Neden kullanıyorlar bizi?

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum. Yani bazen kendi kendime bende düşünüyorum fesatlık mı yapıyorum diye ? Ama inanın artık bazı şeyler çok zoruma gidiyor.

Yani kayınvalidem arayıp bizi al demiyor evet ama artık ailede bu görev eşimin olmuş gibi sanki.Yani her yıl o alacak, o götürecek gibi.Sorulmuyor,konuşulmuyor ki...Yani bu zaten kardeşler arasında sadece onun görevi gibi olmuş.Abisi aradığında gidebilecekmisin demiyor mesela.Ne zaman gidiyorsun diyor ?

Kullanılmak değil bu demişsiniz. Ama adam yerine konulmayan eşim , konu getir götüre gelince de ilk aranan eşim.

o zaman neden buna bir dur demiyor..abi bu seferde sen annemleri al demiyor? bak yine aynı kapıya çıkıyor olay;eşinde bütün hata..dur demesi lazım bazı şeylere..hayır demesi lazım.

ben sana şu açıdan hak veriyorum,sizi ihmal ederken onlara karşı tüm fedakarlıkları yapması çok yanlış.

Her insanın bakış açışı,yetiştirilme şekli ve olaylara verdiği tepkiler farklıdır.
Burda ve diğer konularda yorum yapan herkes kendi hayatında nasıl davranıyor ve neyi doğru buluyorsa onu önriyor konu sahibine.Ben aile büyükleri yaşlandığında elimizden geldiğince hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalışma taraftarıyım.Böyle bir ailede büyüdüm.Benim babam bırakın kendi annesine koşturmayı,halasının bile her işine koşturur hala.Yaşlı insanlar,zamanında onlar bize baktı,bizde onlara bakıcaz tabi der.Ben bu bakış açısıyla büyütüldüm,ve hayatımda da bunu uygulamaya özen gösteririm.
Konu sahibinin konuyu gereksiz uzattığını düşünüyorum ve bu yönde fikir veriyorum.Bu bana göre yardım.Kendi görüşmesede eşinin ailesine karşı sorumlulukları olduğunu unutmazsa kendide daha huzurlu olur.
Böyle bir konuda eşin ana-babasına harcıyacağına sana harcasın,kullandırtmayın kendinizi deyip akıl vermekte bana göre konu sahibini doldurmak ve huzurunu bozmak olur.
seninle neden fikirlerimizin bu kadar uyuştuğunu anladım:1:aynı düşünce de babaların kızlarıyız:34:aynen benim babam da çevresinde tanıdığı tanımadığı herkesin yardımına koşan biridir.hatta sokak hayvanlarına bile kasaptan yemeklik alıp beslerdi.ben de beöyle bir aile de büyüdüğüm için ailelere,büyüklere yapılan yardımlar,işler hiç gözümde büyümüyor:38:
tatlım o zaman eşine söyliceksin, babam 52 yaşında değişmedi seninkide değişmezde işte sen söyle genede, seninki gene sade anne babasınaymış benim babam akrabaları eşi dostu geçtim köylülerine bile kul köle olacak nerdeyse, çok ilginç
benim babam da herkesin yardımaına koşardı.elindeki avucundakini yardım için verirdi.köylüleri için kendi işini bırakıp koştururdu.ben hiç rahatsız olmadım bu durumdan.kendi yaparken,bizleri de koştururdu bu işler için.babamlar da 6 kardeşleri,4 kız 2 erkek.dedem hastalandığında babam aylarca dedemin odasında yattı.gece birşey olur diye.dedem,ne zaman gezmek istese babam alır gezdirir,bir kaç hafta eve gelmezdi.annem rahatsızdı ama dile getirmedi.bizlere de yansıtmadı.yansıtsa belki ben de annem için babama tepkili olurmuydum bilmiyorum.

ilk yorumumda yazdım babam beni arıyosa vay niye kardeşimi aramadın diyemem onu anne baba düşünecek ya da kardeşler, biz onca telaş içindeyken bile babamı arayıp abi bu seferde biz gidelim diyen olmadı bunun adı evet kullanmadır, ne olursa olsun insanı sinir eden bi durum, yıllar önce babannem ameliyat oldu, babamın arabası yoktu o zamanlar büyük amcamın arabasıyla hastaneye götürüldü, babamdan benzin parasını aldı amcam, şimdi bu adam insan mıdır?
böyle davranan adam şimdi dedemi arıyo kredi çek bana diye, ben bile deli oluyorum buna ki annem daha beter, hayatının bi döneminde böyle bişey yaşamayan bilemez, inanın yaşayınca bu kadar ılımlı olunamıyo

canım düşün,kardeşin annenlerle ilgilenmiyor,her işine sen koşuyorsun.peki diyebilirmisin biraz da kardeşim ilgilensin,hep ben mi koşturacağım diye:34:

seninle neden fikirlerimizin bu kadar uyuştuğunu anladım:1:aynı düşünce de babaların kızlarıyız:34:aynen benim babam da çevresinde tanıdığı tanımadığı herkesin yardımına koşan biridir.hatta sokak hayvanlarına bile kasaptan yemeklik alıp beslerdi.ben de beöyle bir aile de büyüdüğüm için ailelere,büyüklere yapılan yardımlar,işler hiç gözümde büyümüyor:38:

benim babam da herkesin yardımaına koşardı.elindeki avucundakini yardım için verirdi.köylüleri için kendi işini bırakıp koştururdu.ben hiç rahatsız olmadım bu durumdan.kendi yaparken,bizleri de koştururdu bu işler için.babamlar da 6 kardeşleri,4 kız 2 erkek.dedem hastalandığında babam aylarca dedemin odasında yattı.gece birşey olur diye.dedem,ne zaman gezmek istese babam alır gezdirir,bir kaç hafta eve gelmezdi.annem rahatsızdı ama dile getirmedi.bizlere de yansıtmadı.yansıtsa belki ben de annem için babama tepkili olurmuydum bilmiyorum.

ben rahatsız oluyorum kendimce nedenlerim var en basit nedenim, herkese saçıp savururken anneannemlere bayramda gidecek olan bir kutu çikolatanın bile lafını yapar annemin eline bakardı ne götürüyo diye, ikincisi annemde babamda peş peşe hastanelik oldular ameliyatlar aylarca hastanede kalmalar yaşandı, kimse gelipte kapımızı çalmadı yakın komşularımızdan başka, ben 1 günde çat pat yemek yapmayı çamaşır ve bulaşık makinası çalıştırmayı öğrendim kardeşimi okula babamı işe uğurladım dönem kaybediyodum nerdeyse,bazı insanlar doğuştan iyidir pamuk şeker gibidir ama ben öyle değilim, bana kim neyse bende oyum, iyi olmak güzel bişey tabi

canım düşün,kardeşin annenlerle ilgilenmiyor,her işine sen koşuyorsun.peki diyebilirmisin biraz da kardeşim ilgilensin,hep ben mi koşturacağım diye:34:

işte diyemem diyorum onu anne baba düşünür ya da kardeşleri düşüncek, ama sağolsun benim babannem babamı görür görmez sarar abinin borcu var kardeşinin borcu var diye, halbuki babamda tek maaşla 2 çocuk okutuyodu biri özel okulda hemde, yani bunu demeye çalışıyorum biraz adalet saygılarına saygı katar, zorunluluktan değilde koklaya koklaya ellerini öpmemi sağlardı

ben rahatsız oluyorum kendimce nedenlerim var en basit nedenim, herkese saçıp savururken anneannemlere bayramda gidecek olan bir kutu çikolatanın bile lafını yapar annemin eline bakardı ne götürüyo diye, ikincisi annemde babamda peş peşe hastanelik oldular ameliyatlar aylarca hastanede kalmalar yaşandı, kimse gelipte kapımızı çalmadı yakın komşularımızdan başka, ben 1 günde çat pat yemek yapmayı çamaşır ve bulaşık makinası çalıştırmayı öğrendim kardeşimi okula babamı işe uğurladım dönem kaybediyodum nerdeyse,bazı insanlar doğuştan iyidir pamuk şeker gibidir ama ben öyle değilim, bana kim neyse bende oyum, iyi olmak güzel bişey tabi

tabiiki herkes kendine göre,yaşadıklarına göre hayatını şekillendiriyor.herkes dört duvar ardında farklı şeyler yaşıyor.sen bu durumları yaşamışsın hayatını ona göre yönlendiriyorsun,aslında ben de çok farklı şeyler yaşamadım.dediğim gibi benim babam da çevresi,akrabaları için ölürdü.ablalarına yaptığı yardımları ben biliyorum.hatta çoğundan anneme bahsetmedim bile üzülmesin diye.ama babamın yapısı bu.değiştiremem.ben de babama çekmişim.:34:

haa derlerki ne edersen onu bulursun.bu söze hiç inanmıyorum.benim babam dedem ölene kadar başındaydı,oysa kardeşim gelip gitmezdi.hatta babam oğluna kırgın ve yalnız öldü.oğlu yakınındaydı,biz uzaktaydık.:14:

eşin yaptıklarından rahatsız değilse ne desen boş seni anlamaz canım ama gidip anne babasını getirmesini de sorun etme derim sonuçta anne babadır ama evini ihmal edip onlar için herşeyi yapıyorsa işte orda sen çok haklısın yerinde kim olsa sinirlenir:23:

valla benim kaynanama gitmemek için sebeplerim çok ve geçerli sebepler konularımı okuyanlarda bilir.fakat arkadaşım sana tavsiyem asla eşi ve ailesi arasına girmemen yorum yapmaman.çünkü ben okadar şey yaşadım evet herzaman onlar haksızda olsa hala eşimi aryıp işi düştüğünde şuraya götür buraya götür demekten geri kalmadılar.eşim gitmek istemediği zaman kızdığında benimle paylaşır ama ben asla yorum yapmam.bir kez hayatımda öle bir hata yaptım aradan yıllar geçti o olay önüme geldi ve ben suçlu oldum.dayısı benim çocuğumun cenazesinde arabasını vermedi bunu bile bile gitti dayı diye yine ses çıkartmadım aradn zaman geçti kendi aralarında başka birşeyden tartıştılar ve konuşmuyor dayısıyla.sebep ben olmadım ama emin ol ben hep haklı çıkıyorum ve bu benim tesellim.

Son düzenleme:
Kızlar temmuz ayından bu yana ne görümcemle,ne kayınvalidemle görüşmüyorum.Görümcemle telafisi olmayan sözler sarfettik birbirimize.Kayınvalidem ise hep kızının arkasında durdu.Haklı olduğumu gördüğü halde hemde...

Ben kopardım ilişkiyi.Gitmeyi gelmeyi...Zaten kayınvalidem memlekete gitti.Temmuz ayından bu yana orada.İki bayram geçti.Sadece bayramlarda aradım.Bu kadar...Ne o beni,ne ben onu arayıp sormadık bunun dışında...

Zaman zaman anlattım burada size dertlerimi.Yaşadıklarımı,sıkıntılarımı...

Hayatımın hiç bir döneminde yanımızda olmadı kayınvalidem...Benim ailem elinden gelen fedekarlığı yaparken , o hep ilgi bekleyen oldu...Kılını kıpırdatmadı...Umursamadı...Ne beni,ne çocuğumu,ne mutlu günümüzü,ne üzüntümüzü...

Buna rağmen her gün aradı eşim.Her gün sordu onları.Bazen laf vurdum '' Sen aramasan hiç,seni arayıp sordukları da yok değil mi '' diye...

Eşimle de konuştum bu konuyu.Benden hiç bir şey beklemesinler artık diye.Ne sana, ne kızıma karışrım ama beni yok sayın dedim. Zaten sadece ben değil ki ; ne eşim ne de kızım umurlarında...

Bu cumartesi annemleri almaya gideceğim memlekete diyor eşim.Her yıl bunu yapıyor zaten,her yıl içten içe kızıyorum.Yükünü,göçünü,annesini,babasını toplayıp getiriyor.( Getiriyor derken , ayrı evlerimiz yanlış anlaşılmasın ) Zoruma gidiyor artık.4 çocuk varken neden hep eşimi kullanıyorlar anlamıyorum.Gitmesini istemiyorum.Gezelim dediğimde bana benzin hesapları yaparken eşim,bu yaptığını kabullenemiyorum.

Artık ben onlardan hiç bir şey beklemiyorum ve onlar da bizden beklemesin istiyorum.

sende annesin ve cok bencil düşünüyorsun sen sorun yaşayabılırsın ,eşinin ailesiyle görüşmesıne karısamazsın ne kadar kötü olursa olsun anne o

Her insanın bakış açışı,yetiştirilme şekli ve olaylara verdiği tepkiler farklıdır.
Burda ve diğer konularda yorum yapan herkes kendi hayatında nasıl davranıyor ve neyi doğru buluyorsa onu önriyor konu sahibine.Ben aile büyükleri yaşlandığında elimizden geldiğince hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalışma taraftarıyım.Böyle bir ailede büyüdüm.Benim babam bırakın kendi annesine koşturmayı,halasının bile her işine koşturur hala.Yaşlı insanlar,zamanında onlar bize baktı,bizde onlara bakıcaz tabi der.Ben bu bakış açısıyla büyütüldüm,ve hayatımda da bunu uygulamaya özen gösteririm.
Konu sahibinin konuyu gereksiz uzattığını düşünüyorum ve bu yönde fikir veriyorum.Bu bana göre yardım.Kendi görüşmesede eşinin ailesine karşı sorumlulukları olduğunu unutmazsa kendide daha huzurlu olur.
Böyle bir konuda eşin ana-babasına harcıyacağına sana harcasın,kullandırtmayın kendinizi deyip akıl vermekte bana göre konu sahibini doldurmak ve huzurunu bozmak olur.

Yazdıklarına katılmakla birlikte konu sahibi için kilit nokta bu. Oğullarını bir kaç ayda bir gören, eşiyle araları açık diye oğlunun evine gidemeyen bir aile var ortada. Eşi açısından düşünsün. Karısı ailesi ile görüşmüyor bu konuda yapabileceği bir şey yok bunu düzeletemediği için ailesine karşı sorumluluklarında daha hassas davranması çok doğal.

Back
X