Neden beni kimse sevmiyor

muhtelif89

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
67
0
6
35
İstanbul
yine başaramadım daha dogrusu insanların benden nefret etmesini nasıl başarıyorum bilmiyorum.. ben mi cok alınganım herşeye alınıp aglıyorum.. sonra aglıyorum die insanlar bana gıcık kapıyo uzak duruyo benden.. hiç kimse benden taraf degil ben hep yalnızlıga itiliyorum... espirili rahat bir kızım eglenceliyim.. ama heralde bu fazla samimiyet getiriyo ve benımle istedikleri gibi dalgagecebiliyolar.. şaka yaptık diyolar ama aglıyorum ota boka... herkez bana bagırıyomuıs kimse beni bir türlü içten sevmiyormuş gini geliyo cocukluktan beri böyle ... ilk okuldan beri böyleyim sorunum ne benim... çözemedim doktara gitsem hastanede piskolog yok sanırım özelde pahalıdır :/

Alınganlığınızı biraz olsun azaltıp, insanlarla aşırı samimi olmazsanız kimse size bu şekilde davranamaz

Eğer en ufak olaya bile alınıp ağlıyorsanız elbette arkadaş ortamında yanlız kalırsınız artık insanlar size çekinerek yakınlaşır çünkü biz buna ne söylersek bizi yanlış anlayıp alınacak derler ve bu yüzden insanlar sizinle artık iletişim kurmak istemezler o yüzden artık alınganlıgı bir kenara bırakın bakalım o zaman arkadaşlarınız sizinle görüşüp arkadaşlıklarını devam ettirirler.

Tatlim aglama yanlarinda. Tutamiyosundur ama cabala. Sevmiyo deillerdir. Sen istemedigin bi saka yapildiginda ben bu sakallardan hislanmiyirum de. Bi daha yapmazlar

İnsanlarla ilişkişerinde mesafeni ayarlayamıyorsun sanırım.
Fazlaca rahat davranıp sonra da ağlaman tabiki insanlara itici gelecek,senin hakkında farklı düşüneceklerdir,
dahası uzak duralım bari bu kızdan diyeceklerdir.
Herşeyden önce herkese kendini sevdirme gibi bi çaban olmasın.
Bu mümkün değil.
İnsanları önce bi tartmalısın belirli bir tanıma sürecin olmalı ki samimiyetini biraz artırabilesin.
Sanırım birdenbire içli dışlı olup sonra da uç noktada tapkiler veriyorsun.
Yaşın da az değilmiş.Artık insanlarla ilikşilerini bi çizgiye oturtma vaktin gelmiş geçiyor bile.
İşyerlerinde içten sevgiyi aramak ise yapabileceğin en büyük yanlış.
İşyerinde işyeri arkadaşı olur insanın ve onunla da belirli çerçevede bi ilişkin olur.
Yok öyle işyerindeki herkesle iyi olayım,herkes beni sevsin,dost olalım vs.vs.
Önce bu takıntıdan kurtul ondan sonra da kendini biraz frenlemenin yollarına bak.

sabah kendi adıma bunu düşünüyordum bende. Öyle olur olmaz şeylere ağlama huyum yok Allahtan. Ama fazla samimiyet de tez ayrılık getiriyor. İnsanlarla sınırı korumak gerekiyor. Gereksiz samimiyet yaşıyoruz sanırım. Bizi kırmalarına, dalga konusu olmaya biz yer veriyoruz sanki. Tam manasıyla insanları tanımadan samimi olmamak gerekir. Samimiyet bazen saygıyı götürüyor. Ağlamaktan ziyade, net bir tavırla " ben bundan hoşlanmadım. Hoş değildi bu şaka. Bana bu tavırla yaklaşmayın" gibi sınır koyucu cümlelerle çizgi koymak gerekiyor galiba. Bunları söylemekten çekiniyoruz, sanki onları kıracakmışız gibi düşünüyoruz. Ama kendimiz kırılıyoruz. Üzülen siz olmayın.

kendini sevmeyen insan, tüm dünya ona düşmanmış sanır.
herkes benden nefret ediyor diyorsun ama nefret öncesi güçlü bir sevginin olması gerekir.ve bu kolay bir şey değildir,bir bağ
gerektirir çoğu zaman.sevmeyi öğrenmen gerekiyor.en son ne zaman karşılıksız bir şeyler yaptın? bir kaba su koyup hayvanlara verdin mi? bir çocuğa bir şekerleme aldın vb. mutsuz olmak için bahane arayan çok bu devirde,çağın hastalığı gibi.

ölmek istiyorum nefret ediyorum kendimden

Neden,amansız bir hastalığın,devasız büyük bir derdin mi var.Allah bir uzb-vunu eksik mi yarattı.Anen baban eşin dostun herkes mi sendne nefret ediyor.Evden mi kovuyorlar.Evlendin de koca dayağı mı yiyiyorsun.Evladın var da çaresiz bi şekilde büyütmeye mi çalışıyorsun.Bak kendin diyorsun herşeye alınıyorum,fazla samimiyim ağlıyorum.
Hayattaki en büyük psikolojik tedavi yöntemi şükretmektir ve duadır.Annen baban evin bir işin iyi kötü az çok bi gelirin,etrafında şaka yapabildiğin insanlar varsa nedir bu ölmek istemek.Aç pencereyi bir nefes al ya.Allah ım bugünüme şükürler olsun de.Kimseyi de fazla takıp gereksiz gözyaşı dökme.Hayat bu.Ne insanları değiştirebilirsin ne de herkesin senin düşündüğün gibi düşünmesini sağlayabilirsin.Tarzın ve tavrın olsun.Soğuk olma,ama mesafeli ve ölçülü olmayı da bil.

Konu başlığınızı okuyunca konuya hiç bakasım gelmedi. Sonradan da bundan dolayı insanlar sizi sevmiyor diye belirtmek istedim. Negatif düşünen, negatif hisler besleyen insanlar bu durumu ister istemez ya sözleriyle ya da davranışlarıyla dışarıya yansıtıyorlar. İşte bu yüzden bence insanların size karşı bu hareketleri.

Bu durum bence sadece insan ilişkilerinizde de böyle değil. Hayatınızın iyi gitmediğinden, hep sorunlar (sağlık problemleri, parasal konular, ailevi sıkıntılar......) yaşadığınızdan/yaşadığınızı düşündüğünüzden neredeyse eminim.

Bu yoruma tamamen katılıyorum.

Dönem dönem yaşanılan durumlardan mutsuz olabiliyoruz hatta bu mutsuzluk hiç geçmeyecek gibi gelebiliyor.
Ama öyle değil.
Sabah yatağından sağlıkla kalkabiliyorsan bunun için bile mutlu olmalısın.

Eğer bu durumun içinden çıkamıyorsan da destek alabilirsin.
Özele gidemeyeceğini yazmışsın.
Devlet hastanelerinin de Ruh sağlığı ve Psikiyatri servisleri var.
Araştırıp gidebilirisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…