren yer ssk yapar mı sizce? Türkiyenin en büyük sorunu bu zaten.Her çalışan kişiye ssk yapılmıyor.En yakın örnek bir arkadaşım.İşyeri sana şu kadar para veririz ama ssk yapmayız.Ya da az para verip ssk yaparız diyor.Bu hak yemek değil mi?Eşinin kazandığı parada elbette söz sahibi ancak kendi çalışmayıp bir kuruş faydası olmayıp sadece eşini eleştirenleri de anlamıyorum açıkçası. Arkadaş burada iş bulamam bulsam da az maaşlı bulurum diye cevap vermiş. Oysa ki maaşın hepsi bakıcıya gitse bile ssk olayından kar eder ilerde emekli olur tazminat alır o parayla ev alır bunlar geleceğe yönelik yatırımlardır hep. Çocuk 9-10 yaşına gelince zaten bakıcıya gerek kalmaz maaşın hepsi kendine kalır. Eşi bakıcıya karşıysa bilemem tabi onu ikna etmek te arkadaşa düşüyor veya bir akrabaya baktırabilir. Ben aylarca evime ses kayıt cihazı koyup dinledim akşam eve gelince gözü kapalı teslim etmedim çocuğumu.
Eşimin kazandığı para az miktar değil.Köy burası o yüzden kazanç fazla oluyor.Severek evlendim.Eşimle büyük sorunlarımız olmadı ailemin içi rahat.Ama eşimin ani kararları zor da bırakıyor ...Evlenmeden önce istemeye geldiklerinde aileniz demedi mi doğru düzgün bir işi olmayan adama kız vermeyiz diye?
Yani ilk zamanlar evlendiğinizde nasıl geçinmeyi düşünüyordunuz işi neydi?
Gerçekten esnaflık zor bu devirde ya.
Hele hırslılar ve deli cesareti olanlar daha çok batabiliyor.
İnsanların yaşadığı şartlar bilinmeden eleştirilmemeli diye düşünüyorum... Arkadaşın sorunu parasızlık değil eşinin elindeki parayı düşünmeden harcaması geleceğe yönelik düşünüp yatırım yapmaması...Bu konuda yardımcı olmak fikir vermek için yorum yapmalıyız arkadaşı eleştirmek için değil![]()
bence eşini bilardo almayı düşünmesi yenilik yapmaya çalışması borçlarını kapatmak için
kayınpederimde öyle kahvesi var bilorda aldı langırt aldı sırf daha çok müşteri çekebilsin diye ha olmadı orası ayrı
eşinin sabit bi geliri olmadığı için mecbur yeni şeyler deneyecek
şimdi gençken birşeyler deneyip para biriktirmek istiyor olabilir o yüzden sen ne kadar çabalarsan çabala düşüncesi değişmez
Ne güzel sen en iyisini yapmışsın.Ben de yaptım kumbaraya atıyordu ama sonra memlekete gittim,nasılsa orada harcadın diyerek daha vermedi.Düşünebiliyormusun ya yılda 1 kez aileme gidip orada da zaten elbise kıyafet alıyorum onu bütün seneye yayıyor.Çok ilginç bir kocam var çoookkkk.....Şimdi bir aya yine gidicem memleketime,inan şimdi desem ki bana artık harçlık ver diyecek ki zaten memlekete giderken vericem diyecek hay allahım gel de sinir olmaa...10 Senelik evliyim son 7 yıldır eşimle kararlaştırdık maaşını alınca bana harçlığımı verir.Önceleri bende çok parasızlık çektim baktım olmuyor.Buna bir çare bul dedim.Başta borçları olduğu için cüzi bir miktar vermeye başladı, sonra devlet ona zam yaptıkça o zamdan bende payımı aldım, bazen biriktiririm bazen ihtiyaçlarımı alırım, harçlığımı verir çoğu zaman ayakkabımı kıyafetlerimi ona aldırırım.Eskiden aman parası yok borcumuz var derdim, çoğu şeyden kısardım ama baktım değişen bişey yok.Şimdi bazen eşimin cebindekinden çok param olduğu olur, bazen borç veririm tekrar alırım.Bence arkadaşım eşinle konuş durumuna göre aylık yada haftalık harçlığını versin, onunda seninde için rahat olur.
Eşinin kazandığı parada elbette söz sahibi ancak kendi çalışmayıp bir kuruş faydası olmayıp sadece eşini eleştirenleri de anlamıyorum açıkçası. Arkadaş burada iş bulamam bulsam da az maaşlı bulurum diye cevap vermiş. Oysa ki maaşın hepsi bakıcıya gitse bile ssk olayından kar eder ilerde emekli olur tazminat alır o parayla ev alır bunlar geleceğe yönelik yatırımlardır hep. Çocuk 9-10 yaşına gelince zaten bakıcıya gerek kalmaz maaşın hepsi kendine kalır. Eşi bakıcıya karşıysa bilemem tabi onu ikna etmek te arkadaşa düşüyor veya bir akrabaya baktırabilir. Ben aylarca evime ses kayıt cihazı koyup dinledim akşam eve gelince gözü kapalı teslim etmedim çocuğumu.
Artık çok geç desene....benim eşim de esnaf valla çok zor şimdiki aklım olsa asgari ücretle de olsa bi yerde eleman olsun o bile daha iyi derdim...esnafın borcu bitmeeeeeezzzz
Malesef bende ilçede yaşıyorum,ve burada market muhasebe vs işlerinde çalışanlara anca 250 300 tl veriyorlar ki bu çok az üstelik ssk da yapmıyorlar,çalışma saatlerini sorarsan sabah 8 aksam 8-9 oluyor bir pazarı oluyor düşünün evli çocuklu bir bayan böyle bir işte çalışabilirmi?? yaklaşık 8 yıldır bende çalışmıyorum maddi sıkıntılarımız gittikce büyüyor il e gitsem çalışmaya 1saat gidiş birsaat dönüş artı çalışma saatleri gene yoğun ve asgari ücretbirde 2 çocuk yani olumlu birşey düşünemiyorum
neyse hakkımızda hayırlısı,başka çareler aramak lazım:44: