Neden kimse konuma cevap vermiyor :(

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
gecen hafta bi konu açmiştim. Gerçekten sıkıntıdayım. Kimse cevap vermemiş..yorumlarınız önemli ama benim için..
Memleketimde çalışıyorum. İç anadoluda rahat bi şehirde.İşimi çok seviyorum. iki çocuğum var annemler bakıyor. Kariyer çalışmalarım olmuştu daha önceden. Eşimin teşvikiyle doğuda mahrum denilebilecek bi şehirdeki bi ünv. Basvurdum öğretim elemanı olmak için. Öğretim üyeliği için sağlam bir ön adım olabilir aslında. Ama memleketimi bırakıp gitmek istemiyorum..eşim de yurt dışında görevi iki yıl sürecek şantiyede. Yanımızda olamayacak..Siz olsanız nasıl bir adım atardınız.

çocuklar kaç yaşında ?
okuyorlar mı ?
okul durumları ne olacak giderseniz ?
gideceğiniz yer ne kadar mahrum mesela ?
ne kadar kalmanız gerekecek ?

biraz ayrıntı verin ki ona göre yorum yapalım..

şimdiki işiniz ne

çocuklar kaç yaşında

gidince maddi durumunuz ne olacak

okul vs nasıl olacak

ev araba birikmiş vs var mı

alan yurt dışına gitme imkanı tanır mı

eşinin yanına gitsen mesela

gibi çılgınca sorular sorabilirim
Çocuklar ilkokula gidiyor. Yine de yardımcıya ihtiyaç duyuyorum. Tam gün çalışıyorum zaten. Maddiyat ikiye katlanır belki. Ama gurbet hayatı ve doğu olması yalnız olmak korkusu ağır basıyor..

Acikcasi cok zorlanirsin.
Mantikli gelmedi gitmen.
Esin yok aile yok.
Mahrumiyet bolgesi vs.
Perisan olursun bence.

Yani ilkokula giden çocuk kendi kendine yeter

Ev araba vs yoksa gidilebilir ama buradakinde evim var kısa mesafe orada düzenim bozulur vs dersen değerlendir

Bence git ve eşinin olduğu ülke müsait ise yüksek eğitime git zira babasız çocuk işi de zor

Çocukların kaliteli eğitim alabilecek mi ? İlkokul çocuğu tam gelişim çağı başlangıcı , bir sinema tiyatro ya götürmeyecekmisin? Ne bileyim . İlk önce çocuklarımın sosyal çevresini düşünürüm ben.

Bu kesinlikle sizin verebileceğiniz bir karar. Alın önünüze bir kağıt çocuklarınızı da göz önünde bulundurarak yazın artı ve eksi yanlarını kararınızı daha kolay verirsiniz

Üniversite şehir merkezindedir oyle cok da mahrumiyet bolgesi degildir
Kadroyu da kazandiysaniz tabiki gidin
Cocuklar zaten okula gidiyormus
E koca zaten bu sehirde olsaniz da yok o şehirde olsaniz da yok cok fark eder mi?

gecen hafta bi konu açmiştim. Gerçekten sıkıntıdayım. Kimse cevap vermemiş..yorumlarınız önemli ama benim için..
Memleketimde çalışıyorum. İç anadoluda rahat bi şehirde.İşimi çok seviyorum. iki çocuğum var annemler bakıyor. Kariyer çalışmalarım olmuştu daha önceden. Eşimin teşvikiyle doğuda mahrum denilebilecek bi şehirdeki bi ünv. Basvurdum öğretim elemanı olmak için. Öğretim üyeliği için sağlam bir ön adım olabilir aslında. Ama memleketimi bırakıp gitmek istemiyorum..eşim de yurt dışında görevi iki yıl sürecek şantiyede. Yanımızda olamayacak..Siz olsanız nasıl bir adım atardınız.

Ben olsam memleketimde, büyük şehirde veya yurtdışında akademik kariyer yapmak isterdim. Şehrin rahat olması veya çocuklar için daha iyi olması dışında kariyer için de daha iyi olabilir. Doktoranız yoksa, orada yapacaksanız, bir başınıza daha da zor.

Doğuda kadın olarak yaşamak çok zor. Yanında eşin de yokmuş bence gitme hem çocukların eğitimi de sekteye uğrar zira okullarda öğretmen yok sürekli öğretmen sirkülasyonu yaşıyoruz.

Doğu da ne var, öcü mü?
Tutturmuşlar doğu da doğu, doğu da doğu,
Git doğuya bakayım komşuluk gör karşılıksız ilgi alaka hürmet gör misafir perverlik gör.

Doğu da ne var, öcü mü?
Tutturmuşlar doğu da doğu, doğu da doğu,
Git doğuya bakayım komşuluk gör karşılıksız ilgi alaka hürmet gör misafir perverlik gör.
6 yıldır doğuda çalışıyorum misafirperverlik biz Türk halkının geninde var zaten sadece burada yok yani. Ha doğunun güzel yanları yok mu var ama terör var arkadaşım geçen gün ölüyorduk nerdeyse. Sosyal hayat yok yok da yok yani.

6 yıldır doğuda çalışıyorum misafirperverlik biz Türk halkının geninde var zaten sadece burada yok yani. Ha doğunun güzel yanları yok mu var ama terör var arkadaşım geçen gün ölüyorduk nerdeyse. Sosyal hayat yok yok da yok yani.
Doğuda yaşamı zorlaştıran doğunun insanları değil.
Oraya yerleşmiş teroristler.
Ve aynı yaşam zorluklarını oranın insanları da yaşıyor.
Bunun bilinmesi benim için önemli.

Çocuklarınızın eğitimi için gerekli şartlar varsa gidin elbet ama eğer sekteye ugrayacaksa ertelemelisiniz bu dusuncenizi.
Eşinizin yanına gitme durumunuz yok mu , ya da eşinizin gitmeme durumu ?

Back
X