NEDEN BÖYLE OLUYOR ?

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kızlar üç aylık hamileyim.İlk üç ayım çok zorlu geçtı.Sürekli kendi kendimi telkin ediyordum üç aydan sonra rahatlayacağım diue...Ama iki gün önce aniden giren böbrek sebebiyle acile gittim.Doktor sol böbreğimde böbrek büyümesi olduğunu küçük bir ameliyatla katedral takilmasi gerektiğini söyledi.Ama kadın doğum uzmanı da bu operasyonu hiç bu kadar küçük. gebelikte gerceklestirmediklerini söyledi. (14.hafta)Yüzde elli düşük olabilirmiş ve katedral uygulaması da çok kolay bisye değilmiş vücut belki kabül etmeyebilirmis.Ağrım başlayınca dayanacak gibi değil 2 gündür hastanede yatıyorum.Bebekle birlikte Böbrek de büyürmüs ve tedavi olmazsa böbreğin alınmasına kadar gidermis.Buradan ciktiktan sonra başka doktorlarla görüşeceğim.Ama.moralım çok bozuk.Bebeğime kiyamiyorum yüzde elli düşük az bir risk değil...Başına böyle bişey gelen varsa yardimci olabilir mi?Bir de lütfen bana dua edin olur mu?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bi tanıdığımın da arkadaşı bu durumu yaşamıştı. Hamileliğin sonuna kadar devam etti. Biraz ağrı ve sıkıntı çekti zaman zaman hastaneye de yattı hamilelik boyunca. Ama hamilelik boyunca bi operasyon geçirmedi. Doğumunu sağlıklı bi şekilde yaptı. Sonra da böbrek büyümesi kendiliğinden geçti operasyon a gerek bile kalmadı diye duymuştum. Bence doğum doktoruna güven risk alma. Biraz zorda olsa geçecek bu sayılı günler. Tabi senin hayatını riske atan bi durum varsa o zaman operasyonu düşün derim

İnşallah çok teşekkür ederim sağolun

Ben de bu durumu yaşadım, 30 haftalık gebelikte ağrıdan yürüyemez hale gelince öğrendim. Kaldı ki bir 25. Haftadan itibaren bu ağrılar vardı. Eşim hariç herkes(!) zayıf olduğum için bebeği taşıyamadığımı, bu ağrıları kendilerinin de yaşadığını, benim nazlandığımı iddia etti. Sonuç?

Doğum sancısı zannedilen inanılmaz bir ağrı, tekerlekli sandalyeden kalkamama, onca test, muayene.... Böbrek genişlemesi.. Hem de ikisinde birden.
Bir hafta hastanede yattım sonrasında da doğuma kadar ara ara sancım oldu, parola dayandım. Erken doğum riski demişlerdi, 41. Haftada doğum yaptım. Doğumdan sonra bir ay kadar ara ara yokladı sonra kendiliğinden geçti çok şükür.

Yalnız, doktor bu durumun tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili olabileceğini söyledi. Enfeksiyon için de bir tedavi uyguladı. Çok şükür doğum yapalı 5 ayı geçti, gayet iyiyim.

Stres yapmayın, başka uzmanlarla da görüşün. Ertelenirse doğumu bekleyin belki kendiliğinden geçer.

Ben şu an hamileyim yani bekara boşanmak kolay misali gibi yazdığımı düşünmeyin.
Hafif bir şeyden bahsetmiyorsunuz, böbrek taşım var ama hamile olduğum için ilaç alamıyorum yakınması değil bu.
Hamileliği nasıl tamamlayacaksınız? Şu an kilo alımı, hareket kısıtlanması, sancı... vs. yok.
Önce can sonra canan demişler, sizin vücudunuzdan, yediklerinizden beslenen bir varlık siz perişanken nasıl olacak?

2. hatta 3. bir görüş alın, kendi isteğinizi bırakın, doktorlar ne diyorsa onu yapın.
Acı yüksek olacak ama dayanacaksınız derlerse dayanacaksınız, ameliyat şart derlerse ameliyat şart.

Çok geçmiş olsun. Benim fikrim bu, başıma gelseydi bu yolu izlerdim.

Reactions: 000
Geçmiş olsun..
Allah tez vakitte şifa versin..
Ben olsam bir kaç doktorla iyice araştırırdım
Sonra mazallah hem sizin hem bebeğin canı tehlikeye girmesin.
Ama ben olsam mazallah böbrek kaybına kadar gidecek bir durumsa büyük ihtimal bebek de düşecek ise bebeği aldırıp ameliyat olurdum. Çünkü önce kendi canım. Burada ameliyat olmadı sorun olmadı diyenlere çok bakmayın. Allah korusun ama belki size öyle olmaz. Sonra böbreginizden olursunuz.
Her türlü ihtimali düşünün.
Hayati risk var ise önce sizin canınız.

Allah nasip ederse çocuğunuz yine olur.

Perinatolog ile görüşün.
Sizin işiniz onunla şu an.

Perinatologa = riskli gebelik uzmanı...

Çok geçmiş olsun size de.Doktor bebek büyük olsaydı bu kadar risk olmayacağını söyledi ama 15 haftalık gebelik çok erken ama.böbrek de büyürse senin sağlığın tehlikeye girer dedi.Ayben dediğiniz gibi birkaç dr görüşü daha alıp kararımı verecegim bana dua edin olur mu❤

Aynen birkaç dr ile görüsüp kararımı öyle vericem

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…