neden ben? Nasıl yapmalı da kurtulmalı bu durumdan

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
Nasıl anlatsam bilemiyorum.. hiç bir zaman çok dikkate alınan biri olamadım ne ailemde ne maailede ne iş ne arkadaşlık ortamımda. Annem bile kardeşlerime söyleyemeyeceği ağır şeyleri söyleyebiliyor mesela,küslük bilmem uzatmam da hiç bir konuyu. Herkesin kolay harcayacağı biri olmuşumdur. İş ortamında kimse kimseyi ayırmaz ama ben dışlanabilirim,en yakın arkadaşım düşünmeder konuşabilir,eşim şaka yollu beni küçümseyebilir ve herkes beni eleştirebilir.
İlginci bana garip bi sevği mesafesi de vardır,özellikle aile dostları akrabalar beni pek sevmezler,yeni biri gelir eve diyelim diğer kardeşleri sever bana bi mesafe..
Anlatabildim mi bilmiyorum :((
Rahatsızım bu durumlardan,insanların hayatıma daha saygılı olmasını istiyorum ama bunu soğuk bir duvar örerek değil tabi.. severek ve hafife almayarak bilmiyorum ne yapmalı?? Neden kendimi sevdiremiyor saydıramıyorum..
Bu durumlar yüzünden annemi kardeşlerimi bile aramak istemiyorum.

Çok anlamadım ama duruşu sağlamlaştırmalısınız.
Saygı duymuyorlar size,bunun tek sebebi ancak ve ancak siz olabilirsiniz.

Saymamak sevmemek de denebilir duruş olayını da ben anlamam doğrusu.. annemler evime gelsinler diye ne yapacağımı şaşırırım gene de istekli gelmezler hemen yer içer kalkarlar bi kez uzun kaldılar onda da arkamdan "eh artık laf söylemez bak uzun kaldık "demişler..

biraz katı olmalısın..sana ağır bir şaka mı yapıldı tepkini koy..böyle şakalardan hoşlanmadığını belirt..yani çizgin olsun..çok fazla esnek olma..

Biz kendimizi nasıl görürsek dünya da bizi öyle görür.
Siz kendinizi sevin, kendinize saygı duyun .

Bu söylediklerim boş laf değil , inanın.
Diğer insanlar size nasıl davranıyorlarsa siz de kendinizi öyle görüyorsunuzdur.

İlgi , sevgi dilenilmez. Annem bende uzun kalsın denmez. Ne kadar isterse o kadar kalır. Siz talep ettikçe beni daha çok sevin dedikçe ilgi, sevgi azalır.

Sevgi, saygı karşılıksız verilirse bumerang gibi size geri döner.
Bu felsefeyle yaşayın. Önce beni seviyorum deyin diğerleri sevmese de olur.

Kendinizi önemsiz hissediyorsunuz ama bir yaprak bile yaratıcının izni olmadan düşmezmiş ki doğa dengede dursun. E siz bir yapraktan ne kadar çok değerlisiniz şu dünyada.Bunu bir düşünün.

Bir de hoşlanmadığınız bir durum karşısında hayır demeyi bilin ki insanlar da sizin sınırlarınızı bilsin.

Daha çok şey yazardım da . Bu seferlik bu kadar

Kendini sevmek kendine saygısı olmak sınırlarını çizmek güzel de bunları nasıl yapacağını bilmiyor insan

Resim_1479046248.jpg

Bu kitabı öneriyorum, başkada birşey demiyorum.

Back
X