Zehranur, seninle aynı durumu yaşayan çok genç var. Amerika'da bunu "zorbalık, taciz ve kabadayılık" sayıyorlar. Bununla mücadele etmek devlet politikası ve okullarda bu işin polisi var. Amma abarttın diyecek olanlara, geçen yıl bizim liselerimizde ve üniversite ilk iki yılı okuyanlar arasında bir araştırma yapıldı. Gençlerin 4'te 3'ü senin durumunda ve bu çok büyük bir rakam. Ve çok ilginçtir ki, kızlar arasında daha yaygın. Sebepleri: Kişilik bozukluğu, aile eğitimindeki eksik, okul ortamı vs. Ayrıca okul ortamında bittiğini sanma. İş ortamında da karşına böyle insanlar çıkacak.
Bunları bil istedim, ciddi ciddi yazdım umarım okursun üstüne düşersin. Çünkü mücadele etmenin bir başlangıcı da yalnız olmadığını bilmektir. Peki nasıl mücadele edeceksin?
1. Kesinlikle dik dur, başını öne eğme ve alttan alma. Sana böyle davranıyorlar, çünkü kendilerini önemli hissetmek, etrafa öyle göstermek ve popüler olmak istiyorlar. Bunun için de, herkesin önünde ezebilecekleri birine ihtiyaçları var. Onları besleyen şey senin ezikliğin.
2. Bu tip insanlar genelde kontrol edebilecekleri kişileri seçerler. Senden istedikleri şeyleri yapma. Ne olursa olsun.
3. Çabuk üzülen, çabuk sinirlenen, gözleri dolan, surat asan hedefleri seçerler. Biraz gülümse, gülmeyi sevmeyi öğren. Kıkırdak ol demiyorum tabii ki :) Ama gülümsemekten zarar gelmez.
4. Farklı görünen hedefleri seçerler. Senin farkın ne? Saç rengin mi, boyun mu, giyim tarzın mı? O yönünle barışık mısın? Kendinle barışık ol ve bunu etrafa göster.
5. İstanbul'a geldiğinde gözün açık olsun, etrafı ve insanları iyice gözlemle. Sana benzeyen arkadaşlar bulacaksın.
En yakın arkadaşınla yolları ayırmışsınız. Bu senin için çok hayırlı olmuş. Ancak psikolojin bozulmuş. Sevgiliden ayrılmak gibi. Bir alışkanlığını bitiriyorsun. Rüyaların sebebi psikolojik durumun ve sıkıntılardır. Rüya tabirleri sen neye sıkılıyorsan onu söyler.
Sıkıntılarından kurtulmaya çalış. Kızları bırak başka şeye odaklan. Okuluna, İstanbul'a, yeni arkadaşlara, hobi edinmeye.
Güçlü ol :)