Neden kızıma karşı kendimi eksik hissediyorum??

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Arkadaşlar meark ediyorum.Abartıyormuyum bilmiyorum .Kızım 1 yaşına girecek yakın zamanda.Ben bütün günümü onunla geçiriyorum bakımını herşeyini yapıyorum seviyorum oynuyorum.

Ama bazen kendi başına oyuncaklarıyla mutlu mutlu oynarken ben kendimi tuhaf hissediyorum sanki kızıma bakmıyormuş gibi,sonra kızıyorum kendime mutlu gözüküyor işte diye.tV DE çizgi filme bakıncada aynı hisse kapılıyorum.

Belki gereksiz saçma bir düşünce ama niye böyle düşünüyorum offf.Siz neler yapıyorsunuz bebeklerinizle merak ediyorum açıkcası??

Son düzenleme:
canımsın ya bu duygu bende de oluyor zaman zaman
acaba yeterince ilgelenmiyor muyum diye
aslında ilgili alakalıyım ama
duygular tavan yapınca düşünüyor insan:14:

mükemmel olma dürtüsü buna itebilir insanı...
hiçbirimiz mükemmel anne değiliz
eksiklerimiz olacaktır
sevgiyi hissettirebilmek en önemlisi
çocukla çok vakit geçirmekten ziyade kaliteli vakit geçirmenin daha önemli olduğunu söylüyor uzmanlar....

sizi anlıyorum çok iyi...ama siz çok ilgili bir annesiniz neden mi?

en azından kendinizi sorguluyorsunuz..:34:

canım benım o dusunceler arada bır bendede oluyor..benım ıkıtane bebegım var bırı 2 yasında dıgerı 6 aylık bırıne baksam dıgerı ortada kalıyormus gıbı hıssedıyorum sankı sevgımı yogunlugumu eşit dagıtamıyormusum gıbı gelıyor..suan ılk oglum hasta onunla ılgılenırken kucuk oglumu ıhmal edıyormusum gıbı gelıyor halbukı kendı kendıne oynuyor..

işte bız anneyız duygulerımız cok yogun butun dunyamızı sevgımızı herseyımızı çocuklarımıza adamısız ama hala çocuklarımıza yetmıyormusuz daha fazlasını yapmamız gerektıgını dusunuyoruz..

canım benım emın olkı bızler cok sorumlu annelerız cocuklarımız ıcın bu kadar kaygılanıyorsak üzülme derim...
nice anneler var cocugunu umursamayan ilgilenmeyen yanı böyle oldugumuz ıcın bence sevınmelıyız...

bbeklerımız ne sevgımızden yoksun nede ılgımızden sen merak etme canım sadece bu hayatı bırazda kendı baslarına öğrenmelerı lazım.. bırak ızlesın cızgı fılmı oynasın kendı kendıne ..özguvenı gelsın
kendı basınada bıseler yapabıldıgının bılıncıne varsın
tabıkı her zaman gözetımın altında tut fakat cokta ustune gıtme

allah evlatlarımızı bızlere bagıslasın

öpüyorum senı ve bebegını....:nazar::nazar:

canımsın ya bu duygu bende de oluyor zaman zaman
acaba yeterince ilgelenmiyor muyum diye
aslında ilgili alakalıyım ama
duygular tavan yapınca düşünüyor insan:14:

mükemmel olma dürtüsü buna itebilir insanı...
hiçbirimiz mükemmel anne değiliz
eksiklerimiz olacaktır
sevgiyi hissettirebilmek en önemlisi
çocukla çok vakit geçirmekten ziyade kaliteli vakit geçirmenin daha önemli olduğunu söylüyor uzmanlar....

sizi anlıyorum çok iyi...ama siz çok ilgili bir annesiniz neden mi?

en azından kendinizi sorguluyorsunuz..:34:
Çok teşekkür ederim,Demek bir tek ben değilim valla rahatladım.Evet mükemmel olmak istiyoruz.Ama dediğin gibi kaliteli zaman ayırıyorum tv yi falan kapatıp sadece oyun oynuyoruz veya yürümesine destek veriyorum.İçim rahatladı valla:)

Senin bebişleride Allah bağışlasın.Geçmiş olsun ayrıca.Dediğin gibi zaten bütün dünyamız onlar ama hala ne yaparız diye düşünüyoruz.Biraz kendi başlarına olması lazım gerçekten.Mümkün olduğunca üstüne düşmüyorum rahat bırakıyorum ama bazen böyle düşünceler oluyor işte:)
canım benım o dusunceler arada bır bendede oluyor..benım ıkıtane bebegım var bırı 2 yasında dıgerı 6 aylık bırıne baksam dıgerı ortada kalıyormus gıbı hıssedıyorum sankı sevgımı yogunlugumu eşit dagıtamıyormusum gıbı gelıyor..suan ılk oglum hasta onunla ılgılenırken kucuk oglumu ıhmal edıyormusum gıbı gelıyor halbukı kendı kendıne oynuyor..

işte bız anneyız duygulerımız cok yogun butun dunyamızı sevgımızı herseyımızı çocuklarımıza adamısız ama hala çocuklarımıza yetmıyormusuz daha fazlasını yapmamız gerektıgını dusunuyoruz..

canım benım emın olkı bızler cok sorumlu annelerız cocuklarımız ıcın bu kadar kaygılanıyorsak üzülme derim...
nice anneler var cocugunu umursamayan ilgilenmeyen yanı böyle oldugumuz ıcın bence sevınmelıyız...

bbeklerımız ne sevgımızden yoksun nede ılgımızden sen merak etme canım sadece bu hayatı bırazda kendı baslarına öğrenmelerı lazım.. bırak ızlesın cızgı fılmı oynasın kendı kendıne ..özguvenı gelsın
kendı basınada bıseler yapabıldıgının bılıncıne varsın
tabıkı her zaman gözetımın altında tut fakat cokta ustune gıtme

allah evlatlarımızı bızlere bagıslasın

öpüyorum senı ve bebegını....:nazar::nazar:

Çok teşekkür ederim,Demek bir tek ben değilim valla rahatladım.Evet mükemmel olmak istiyoruz.Ama dediğin gibi kaliteli zaman ayırıyorum tv yi falan kapatıp sadece oyun oynuyoruz veya yürümesine destek veriyorum.İçim rahatladı valla:)

sen çok iyi bir annesin sadece mükemmel olmak istiyorsun...
buda sende acabalar yaratıyor

içinin rahatlamasına sevindim...:24::24::24:

Benim de 2 çocuğum var ve bu duyguyu onlar bebekkken çok sık hissederdim..Oysa çok da ilgiliydim ama bana yetmiyordu ne zaman bir yerde bazen çocukları uzun süreli olmamak kaydıyla kendi başına bırakmanın onlar için faydalı olduğunu okudum rahatladım ..
Fazla ilgi nasıl bizleri bunaltıyorsa çocuklarımızı da bunaltıyor..ONlar oynarken ben de elime bir kitap alıp yakınlarında olmak,hadi bakalım herkes biraz kendi başına kalsın ve dinlensin diyip ama asla uzun süreli ve ilgisiz bırakmamak kaydıyla hoşumuza giderdi hatta gelir bana kendileri söylerdi hadi sen de kitap oku biz oyun oynıycaz diye.:)
Şimdi biri 8 diğeri 15 yaşında ikisi de binlerce şükür sevildiklerini çok iyi bilen çocuklar..

Siz de çok iyi bir annesiniz ..Allah kızınızı sizlere bağışlasın.

Bu duygu aslinda sizin ne kadar vicdanli ve merhametli anne oldugunuzu gosterir,
Siz cok iyi bir annesiniz, yoksa bu duyguyu hissetmezdiniz:16:

Benim de 2 çocuğum var ve bu duyguyu onlar bebekkken çok sık hissederdim..Oysa çok da ilgiliydim ama bana yetmiyordu ne zaman bir yerde bazen çocukları uzun süreli olmamak kaydıyla kendi başına bırakmanın onlar için faydalı olduğunu okudum rahatladım ..
Fazla ilgi nasıl bizleri bunaltıyorsa çocuklarımızı da bunaltıyor..ONlar oynarken ben de elime bir kitap alıp yakınlarında olmak,hadi bakalım herkes biraz kendi başına kalsın ve dinlensin diyip ama asla uzun süreli ve ilgisiz bırakmamak kaydıyla hoşumuza giderdi hatta gelir bana kendileri söylerdi hadi sen de kitap oku biz oyun oynıycaz diye.:)
Şimdi biri 8 diğeri 15 yaşında ikisi de binlerce şükür sevildiklerini çok iyi bilen çocuklar..

Siz de çok iyi bir annesiniz ..Allah kızınızı sizlere bağışlasın.
Amin hepimizin çocuklarını esirgesin Allah.Sürekli ilgisiz bırakmam zaten bazen wc ye bile gidemiyorum onu bırakıp bişey olur belki diye.Mesela ben buraya yazarken o tv de çizgi filme bakıyor o beni huzursuz ediyordu ama yazdıklarınız rahatlamama neden oldu.:)

Anneliğini sorgulatma canım.Bence sen çok iyi bir annesin.Çocuğu uyuturken bazen uykusuzluktan sinirleniyorsun ama bunu bir tek bana gösteriyorsun.Çocuğuna değil.Onun dışında her şey çok güzel.Mükemmel olmaya çalışma.Biz sadece aciz kullarız.Çocuğunu seviyor ve merhametini gösteriyorsun ya;bu işte her şeye yeter.Büyüyünce çocuğun senin gibi bir annesi olduğu için ne kadar şanslı olduğunu anlayacak.

Anneliğini sorgulatma canım.Bence sen çok iyi bir annesin.Çocuğu uyuturken bazen uykusuzluktan sinirleniyorsun ama bunu bir tek bana gösteriyorsun.Çocuğuna değil.Onun dışında her şey çok güzel.Mükemmel olmaya çalışma.Biz sadece aciz kullarız.Çocuğunu seviyor ve merhametini gösteriyorsun ya;bu işte her şeye yeter.Büyüyünce çocuğun senin gibi bir annesi olduğu için ne kadar şanslı olduğunu anlayacak.
Çok teşekkür ederim sana.Benim için sende ,yorumlarında çok değerli...

İnşallah güzel yetiştirebilirim yeğenini:emir_bebek::46:

bende arada böyle duygulara kapılıyorum.demekki yanlız değilmişim:)
özellikle mutfakta fazla oyalansam ya da temizlik yapsam kızımı ihmal etmiş ondan çalmışım
gibi geliyor ve keşke ev işlerine yardımcım olsa ben de bütün zamanımı kızıma ayırsam diyorum.
bi dönem geceleri bütün işlerimi bitirip tüm günümü kızıma ayırıyordum.ama bünyem dayanmadı,bırakmak zorunda kaldım.
sizleri de göründe iyice rahatladım:)

Back
X