Neden değişiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhteşem kaynana diye birşey yoktur tatlım.. Muhteşem makyajı olan kaynana vardır, muhteşem bir maske takan kaynana vardır, muhteşem rol yapan kaynana vardır ama muhteşem kaynana biraz ütopik oldu :KK48: Doğumda değişme nedenlerini de; ikinizin de aynı adama aşık olması, siz daha toysunuz herşeyi ben bilirim havaları, o çocuk benim torunum ben büyütücem kararlarını ben vericem ben,ben,ben tavırları, oğlunu kıskanma tripleri ve eğer sevilmiyorsan ben yıllardır torun hayalleri kurmuştum yapa yapa bu mendaburdan yaptı çocuk şirretlikleri gibi örneklerle sıralayabiliriz.

Böyle oluyor işte karı kocanın arasına girip şeytanı güldürüyorlar sana ne kaynana sana ne!
banada sezeryana hazırlanırken kordonlarını bağlat dedi, eşimle konuşmadan yapamam bunu dedim, sırf bunu dedim diye mi bilmiyorum başıma gelmeyen kalmadı, sezeryandan sonra gaz çıkarmak gerekiyor biliyorsunuz, kola iç hemen çıksın doktordan habersiz diye baskı yaptı baktı olmuyor bağırdı çağırdı, sonrasında evden kovmaya kadar gitti bizim konu.şimdi bakıyorum bu kadar iyi bir insan bunları neden yaptı diyorum kendi kendime.

benim kayınvalidem hep mutlu olalım ister aslında, öyle oğluna aşık tiplerden de görünmüyor ama o bile doğum yaptığında birden bambaşka biri oldu.çok sıkta duyuyorum böyle olanları, acaba bilinçaltıyla ilgili bir şey olabilir mi diye düşünüyorum.

bence gerçek yüzlerini gösteriyorlar.bende melek sandığım kayınvalidemin gerçek yüzünü lohusalığımda gördüm.şok geçirdim.resmen yüksekten düşmüşe döndüm..melek sandığım her fırsatta övdüğüm kaynanamın içindkei pisliği henüz yeni anne olmuşken en acısıyla yaşadım.ama ALLAH yanına bırakmadı hergün hastanelerde......

Benimkide beni çok ağlattı yine böyle bir ramazan günüydü beni ağlattı bende allaha yalvardım sonra hastalandı şimdi canıyla uğraşıyor benle uğraşamıyor
bence gerçek yüzlerini gösteriyorlar.bende melek sandığım kayınvalidemin gerçek yüzünü lohusalığımda gördüm.şok geçirdim.resmen yüksekten düşmüşe döndüm..melek sandığım her fırsatta övdüğüm kaynanamın içindkei pisliği henüz yeni anne olmuşken en acısıyla yaşadım.ama ALLAH yanına bırakmadı hergün hastanelerde......

bende şaşırdım inanın kadın çocuğu kucağımdan kapıp defol diye bağırınca şok oldum.zayıf görüyorlar sanırım o anda insanı ve her şeyi yapabileceklerini hissediyorlar.

bende şaşırdım inanın kadın çocuğu kucağımdan kapıp defol diye bağırınca şok oldum.zayıf görüyorlar sanırım o anda insanı ve her şeyi yapabileceklerini hissediyorlar.
onlar kendilerince bize sabrediyorlar hep ve oğullarına yaptırmadığımız halde bir çok şeyi bizim yaptırdığımız kanaatindeler ve bizim en savunmasız zayııf zamanımız bu dönem ve onlara göre bak seninde çocuğun oldu gör şimdi diyip tüm silahlarını kuşandığı ve bizi taradığı zamanlar .kadının kadına yaptığına bak işte.bazı eşlerde ablamın eşi böyleydi bebeği kabullenmekte zorlanıyor eşinin ona olan ilgisindeki azlıkla hırçınlaşıyor ve anlayışsız oluyorlar.allah ıslah etsin böylelerini...

benim kv de de azcık değişmişti
ama eşimle benimle alakalı değil kızımla alakalı
kızımı çok sakındı kıskandı nazar değer diye
benim aileme gittiğimizde hiç ama hiç istemezdi
kendi tarafından da herkes sevsin kucaklasın isterdi..

gerçekten bizde hassas oluyoruz o dönem
en güzeli umursamamaya çalışmak

Benimkide beni çok ağlattı yine böyle bir ramazan günüydü beni ağlattı bende allaha yalvardım sonra hastalandı şimdi canıyla uğraşıyor benle uğraşamıyor

benimki içindekileri kustu.ben salak aman ne iyi kaynanam derken o neler biriktirmiş oğlunu doldurmuşda doldurmuş....neyse hatırlamak istemiyorum o gunleri...ALLAH fazlasıyla ödettı zaten

Bence doğum yapmak, birini büyütmek bir tek kendi meziyetleri sanıyorlar
E siz de doğum yapınca kıskanıyorlar

Herkes öyle değildir bence.. Benim eltim doğum yaptı kaynanam çok iyi. Gerçi normalde de iyidir..
Bende nasıl olur bilmem ama inşallah kötü şeyler olmaz diye temenni ediyorum...

Mesela 1 ay çocuğa kundak yaptırdı zorla neymiş kız çocuğun ayakları eğri olurmuş düz olmasını sağlarmış bu bilmişlik taslayınca oğluda ondan yana oluyor ve dediği annem 6 çocuk büyütmüş , sen ondan fazla bilemezsin , al sana huzursuzluk ve değersizlik ,gerginlik

ben her konuda kv ne zaman bir bilmişlik taslasa anneme sordum ben zaten diyorum; eşim de bir şey diyemiyor kv de.
öyle bir duruma getirdim ki ama şimdi eşim annesinden çok benim bilgimi önemsiyor.

banada sezeryana hazırlanırken kordonlarını bağlat dedi, eşimle konuşmadan yapamam bunu dedim, sırf bunu dedim diye mi bilmiyorum başıma gelmeyen kalmadı, sezeryandan sonra gaz çıkarmak gerekiyor biliyorsunuz, kola iç hemen çıksın doktordan habersiz diye baskı yaptı baktı olmuyor bağırdı çağırdı, sonrasında evden kovmaya kadar gitti bizim konu.şimdi bakıyorum bu kadar iyi bir insan bunları neden yaptı diyorum kendi kendime.

sizin eski konunuzu hatırlıyorum sanki siz lohusa yatarken kv evinde öğrenci misafirler gelmiş onlara sofra falan kurulmuş eşiniz de sizi yalnız bırakmıştı sanki :/ şimdi nasıl aranız?
sizin kv niz gerçekten ayrı bir boyuttu.
oğullarını bir kadınla paylaşmak zaten zor gelirken; doğum sonrası oğullarının eşleriyle daha fazla ilgilenmesini kıskanıyorlar; hele normalde duygularını bastırmışsa bu dönemde daha çok ortaya çıkıyor. (istisnalar var elbette)
hamileyken gittiğimizde 2 hafta kaldık; bir iş yaptırmadı bana sofra bile toplamadım diyebilirim; ama eşim ne zaman benimle özel ilgilense suratı düştü ve mutlaka ya bacağı ya başı bir yeri ağrıdı...

ben her konuda kv ne zaman bir bilmişlik taslasa anneme sordum ben zaten diyorum; eşim de bir şey diyemiyor kv de.
öyle bir duruma getirdim ki ama şimdi eşim annesinden çok benim bilgimi önemsiyor.

sizin eski konunuzu hatırlıyorum sanki siz lohusa yatarken kv evinde öğrenci misafirler gelmiş onlara sofra falan kurulmuş eşiniz de sizi yalnız bırakmıştı sanki :/ şimdi nasıl aranız?
oğullarını bir kadınla paylaşmak zaten zor gelirken; doğum sonrası oğullarının eşleriyle daha fazla ilgilenmesini kıskanıyorlar; hele normalde duygularını bastırmışsa bu dönemde daha çok ortaya çıkıyor. (istisnalar var elbette)
hamileyken gittiğimizde 2 hafta kaldık; bir iş yaptırmadı bana sofra bile toplamadım diyebilirim; ama eşim ne zaman benimle özel ilgilense suratı düştü ve mutlaka ya bacağı ya başı bir yeri ağrıdı...
:) demekki bu kaynanaların ortak özelliği gelinleri mutlu olunca sağı solu ağrıyıp hasta oluyorlar :)) ne numaracılar.

doğru hatırlıyorsunuz, hafızanız harika, şimdi tekrar iyi hallerine döndüler ama yaşadıklarım hep aklıma geliyor,umarım unuturum birgün

bence olay yeni annenin ve kv nin ,bebeği kendi tarzıyla yetiştirmek istemesinden kaynaklanıyor. arada nesil farkı olduğu içinde çatışmalar kaçınılmaz oluyr ama erkeklerin tribi niye onu bilen varsa bende çok merk ediyorum doğrusu

Bu durumda,kaynana psikolojisi; simdi bebekleride oldu birbirlerine iyice kaynasip bizi bir adim geri koyacaklar,bende firsat vermiyim buna tarzinda oluyor..gerek bunu hareketkeriyle ima ederek,gerekse ogullarini doldurma yolunu secerek yapmaya calisiyorlar..bu da eslerin arasini aciyor..
Ikinci bir sorunda,dogan bebegi sadece kendi oglunun cocugu sayip,oglu,kendisi ve torunuyla bir yasam surme istegi bence.her ne kadar dile getirmeselerde ben boyle kaynanalar taniyorum..gelinin cocugu uzerinde,oglu uzerinde soz sahibi olmasini cekemeyen kaynana tipleri iste bunlarda,haliyle bu dusunceleri dogumdan sonra depresiyor,ve yavas yavas harekete geciyorlar..

Hanımlar gerçekten çok merak ettiğim bir konu var.uzun süredir düşünüyorum.fikirlerinizi almak istedim.
En muhteşem kaynanalar bile nedense doğum yaptığınız zamanda değişip size cephe alır duruma geliyorlar, hiç alışık olmadığınız bir tavır takınabiliyorlar.eski anlayışlı, iyi anlaştığınız insan gidiyor yerine bambaşka biri geliyor ve bu olduğunda da genellikle oğulları da birden anlayışsız bir tavır içine giriyorlar.lohusa depresyonunu yaşaması gereken anneyken neden kayınvalide ve eşler daha çok yaşıyor olabilir.sizlerin düşünceleri neler?
Canim sanirim sizin durumunuz biraz ttatsiz olmus benim tam aksine dunya tatlisi bir kayibvalidem vardi cok ta hassas biriydi hic boyle bir degisum yasamadik
Esimde ayni sekilde ben ilk dogumumda lohusa huznunu ileri boyutta yasadim esimin destegi olmasa asla atlatamazdim

eşim değişmedi batmanda yaşadığımız içinde kv bebek bakımına müdehale edemiyor lakin 3 ay önce ankarada iken oğlum 7 aylıktı tatlı ikram ettik kendilerine bana dedi ki meteye de tattırıyomusun Hayır dedim 1 yaşından önce tatlı yasak mutfağa gittim geldim baktım vermiş ağzına neyse bişey demedim 2 dk sonra oğlum kremsanti kustu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X