neden evlenen çiftler boşanır

kendim1987

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
186
0
0
İstanbul
gerek yaşadığımız reel ortamda gerekse medya haberlerinde n ve gerekse buradaki sanal hukuk sitesinde yazıları dikkatle okurken genelde hep boşanmayla ilgili çokluk dikkatimi çekiyor. ' Anlamıyorum ne biçimbir evliliktir ki daha senesi dolmadan boşanmaya gider? Görücü usulü evlilik çok az kaldığına göre (ki en az boşanma bu tarz evliliklerde istatistiklere göre ) nasıl bir tanışma sonucu oluşan evlilik bu kadar çabuk boşanmaya gidiyor ?
Yani insanlar (kız erkek farketmez) birbirlerini bir şekilde tanıyor hoşlanıyor dolaşıyor bakıyorlar ki anlaşıyorlar iş dahabüyüyor söz dü nişan dı derken aileler de kaynaşıyor sonra bir ömür boyu birliktelik için nikah salonuna gidip senesi dolmadan da mahkemeye gidiliyor ?
Evliler , boşanmak için müracaat edenler boşanmışlar lütfen bir ses verinde ben bir anlayayım inanın ki şaşkınlıkla izliyorum bu tip olayları
Çok büyük konuşmayayım ama eğer başarabilirde evlenirsen bir günnn kesinlikle ayrılmak zorunda kalacağım tek konu 'ihanet' olacaktır.

gerek yaşadığımız reel ortamda gerekse medya haberlerinde n ve gerekse buradaki sanal hukuk sitesinde yazıları dikkatle okurken genelde hep boşanmayla ilgili çokluk dikkatimi çekiyor. ' Anlamıyorum ne biçimbir evliliktir ki daha senesi dolmadan boşanmaya gider? Görücü usulü evlilik çok az kaldığına göre (ki en az boşanma bu tarz evliliklerde istatistiklere göre ) nasıl bir tanışma sonucu oluşan evlilik bu kadar çabuk boşanmaya gidiyor ?
Yani insanlar (kız erkek farketmez) birbirlerini bir şekilde tanıyor hoşlanıyor dolaşıyor bakıyorlar ki anlaşıyorlar iş dahabüyüyor söz dü nişan dı derken aileler de kaynaşıyor sonra bir ömür boyu birliktelik için nikah salonuna gidip senesi dolmadan da mahkemeye gidiliyor ?
Evliler , boşanmak için müracaat edenler boşanmışlar lütfen bir ses verinde ben bir anlayayım inanın ki şaşkınlıkla izliyorum bu tip olayları
Çok büyük konuşmayayım ama eğer başarabilirde evlenirsen bir günnn kesinlikle ayrılmak zorunda kalacağım tek konu 'ihanet' olacaktır.

evet kesinlikle büyük konuştun.

insanın gururunu tek kıran şey ihanet değildir.evlilikten soğumanın pek çok sebepleri olabiliyor

ama şu varki artık insanlar çok tahammülsüz.evlilik güç savaşı değil.bazen alttan almakta gerekir.dengeyi iyi sağlayamıyorlar.ya çok ezik davranıyorlar yada çok saldırgan.sabırlı ve evliliği yürütmeye biraz niyetli olmakta lazım.öyle çiftler varki buluttan nem kapıyor adeta.

kızlar o yazı bır siteden alınmıştır ben sadece boşanmanın sebeplerını ögrenmeye calıısyorum tabıkı söyledıklerınızde kabul edılemez

ama şimdi yazmak için yazmış olacağız.çok soyut sorduğun şey.birçok sebebi olabilir.bekarken bunlarla kafanı bulandırma bence.karamsarlaşırsın

kimse zora gelmek istemiyor çünkü.. yeni nesil aşk'lar 3 günde bitiyor.
Bir yastıkta kocamak artık Çok yastıkta Kaçamak oldu artık.

Hiç kimse boşanmak istemez!:çok üzgünüm:
Ayrıca adliye koridorlarında hiç kimse boşandığı için göbek atmaz!
Son noktaya gelmiştir artık,bir tek kıvılcım yeter!:a015:
İhanet,şiddet,aileler,saygısızlık vs. vs. hepsi boş!
Boşanmanın tek sebebi vardır,birikim!!!!guclubacismile

Zina sebebiyle boşanma -Hayata kast sebebiyle boşanma -Pek kötü ve o*nur kırıcı davranış sebebiyle boşanma -Suç işleme sebebiyle boşanma -Haysiyetsiz hayat sebebiyle boşanma -Terk sebebiyle boşanma -Akıl hastalığı sebebiyle boşanma -Evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma -Alay etmek
-Aşağılamak -Küçük düşürmek -Tükürmek -Küçümsemek -Başkalarıyla karşılaştırmak -Hırsızlık yapmak
-İftira etmek -Çocuğun kendisinden olmadığı ile suçlamak -Sapık ilişkiyle suçlamak -Kız çıkmadı diye suçlamak -Sadakatsizlikle suçlamak -İktidarsızlıkla suçlamak -Eşini sevmediğini söylemek -Eşinden soğuduğunu söylemek -Başkası ile evleneceğini söylemek -Aile ile görüştürmemek -Eşini tehdit etmek
-Aile yanına bırakmak Evden kovmak -Yurt dışına yanında götürmemek -Üvey çocuğa kötü davranmak
-Doğumunda ilgilenmemek -Sebepsiz intihara kalkışmak -Evi sık terk etmek -Ağız ve vücut kokusu davisinden kaçınmak -Beden temizliği ile ilgilenmemek -Bağımsız konut sağlamamak -Çalışmamak
-Cinsel ilişki kuramamak -Cinsel ilişkiden kaçınmak -Sevgilisini unutamadığını söylemek -Evlilik dışı çocuğu olmak -Eşini dövmek -Kesici aletle yaralamak -Aşırı içki kullanmak -İmam nikahlı yaşamak

türkiye boşanmaya götüren sebepler bunlarmış araştırmlara göre sizce hangi dogru ya da sız hangısınden dolayı boşandınız ?

evlenirken bir neden aramadıkları için ....

ben sözlümle çok sey yaşadım ama sözü attım burdaki sebeplerin bır çoğuda vardı nerdeyse iyi ki sözü atmışım diyim ve yolumamı bakıyım yoksa tüm erkekler aynıdır gelen gıdenı aratır dıyıp sözlümü geri döndurmek ıcın her seyı yapıyımmı ?

bıde benım artık kımseye güvenım kalmadı sabahtan berı ewlılıklerın neden bıttıgını okuyup duruyorum hepsi aynı seyı söyluyor ben sözlüyken bunları yasadım ewlenınce kesın bosanırdım bilmiyorumkismile

insanlar genelde aşıkken gözleri hiçbirşey görmüyor ve çabucak evlenebiliyorlar. bir insanı aynı ortamda yaşamadıkça tanımak zor. ve aşk bittiğinde yerini sevgiye bıraktığında aşıkken gör olan gözler açılıveriyor.
Görücü usulu evliliklerde büyükler çocuğunun anlaşabileceği ve yakıştırdığı kişileri damat olarak seçiyor (kimse evladının kötülüğünü istemez) belki bu yüzdendir. ama ben dahil gençlerin büyük bir kısmı görücü usulu evlenmek istemiyor.

bence en etkili başka sebep başkalarının, iki kişilik evlilik kurumuna burnunu sokmaları

ben sözlümle çok sey yaşadım ama sözü attım burdaki sebeplerin bır çoğuda vardı nerdeyse iyi ki sözü atmışım diyim ve yolumamı bakıyım yoksa tüm erkekler aynıdır gelen gıdenı aratır dıyıp sözlümü geri döndurmek ıcın her seyı yapıyımmı ?

bıde benım artık kımseye güvenım kalmadı sabahtan berı ewlılıklerın neden bıttıgını okuyup duruyorum hepsi aynı seyı söyluyor ben sözlüyken bunları yasadım ewlenınce kesın bosanırdım bilmiyorumkismile

genelleme her konu için bir hatadır....
senin sözlünle olan ilişkini,boyutunu ,aranızda hissel bağı bizlerin anlamasının imkanı olmadığı gibi ,olayları ve yaşanları da bilmeden sadece 1-2 cümleye ve genellemeye bakaraktan olumlu yada olumsuz bir fikir çıkarıp ,yine olumlu yada olumsuz bir sonuca bağlamak elbette ki yanlış...
bu ilişkinin terazisi ssizin ,senin elinde,eksileri ve artıları ile sen yaşadın ,dolayısyla iyi ya da kötü bir karar vermek yine size ,sana düşecektir...

ve herkes bir diğerinin kopyası değildir ,bazen de tam aksidir...
herkesin aynı konuya verebileceği,tepki ,fikir,öneri,ceza kişiden işiye göre değişir.... umarım anlatabildim yerimseniben

Önceden neden yaygın değilmiş boşanma,hem şartlar daha ağırdı,
Annelerimizin çoğu kayınvalide yanına evlenmişler,
Anne ve babalarımız daha masum yaşamış aşkı kısa süre flört etmişler,uzun edenler ise sanmıyorum kafede vs vs buluşsun nevruzlarda bayramlarda bakışırmış,sonuç olarak birbirlerini tanıma şansı yokmuş
Annelerimizn çoğu der bir yataga yada bir halıya geldim diye,çeyizler bu kadar yoktu
Şimdi ayrı ev,istediğin kadar eşini tanıma şansın var,düğünler çeyizler herşey eksiksiz,ama boşanma artık daha fazla sorun nedir arkadaşlar görüşlerinizi merak ediyorum???

aşık oldun sevdin ve evlenmeyi düşünüyorsunuz ama kadın olarak evlendikten sonraki hayatınızla ilgili çooook büyük hayaller kurmayacaksınız. çünkü inanın o filmelerdeki hgibi bir evlilik kimse sürmüyor.

aşk evliliği veya mantık evliliği olmamalı yaptığın evlilik. Sevdiğin insanla evlenmeyi düşünüyorsan eğer bi zahemt gözündeki o pembe gözlükleri kaldıracaksın ve sevgiline sevgilin gözüyle değilde dışardan bir gözle bakacaksın. nasıl yemek yiyiyo, konuşması nasıl sana nasıl davranıyor ailesine nasıl davranıyor arkadaşlarına nasıl davranıyor? ve düşündüğün gördüğün tavırları konuşmaları hareketlerini bir ömür boyu yaşayacağını düşünmek seni korkutuyor mu ay ben böyle katlanamam diyormusunuz.

evleneceğin adamın katlanamadığın bir huyu karakter özelliği var ve bunu ben amaan evlenince değiştirirm diyorsanız yanılıyorsunuz, değişmeyecektir...

Tartışma konularınızı gözden geçireceksin hangi konularda nelerde tartışıyorsunuz. çünkü emin olun o konular evlendikten sonra çıktığında daha büyük tartışmalara sebep verecek. erkek evli olmadığınız için bir yere kadar susar dayanamadığında patlar ama evli olduğunuzda en başından patlar izin vermez kısıtlar...

yani aşık olun ama mantığınızında uygun gördüğüyle evlenin...

daha aslında çok şey var ama şuan aklıma gelmedi....

ne güzel olur herkes gerçek yüzünü yolun en başında gösterse aıleler köstek değil destekleyıcı olsalar maddi sorunlar olmasa ve bıreylerın kafaları bırbırıne uysa arada küçük tartısmalar tabıkı olsun ama sonra unutulsun kımse bosanamasa offff :gitme:

Back
X