- 29 Nisan 2010
- 398
- 114
- 103
- Konu Sahibi mazosistin_mutlulugu
-
Benim çözemedigim bir konu var bir türlü mutlu olmaıyorum mutsuz olmaya alıştım hep bardagın boş tarafını görüyorum mesela ailem bana karşı çok iyi
Annem çok iyi bir annedir ama bazı tartışmalar bile bana dokunuyor
Babam çocuklarına çok düşkündür hemen hemen hiç sesini bile yükseltmez mesela hastalandıgımda sıcak şeyler getirir ilaçlarımı hatırlatır üzüldügümüzde üzülür ama Babam biraz çapkın demiyelimde mesela bir kadın olsa o kadın ugruna bizi bırakırmı hep bunları düşünüyorum
Aç değil açıkta değiliz ama hayatım çok sırandan yani anlayacagınız bir türlü mutlu olamıyorum eskiden böyyle değildi en ufak birşeyde mutlu oluyordum güzel yanlarını arıyordum ergenliktenmidir bilmiyorum ama çok değiştim
böyle sizin gibi oturduğu yerde yaşadığı hayattan memnun olmayıp ama hayatını güzelleştirmek adına birşey yapmadan şikayet eden insanlardan hiç haz almıyorum.sizin derdiniz bulmuşta bunuyorluk başka bişey değil.hayarllerinizi gerçekleştirmek için neler yaptınız da olmadı ya da ailenizin iyi yanlarını görmeye çalışmak yerine neden kötü yanlarını görmeyi seçiyorsunuz.biraz kendiniz için sosyal ortamlar yaratın
Ümitsizliğe kapılma.Derler ki hayat tercihlerden ibarettir.Kuzeninin hayallerinden vazgeçmesi kendisinin tercihi olabilir.Belki yeterince güçlü ve kararlı değildi.Onun anne ve babası seninkiyle aynı değil.Neden böyle bir karar aldığını veya almak zorunda kaldığını anlamaya çalışma.Herkesin yazgısı ayrı.Onun kaderinin bu yöne gitmesi,seninkinin de öyle olacağı anlamına gelmez.
Henüz 15 yaşındasın ve öğrencisin.Şimdi senin yapman gereken,derslerine odaklanıp eğitimini en iyi şekilde tamamlamak.İyi bir eğitim,iyi bir meslek ve arzu ettiğin gibi bir hayat demektir.Eğitimine çok ama çok önem vermelisin.Mardin'de olmaktan memnun değilsin.Ailen desteklerse başka şehirde üniversite okuyabilirsin.Büyük bir şehirde iyi bir bölüm kazanırsan neden göndermesinler ? Tabii göndermeleri için sendeki kararlılığı ve eğitim aşkını görmeleri gerekir.
Benden sana tavsiye,aşk meşk işlerine hiç bulaşma.Zaten henüz çok erken.Burada okuyorsundur yanlış bir sevgili,insanı nerelere sürüklüyor.Sen önce kendi yoluna bak,geleceğini şekillendir.Hayat yolunda uygun erkek nasılsa karşına çıkar.Evlenmek için kesinlikle acele etme.
İnsanın isteyip te başaramayacağı birşey yok.Kararlı ve azimli olursan önünde hiçbir engel duramaz.Şu günlerini bile keşke bilgisayar başında değil,kitap okuyarak geçirebilsen.Klasikleri oku,başarılı insanların biyografilerini,kişisel gelişim kitaplarını...Ufkunu genişletecek her türlü kaynağa ihtiyacın var.Albüm çıkarmak,ünlü olmak bu yaşlarda cazip gelebilir ama hayatta başarılı ve saygın olmanın çok daha emin yolları var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?