• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden neden neden?

İnsanları kaybetme korkunuzla başa çıkmayı öğrenmeniz gerekiyor. Belli ki ayrılıklar sizi çok derinden etkiliyor, bunun da bir sebebi var ve bununla ilgili farkındalık kazanmaya çalışın. Mesela kendinizi değersiz mi hissediyorsunuz, sevilmemek ve bırakılmak neden sizi bu kadar korkutuyor? Bi insanın bizden ayrılması bizi değersiz yapmaz, bu sadece onunla ilgili bir şeydir. Bu düşünceyi iyice benimseyin.
İlk sevgilim çok çok etkilemişti ama o hem ilkti hem de başka bir kız olunca sanırım yaşla da alakalı.

Ama şimdi 26 yaşındayım ve etkilenmemin nedeni sanırım insanlara zor alışmam. Maalesef hemen birine tamam diyip sevgili olamıyorum. Hoşlanmaya başlayıp anlamam aylar sürüyor. Doğru düzgün benimsediğim 2. insandı hayatımda. Ve en önemlisi güvenmiştim beni sevdiğine. Böyle hemen sıkılıp beni bırakacağı aklıma gelmezdi :KK43:

sonra 1 tane öylesine biri oldu hayatımda eğlendik takıldık ayrıldık.
İki tane olmaz insan hayatınıza girdi diye herşeye küsüp yas tutmanız saçma. Allah'ın iyi kulları halen var, hak ederseniz birgün mutlaka bulursunuz.
Ama diyorumya hak etmek önemli.
Şuan sizin düşünmeniz gereken şey yukarıda bahsettiniz "öylesine biri oldu eğlendik takıldık ayrıldık" kısmı.
Eğer siz takılmalık biri iseniz ötesini beklemeyin.

İki tane olmaz insan hayatınıza girdi diye herşeye küsüp yas tutmanız saçma. Allah'ın iyi kulları halen var, hak ederseniz birgün mutlaka bulursunuz.
Ama diyorumya hak etmek önemli.
Şuan sizin düşünmeniz gereken şey yukarıda bahsettiniz "öylesine biri oldu eğlendik takıldık ayrıldık" kısmı.
Eğer siz takılmalık biri iseniz ötesini beklemeyin.
Bu nasıl bir yorum? Takılmalık biri ne demek tam olarak sizin için? Öğrenciydim, gençtim, biri girdi çıktı hayatıma, karşılıklı olarak biz birbirimize uygun değilip diyip bitirdik. Ben mesela bu mantığı da anlamıyorum hak etmek ne demek ? Şu an şu son ayrılığı hak edecek hiçbir şey yapmadım ama çekti gitti.
Erkek milleti canları istediği gibi bencilce davransın, ama biz kadınlar hak etmeye çalışalım. Bekleyelim.. çok güzel

Bu nasıl bir yorum? Takılmalık biri ne demek tam olarak sizin için? Öğrenciydim, gençtim, biri girdi çıktı hayatıma, karşılıklı olarak biz birbirimize uygun değilip diyip bitirdik. Ben mesela bu mantığı da anlamıyorum hak etmek ne demek ? Şu an şu son ayrılığı hak edecek hiçbir şey yapmadım ama çekti gitti.
Erkek milleti canları istediği gibi bencilce davransın, ama biz kadınlar hak etmeye çalışalım. Bekleyelim.. çok güzel
işinize gelmeyen yorumlara böyle karşılık verirseniz siz daha çok ağlarsınız.
öylesin oldu takıldık eğlendik ayrıldık diyen sizsiniz. sırf biri olsunda nasıl olursa olsun mantığıdır bu.
kusura bakmayında bu deneme yanılma tahtası olarak kullanılamayacak kadar mühim bir iş.
en son olayda siz hiçbişey yapmadan çekip gitmişse demekki o sizi hak etmiyormuş, olaya bide bu yönden bakın.

işinize gelmeyen yorumlara böyle karşılık verirseniz siz daha çok ağlarsınız.
öylesin oldu takıldık eğlendik ayrıldık diyen sizsiniz. sırf biri olsunda nasıl olursa olsun mantığıdır bu.
kusura bakmayında bu deneme yanılma tahtası olarak kullanılamayacak kadar mühim bir iş.
en son olayda siz hiçbişey yapmadan çekip gitmişse demekki o sizi hak etmiyormuş, olaya bide bu yönden bakın.
Hiç tanımıyorum ama daha fazla size yorum yapmayacağım. İçiniz ne kadar pis farkında mısınız? Benim üzüntümü size cevap vermeme bağlamanız? Peki, siz “hak edin” o zaman nasıl oluyorsa o.
Sevmek, değer vermek, iyi insan olmak önemsiz zaten. Üniversite yıllarımdaki takıldığım çocuk engel şimdi bana doğru insanın gelmesine. Devam edin böyle

Anlattıklarin bana şunu duşündürdü. Eski sevgilin bencil ve sen de fazla fedakarsın. Birlikteliginizde sadece onun istedigi seyler olacak ve istemedikleri yapilmayacakti. Onun sana bagli kalma kurali buydu. Sen buna uymayinca gitti. Bu tip erkeklerle iliski yasamak icin kendini yok sayman lazim eee bu da olmayacagina gore, bos ver gitsin. Sen kendine değer ver o zaman yenisi gelir :)
Evet aynen öyle, istediği bir şey varsa olacak yoksa benle tartışmıyordu bile, kendi istediğini söyleyip sonra sıkılıyorum ben diyip beni zor durumda bırakıyordu. Benim de kişiliğim öyle susacak bir insan değil . Ama ben birbirimizi sevdiğimizi düşündüğüm için önemsemiyordum o dikkat eder zamanla ben dikkat ederim hallederiz gibime geliyordu. Sanırım bana hiç değer vermiyordu ki bu kadar kolay vazgeçti :(

Evet aynen öyle, istediği bir şey varsa olacak yoksa benle tartışmıyordu bile, kendi istediğini söyleyip sonra sıkılıyorum ben diyip beni zor durumda bırakıyordu. Benim de kişiliğim öyle susacak bir insan değil . Ama ben birbirimizi sevdiğimizi düşündüğüm için önemsemiyordum o dikkat eder zamanla ben dikkat ederim hallederiz gibime geliyordu. Sanırım bana hiç değer vermiyordu ki bu kadar kolay vazgeçti :KK43:
Burada konu inan sana deger verip- vermemesi değil. Dedigin gibi biri yani bencil bir erkek kendine uyucak ve sorun çikarmayacak kadınlari seçer. Kadın onun dediklerini yaparsa degerli olur yapmazsa degersiz. Kotu olan, siz kendinizi degerli bulup kisiliginizi ortaya koyunca da terk edilirsiniz ki oyle olmus o zaman da ben degersiz miyim diye uzulmeye baslarsiniz.

Böyle bir erkek arkadasimiz iki kere evlenip ayrildı. Basta kadinlara cok iyi davranip evleniyor sonra onları konusturmuyor bile yani istiyor ki kadin kisiliksiz olsun yani eslerini bu tipler hayatta yalniz bırakiyorlar sadece kendi istekleri olunca yanaşiyorlar. Kadinlar da onu bosadilar haliyle...

Üff peşinden koşmuş tavlayıncada bir tarafları kalkmış
Erkek egosu işte
Salla gitsin ya
Bu tip erkekleti ciddiye alma bile
Benimde böyle biri oldu
4-5 ay peşimde koştu .çocuk iyi demek ki dedim tipi hoşuma gitmiyordu yinede şans verdim
Baktım havaya girdi
Yok boğuyorsun yok bilmem ne demeye başladı
Sonra ayrıldık
Baktım sonra yine arıyor falan
Hadi dedim sağdan çıkışlar
Senlw mi uğraşcam sen kimsin ya

Burada konu inan sana deger verip- vermemesi değil. Dedigin gibi biri yani bencil bir erkek kendine uyucak ve sorun çikarmayacak kadınlari seçer. Kadın onun dediklerini yaparsa degerli olur yapmazsa degersiz. Kotu olan, siz kendinizi degerli bulup kisiliginizi ortaya koyunca da terk edilirsiniz ki oyle olmus o zaman da ben degersiz miyim diye uzulmeye baslarsiniz.

Böyle bir erkek arkadasimiz iki kere evlenip ayrildı. Basta kadinlara cok iyi davranip evleniyor sonra onları konusturmuyor bile yani istiyor ki kadin kisiliksiz olsun yani eslerini bu tipler hayatta yalniz bırakiyorlar sadece kendi istekleri olunca yanaşiyorlar. Kadinlar da onu bosadilar haliyle...

Zaten zoruma da en çok o gidiyor. Dediğim gibi çok yakın arkadaş olduğumuz için benim nasıl bir insan olduğumu biliyordu. Buna rağmen hayatıma girmek için çabaladı. Asıl bencillik bu. Böyle bir insansan benim de karakterimi biliyorsan zorlamayacaksın bi şeyler olsun diye. Birinin hayatına girip isteyince çıkmak bu kadar basit olmamalı.
Teşekkürler yorum için.

Zaten zoruma da en çok o gidiyor. Dediğim gibi çok yakın arkadaş olduğumuz için benim nasıl bir insan olduğumu biliyordu. Buna rağmen hayatıma girmek için çabaladı. Asıl bencillik bu. Böyle bir insansan benim de karakterimi biliyorsan zorlamayacaksın bi şeyler olsun diye. Birinin hayatına girip isteyince çıkmak bu kadar basit olmamalı.
Teşekkürler yorum için.
Rica ederim canım. Ben de cok kizıyorum bu tip erkeklere, once sana hayal kurdurup sonra ortadan yok oluyorlar. Onlar icin denedim olmadı diyecek kadar basit bir mevzu ama geride kalan belki de uzun aylar acı cekiyor, ben nerede yanlış yaptım diye kendini sucluyor. Sen tek bir hata yaptin onun bencilliginden ilk emin oldugun an bırakmaliydin baska hic bir sey için kendini suçlama. Hakkinda hayırlisı olsun :)

Üff peşinden koşmuş tavlayıncada bir tarafları kalkmış
Erkek egosu işte
Salla gitsin ya
Bu tip erkekleti ciddiye alma bile
Benimde böyle biri oldu
4-5 ay peşimde koştu .çocuk iyi demek ki dedim tipi hoşuma gitmiyordu yinede şans verdim
Baktım havaya girdi
Yok boğuyorsun yok bilmem ne demeye başladı
Sonra ayrıldık
Baktım sonra yine arıyor falan
Hadi dedim sağdan çıkışlar
Senlw mi uğraşcam sen kimsin ya
Ama işte ben sevmediğine inanmıyorum heves değildi yani.Gerçekten seviyordu ama kendini daha çok seviyor :(

Gerçekten sevse gitmez gidemez
Yok ben artık kesinlikle böyle bir şeye inanmıyorum. Erkekler için gidemez diye bir şey yok. Seviyorlar ama bizimki gibi değil. Mesela o da beni çok üzdü ama bir kere gidip ayrılalım demedim, içimden geçtiği halde diyemedim. Çözeriz hallederiz sorunlar geçer seviyorum dedim. Onlar öyle değil. Seviyorum, çok seviyorum, sorunlar var, seviyorum, olmasa da olur aslında, benden değerli mi ne uğraşcam evreleri var onlarda.

Yok ben artık kesinlikle böyle bir şeye inanmıyorum. Erkekler için gidemez diye bir şey yok. Seviyorlar ama bizimki gibi değil. Mesela o da beni çok üzdü ama bir kere gidip ayrılalım demedim, içimden geçtiği halde diyemedim. Çözeriz hallederiz sorunlar geçer seviyorum dedim. Onlar öyle değil. Seviyorum, çok seviyorum, sorunlar var, seviyorum, olmasa da olur aslında, benden değerli mi ne uğraşcam evreleri var onlarda.
E varsa var boşver
Seviyorsa da beni yine gidiyorsa umrumda değil o kişi
Bana gitmeyen adam lazım
Kim beni sevmiş kim sevmemiş beni ilgilendirmiyor ki
Ben kendim gibi birini arıyorum bem seversem gitmem oda severse gitmesin bu kadar basit
Zaman kaybı inan bana
Bu kadar üzülmeye düşünmeye değmez
Ben sanırım yaşlanıyorum 30 yaşuna geldim zaman benim için önemli
Kaliteli keyifli bir hayat yaşamak varken beni terk eden adam için kafa patlatmak bana artık zaman kaybı gibi geliyor..

E varsa var boşver
Seviyorsa da beni yine gidiyorsa umrumda değil o kişi
Bana gitmeyen adam lazım
Kim beni sevmiş kim sevmemiş beni ilgilendirmiyor ki
Ben kendim gibi birini arıyorum bem seversem gitmem oda severse gitmesin bu kadar basit
Zaman kaybı inan bana
Bu kadar üzülmeye düşünmeye değmez
Ben sanırım yaşlanıyorum 30 yaşuna geldim zaman benim için önemli
Kaliteli keyifli bir hayat yaşamak varken beni terk eden adam için kafa patlatmak bana artık zaman kaybı gibi geliyor..
Ben de 26’yım aslında ama işte ben sana güvenmiştim hissi..

2-3 kisi gelip kalp kirikligi verdi diye hayata küsmeleri, "herkes ayni" güvenemiyorum isyanlarini ben anlamiyorum ve anlamayacağim. Bende cok sey yaşadim, bende aşık oldum, bende aldatildim, benimde kalp kirikliklarim oldu, benimde 3 yil süren dolu dizgin iliskim oldu ve bitti ama ne isyanlara girdim ne 2 sene birinin acisını çektim. Cok abartiyorsunuz. 2 ay 3 ay 6 ay neysede 2 sene acı çekmek normal değil.

Bu bahsettigin kişi, senin peşinden kostuğu dönemler seni tanimiyordu bile dogru durust ve doğal olarak onun için ilgi cekiciydin, meraktin ilk başta. Lakin ilerleyen zamanlarda o merak geçer, dış gorunuş 2. Plani alir. Karakterlerle devam eder. Uygun degilmişsiniz demekki... Ne var bunda?
Tam da şu dediklerinizi yazacaktım ki siz yazmışsınız. Elinize sağlık.
Ben mi çok vurdumduymazım derim. Zamanında ayrıldığım erkekler oldu kimseye karşı da güvenimi kaybedip depresyona girmedim. Umrum bile değildi. :) şimdiki nesil çok melankolik, hep dizilerden sanırım. Erkeklerin sürekli peşlerinden koşacağını düşünüyorlar. Kötü erkek kötüdür, peşinden koşarak sadece zamanını çalar.
Gez toz eğlen elbet doğrusu karşına çıkacaktır. Ayrılmak da hayatın bir parçası. İlk sevgilimle evli olduğumu düşünmek bile istemiyorum ıyyy :))

Ben de 26’yım aslında ama işte ben sana güvenmiştim hissi..
Daha çok gençsin işte diyorum bunlara takılırsan hayatın boş geçer
Hayat bir sahne gibi
Baş rolde sen varsın
Onlar sürekli değişir
Demek oyundan çıkma vakitleri gelmiş
Güvenme kimseye zaten bu devirde
Yargılamada o kişiyi
Ben öyle yapıyorum
Yargılamıyorum artık
Demek ki bitmiş diyorum duyguları ki gitmiş yada başka birsey var
Oda beni ilgilendirmez onu durduran ne
Sorgulamıyorum
Çünkü hayat kısa

Yakin zamanda terk edildim. Simdi durup düşününce anliyorum ki kendimi on plana alip düşünsem bi on kere ayri yerde ayrilmam lazimdi.
Ben ne yaptim aman orta yol bulalim diye konustum alttan aldim.
Yinede o konusmalarim sıkıyorsun beni demesine sebep oldu.

İliskinin basinda bile cok uyumlusun söyleşin boylesin diyordu. Gerçekten de uyumlu bi onsanim ama odunlukta arsa cikacak bi insan olmasinicon mazeret degil bu.
Buradan kendimize ders çıkaralım. Bu kadar taviz e vazgecememlere gerek yok. Vazgeciveriyir adamlar, mecbur kalinca bnde unuttum iki hafta bi kotu donemim oldu. Demek ki oluyor. Kendini motive et, isteyip yapamayacagimiz bisey yok.

Back
X