Neden bu kadar beklenti?

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.274
333
Degerli hanımlar ben 29 yasinda ve meslegini eline almis calisan bir bayanim. Su zamana kadar karsima bir cok insan cikti bazilarini karakterden bazilarini fiziksel acidan kriterlerime uymadigindan reddettim.Beni reddedenler de oldu.hayalim sadece benim ve esimin söz hakkinin olacagi tabiri caizse kimsenin karışmayacagi bir evlilik. 4 gun once bi arkadasimin vasitasiyla biriyle tanistim ilk once "evet olabilir kalite yonunden iyi, gorusebilirim" dedim ve icimin isinacagini hissettim.kaliteli espriler, kültürlü oldugunu hissetiren konusmalar, beklentileri, hayal ettigi evlilik cok iyiydi.(ilk konusmada) sonra suan ailesinin oturdugu apartmanda bir dairesinin oldugunu ve evlenince de orda oturacagini soyledi (tam karşı daire) bundan hic hoslanmadim ve karsi ciktim cunku ne kadar fazla ic ice olunursa aileler arasindaki iliskilerin yıpranacagini dusunuyorum ve örneklerde cok fazla.o da 1 -2 yil oturur daha sonra tasiniriz dedi.ama yine de soğuk baktim ama bi taraftan da tanimak istedim.sonra ailesiyle konusmus.ailesi şiddetle karşı cikmis bu fikre yani ayri bir yerde oturulmasina.ben çalişan bir bayan olarak sabah annesine "annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gun yapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim eger cikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus bu da.yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?karsilikli daireler olmasina ragmen annesinde kalirmisiz bazen.benim karsi ciktigimi ailesine soylemis onlara hakaret gibi gelmis.babasi kimse bize şartla gelemez demis :)) gercekten anlamiyorum yani insanlar ne ki ne ariyorlar? Ne zannediyor bu insanlar kendilerini? boyle dusunmekle anne-baba mi olunuyor?calisan bir bayan oldugumu (calismasam da) bile bile bu olağanüstü beklentileri nasil oluyor hangi cesaretle? Benim icin hangi fedakarlik yapiliyor da ben fedakarlik yapayim?sonuc ne mi oldu? Yüzüne karsi "olumsuz dusunuyorum "dedim ve gittim.kusura bakmayin uzun oldu, içimi dokmek istedim

Onlar da o model demek ki. Yapacak bir şey Yok :)

Sizin her anlamda uyumlu olacağınız biri çıkar elbet.

Elenmişleri düşünüp, negatifi çekmeyin çemberinize :KK49:

İyi yapmışsınız.Bi şey olmayacaksa kendi silsin süpürsün anasının evini paşazade.Kendinize hizmetçi tutun daha hesaplıya gelir deseydiniz keşke densiz herif ya
Demedigime gercekten cok pismanim.kendi kiz kardesi de nisan atmis sebep ne biliyor musunuz? Nisanlisinin ailesiyle beraber oturacak olmasi :)

O zaman onun şartlarını kabul edecek çalışmayan bir kadınla evlenmesi gerek,zira annesinin evini temizlemek,misafirlerini ağırlamak için çokça boş zamana ihtiyaç var.
Ama tabii Beyzade,sosyal ve ekonomik durumu iyi ve gururla çevresine tanıtacağı eş istiyor.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

4 günde, ne ara evlilik kararı verdiniz de,bunları tartıştınız?
iyi olmuş işte,kimse kimseyi kandırıp,oyalamamış.karşılıklı anlaşamamışsınız,bitmiş.
Evlilik karari vermedim ben flört amaciyla gorusmuyorum zaten karsima cikanlar da bunu bilerek geliyor.ciddi niyetle gorusuyorum sonucta 29 yasindayim. Ve ben her seyin en basindan konusulmasi taraftariyim uzatip da yipranmaya gerek yok. Evlilik degil ciddi niyetli gorusme

Cidden bu Paşazadenin mesleğini merak ettim

Bir de mümkünse babasının

Yani Nasıl bir zihniyet bu

Benim okuma yazması doğru düzgün olmayan Kv biz kiralık ev ararken onların apartmandakini söylememiş biz istemeyiz diye

Her sabah gelin yüzü görmeyince günü kötü mü geçiyormuş

Oğlu bu nedenle bu zamana kadar evlenememiş demek ki

Calismayan bi kadin da kimsenin kölesi olmak zorunda degil bunun calismayla alakasi yok. Ailesine köle arayan adam evlenmesin hicbi kadin bu muameleyi hak etmez

Kimse bize şartla gelemez demiş ya babası oysa kendilerinin epey bir şartı var. Bu ne yaman çelişki böyle. Bitirmeniz en doğrusu olmuş.

Cikar cikar merak etmeyin.

Kuzenimde umitsizdi.

Zannetmiyorum duzgun biri bizi bulsun diyordu.

Simdi esi cok iyi birisi.

6 ayda tanisti nisanlandi evlendi cok mutlu sukurki.

Mesela benim esimde iyidir oyle herseye ailesini karistirmaz.

Yani var boyle insanlar umudunuzu kaybetmeyin.

Iyi olmus gorusmeyi kestiginiz.

Cidden bu Paşazadenin mesleğini merak ettim

Bir de mümkünse babasının

Yani Nasıl bir zihniyet bu

Benim okuma yazması doğru düzgün olmayan Kv biz kiralık ev ararken onların apartmandakini söylememiş biz istemeyiz diye

Her sabah gelin yüzü görmeyince günü kötü mü geçiyormuş

Oğlu bu nedenle bu zamana kadar evlenememiş demek ki
Söz konusu olan paşazade elektrik elektronil mühendisi. Babasi esnaf ama durumu iyi degil ekonomik olarak. Ne kadar anlayisli kayinvalideniz varmis. Gelin yuzunu gorunce rahat edeceginden dolayi degil ben o soruyu her sabah sorunca egosu tatmin olacak ben bu anlami cikariyorum

Kimse bize şartla gelemez demiş ya babası oysa kendilerinin epey bir şartı var. Bu ne yaman çelişki böyle. Bitirmeniz en doğrusu olmuş.
Ya tesaduf eseri ailesi bizi taniyormus yani uzaktan. Annesi babasi resmen yalvardi olsun diye.biz cocukla gorustuk onlar telefon acti olsun diye. Sonra ev meselesi gundeme geldi. Ailenin tavri 180 derece degisti

Cikar cikar merak etmeyin.

Kuzenimde umitsizdi.

Zannetmiyorum duzgun biri bizi bulsun diyordu.

Simdi esi cok iyi birisi.

6 ayda tanisti nisanlandi evlendi cok mutlu sukurki.

Mesela benim esimde iyidir oyle herseye ailesini karistirmaz.

Yani var boyle insanlar umudunuzu kaybetmeyin.

Iyi olmus gorusmeyi kestiginiz.
Ben de kuzeniniz gibi diyorum. Karsima biri ciktiginda "acaba bunda nasil bir anormallik var diyorum

Degerli hanımlar ben 29 yasinda ve meslegini eline almis calisan bir bayanim. Su zamana kadar karsima bir cok insan cikti bazilarini karakterden bazilarini fiziksel acidan kriterlerime uymadigindan reddettim.Beni reddedenler de oldu.hayalim sadece benim ve esimin söz hakkinin olacagi tabiri caizse kimsenin karışmayacagi bir evlilik. 4 gun once bi arkadasimin vasitasiyla biriyle tanistim ilk once "evet olabilir kalite yonunden iyi, gorusebilirim" dedim ve icimin isinacagini hissettim.kaliteli espriler, kültürlü oldugunu hissetiren konusmalar, beklentileri, hayal ettigi evlilik cok iyiydi.(ilk konusmada) sonra suan ailesinin oturdugu apartmanda bir dairesinin oldugunu ve evlenince de orda oturacagini soyledi (tam karşı daire) bundan hic hoslanmadim ve karsi ciktim cunku ne kadar fazla ic ice olunursa aileler arasindaki iliskilerin yıpranacagini dusunuyorum ve örneklerde cok fazla.o da 1 -2 yil oturur daha sonra tasiniriz dedi.ama yine de soğuk baktim ama bi taraftan da tanimak istedim.sonra ailesiyle konusmus.ailesi şiddetle karşı cikmis bu fikre yani ayri bir yerde oturulmasina.ben çalişan bir bayan olarak sabah annesine "annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gun yapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim eger cikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus bu da.yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?karsilikli daireler olmasina ragmen annesinde kalirmisiz bazen.benim karsi ciktigimi ailesine soylemis onlara hakaret gibi gelmis.babasi kimse bize şartla gelemez demis :)) gercekten anlamiyorum yani insanlar ne ki ne ariyorlar? Ne zannediyor bu insanlar kendilerini? boyle dusunmekle anne-baba mi olunuyor?calisan bir bayan oldugumu (calismasam da) bile bile bu olağanüstü beklentileri nasil oluyor hangi cesaretle? Benim icin hangi fedakarlik yapiliyor da ben fedakarlik yapayim?sonuc ne mi oldu? Yüzüne karsi "olumsuz dusunuyorum "dedim ve gittim.kusura bakmayin uzun oldu, içimi dokmek istedim

adam karakter olarak olgunlaşmamış,hemen aileye konuştuğunuzu yetiştirmiş,evet deseydiniz bile idareci biri değilmiş,hala eski kafa yapısına sahip insanlar var ,gelindir yapacak diye ,mevlam hayırlı insanlarla karşılaştırsın..

Back
X