• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden mutlu olmayı kendime çok görüyorum

mazosistin_mutlulugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
398
114
103
Benim çözemedigim bir konu var bir türlü mutlu olmaıyorum mutsuz olmaya alıştım hep bardagın boş tarafını görüyorum mesela ailem bana karşı çok iyi

Annem çok iyi bir annedir ama bazı tartışmalar bile bana dokunuyor

Babam çocuklarına çok düşkündür hemen hemen hiç sesini bile yükseltmez mesela hastalandıgımda sıcak şeyler getirir ilaçlarımı hatırlatır üzüldügümüzde üzülür ama Babam biraz çapkın demiyelimde mesela bir kadın olsa o kadın ugruna bizi bırakırmı hep bunları düşünüyorum

Aç değil açıkta değiliz ama hayatım çok sırandan yani anlayacagınız bir türlü mutlu olamıyorum eskiden böyyle değildi en ufak birşeyde mutlu oluyordum güzel yanlarını arıyordum ergenliktenmidir bilmiyorum ama çok değiştim :(

Son düzenleme:
Benim çözemedigim bir konu var bir türlü mutlu olmaıyorum mutsuz olmaya alıştım hep bardagın boş tarafını görüyorum mesela ailem bana karşı çok iyi

Annem çok iyi bir annedir ama bazı tartışmalar bile bana dokunuyor

Babam çocuklarına çok düşkündür hemen hemen hiç sesini bile yükseltmez mesela hastalandıgımda sıcak şeyler getirir ilaçlarımı hatırlatır üzüldügümüzde üzülür ama Babam biraz çapkın demiyelimde mesela bir kadın olsa o kadın ugruna bizi bırakırmı hep bunları düşünüyorum

Aç değil açıkta değiliz ama hayatım çok sırandan yani anlayacagınız bir türlü mutlu olamıyorum eskiden böyyle değildi en ufak birşeyde mutlu oluyordum güzel yanlarını arıyordum ergenliktenmidir bilmiyorum ama çok değiştim :(

Ben hiç bir şey anlamadım...
Dert nerede şimdi?:98:

aslında sahip olduğun güzel şeylerin farkındasın belkide herşey bukadar mükemmel olamaz bişey olucak diye tedirginlik yaşıyorsun ......bir nevi kaybetme korkusu en ufak bir şeyde telaş yapıyorsun kendini gerçekten yok yere mutsuz ediyorsun .........etrafına şöyle bir bak insanlar neler yaşıyor ..senin mutlu olmak için sebebin var en önemlisi iyi ve ilgili bir aileye sahipsin ..böyle bir ailen oldukça sırtın yere gelmez zaten ...dua et ve şükret maneviyat iç huzursuzluğunu alacaktır .........:71:ergenliktende olabilir tabi ama unutma buda geçici bir dönem .......

Belkide ben küçüklügümde bu yaşlar için kendime kurdugum hayaller vardı aynısı olmayınca bunalmış olabilirmiyim?Fazla birşey istemiyordum parada pulda hiçbir zaman gözüm olmadı ama arkadaşlarımın ailemin hep bir arada olmasını sanata çok ilgi duyuyordum şarkıcı olmayı falan hayal ediyordum (20 yaşlarım için)ama maalesef öyle olmadı babaannemle annem sürekli kavgalılar arkadaşlar desen sürekli iyi niyetimi suistimal ediyorlar çok sevdigim bir kuzenim vardı 16 yaşında babası ve abisinden kurtulmak için evlenmeyi seçti ve şimdi hamile düşünebiliyormusunuz daha 16 yaşında :( biz kuzenimle çok iyi arkadaştık kuzenimle hayallerimiz vardı beraber müzik grubu kurmayı hayal ediyorduk ama maallesef sadece hayallerde kaldı küçükken hayal ederken hayat çok tatlı herşey çok kolay geliyor ama büyüdügünde anlıyorsuna acı gerçekleri ve sadece sen değil sıkıntında büyüyor etrafımdakilerin mutsuzlugu hayallerin sadece hayallerde kalması beni sıkıntıya boguyor belkide bu yüzden bir türlü mutlu olamıyorum mutlu olmak için sadece senin huzurda olman yetmiyor

Son düzenleme:
böyle sizin gibi oturduğu yerde yaşadığı hayattan memnun olmayıp ama hayatını güzelleştirmek adına birşey yapmadan şikayet eden insanlardan hiç haz almıyorum.sizin derdiniz bulmuşta bunuyorluk başka bişey değil.hayarllerinizi gerçekleştirmek için neler yaptınız da olmadı ya da ailenizin iyi yanlarını görmeye çalışmak yerine neden kötü yanlarını görmeyi seçiyorsunuz.biraz kendiniz için sosyal ortamlar yaratın

böyle sizin gibi oturduğu yerde yaşadığı hayattan memnun olmayıp ama hayatını güzelleştirmek adına birşey yapmadan şikayet eden insanlardan hiç haz almıyorum.sizin derdiniz bulmuşta bunuyorluk başka bişey değil.hayarllerinizi gerçekleştirmek için neler yaptınız da olmadı ya da ailenizin iyi yanlarını görmeye çalışmak yerine neden kötü yanlarını görmeyi seçiyorsunuz.biraz kendiniz için sosyal ortamlar yaratın

Sizce ben çokmu istiyorum mutluluk varken mutsuz olmayı?Hayatımı güzelleştirmek için yapacağım birçok şey var evet ama yaşadıgım yer buna maalesef müsait değil mardinin Midyat ilçesinde yaşıyorum burda birşey yapsan herkez ne kadar ayıplar insanlar ne kadar geri kafalı biliyormusunuz?Burada insan hayatını nasıl düzeltebilirki herşey çok sıradanlaşır.Hayallerimizi gerçekleştirmeye ben hazırdım ama kuzenim yapamadı ailesi çok baskılı korktu yada yapamayacağımızı sandı ned eolsa burada albüm falan yapılmaz İstanbula falan gitmek uzun iş.
Ayrıca tabiiki ailemin iyi yanlarınıda görüyorum ama hayatımın en güzel anlarını böyle sıradan yaşarken bana sadece daha beteri olmaması için şükretmek kalıyor ama mutlu olmam beklenemez

İstanbuldayken çok mutluyduk çok güzel hayatımız vardı ama Midyata gelince herşey değişti...

Son düzenleme:
Ümitsizliğe kapılma.Derler ki hayat tercihlerden ibarettir.Kuzeninin hayallerinden vazgeçmesi kendisinin tercihi olabilir.Belki yeterince güçlü ve kararlı değildi.Onun anne ve babası seninkiyle aynı değil.Neden böyle bir karar aldığını veya almak zorunda kaldığını anlamaya çalışma.Herkesin yazgısı ayrı.Onun kaderinin bu yöne gitmesi,seninkinin de öyle olacağı anlamına gelmez.

Henüz 15 yaşındasın ve öğrencisin.Şimdi senin yapman gereken,derslerine odaklanıp eğitimini en iyi şekilde tamamlamak.İyi bir eğitim,iyi bir meslek ve arzu ettiğin gibi bir hayat demektir.Eğitimine çok ama çok önem vermelisin.Mardin'de olmaktan memnun değilsin.Ailen desteklerse başka şehirde üniversite okuyabilirsin.Büyük bir şehirde iyi bir bölüm kazanırsan neden göndermesinler ? Tabii göndermeleri için sendeki kararlılığı ve eğitim aşkını görmeleri gerekir.

Benden sana tavsiye,aşk meşk işlerine hiç bulaşma.Zaten henüz çok erken.Burada okuyorsundur yanlış bir sevgili,insanı nerelere sürüklüyor.Sen önce kendi yoluna bak,geleceğini şekillendir.Hayat yolunda uygun erkek nasılsa karşına çıkar.Evlenmek için kesinlikle acele etme.

İnsanın isteyip te başaramayacağı birşey yok.Kararlı ve azimli olursan önünde hiçbir engel duramaz.Şu günlerini bile keşke bilgisayar başında değil,kitap okuyarak geçirebilsen.Klasikleri oku,başarılı insanların biyografilerini,kişisel gelişim kitaplarını...Ufkunu genişletecek her türlü kaynağa ihtiyacın var.Albüm çıkarmak,ünlü olmak bu yaşlarda cazip gelebilir ama hayatta başarılı ve saygın olmanın çok daha emin yolları var.

Ümitsizliğe kapılma.Derler ki hayat tercihlerden ibarettir.Kuzeninin hayallerinden vazgeçmesi kendisinin tercihi olabilir.Belki yeterince güçlü ve kararlı değildi.Onun anne ve babası seninkiyle aynı değil.Neden böyle bir karar aldığını veya almak zorunda kaldığını anlamaya çalışma.Herkesin yazgısı ayrı.Onun kaderinin bu yöne gitmesi,seninkinin de öyle olacağı anlamına gelmez.

Henüz 15 yaşındasın ve öğrencisin.Şimdi senin yapman gereken,derslerine odaklanıp eğitimini en iyi şekilde tamamlamak.İyi bir eğitim,iyi bir meslek ve arzu ettiğin gibi bir hayat demektir.Eğitimine çok ama çok önem vermelisin.Mardin'de olmaktan memnun değilsin.Ailen desteklerse başka şehirde üniversite okuyabilirsin.Büyük bir şehirde iyi bir bölüm kazanırsan neden göndermesinler ? Tabii göndermeleri için sendeki kararlılığı ve eğitim aşkını görmeleri gerekir.

Benden sana tavsiye,aşk meşk işlerine hiç bulaşma.Zaten henüz çok erken.Burada okuyorsundur yanlış bir sevgili,insanı nerelere sürüklüyor.Sen önce kendi yoluna bak,geleceğini şekillendir.Hayat yolunda uygun erkek nasılsa karşına çıkar.Evlenmek için kesinlikle acele etme.

İnsanın isteyip te başaramayacağı birşey yok.Kararlı ve azimli olursan önünde hiçbir engel duramaz.Şu günlerini bile keşke bilgisayar başında değil,kitap okuyarak geçirebilsen.Klasikleri oku,başarılı insanların biyografilerini,kişisel gelişim kitaplarını...Ufkunu genişletecek her türlü kaynağa ihtiyacın var.Albüm çıkarmak,ünlü olmak bu yaşlarda cazip gelebilir ama hayatta başarılı ve saygın olmanın çok daha emin yolları var.

Yardımın için sağol canım gerçekten çok iyi geldin evet eğitimimi düzenlemeyi ben ve ailemde çok istiyoruz zaten ailem iyi bir üniversiteyi kazanırsam başka şehire yerleşmeyi hayatımızı yeniden planlamaya çalışıyoruz ama maalesef derlerim biraz kötü nasıl toparlayacagımı bilmiyorum ama toparlamayı çok istiyorum sinavlara çalışıyorum ama dersi dinlemekte zorlanıyorum herkes konuşuyor falan bende bu sırada dalıyorum ve hiçbirşey anlamıyorum :(

Back
X