• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Cesaret Edemiyorum ?

Sevgi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
2.327
31
358
Kızlar merhaba ben 23 yaşımdayım evliliğimde 3.seneme giricem önceden çok çocuk delisiydim şimdi ise hiç anneliğe hazır hissedemiyorum kendimi :50::50:bi çocuk görsem benimde olsun diyorum ama hiç anne olabilcekmiş gibi hissedemiyorum kendmi istiyormuyum onuda bilmiyorum ama destek almam gerekirmi benim :26::26:

sen daha 23 yaşındaymışsın yaşın daha küçük
ben 29 yaşındayım ve hala daha kendimi hazır hissetmiyorum
6 yıllık da evliyim.destek alman gerekmez sanırım,içten gelen bir duygudur diye düşünüyorum.
kendini hazır hissedince olur,daha gençsiziniz

sen daha 23 yaşındaymışsın yaşın daha küçük
ben 29 yaşındayım ve hala daha kendimi hazır hissetmiyorum
6 yıllık da evliyim.destek alman gerekmez sanırım,içten gelen bir duygudur diye düşünüyorum.
kendini hazır hissedince olur,daha gençsiziniz

çevremin bakış açısı çok moralimi bozuyor ben kendi isteğimle yapmıyorum ama 3 sene olmuş hani bunun çocuğu olmuyo gözüyle bakıyo millet :5:

Kim ne derse sesin sizin ve eşinizin ortak kararı önemli.Kimsenin sözüne aldırmayın.

Ama eşinizle aranız iyiyse 3.sene doğru bir sene bence.. Yaşınızda anneliğe çok uygun.

Kim hazır hissederki kendini anneliğe.. Ama anne olduktan sonra ben boşuna yaşamışım bugüne kadar diyen o kadar çok ki.

Hayırlısı olsun hakkınızda.

Kimsenin ne dediğini takmayın bile,kendinizi anneliğe hazır hissettiğiniz zaman düşünün bebek işini..

Bebeğe bakacak olan sizsiniz çünkü,bir başkası değil...

çevremin bakış açısı çok moralimi bozuyor ben kendi isteğimle yapmıyorum ama 3 sene olmuş hani bunun çocuğu olmuyo gözüyle bakıyo millet :5:

canım ben sana şunu söyleyeyim o çevrenin derdi bitmez
hamile kalırsın çocuk doğurursun ikincisi ne zaman diye sormaya başlarlar
o yüzden milletin ne dediği değil senin ne hissettiğin önemli bana kalırsa
bize de soruyorlar çocuk yok mu daha diye.geçiştiyoruz herkesi

Kim ne derse sesin sizin ve eşinizin ortak kararı önemli.Kimsenin sözüne aldırmayın.

Ama eşinizle aranız iyiyse 3.sene doğru bir sene bence.. Yaşınızda anneliğe çok uygun.

Kim hazır hissederki kendini anneliğe.. Ama anne olduktan sonra ben boşuna yaşamışım bugüne kadar diyen o kadar çok ki.

Hayırlısı olsun hakkınızda.

Kimsenin ne dediğini takmayın bile,kendinizi anneliğe hazır hissettiğiniz zaman düşünün bebek işini..

Bebeğe bakacak olan sizsiniz çünkü,bir başkası değil...

canım ben sana şunu söyleyeyim o çevrenin derdi bitmez
hamile kalırsın çocuk doğurursun ikincisi ne zaman diye sormaya başlarlar
o yüzden milletin ne dediği değil senin ne hissettiğin önemli bana kalırsa
bize de soruyorlar çocuk yok mu daha diye.geçiştiyoruz herkesi

İster İstemez Kafaya takıyo tabi insan hadi 1 kişide kalsa neyse bütün semt duyuyo valla insanları anlamıyorum yolda görür nasılsın iyimisin sağlığını nasıl yerine bebiş yokmu bebiş lafa bak molotof kokteyli atasım geliyo üstlerine :27::27::27:

İster İstemez Kafaya takıyo tabi insan hadi 1 kişide kalsa neyse bütün semt duyuyo valla insanları anlamıyorum yolda görür nasılsın iyimisin sağlığını nasıl yerine bebiş yokmu bebiş lafa bak molotof kokteyli atasım geliyo üstlerine :27::27::27:

Takmayın siz onu diyen kişilerede cevabınızı verin bence,hiç altta kalmayın yoksa daha çok konuşurlar...

aslında annelik anneliğe hazır olmak...
içindeki pır pır atan kalbi gördükten sonra başlıyor biliyormusun
ilk evlendiğimde istemiyorduk eşimde bende ama hamile kalmışım haberim yok sonra düşükle sonuçlandı
inanki anneliğe hazır olmadığım halde o düşük beni okadar çok üzdüki
onu kaybetmek çok acı geldi bana
2 yaşında bir oğlum var şuan yine hamileyim
korunduğum halde hamile kaldım istemiyorduk hazır değildik çok büyük şoklar yaşadık
ama ultrasonda o kalp atışlarını duyduk gördük ve bütün herşey değişti
şimdi heyecanla onu bekliyoruz,aslında annelik böyle bişey

hem ben kadınlarımızın geç yaşta hamile kalmasına karşıyım
çünkü yaşımız ilerledikçe istesekte bir takım zorluklar yaşayabiliyoruz sağlık açısından
ve yaş ilerledikçe tahammül gücümüz azalıyor bir çocuk yetiştirmek çok büyük sabırlar da gerektiriyor

bunlar benim şahsi görüşlerimdir
tabiki herkesin fikirleri beklentileri farklıdır saygı duyarım

Sevgi gördügüme göre baya kilo vermisin bence sen verdigin kilolari tekrar almaktan korktugun için cesaret edemiyorsun :) kilo sorunu yasamis biri olarak boyle dusundum tabiki bu benim fikrim :) ne zaman kendini hazir hissedersen ozaman çocuk yap kimseyede takma sirf cocuk dogurmak için insanlar susun diye dogurma!!!

Maalesef ülkemizde kitap okuma seviyesi yerlerde sürünüyor..

sosyal faaliyet asgari düzeyde..

hobi edinme kursları boş sandalyelerle dolu...

kendi kendine bir meşgale bulan kişi dersen çok az ...daha bu liste uzar gider ama

konuya nasıl bağlayacağımı merak ediyorsunuz değil mi...

bütün bu faaliyetlerden yoksun olan insanlar,gereksiz çok boş zamanı olan kişiler,
kadınlar başkasının hamileliğinden,boyundan posundan,kilosundan başka

ne konuşabilir ve de ne sorabilir ki....

bir de neden insanların kendilerini ilgilendirmeyen konuda yaptığı yorumlar

bizi bu kadar depresyona sürekler ki...bunu da anlayamıyorum..
sizden ziyade bu hususta daha genel söylüyorum yukarda bahsettiğim konuyu..

içinizden gelmiyorsa hamile kalmazsınız,demek ki biraz daha zaman tanımanız gerekiyor kendinize

bu hamileliği yürütecek kişi sizsiniz ne zaman isterseniz o zaman düşünün
şimdilik düşünmeyin bunları anneliği istiyor muyum, istemiyor muyum diye..

ruh haliniz değiştiği zaman kararlarınız da değişecektir..zamana bırakın bazı şeyleri..

kendinizi mutlu edecek,rahatlatacak şeyleri daha fazla yapın bu aralar..

sevgiler...

canımm annelik bambaşka bir duygu bunun tarifi yok ama 23 çok erken değil geç de değil herşey vakti zamanında derler ya doğru zamana bırak dert etme bence

Sevgi gördügüme göre baya kilo vermisin bence sen verdigin kilolari tekrar almaktan korktugun için cesaret edemiyorsun :) kilo sorunu yasamis biri olarak boyle dusundum tabiki bu benim fikrim :) ne zaman kendini hazir hissedersen ozaman çocuk yap kimseyede takma sirf cocuk dogurmak için insanlar susun diye dogurma!!!

Maalesef ülkemizde kitap okuma seviyesi yerlerde sürünüyor..

sosyal faaliyet asgari düzeyde..

hobi edinme kursları boş sandalyelerle dolu...

kendi kendine bir meşgale bulan kişi dersen çok az ...daha bu liste uzar gider ama

konuya nasıl bağlayacağımı merak ediyorsunuz değil mi...

bütün bu faaliyetlerden yoksun olan insanlar,gereksiz çok boş zamanı olan kişiler,
kadınlar başkasının hamileliğinden,boyundan posundan,kilosundan başka

ne konuşabilir ve de ne sorabilir ki....

bir de neden insanların kendilerini ilgilendirmeyen konuda yaptığı yorumlar

bizi bu kadar depresyona sürekler ki...bunu da anlayamıyorum..
sizden ziyade bu hususta daha genel söylüyorum yukarda bahsettiğim konuyu..

içinizden gelmiyorsa hamile kalmazsınız,demek ki biraz daha zaman tanımanız gerekiyor kendinize

bu hamileliği yürütecek kişi sizsiniz ne zaman isterseniz o zaman düşünün
şimdilik düşünmeyin bunları anneliği istiyor muyum, istemiyor muyum diye..

ruh haliniz değiştiği zaman kararlarınız da değişecektir..zamana bırakın bazı şeyleri..

kendinizi mutlu edecek,rahatlatacak şeyleri daha fazla yapın bu aralar..

sevgiler...
çok güzel yerden değindinn konuya tamda dediğin gibi bana bunları söyleyenler hayatında bi baltaya sap olamamış 3-5 tane çocuk yapıp kafalarını evden çıkaramayan insanlardır yorumun hoşuma gitti teşekür ederim
canımm annelik bambaşka bir duygu bunun tarifi yok ama 23 çok erken değil geç de değil herşey vakti zamanında derler ya doğru zamana bırak dert etme bence

cnm çevremden gördüğüm kadarıyla kesinlikle ve kesinlikle hazır olduğunu hissettiğinde yapmalısın çünkü o insanlar hayatında geçici, geriye sen kalıyorsun ve bir "insan" bu. hazır olduğun anı hissedersin diye düşünüyorum.

Sevgii, takma hiç ,,sorarlar onlar çocuk olsa 2. ne zaman derler 2 tane olsa 3. yokmu derler.Bekarsan evlenmiyor musun derler. Laf olsun

torba dolsun.

Ne bileyim magazinlerde 2 çocuklu ünlülere de soruyorlar ya 3. ne zaman diye:))) Onun için benim gibi hiiç takma.

Onların söylediklerini önemseyerek yaşamını yönlendirme,istediğin gibi yaşa.

Kızlar merhaba ben 23 yaşımdayım evliliğimde 3.seneme giricem önceden çok çocuk delisiydim şimdi ise hiç anneliğe hazır hissedemiyorum kendimi :50::50:bi çocuk görsem benimde olsun diyorum ama hiç anne olabilcekmiş gibi hissedemiyorum kendmi istiyormuyum onuda bilmiyorum ama destek almam gerekirmi benim :26::26:

şekerim bende çocuk delisiydim böle hatta her ay böle aklıma geldikçe test yapardım sonra böle bunalımö yapardım kendi kendime şimdi hamileyim şimdide sanki o isteyen ben değilmişim böle bir tuhaf oldum ama biliyorum şimdi cumartesi günü doktora gidince karnımdaki bebeğimi görücem sonra bekle de geçsin 8 ay :))))

ah ah bu konuda bende dertliyim. çevremde artık herkes bebek sorar oldu. eşimde istiyo gibi ama onun net düşüncesinden emin değilim.durumumuz yok şu an çünkü. bense evlendiğim ilk günden beri hazırım buna ama koşullar sağolsun erteliyorum sürekli... :19:

aslında annelik anneliğe hazır olmak...
içindeki pır pır atan kalbi gördükten sonra başlıyor biliyormusun
ilk evlendiğimde istemiyorduk eşimde bende ama hamile kalmışım haberim yok sonra düşükle sonuçlandı
inanki anneliğe hazır olmadığım halde o düşük beni okadar çok üzdüki
onu kaybetmek çok acı geldi bana
2 yaşında bir oğlum var şuan yine hamileyim
korunduğum halde hamile kaldım istemiyorduk hazır değildik çok büyük şoklar yaşadık
ama ultrasonda o kalp atışlarını duyduk gördük ve bütün herşey değişti
şimdi heyecanla onu bekliyoruz,aslında annelik böyle bişey

hem ben kadınlarımızın geç yaşta hamile kalmasına karşıyım
çünkü yaşımız ilerledikçe istesekte bir takım zorluklar yaşayabiliyoruz sağlık açısından
ve yaş ilerledikçe tahammül gücümüz azalıyor bir çocuk yetiştirmek çok büyük sabırlar da gerektiriyor

bunlar benim şahsi görüşlerimdir
tabiki herkesin fikirleri beklentileri farklıdır saygı duyarım

aynen ben de katılıyorum ..kendimden biliyorum ..ben de 2 sene çocuk istemedim ..eşim baştan beri istiyordu ama sırf ben istemiyorum diye bekledik 2 sene ..tam 2 sene dolmadan 3 ay önce bırakmıştım korunmayı .. ama tedirgindim yine de olsun istemiyordum ..ilk ay adetim 8 gün geçti ki normalde erken olurum ..neyse kan testine gittim .çok heyecanlıydım .içim bir tuhaftı ..sonucu aldım negatif..eve hüngür hüngür ağlayarak gittim..
işte o zaman aslında anneliği ne kadar çok istediğimi anladım ..
öyle üzüldümki anlatamam ...
insan ancak göbüşüne düşünce anlıyor herşeyi..
o yüzden bence göbüşe düşmeden hep hazır hissetmeyecek olabilirsin..
biliyormusun şimdi de ben istiyorum ama olmuyor bebeğimiz:43:
birine sorsanız benim çocuk isteyeceğim annemin bile aklına gelmezdi ama insanın içindeki duygular zamanla ortaya çıkıyormuş..
seninki de öyle olabilir:51:

Millet soruyor diye kalkıp çocuk doğuracak halin yok. Takmayacaksın zaten çoğu kişi konuşacak bir şeyler bulamadığı için soruyor bu gibi soruları, nişanlıysan evlilik ne zaman? evliysen bebek var mı, okul bitti mi? falan filan, bir kısım da hakikaten müdahale edecek kadar ileriye gidebiliyor,

O soruları nasip kısmet deyip geri püskürt, kendimi hazır hissetmiyorum dersen vay haline uzaylı gibi bakıyorlar yüzüne, aa niye? sen evleneli epey oldu? vs. uzar gider :100:

Son düzenleme:
bende 29 yaşındayım, 4 yıllık evliyim ve kendimi hazır hissetmiyorum
hazırda olamayacam yakın zamanda zaten
en az 2-3 sene sonra düşünürüm ancak
herşeyim yoluna girsinde ondan sonra olur inşallah
çocuk çok büyük bir sorumluluktur

Back
X