Neden istedigimiz şeyler olmuyor şu hayatta?

kissnookums

tut beni kuş olayım mamu <3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
3.522
1.703
163
Yani isyan gibi olmasın ama, madem vermeyecek niye hayalini kurduruyor Allah? Sen de yalvara yalvara hayırlı kıl diye dua edip sonuna kadar ugrastıgın halde neden bir seyler yolunda gidip istedigin olmuyor? Birileri bizimle dalga mı geçiyor? Sabrın sonu neredir, oraya gelindiginde ne yapılır?

Sizin cok isteyipte olmayan neleriniz var? Su an mutlu musunuz?

Bu da size gelsin, tanırsınız muhtemelen...

Hani isyan degil bu, sadece sorguluyorum.

Yanlıs mıyım? Bu umut verip ortada bırakmak degil midir? Kulun kula yaptıgı umut verip ortada bırakma cok günahsa madem (bu kötü bir sey yani degil mi, bundan bu sonucu cıkarırız) bizi niye umutlandırıp umutlandırıp yüzüstü bırakıveriyor? Sinirlerim bozuldu yemin ederim...

Niye böyle leş her sey?

Ayni dusunceler bendede oluyor cok yipratici bir durum :( Benimde istedigim birsey var yillarca sabredip hala yoluna girmeyen birsey.. Ara sira bende aynen senin gibi dusunuyorum... Umutlarim acaba bosunami diyorum ama yinede isyan etmek iyi birsey degil.. Allah hayirlisini nasip etsin insallah.

Ayni dusunceler bendede oluyor cok yipratici bir durum :KK43: Benimde istedigim birsey var yillarca sabredip hala yoluna girmeyen birsey.. Ara sira bende aynen senin gibi dusunuyorum... Umutlarim acaba bosunami diyorum ama yinede isyan etmek iyi birsey degil.. Allah hayirlisini nasip etsin insallah.

Ama umut verip umutları suya düsürmek kul-kul için günah de mi...Yani mantıksız degil mi...

Madem öyle karsıma cıkarma bir seyleri, hayalini kurdurma en ince ayrıntısına kadar...Kendine dua ettirip olması için ugrastırıp sonra yüz üstü bırakmak nedir...Kac bin defa bunu istiyorum, hayırlı kıl demisimdir her istedigim sey icin. Kötü biri olmadıgımı da düsünüyorum. Bu kadar mı nefret ediyorsun benden, ben senin kulun degil miyim diyorum. Bazen bakıyorum, insanlar öyle mutlu ki...Her sey ayagına geliyor, ben öylesini de istemiyorum, ugrasayım sonunda ver diyorum.

Olmasını istedigin seyin hayalini kurdukca insan gitgide tepeye cıkıyor mutlulukta, olmadıgında daha yüksekten düsüyorsun her seferinde...

Belki senden daha iyisi de aynı şeyi istiyordur ve ondan sadece 1 tane vardır. Biraz daha genel istemek lazım belki de.

Peki her sey de mi böyledir? Yani bunun bir sonu yok mudur? Ölene kadar böyle devam edecekmis ve biz sadece dua edecekmisiz gibi geliyor...Ciftcinin karnını yarmıslar ölünce, hasat icin hep bir sonraki sefer daha iyi olacak cıkmıs. O ciftci gibi olmayalım sonra?

Evli misiniz siz merak ettim.

Peki her sey de mi böyledir? Yani bunun bir sonu yok mudur? Ölene kadar böyle devam edecekmis ve biz sadece dua edecekmisiz gibi geliyor...Ciftcinin karnını yarmıslar ölünce, hasat icin hep bir sonraki sefer daha iyi olacak cıkmıs. O ciftci gibi olmayalım sonra?

Evli misiniz siz merak ettim.
Bekarım. Ne istediğinize bağlı bence, birde bazı şeyler çok geç olur ama illa olur. Kimisinin istekleri hemen olur kiminin geç ama sahip olduklarımıza şükretmemiz lazım yinede..

Bekarım. Ne istediğinize bağlı bence, birde bazı şeyler çok geç olur ama illa olur. Kimisinin istekleri hemen olur kiminin geç ama sahip olduklarımıza şükretmemiz lazım yinede..

Tabi ki sükrediyorum, ama cok istedigim cidden böyle yürekten istediklerim olmuyor...Yani ben gene ugrasacagım, ugrasırım, yeter ki versin...Sıkıntısını da cekerim. Öyle hop elime gelsin de demiyorum...

Şu an mutluyum...çok şükür....
ama biliyor musunuz bu daha çok hormonlardan gibi hehe
yani şöyle ben kendimi hep pozitife yöneltiyorum uzun zamandır mutlu olmann yolunu böyle buldum aksi halde çok mutsuz olurum o kadar çok istediğim şey var ki ...hayallerim var geciken...
aşık olmak istiyorum mesela karşılıklı...
okulu bitireyim istiyorum..
iyi mutlu olacağım tatmin olabileceğim bir iş istiyorum...
ama hepsi geç kaldı çok geç..ne yapabilirim ki düşündükçe insan üzülür..O yüzden kendime hep diyorum daha iyisi olacak inşallah ümit ediyorum diyorum dua ediyorum herkesin başka derdi var bendeki de bunlar yine şükür diyorum..Böyle düşününce karamsarlığa düşmüyorum mutluyum şu an ama azıcık deşsem mutsuzluğa yol almaya başlıyorum.Yani geri dönüşümlü bence ben olumlu düşününce seratoninim artıyor sonra yine mutlu kalıyorum falan fistan..
Bazen deşmemek düşünmemek daha iyi geçici bir süre mutsuzluğu ertelemek gibi iyi mi kötü mü bilemiyorum tabi:)

Son düzenleme:
yani şöyle ben kendimi hep pozitife yöneltiyorum uzun zamandır mutlu olmann yolunu böyle buldum aksi halde çok mutsuz olurum o kadar çok istediğim şey var ki ...hayallerim var geciken...
ama hepsi geç kaldı çok geç..ne yapabilirim ki düşündükçe insan üzülür..O yüzden kendime hep diyorum daha iyisi olacak inşallah ümit ediyorum diyorum dua ediyorum herkesin başka derdi var bendeki de bunlar yine şükür diyorum..Böyle düşününce karamsarlığa düşmüyorum mutluyum şu an ama azıcık deşsem mutsuzluğa yol almaya başlıyorum.Yani geri dönüşümlü bence ben olumlu düşününce seratoninim sonr amutlu kalıyorum falan fistan..
Bazen deşmemek düşünmemek daha iyi geçici bir süre mutsuzluğu ertelemek gibi iyi mi kötü mü bilemiyorum tabi:)
Çok iyi yapıyorsun hep böyle olmak gerek. Zihninde kötü düşünceleri hiç tutmıcaksın, umutsuzluğa kapıldığın anda sıyrılıyorsun bu en güzeli. Hiç bişey için geç değil sağlıklıysan herşeyi yapabilecek gücün vardır. Denemek lazım birazda cesaret hepsi o.

Özel değilse nedir mesela çok istediğin şey

Mesela bir istegim gönül mevzularıyla ilgili, o kadar cok agladım ki bunun hakkında taş olsa catlar...
Digeri iş ile ilgili, bununla ilgili de cok sıkıntı yasadım, cük üzüldüm..

ama hepsi geç kaldı çok geç..ne yapabilirim ki düşündükçe insan üzülür..O yüzden kendime hep diyorum daha iyisi olacak inşallah ümit ediyorum diyorum dua ediyorum herkesin başka derdi var bendeki de bunlar yine şükür diyorum..Böyle düşününce karamsarlığa düşmüyorum mutluyum şu an ama azıcık deşsem mutsuzluğa yol almaya başlıyorum.Yani geri dönüşümlü bence ben olumlu düşününce seratoninim sonr amutlu kalıyorum falan fistan..

Anlık yasamak, bunun hayalini kurmayacagım diye inatla direnmek lazım sanırım. Benim anladıgım bu.

Mesela bir istegim gönül mevzularıyla ilgili, o kadar cok agladım ki bunun hakkında taş olsa catlar...
Digeri iş ile ilgili, bununla ilgili de cok sıkıntı yasadım, cük üzüldüm..

Anlık yasamak, bunun hayalini kurmayacagım diye inatla direnmek lazım sanırım. Benim anladıgım bu.

Anı yaşamak evet kesinlikle o anın tadını çıkarmak çok önemli
ama hayal kurmamak değil belki de duruma göre hayalleri değiştirebilmek ..bilmiyorum biraz daha mı büyümemiz lazım acaba anlamak için hangisi ya da ne doğru :KK48:

Anı yaşamak evet kesinlikle o anın tadını çıkarmak çok önemli
ama hayal kurmamak değil belki de duruma göre hayalleri değiştirebilmek ..bilmiyorum biraz daha mı büyümemiz lazım acaba anlamak için hangisi ya da ne doğru :KK48:

Tüm pozitifligim gitti sanki, habire kendimi toplayıp bir seylerin kötü gitmesinden de cok yoruldum. Anı yasamayı bırak, yasamak istemiyorum aslında. Cok yılmıs ve yıpranmıs hissediyorum.

Tüm pozitifligim gitti sanki, habire kendimi toplayıp bir seylerin kötü gitmesinden de cok yoruldum. Anı yasamayı bırak, yasamak istemiyorum aslında. Cok yılmıs ve yıpranmıs hissediyorum.
Bence sadece en son ne yaşadıysan ondan dolayı böyle düşünüyorsun belki de..
Bir süre kendini sadece akışına bırakıp dinlendirmek iyi gelebilir sonra yeniden umut besleyebilirsin bir şeyler için bence

Bence sadece en son ne yaşadıysan ondan dolayı böyle düşünüyorsun belki de..
Bir süre kendini sadece akışına bırakıp dinlendirmek iyi gelebilir sonra yeniden umut besleyebilirsin bir şeyler için bence

Bakalım... : )

Tesekkür ederim yorumun icin..

Back
X