Neden Boşanıyoruz?

Madamiks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
7.271
59
163
Ankara
Boşanma istatistikleri dikkate alındığında başlıca aşağıdaki nedenler sıralanabilir:

• Ekonomik nedenler, eşin işsiz kalması.
• Aile büyükleri ile aynı evde oturma.
• Aile büyüklerinin veya eşinin kadını hizmet etmesi gereken bir kişi olarak görmesi.
• Eşler arasındaki cinsel sorunlar.
• Din, mezhep ya da kültür farkları.
• Alkol, kumar ve şans oyunlarına düşkünlük.
• Eşin evi terk etmesi ya da başka biriyle yaşamaya başlaması.
• Aldatma.
• Eşlerden birinin psikolojik sorunlarının olması.
• Dayak ve küçük düşürücü davranış ve hareketler.
• İşkolik bir eşe sahip olma.
• Eşlerin kişilik yapılarının birbirine uymaması.
• Aşırı kıskançlık.
• Eşlerin birbirine yeteri kadar zaman ayıramaması.
• İletişimi ve eşler arası ilişkiye etkileyen aşağıdaki durumları da ekleyebiliriz:
• Karşıdaki kişiyi iyi dinlememe, ona kendini ifade imkânı tanımama.
• Samimiyetten ve dürüstlükten uzaklaşma, yalan söyleme.
• Eşine karşı aşırı müdahaleci, baskıcı ve sınırlayıcı davranma. Eşin her davranışını kontrol etmeye çalışma.
• Çok fazla soru sorma, yersiz şüpheler ve kuruntular.
• Kolay incinme, sık sık sitemlerde bulunma.
• Sorulara cevap vermeme, geçiştirme, yüzeysel cevaplar verme.
• Gerçek nedenleri bilmeden, öğrenmeden suçlamalarda ve yargılarda bulunma.
• Her durumda, daha önceden olup geçmiş olumsuz ve üzücü olayları gündeme getirme ve hatırlatma.
• Olayları ve eşin hatalarını abartılı bir şekilde ortaya koyma.
• İlgisizlik, küskünlük ve uzaklaşma ile cezalandırma.
• Surat asma, olumsuz beden dili kullanma.
• Aile mahremiyetini bozma, aile sırlarını yabancılarla paylaşma.
• Sık sık eşin akrabaları ve arkadaşları konusunda suçlamalarda bulunma ve olumsuz ifadeler kullanma.
• Sorumlulukları yerine getirmekten kaçınma.
• Karşı taraftan daha fazla fedakârlık ve tavizler bekleme.

alıntı

Ve yazık ki birçoğumuz; 'evlendikten sonra değişecek ki' ütopyasına güvenerek imzayı atıyoruz,
ve imkânsızlıklar silsilesi başladı bile ..

kızımın babasının aşağılık kompleksi olan, karartersiz ve anne sözünden çıkamayan biri olması nedeniyle boşanıyorum....

bende bugün boşanma kararı aldım...ilgisizlik,,inatçılık..küsme yüzünden bıktım artık..kendini değiştirmiyor ve boşanıyoruz...

Ben neden boşanıyoruz biz diye düşününce pek de geçerli bir sebep bulamazken baştaki yazıyı okuduktan sonra, orada yer alan maddelerin yarısının bize uyduğunu gördüm Demek ki gerçekten de ciddi sıkıntılarımız varmış ama biz farkında değilmişiz. Birike birike bu hale geldik. Boşanıyoruz. Yarın dilekçeleri vereceğiz avukata.

Madamiks sizin konunuza bir madde daha eklemek istiyorum müsadenizle;
eşlerden biri çocuk istemezse ozamanda boşanma oluyor..eşimin kuzeni sırf bu yüzden boşandı,7yıllık eşinden.
sanırım bu yüzden bende sultanlığa gebeyim.. çocuk istemiyorum.eşimin bana olan sevgisimi ağır basacak yoksa çocuk isteğimi ilerleyen zamanlarda göreceğiz..

Bi arkadasimda yeni bosandi.icim cok acidi yazik ki olan cocuklara oldu aslinda oyle Sevgisiz bir ortamda yetismelerinden iyidir o da ayri bir konu..evlilik oncesi donemde sorunlu iliskileri vardi..sanirim evlenince duzelir dediler ama sadece ayrilik ertelendi biseyler cokta duzelmemisti.ve sonunda bitti..

Evlenince düzelir sanmak..ne kadar hayalci bir yaklaşım.Evlilik nasıl bir mucizedirki tüm kötülükleri yok edecek sanılıyor,

aksine ufacık sorunlar halledilmeden evlenildiğinde kat kat büyüyor ve kabus haline geliyorTabii çocuk varsa olan o günahsızlara oluyor,fakat çocuğum var diyerek sorunların üzeri

örtüldüğündede çocuk daha fazla zarar görüyor o da ayrı bir konu.

Her zaman söylerim hiç kimse Aile Mahkemesine davulla zurnayla gitmez!
Tahammülsüz dediğiniz insanların nelere sabrettiğini bilseniz bu kadar kolay yargılayabilir misiniz acaba?
Dört duvar arasında ne yaşandığını Allahtan başka hiç kimse bilemez!!!!!!!!!!!

Haklısın dört duvar arasında yaşanılanları kimse bilemez,burada tahammülsüzlük kararı görecelidir sanırım.Bazı nedenlere şahit olunmuştur ve buna dayanarak söylenmiştir,en azından bu forumda dert topiğinde yazılanları görüyoruz..bir çoğu gerçekten "tahamülsüzlük"ten "dert" olmuş..
Kimsede kimseyi yargılayamaz kişi buna izin vermedikçe :))

madamcım yukardaki maddelerden en az 5 tanesini sayabilirim boşanma nedenlerim için.
fakat bu maddelerde yazanların sürekliliği demeliyim asıl sebep.
yani bir kez olduğunda bile boşanma nedeni olan maddeler de var
fakat uğraştığınız halde değişmeyen,düzelmeyenler de..
Öyle bir devirdeyiz ki,evliliklere ,birlkteliklere daha sıkı sarılmalıyız.Bir adamla,ya da kadınla bir ömür anı biriktirebilmek herkesin istediğidir elbet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…