Neden bana böyle yapıyorlar?

neden altta kalıyorsun, kalma.
hem aynı okulada okuyacaksınız, aynı bölüm değil sanırım.
gerekmedikçe hiç muhattap olma.
onlar kim oluyor da hayatını bu kadar işgal edebiliyor.
buna fırsat verme canım.

Üzgünüm ama aynı bölümdeyiz.Ben kolay unutamıyorum bu tür olayları da.Sanki yeni okulumda hiç arkadaşım olmıcak gibi geliyo.Kendimi çok kötü hissediyorum.

bırak canım yaa böylelerini 5 dk dan fazla düşünmek yersiz.Ne hali varsa görsün ki arakadaşlığını devam ettirseydin ( ki buna arkadaşlık denirse ) daha çok üzülürdün. Ooo daha bir sürü arkadaşın olur niye bu kadar dert ediyosun oluruna bırak.Nereyi kazandın istanbul da bak bizim oralara geliyomuşsun ne güzel :)

üniversiteye başladığında birsürü yeni arkadaşların çevren olucak yurt arkadaşların ev arkadaşların..
inan boşu boşuna uğraşmışım lisede bu insanlarla diceksin.
ben aynen böyle dedim..
üniversite başka öncekileri boşver..

Zehranur, seninle aynı durumu yaşayan çok genç var. Amerika'da bunu "zorbalık, taciz ve kabadayılık" sayıyorlar. Bununla mücadele etmek devlet politikası ve okullarda bu işin polisi var. Amma abarttın diyecek olanlara, geçen yıl bizim liselerimizde ve üniversite ilk iki yılı okuyanlar arasında bir araştırma yapıldı. Gençlerin 4'te 3'ü senin durumunda ve bu çok büyük bir rakam. Ve çok ilginçtir ki, kızlar arasında daha yaygın. Sebepleri: Kişilik bozukluğu, aile eğitimindeki eksik, okul ortamı vs. Ayrıca okul ortamında bittiğini sanma. İş ortamında da karşına böyle insanlar çıkacak.

Bunları bil istedim, ciddi ciddi yazdım umarım okursun üstüne düşersin. Çünkü mücadele etmenin bir başlangıcı da yalnız olmadığını bilmektir. Peki nasıl mücadele edeceksin?

1. Kesinlikle dik dur, başını öne eğme ve alttan alma. Sana böyle davranıyorlar, çünkü kendilerini önemli hissetmek, etrafa öyle göstermek ve popüler olmak istiyorlar. Bunun için de, herkesin önünde ezebilecekleri birine ihtiyaçları var. Onları besleyen şey senin ezikliğin.

2. Bu tip insanlar genelde kontrol edebilecekleri kişileri seçerler. Senden istedikleri şeyleri yapma. Ne olursa olsun.

3. Çabuk üzülen, çabuk sinirlenen, gözleri dolan, surat asan hedefleri seçerler. Biraz gülümse, gülmeyi sevmeyi öğren. Kıkırdak ol demiyorum tabii ki :) Ama gülümsemekten zarar gelmez.

4. Farklı görünen hedefleri seçerler. Senin farkın ne? Saç rengin mi, boyun mu, giyim tarzın mı? O yönünle barışık mısın? Kendinle barışık ol ve bunu etrafa göster.

5. İstanbul'a geldiğinde gözün açık olsun, etrafı ve insanları iyice gözlemle. Sana benzeyen arkadaşlar bulacaksın.

En yakın arkadaşınla yolları ayırmışsınız. Bu senin için çok hayırlı olmuş. Ancak psikolojin bozulmuş. Sevgiliden ayrılmak gibi. Bir alışkanlığını bitiriyorsun. Rüyaların sebebi psikolojik durumun ve sıkıntılardır. Rüya tabirleri sen neye sıkılıyorsan onu söyler.

Sıkıntılarından kurtulmaya çalış. Kızları bırak başka şeye odaklan. Okuluna, İstanbul'a, yeni arkadaşlara, hobi edinmeye.

Güçlü ol :)

Haklısınız galiba beni ezik gördüklerinden böyle yapıyorlar ve üzüleceğimi bildikleri için.

En iyisi gülümsemek yaptıkları her saçmalığa ki (en son mesajı atan arkadaşa çok teşekkürler uzun uzun yazmış benim için :) ) benimle uğraşmasınlar.Yetim değilim öksüz değilim mantıklı düşününce yalnız değilim o kadar da. Bundan sonra nolursa olsun boyun eğmek yok o zaman. Tabi becerebilirsem :44:

:71:

Kıyamam sana öyle bir anlatmışsın ki :) Ezik filan değilsin sen. Suçu kendinde arama sakın. Ayrıca yeni bir okula gidiyormuşsun, üniversiteye. Orada istemediğin kadar insanla arkadaş olabilme şansın var ama yapman gereken senin için doğru olanları seçmek, hemen güvenmemek. Lise arkadaşlıkları sonsuza kadar sürmüyor, yok öyle bir şey yalan o :)

Çok duygulu anlatmışım sanırım evet :1: Söylediğin gibi;sanırım ezik olmayabilirim ama kıramıyorum insanları sadece :44: Ben liseye geçtim ki üniverste değil herkes üniverste sanmış da :26: Bu durumu da sanırım hem sizin hem de diğer arkadaşlarımın desteğiyle anlattım umarım yeni okulumda iyi arkadaşlarım olur :16:

Çok duygulu anlatmışım sanırım evet :1: Söylediğin gibi;sanırım ezik olmayabilirim ama kıramıyorum insanları sadece :44: Ben liseye geçtim ki üniverste değil herkes üniverste sanmış da :26: Bu durumu da sanırım hem sizin hem de diğer arkadaşlarımın desteğiyle anlattım umarım yeni okulumda iyi arkadaşlarım olur :16:

İnsanları kırmak iyi bir şey değil zaten boşver ama gerektiği yerde lafı yapıştır yine de sen :27: Pot kırdım o zaman ama olsun ilkokul arkadaşları ne kadar hatırlanıyor sen düşün artık :)

Son düzenleme:
Canım yaa üzüldüm ben de
Ama emin ol şimdi olmasa bile üniversiteye gittiğinizde aranız bozulacaktı
hem üniversitede o kadar geniş bir ortamda olacaksın ki onları görmeyecek bile gözlerin ve umarım öyle de olur
sen hiç duruşundan taviz verme
sen onları umursamadıkça onlar sinir olacak
üniversiteye böyle olumsuz düşüncelerle başlama kendine gel hayatının en güzel günlerini böyle geçirme :29:

yani oh ugrassinlar demekki seni cok guzel bir ask bir hayat bir arkadas bekliyor....

bence sen bunlara odaklan eger biri senden uzaklasmissa emin ol o senin icin iyilik dusunmediginden allah uzaklastirmistir...hic bir zaman daha muhattap olma...bence sen onu uyuz edecek kadar mukemmel ol :)) tavsiyemmm

Amannnnn... Boşver... Ben lisede dışlandım... Üniversitede bir grup tarafından dışlandım bir grup tarafından sevildim. Çok yakın bir arakdaşım vardı, sözde ben erkek arkadaşım olunca onu dışlamışım (farkında bile değilim), ilk kez ana haber sunacaktı yerel bi tv de , ben de erkek arkadaşımla çeşme'ye gitmiştim ama yine de orada internetten açıp izleyip tebrik etmiştim onu. Neymiş ben onun yanında olmamışım, erkek arkadaşımla gitmeyecekmişim de onunla kalıp aynı şehirde durmalıymışım...Buna bozuldu araya mesafe koydu... Sonra odada da çok yakın olduğum bir kız vardı... Bu ikisi bir oldular, beni dışladılar bir anda. Napacağımı şaşırdım. Aynen senin gibiydim kimseyi kırmamaya çalışan, hep alttan alan. Arkadaşlık benim için hep önemliydi. Hatta düşün ki üniversite bitti bu ikisine bir video hazırladım şebnem ferahın sil baştan isimli şarkısıyla birlikte çekildiğimiz fotoğrafların olduğu... Bu videoyu izleyip "düşünmemiz lazım" dedikleri an bittiler benim gözümde... Siz kimsiniz de düşüneceksiniz... Haa suç bendeydi totolarını çok kaldırdım onların...

Sonra bunlar bana ders oldu. Kızım dedim kimseyle çok yakın arkadaş olmaya çalışma. Herkesle eşit mesafede kal. Herkesin derdini dinle ama kendi dertlerini kimseye anlatmamaya çalış. Kimse hakkında kimseye bir şey söyleme. Onlar yok şu şuna bunu demiş, şu kız böyle bir kız derse bile sessiz dinle... Yorum yapma...

Şimdi ne mi oldu?

-Çeşme'ye gittiğim o erkek arkadaşımla evliyim...
- O kızlarla ortak birçok arkadaşımız vardı ve hala beni çok severler... İstanbul'a gittiğimde o kızlarla görüşürüm.
- Birinin facebook'u yok diğerinin var. O diğeri beni ekledi. Sonra İstanbul'daki kıza sordum, hayırdı beni eklemiş ne oldu hangi dağda kurt öldü diye... O kadar çok kötü insanla karşılaştı ki sana yaptıkları için vicdan azabı duyuyor sanırım kendince...dedi...
- Öbürü nişanlanmış Allah mesut etsin...
- İşe girdim, çevre edindim... Herkesle eşit mesafe, güler yüzlü, samimi , dert dinleyen, sürekli taklit yapıp milleti eğlendiren bir tip olunca aranılan biri olamaya başladım...
- Bensiz eğlenceye gitmezler... Şimdi de kimseye yetişemiyorum herkes görüşmek istiyor:1:
- Kaç tane arkadaşım var sayamıyorum bile... Üniversiteden bana kalan çok değerli dostlarım var... İş çevremden çok değerli arkadaşlarım var...
- Anladım ki sevilmeye çalıştıkça sevilmiyor, ama kimseyi umursamayıp kendin gibi olunca seviliyorsun...:34:

Sen de benim gibi yap... Kendin gibi ol... Arkadaşım olsun diye çabalama... Herkesle eşit mesafede kalmaya çalış... Çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş... :34: Eninde sonunda olaylar kendi kendine gelişecek ve senin de çok güzel bir çevren olacak inan bana:34:

Back
X