• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden kaza yapıyorum

hilalyas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
222
0
116
Diğer
öncelikle iyi akşamlar .
Ben ehliyetimi bir sene önce aldım .
Arabaya ayda yılda bir binerim bu bir yılda biri çook büyük ikisi orta hasarlı üç kaza yaptım
Şimdi ben çok mu sakarım dikkatsizmiyim neyim çözemiyorum
araba kullanmayı çok seviyorum ve istiyorum ama artık bugün son kazamı yaptıktan sonra
arabaya binmemeye eşime söz verdim :2çook üzgünüm benim gibi arkadaşlar varsa ne yaptılar yardımcı olurmusunuz:18:

Biraz daha özel ders alın bence. Her öğretmen farklı şeyler öğretebiliyor.

öncelikle iyi akşamlar .
Arabaya ayda yılda bir binerim bu bir yılda biri çook büyük ikisi orta hasarlı üç kaza yaptım
araba kullanmayı çok seviyorum ve istiyorum ama artık bugün son kazamı yaptıktan sonra
arabaya binmemeye eşime söz verdim :2çook üzgünüm benim gibi arkadaşlar varsa ne yaptılar yardımcı olurmusunuz:18:

Pratik eksikliğinden olmasın???:ssz:

Geçmiş olsun.Çok büyük kaza nasıl oldu ?

Cesaretini kıracak kadar büyük bir kaza mıydı ?

öncelikle iyi akşamlar .

Bence siz araba kullanmayın...
Hem sizin için hem etraftakiler için sakıncalı bi durum...
Öyle görünüyor yani..

sakin ve trafik olmayan yerlerde pratik yapmaya çalış zamanla alışırsın ,birde heyecan yapma araba kullanırken canım geçmiş olsun

Geçmiş olsun.Çok büyük kaza nasıl oldu ?

Cesaretini kıracak kadar büyük bir kaza mıydı ?

evet nerdeyse eşim çocuklarım hepimiz uçurumdan uçacaktık
köy yolunda ben kullanıyordum biraz hızlıydık önüme birden köpek çıktı eşim direksyonu çevir çarpma dedi
direksyon hakimiyetim kayboldu tarlaya uçtuk saga degide sola uçsak şuan yaşamıyoduk

ceavabın için teşekkürler bende bugün bunu düşündüm bakalım tekrar cesaret edersem araç kullanmaya

Öğretmenim bana, eğer kaza yapsam bile o anda tekrar direksiyonun başına geçmemi (çok büyük bir kaza olmadığı sürece tabi), aksi takdirde sonra bir daha araba sürmeye cesaret edemeyeceğimi söylemişti. Sen de sakın cesaretini kaybetme. Maddi imkanın müsaitse alabildiğin kadar özel ders al. Kendine güvenene kadar da trafiğe yalnız çıkma. Bu arada aracın manuel mi, otomatik mi?

öncelikle iyi akşamlar .

Oncelikle buyuk gecmis olsun Allah korumus."Arabaya ayda yilda bir binerim"demissiniz.Hata burada.Pratiginiz yok.Iyi bir sofor olabilmek icin hemen hemen hergun kullanmaniz gerekiyor.Bos arazilerde pratik yapmak size hicbir fayda getirmez.Sakin yollari tercih edin ve lutfen iyi bir sofor olana kadar siz surerken cocugunuzu arabaya bindirmeyin.

cevabınız için teşekkürler ama çok kullanmak istiyorum
fakat çok haklısınız

Araba kullanmak güzeldir.
Haklısınız kullanmak istiyor olabilirsiniz.
Ama arkadaşların dediği gibi ya özel bi hoca tutun yada tenha yerlerde kendiniz pratik yapın.
Çünkü söz konusu sizin ve etrafınızdakilerin hayatı.
Bu da çok önemli...

arkadaşlar da söylemiş pratik yapmadıkça hatta bana göre her gün araba sürmedikçe araba kullanmayı öğrenemezsiniz. bilmiyorum bisiklete binmeyi biliyor musunuz, araba kullanmakla bisiklete binmek çok benziyor bana göre. önce çok dikkatli olursunuz, her şeyi düşünerek yaparsınız, şimdi sağ sinyal vermeliyim, şimdi debriyaja basmalıyım, evet araba geliyor uzaktan sola yanaşmalıyım her şeyi ama her şeyi düşünürsünüz; sonra bi bakmışsınız bi yandan şarkı söylüyor bi yandan araba kullanıyorsunuz aklınıza ne vites geliyor ne debriyaj ne sinyal her şey kendiliğinden otomatiğe bağlanmış zaten siz sadece yola bakıyorsunuz.

benim bu hala gelmem bir yılımı aldı ama şu an kendime oldukça güveniyorum. sizin de zamana ve pratiğe ihtiyacınız var. öncelikle sakin yerlerde arabaya alışın araba sizin bir parçanız gibi olmalı. sonrasında trafiğe çıkmaya başlayın. arabaya hakimken sadece trafikle mücadele etmek nispeten kolaydır ama arabayı tam olarak kullanamazken bir de üstüne trafiğe çıkmanız faciaya davet çıkarabilir Allah korusun.

bugünkü kazadan sonra da ara vermeyin araba maceranıza iyice soğursunuz hiç oturmak istemezsiniz bi daha direksiyona

Ehliyeti aldiysan Araba kullanacaksin tabi.
Herkes anasinin karnindan usta şoför dogmuyor.
Fazla trafik olmayan yollarda sür pratik yap mesela.
Araba kullanirken, eger esin yanindaysa bu stresini arttirir.
Ya bir kiz arkadasinla yada yalniz kullan.
Kendine güvenirsen ve daha dikkatli olursan Allahin izniyle
cokta güzel kullanirsin merak etme.

evet pratik eksikliginden ama partik yaprakende kaza yapıyorum işte

Koy yolunda hizli giderek pratik yapilmaz arkadasim. Biz ona cahil cesareti diyoruz. Anlasilan sadece direksiyon ve gaz biliyorsun, nasil yolda nasil gidilir bilmiyorsun. Ozel hoca tutmani ve trafiksiz yerlerde uzun sure pratik yapmani oneriyorum.

oncelıkle gecmıs olsun fakat benım merak ettıgım bısey var bu kazalarda farklı bır araca carptınız mı carptıysanız o surec nasıl ısledı esım benı devamlı korkutuyor carparsın yaptıramayız falan fılan,maddı olarak bır sey cıkıyormu?bızımkınde kaskoda var ama korkutuyor benı ,bende cok ıstıyorum ama

oncelıkle gecmıs olsun fakat benım merak ettıgım bısey var bu kazalarda farklı bır araca carptınız mı carptıysanız o surec nasıl ısledı esım benı devamlı korkutuyor carparsın yaptıramayız falan fılan,maddı olarak bır sey cıkıyormu?bızımkınde kaskoda var ama korkutuyor benı ,bende cok ıstıyorum ama
bugün başka araca çarptım kaza tespit tutanagı doldurduk bizim araba kasko var ama şimdi ne olcak bilmiyorum ögrenince yazarım

Son düzenleme:
Back
X