Neden herşeye bahane deniliyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
vallah bende anlamiyorum
Diğer konusunda madem öyle ağrı kesici iç kocan istediği zaman gidersin dr.a dediğim içinde çemkirdi bana, dalga geçiyormuşum
İyide sana kocanı takma dr.a git sağlık bu diyenlerede sürekli bahaneler üretip cevap yazdın, banada benle dalga geçiyorsun diye yazdın. Tam olarak ne bekledi ben anlamadım. Bizmi kalkıp getirelim dr.a, ha adam izin verecekse getirelim oda sorun değilde. Anladım kadarıyla onuda istemiyor. Ozaman neden konu açıyor insanlardan fikir istiyor. Çözebilen banada anlatsın gerçekten.

Hakverecegiz. Canım benim o senin kocandır alttan al, ya senden ayrılırsa o zaman ne yaparsın? Sus, cevap verme falan denmesini bekliyor bu tarz kadınlar bence. Kendileri gibi ezik kadınlar arıyorlar bence yanlarına

vallah bende anlamiyorum
Diğer konusunda madem öyle ağrı kesici iç kocan istediği zaman gidersin dr.a dediğim içinde çemkirdi bana, dalga geçiyormuşum
İyide sana kocanı takma dr.a git sağlık bu diyenlerede sürekli bahaneler üretip cevap yazdın, banada benle dalga geçiyorsun diye yazdın. Tam olarak ne bekledi ben anlamadım. Bizmi kalkıp getirelim dr.a, ha adam izin verecekse getirelim oda sorun değilde. Anladım kadarıyla onuda istemiyor. Ozaman neden konu açıyor insanlardan fikir istiyor. Çözebilen banada anlatsın gerçekten.
Kimisi sever anlatsın. Çözüm değil ki istenen. Baksanıza çocuğa bile baban bizi üzüyor gidelim mi demis. Ne desin çocuk?
Seviyor bazıları böyle dramatik dramatik eski türk filmi gibi yaşamayı.

Hakverecegiz. Canım benim o senin kocandır alttan al, ya senden ayrılırsa o zaman ne yaparsın? Sus, cevap verme falan denmesini bekliyor bu tarz kadınlar bence. Kendileri gibi ezik kadınlar arıyorlar bence yanlarına
Ama onu yazıncada hep sizin gibiler yüzünden insanlar hayatdan soğuyor dedi bana. Dalga geçmişim çünkü. Sanki dalga geçilmeyecek gibide ben ciddi cevap vermemişim gibi. Hayret

Güzel kardeşim, yapılan yorumlar canını sıkmış belli ama bizim de etrafımızda gördüklerimizden , bu forumda okuduğumuz konulardan hareketle Perşembe’nin gelişini kestirebiliyoruz ve ne yazık ki boşanma halinden başka bu duruma çözüm gelmeyeceğini de öngörebiliyoruz.evet bahane ya da kendince haklı gerekçe,engellerin olsa da,kendine bunu inandırsan da sen de bir adım öteye gidemiyorsun.bizden bu durumda beklentin ne, ah canım olsun kocandır,olur öyle,dayan deyip tahammül seviyeni yukarıya mı kaldıralım ya da vay be ne fedakar kadın deyip yılın cefakar eşi ödülünü mü verelim?biz de durumun normal olmadığını sana anlatmak ve bilinçlendirmek istiyoruz. sen bu durumdan kurtul ve aynı şekilde çocuğun da bu durumu model alıp davranmasın,bunu normal görüp ileride kocasına boyun eğmesin.

Yaşın olsun,yaşadığın şehir olsun ve aileden gördüğün destek olsun; sana yetersiz gelebilir.ama yine de yıldırmasın bu seni, sen harekete geç.küçük küçük adımlarla bağımsızlık alanını genişlet,ilk olarak mesela ağrıyan dişin için hastaneye git, sonra halk eğitimin açtığı ve potansiyelin olduğu bir alanda kursa kaydol.mesela güzellik, estetik,kuaförlük,aşçılık gibi alanlara yönelebilirsin.bu esnada para biriktir, kurstaki insanlarla sosyalleş, belki bir iş bulabilir veya iş konusunda ortak girişimcilik konusu olabilir.gelecek sana ne getirir belli olmaz ama sen hazırlıklı ve donanımlı ol.böyle böyle kendine güvenin artacak ve kendin ve çocuğun için doğruyu bulacaksın.

Kimisi sever anlatsın. Çözüm değil ki istenen. Baksanıza çocuğa bile baban bizi üzüyor gidelim mi demis. Ne desin çocuk?
Seviyor bazıları böyle dramatik dramatik eski türk filmi gibi yaşamayı.

haklısınız
Kocasına laf söylesek amaaa o benim kocam evimin direği, döverde severde bile der
Küçücük çocuğa babanı terkedelimmi demek en sevdiğin oyuncağı çöpe atalımmı diye sormak gibi birşey
Büyüdüğü zaman bu adamı niye çektin, banamı sordunda çektinde der aynı çocuk. Banane benim için çekmeseydin de der ya neyse. Çeksin bakalım goncasını bana neyse

Merhaba, hayatta hiç kimsem yok annem babam kardeşim dayım teyzem yapayalnızım şurda ilk defa derdimi açıyorum 30 yaşındayım gresunluyum şuana kadar kimseyi arkadaş dost edinmedim evliliğime başlarken zevk sefa ugruna değil beni zorla başka birileriyle evlendirip başlarından atmaya çalıştılar beni anlayanları tenzih ediyorum okadar acımasızca yorumlar yazıyorsunuz ki siz hiç hayatta birşeyler yaşamadınız mı.? Herşeyi iki kelime ile hallediyorsunuz evet baskı altındayım markete parka gitme özgürlüğüm dahi yok ama istesem boşanırım evet kızımla konuştum kızım baban bizi üzüyor bu evden gidelim mi dedin çocuk babasını seviyor siz bunada bahane dersiniz iki lafınızdan birisi boşan şöyle tip kadınsın böyle tip kadınsın neden bulundugunuz yerde şanslısınız diye empati yapamıyorsunuz birgünlüğüne yer değiştirelim sizin konumunuzda konuşması epey kolay ama birde yorgunluğumu herşey den vazgeçmiş durumumu göz önünde bulundurun belki yaşınızdan belki tarzınızdan çok aşagılıyorsunuz insanları peki sizin birgün o konuma düşmeyeceğinizin garantisi varmı ?
Bazılarınız okadar içten ki sımsıkı sarılasım geliyor ama bazılarınızın kalbi taşlaşmış benim s*x için devam ettiğimi yazıyorsunuz oysa eşimle hergün kavga ediyorum ben bu yüzden özelimi çok yazayım dedikçe olur olmaz sallıyorsunuz. Herşeyi s*x e baglıyorsunuz yok evlenirken nasıl evlenmişim onun için evlenmişim nasıl bir hayal dünyanız varda içinde kayboluyor sunuz. Buraya çok ciddi anlamda üzülen insanlar dertleşmek isterken nasılda dalga geçiyorsunuz. Çok yazık.
Burda ki kimsenin elbet garantisi yok
Ama bakın bende yorum yazmistim konunuzu hatırlıyorum
Öncelikle konuda yasantinizla ilgili ayrıntıları daha fazla on plana çıkarsaydınız belki ona gore yorum yazılırdı her neyse
Bir kadın acı çekerken adam onun o halde kalmasına göz yumabiliyorsa ben bu insandan uzaklasin derim
Markete,parka gitme özgürlüğünuzun olmadığından bahsetmissiniz
Size ne diyebilirim hâline şükret mi?
Sizi tanimam etmem reel hayatta ama yasadiklariniz ne acı bi kadın olarak bu beni uzer siz böyle bi hayatı yaşarken nasıl güçlü bi kız yetiştireceksiniz ayakları üstüne sağlam basabilen

Merhaba, hayatta hiç kimsem yok annem babam kardeşim dayım teyzem yapayalnızım şurda ilk defa derdimi açıyorum 30 yaşındayım gresunluyum şuana kadar kimseyi arkadaş dost edinmedim evliliğime başlarken zevk sefa ugruna değil beni zorla başka birileriyle evlendirip başlarından atmaya çalıştılar beni anlayanları tenzih ediyorum okadar acımasızca yorumlar yazıyorsunuz ki siz hiç hayatta birşeyler yaşamadınız mı.? Herşeyi iki kelime ile hallediyorsunuz evet baskı altındayım markete parka gitme özgürlüğüm dahi yok ama istesem boşanırım evet kızımla konuştum kızım baban bizi üzüyor bu evden gidelim mi dedin çocuk babasını seviyor siz bunada bahane dersiniz iki lafınızdan birisi boşan şöyle tip kadınsın böyle tip kadınsın neden bulundugunuz yerde şanslısınız diye empati yapamıyorsunuz birgünlüğüne yer değiştirelim sizin konumunuzda konuşması epey kolay ama birde yorgunluğumu herşey den vazgeçmiş durumumu göz önünde bulundurun belki yaşınızdan belki tarzınızdan çok aşagılıyorsunuz insanları peki sizin birgün o konuma düşmeyeceğinizin garantisi varmı ?
Bazılarınız okadar içten ki sımsıkı sarılasım geliyor ama bazılarınızın kalbi taşlaşmış benim s*x için devam ettiğimi yazıyorsunuz oysa eşimle hergün kavga ediyorum ben bu yüzden özelimi çok yazayım dedikçe olur olmaz sallıyorsunuz. Herşeyi s*x e baglıyorsunuz yok evlenirken nasıl evlenmişim onun için evlenmişim nasıl bir hayal dünyanız varda içinde kayboluyor sunuz. Buraya çok ciddi anlamda üzülen insanlar dertleşmek isterken nasılda dalga geçiyorsunuz. Çok yazık.

Önceki konuyu bilmiyorum,
Dikkatimi çeken şey hakkında yazip gidiyorum.
Neden hayatınızın nasil yönlenecegi konusunu kızınıza yüklüyorsunuz?
Kızıma sordum ne ya?
Kızınız kendisi için yada sizin icin neyin dogru oldugunu bilecek yasta, olgunlukta ve tecrubede mi?
Yarın obur gun bir şey olduğunda Kizim ben sana sormuştum mu diyeceksiniz?
Nasıl bir aklın ürünü şu yaptığınız anlamak mümkün değil.
Olan yine çocuklara olacak.
Şimdi yaşları küçük ayrilmayin diye düşünmeleri normal cünkü çocuk düzen sever ve alternatifi düşünemez
Ileride dusunebilsiginde, bizi nasıl böyle bir aile ortamına mahkum ettin diye, yine size kızacaklar.
Çocuk aklıyla iş yapılmaz.

Burası sanal bir forum yani çok fazla kafaya takmayın kötü yorumları görmezden gelin ben 4 5 senedir buradayım konularıma terbiyesiz ve ahlaksızca cevap veren de oldu şikayet bile etmedim boşverdim

Malesef şu bi gerçek kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor yazdiklarinizin çoğuna katılıyorum burda bu konulara çok yorum yapmıyorum ama yorumların %90 'ni okuyorum çoğu kez hem cinslerimden utanıyorum taktir ettiğim çoğu kişide var ama malesef buraya konu açınca yardımcı olmak yerine önyargılı davranan insan çok sıkmayın canınızı derdinizmi var gidin denize anlatın hayvana anlatın insana dert anlatılmaz

Önceki konuyu bilmiyorum,
Dikkatimi çeken şey hakkında yazip gidiyorum.
Neden hayatınızın nasil yönlenecegi konusunu kızınıza yüklüyorsunuz?
Kızıma sordum ne ya?
Kızınız kendisi için yada sizin icin neyin dogru oldugunu bilecek yasta, olgunlukta ve tecrubede mi?
Yarın obur gun bir şey olduğunda Kizim ben sana sormuştum mu diyeceksiniz?
Nasıl bir aklın ürünü şu yaptığınız anlamak mümkün değil.
Olan yine çocuklara olacak.
Şimdi yaşları küçük ayrilmayin diye düşünmeleri normal cünkü çocuk düzen sever ve alternatifi düşünemez
Ileride dusunebilsiginde, bizi nasıl böyle bir aile ortamına mahkum ettin diye, yine size kızacaklar.
Çocuk aklıyla iş yapılmaz.

kızım/oğlum kardeş istedi onun için yaptım gibi birşey buda 🤷🏻‍♀️
Anlamak mümkün değil

Vazgeçişler kaderine yön verir seçimler değil. Bahanelere sığınıyorsun kabul edemiyorsun çünkü kabul edecek bir özgüvenin yok bir cesaretin yok özgüvensiz olduğunuz için nasıl yaparım hayatım nasıl gider ileride kim bakar bana gibi düşünüyorsunuz kadın sığınma evleri mevcut kimse çaresiz değil şu hayatta herkes tek geldi tek gidecek kocanıza muhtaç değilsiniz ama kendinizi öyle empoze etmişsiniz kendinizi güçsüz özgüven siz tek başınıza birşey yapmaya korkan biri olarak düşünmeyin destek almaya çalışın ama yerinizde durarak ilerlemeyi kafanızdan atın öyle bı dünyada yaşamıyoruz

kızım/oğlum kardeş istedi onun için yaptım gibi birşey buda 🤷🏻‍♀️
Anlamak mümkün değil
E Tabiki. Cünkü el kadar bebeler aynı zamanda ilişki uzmanı, ev ekonomisi bilen, eğitim icin alternatifler ureten, aile planlaması yapabilecek kadar harika çocuklar.

Çok acımasız gelen yorumlar çoğu zaman insanları duymak istemediği ve yüzleşmeye cesaret edemedikleri. Size burda istediğiniz yorumu yazsak acaba hayatınız gram değişir mi? Ne diyelim? Sabret, mücadele et mi? Yoksa sizin esaret hayatınızdan çıkmanız icin dua mi edelim? Hangisi?

Ozgurlugunuzun olmadigini kendiniz yazmissiniz. Dis hekimine bile gidemiyorsunuz. En basit seylere bile izin yok. Parka evladinizi goturmeye bile. Kisisel haklarinizi kısıtlayan bir kocaniz varmis. Bunun mucadekesini verecek olan sizsiniz. Burada size yardim etmek isteyenlere neden boyle dediginizi anlanadim. Burada hic tanimadiginiz insanlara satasmak kolay. Ayni seyi doktora gitmek gibi temel haklarinizi almak icin esinize neden yapmiyorsunuz?

allah yardımcınız olsun

Burda ne yazarsanız onun üzerinden yorum yapılıyor. Hatırlarsanız bir konunuzda da sadece birkaç uyeyle bile anlaşmak ne kadar zaman almıştı. Burda sizin hayatınızın bir kısmını bilen sadece birkaç üye var o kadar. Diğerleri beni anlamıyor diye üzülmeyin. Size sert yorum yapılmasının sebebi de bunlara nasıl izin veriyorsunuz diye gözünüz açılsın bırseyler yapin diye. Şu an kırılıyor olabilirsiniz ancak kırılmadan degisemezsiniz ve siz değişmeye başladınız aslında. Yavaş yavaş bırseyler yapmaya başladınız. Önceden dışarda kocanizla kavga edip polisle tehdit edemezdiniz ancak bunu yaptınız. Bu büyük bir adım. Geri adım atmadan yavaş yavas ilerleyin. Siz kendinize güvendikce başkasına bunları diyeceksiniz. Nasil kendini bu kadar ezdirdin diye kizacaksiniz. Bu böyledir. Siz devam edin

Çok acımasız gelen yorumlar çoğu zaman insanları duymak istemediği ve yüzleşmeye cesaret edemedikleri. Size burda istediğiniz yorumu yazsak acaba hayatınız gram değişir mi? Ne diyelim? Sabret, mücadele et mi? Yoksa sizin esaret hayatınızdan çıkmanız icin dua mi edelim? Hangisi?
Çok doğru. Yüzleşmekten kacilan ne kadar durum varsa cevap varsa illaki birileri o yorumları insanların yüzüne çarpa çarpa anlatıyorlar

İnsan önce kendisi için yaşamalı kızınız küçük olayların farkında değil ya da boşanırsanız babasini göremeyeceğinden korkuyor. Siz güçlü durmazsanız ileride kızınız da bu hayata mahkum olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X