Yeni atanmış bir öğretmen olarak öncelikle başarılar diliyorum. Mesleğimiz zor iyi bir öğretmen olmak için herşeyden haberdar olmak lazım yani memurun yaptığı işten, müdürün işine kadar verilen herşeyi yapmaya çalış. Bu sana her zaman fayda sağlar, amaa bu işleri sana veren kişinin uslubu çok önemli sen bir öğretmensin kimse sana emredemez müdürün bile nazik olmak zorunda birde angarya ve sana bişi öğretmeyecek bir işse savsakla iki kere savsaklasan bir daha sana o işi vermezler, eğer ses çıkarmadan her işe boyun eğersen birileri çalışmadan maaş alır ne gibi işler verdiklerini yazarsan sevinirim. Branşın ne ben Tarih öğretmeniyim 16. yılımı çalışıyorum. Hep özeldeydik il yıl devleti kazandık eşimle ama vazgeçtik. Şu anda müdür yardımcısıyım sana hep yardım etmeye hazırım burdan görüşelim :) tabii istersen
çok teşekkür ederim ben de çok isterim tabii ki branşım müzik daha ,iki aydır görev yapıyorum yani stajyerim
konuyu anlatırsam da bizim okulda bir memur var yaşlı başlı bir adam
üslubu felaket mesela geçen gün bir hocamız gelememiş çocuğunu hastaneye götürmüş bende o saatte boşum,müdür bey geldi,hocam bu saatiniz boşmuş rica etsem siz derse girebilir misiniz dedi gayet kibar bir şekilde,
bende tabii dedim müdür bey gitti,ben tam hazırlanıyorum derse gitmeye,memur girdi odaya,oda bu arada yol geçen hanı mübarek memurundan hizmetlisine herkes pat içerde,
neyse,sen boşmusun x hoca gelmemiş burada boş boş oturma git dersine gir dedi, bu benı çok rahatsız etti,ben de gircem zaten dedim,
adam peşine iyi aferin dedi bana,
ondan sonra bi yazı yazılması gerekiyormuş üst yazı, geldi bana kalk gel dedi (üslup aynen bu)bende gittim bişey var sanıp,yazıları gösterdi bana bunlar yazılcak diye bende sandım ki bilgisayardan anlamıyor yardım istiyor sandım yazdım o gün bütün yazılarını,
sonra durduk yere iyi sen benım asıstanım ol ben sana herşeyi öğretirim dedi yine birşey demedim
sonuçta bana birşey öğretmesi gereken insan rehber öğretmenim ve müdürüm ben bu ikisinden başkasına karşı sorumlu değilim
neyse buna da ses etmedim
bi başka gün gelen evrakları bana verdi bunlar deftere işlenecek dedi,bende x bey istersen senin yerine işe de ben geleyim dedim senın işini yapamam kusura bakma dedim
bu sefer tuttu ben senın iyiliğin için yapıyorum tamam bana kızıyorsun ama yarın başka bir yere gitsen tek kalsan bunlar işine yarar mesela bi gün lazım oldu beton atmak için yazı yazman gerekti nasıl yazıcaksın dedi
ki bu arada ben zaten köy okulundayım ve zorunlu hizmetimi yapıyorum 6 sene başka yere tayin olmak gibi bir durumum yok
ben geldiğimde bu adam işlerini gayet güzel bir şekilde yapıyordu artık benı saf mı sandı çocuk mu gördü bilemiyorum başladı şunu yap bunu yap
Allah aşkına hangi öğretmen okulundaki memurdan emir alır...
neyse bu hafta pek birşey demedi ama bakalım tam vazgeçti herhalde derken başıma dikiliyor bende yaşlı başlı adam diye kırmak istemiyorum ama bundan sonra ne olacak bilmiyorum
sizce bu durumu müdürüme söylemeli miyim yoksa kendi başıma mı halletmeliyim
6 senede orada çalışıcam işime severek gidip gelmek istiyorum
ki oradaki hiç bir öğretmen bana çömez muamelesi yapmazken bu adamla arama mesafe koymak istiyorum hem o kırılmasın hemde fırsatçılık yapmasın istiyorum
sonuçta stajyer olduğumu biliyorum geçen mesela paso almaya ben gittim gönüllü olarak, bu tarz şeylerden kaçmam ama insanların benı kullandığını hissettiğim anda inanılmaz kızıyorum
bu arada müdür bey zaten benden bir iş yapmamı beklemiyor sadece bayrak törenlerinde okulda bulun ve derslerine gir dedi
sizce bu yaşadığım durum normal mi?