• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle oluyor. Asla kendimi ifade edemiyorum?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Uni mezunu calisan bi insanim.
Akademik anlamda basarili oldum hayatim boyunca ama ben disardan hicbisey bilmiyo gibi gorunuyorum.
Cunku kendimi asla ifade edemiyorum
Bi konu anlaticam diyelim yazsam mukemmel sekilde yazarim ama anlatirken hic bilmiyomusum gibi yalap salap anlatiyorum. Anlatamiyorum daha dogrusu.
Soru sorulmasindan deli gibi korkuyorum.
Sadece bilgi acisindan degil ayni zamanda gunluk konusmalarda da boyle.
Bu sorun nasil asilir. Cok mutsuz oluyorum boyle. Potansiyelim olmayan cenem yuzunden hic yansitamadim

@keklik06 merhaba..
Ister özel yaşantımızda, ister iş hayatımızda iletişim en önemli unsurdur bence. Karşınızdakinin sizi anladığı kadarıyla kendinizi anlatmış olursunuz. Kendinizi doğru ifade etmek için çeşitli eğitimler alabilirsiniz. Bunu göz ardı etmeyin nolur. Benim iş yerinde birlikte çalıştığım arkadaşim da böyle . Kendisini ifade edemediği için çok sorun yaşıyoruz. Söylediği ile anlatmaya çalıştığı şeyler arasında hiç alaka olmuyor. O sebeple birsey söylediğinde gerçekten ne demek istediğini anlamak için 40 kere soru soruyorum. Insani gerçekten çok yoruyor :(
Umarım üstesinden gelirsiniz.

Bende de vardı bu sorun. Bazen aklımdakini sözcüklere dökemiyordum. Bir olayın başını sonunu karman çorman anlatıyordum. Farklı yaş gruplarındaki insanlarla sohbet ettim. Ayna karşısında kendi kendime konuşup, kendimi daha anlamlı ifade edebilmek için pratik yaptım. Umarım size de yararı olur.

Bende de vardı bu sorun. Bazen aklımdakini sözcüklere dökemiyordum. Bir olayın başını sonunu karman çorman anlatıyordum. Farklı yaş gruplarındaki insanlarla sohbet ettim. Ayna karşısında kendi kendime konuşup, kendimi daha anlamlı ifade edebilmek için pratik yaptım. Umarım size de yararı olur.
Aynen bu durumdayimm cunleleri uzatiyorum. Uzun cunleyi anlamli kuramiyorum. Dilim surtcuyo hep. Cok mutsuzum cok yetersiz hissediyorum

Uni mezunu calisan bi insanim.
Akademik anlamda basarili oldum hayatim boyunca ama ben disardan hicbisey bilmiyo gibi gorunuyorum.
Cunku kendimi asla ifade edemiyorum
Bi konu anlaticam diyelim yazsam mukemmel sekilde yazarim ama anlatirken hic bilmiyomusum gibi yalap salap anlatiyorum. Anlatamiyorum daha dogrusu.
Soru sorulmasindan deli gibi korkuyorum.
Sadece bilgi acisindan degil ayni zamanda gunluk konusmalarda da boyle.
Bu sorun nasil asilir. Cok mutsuz oluyorum boyle. Potansiyelim olmayan cenem yuzunden hic yansitamadim

Ben mi yazdım bunu ya diye duraksadım yazdıklarınızı görünce :KK48: Resmen ben. Her gün o kadar çok dua ediyorum ki dilimin açılması ve kendimi güzel ifade edebilmem için.. İnsanlarla bir konu hakkında tartışamıyorum, çünkü konu ile ilgili bilgim çok olduğu halde kendimi ifade edemiyorum. Bu sebeple hep susuyorum. Çat çat kendini savunan, tane tane anlatan insanlara hayranım. Bildiğimi de belli edemiyorum ve ben akademik camia içerisinde bir insanım. Doktora yeterlik sınavında mahvoldum bu yüzden, doçentlik sınavını da çoğu okul kaldırmadı ne yapacağımı bilemiyorum. İlerisi için bu durum beni korkutuyor. İnşallah çare buluruz buna. Konunuzu takip edeceğim. Sevgiler.

Ben mi yazdım bunu ya diye duraksadım yazdıklarınızı görünce :KK48: Resmen ben. Her gün o kadar çok dua ediyorum ki dilimin açılması ve kendimi güzel ifade edebilmem için.. İnsanlarla bir konu hakkında tartışamıyorum, çünkü konu ile ilgili bilgim çok olduğu halde kendimi ifade edemiyorum. Bu sebeple hep susuyorum. Çat çat kendini savunan, tane tane anlatan insanlara hayranım. Bildiğimi de belli edemiyorum ve ben akademik camia içerisinde bir insanım. Doktora yeterlik sınavında mahvoldum bu yüzden, doçentlik sınavını da çoğu okul kaldırmadı ne yapacağımı bilemiyorum. İlerisi için bu durum beni korkutuyor. İnşallah çare buluruz buna. Konunuzu takip edeceğim. Sevgiler.
:( benim de bugun savunmam vardi. Danismanim cok emek verilmis layigiyla yazilmis bi tez dedi hep oncesinde. Ama sunumum tabiki berbatti. Gectim ama moralim cok bozuk. Insanin potansiyelini yansitamamasi cok kotu bir durum. Konusabilen adam one cikiyor yazan degil. Gunluk konusmalarda da boyleyim. Neden anlamiyorum. Evet heyecanli bi tipim ama basit konusmalar da boyle. Sacma sapan cumle kuruyorum. Garip garip kelimeler cikiyo agzimdan

Back
X