Neden yazdığımı bile bilmiyorum :(

csy

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
11
0
6
Kayseri
merhaba :) gecenin bi vakti belki biraz içimi dökmek için geldim.. henüz buralarda yeniyim :)

nerden baslasam bilmiyorum arkadaslar..Benimkisi biraz pembe dizi misali.. 7 aylık evliyim ..cok zor sartlar altında evlendim.. eşimin ailesi beni hiç istemedi (babası haric) ..cünkü daha önceden bi evlilik yapmıs ve boşanmıştım..eşim ise daha önce hiç evlenmemişti ( ama kısa dönemli birlikte yasadıgı biri olmuştu ). eşimin ailesi cok laf söyledi ,adımı cıkardı ,düğünümüze gelmedi. Hiçbir sekilde evlenmemize yardımcı olmadı..Ailemde eşimin işi yok die tepki göstermişti ama sonradan onları ikna ettim.. düğünümü kendim yaptım ( takılarıma kadar kendim aldım :) ) ben kamuda calısıyorum. Eşim evlendiğimizden beri çalışmıyor.sınava girdi sonucunu bekliyoruz. Ailesiye ( babası hariç ) hala görüşmüyorum..Eskiden eşim ne olursa olsun yanımda olacağını söylerdi. Ama şimdi ailevi konularda sık sık tartışıyoruz. Annesi gecenin bi yarısı bile arıyor bu da benim sinirlerimi altüst ediyor..Az önce yine aradı ve benim dedigim sadece münasip bi zaman degil aradığı demekti.. tartıştık esimle.. kendimi kullanılmış gibi hissediyorum..

bilinçli yapıyor o zaman senin kayınvalide. valla çok zorbu evlilk, sevgiliyken taktik yapmak sevgililere taktik vermek kolay da o imza işin içine girince kaybetme korkusu da gidiyo herhalde iki tarafta da ama özellikle de erkeklerde gereksiz bir rahatlık..

sen biraz tatlı-sert yapıcaksın bence tatlı dille yapacaksın eleştirini istersen. ayrıca bırak görüşme daha iyi. görmek isterse gelsin kayın valide. yani eşine karışma o giderse gitsin diycem de valla bu devirde nazlı hatunlar geçiyo biraz. yapma etme diye rest ceken. bizim ailede var da senin kayınvalide gibi bi gelin. melek gibi anneme rağmen bize yollamıyo abimi. abim de ayakkabısının bağını bağlıyo yani düşün..

canım evliliğin daha çok yeni üstelik eşinde işsiz bu onda zaten stres yaratıyodur biraz zaman ver bırak annesi arasın istediği zaman sen bu kadar zorlukla kurduğun güzel yuvanın böyle eften püften sebeplerle yıpranmasına izin.
annesinin amacı oğlunun halini hatrını sormak olsa daha uygun bi saat te ara onun amacı sana bende burdayım bak ben oğlumun hayatındayım demek sen uyma düşme bu tuzaklara annesimi aradı duymazlıktan gel içerden eşine seslen aşkım de bebeğim de yada artık nasıl hitap ediyosan sende ona duyur sesini :) senin kayınvalidenin tek amacı mızıkçı çocuklar gibi tat kaçırmak ama sen sakin ve akıllı davran uyma bunlara ve asla eşine bu konuda problem çıkarma bence

evet bende bilinçli yaptığını düşünüyorum.. bi insan bu kadar görmezden gelinebilir.. sanki ben yokum.. oğlu tek başına evlilik yaşıyor.. kadın umrumda değil ben eşimin tavırlarına bozuluyorum.. ne yapacağım bilmiyorum. bazen aklıma tüküreyim neden yeniden evlendim diyorum.. Kıvırcık Alinin bi türküsünde diyor ya '' boşa kapıldım hayale , sevmekten geldim bu hale '' :)

canım evliliğin daha çok yeni üstelik eşinde işsiz bu onda zaten stres yaratıyodur biraz zaman ver bırak annesi arasın istediği zaman sen bu kadar zorlukla kurduğun güzel yuvanın böyle eften püften sebeplerle yıpranmasına izin.
annesinin amacı oğlunun halini hatrını sormak olsa daha uygun bi saat te ara onun amacı sana bende burdayım bak ben oğlumun hayatındayım demek sen uyma düşme bu tuzaklara annesimi aradı duymazlıktan gel içerden eşine seslen aşkım de bebeğim de yada artık nasıl hitap ediyosan sende ona duyur sesini :) senin kayınvalidenin tek amacı mızıkçı çocuklar gibi tat kaçırmak ama sen sakin ve akıllı davran uyma bunlara ve asla eşine bu konuda problem çıkarma bence

evet sanırım haklısın.. Burayı keşfettiğime sevindim :) insan düsününce kafayı yicek gibi oluyor.. Anlatabilecegim kimse yok.. Ailemden kimseye ablama bile yansıtamam canımın sıkkınlıgını.. ne söyleyceklerini tahmin ediyorum '' sen istedin olacagı buydu '' .. tsk ederim yorumlar için :)

yapma böyle üzme kendini bu kadar inan bana her evlilikte nedense ilk başlarda oluyo işte bu durum birden anne sevgisi geliyo akıllarına çünkü onları bu hayatta seven ilk kadın anneleri ya dolayısla bi kıymete binme durumu oluyo ama sen hiç sıkma canını inan bana kaynananın yaptığı sadece saçma sapan kadınsal taktikler bu durumda lütfen çok duygusal davranma
bak mantıklı düşün aynı erkeği seven iki kadının anlaşabilme ihtimali varmı işte bu yüzden sevmez kaynanalar gelinleri asla kabullenemezler :)
lütfen ama lütfen akıllı davran ben çoğu kadında görüyorum bu durumu ufak oyunlarla durumu tersine çevirebilicekken fevri ve duygusal davranıp işleri sarpa sarıyolar asla unutma sen bu adamı çok sevdin oda seni çok sevdi ve herkese rağmen tutmuş senin elini o senin artık sadece senin annesi geri durucak öyle yada böyle taşlar yerine oturucak ama sen güçlü ve akıllı davran yeter bu kadar emek bu kadar mücadele gecenin ikisinde kaynannın bi telefonuyla yıkmak için değildi dimi

evet sanırım haklısın.. Burayı keşfettiğime sevindim :) insan düsününce kafayı yicek gibi oluyor.. Anlatabilecegim kimse yok.. Ailemden kimseye ablama bile yansıtamam canımın sıkkınlıgını.. ne söyleyceklerini tahmin ediyorum '' sen istedin olacagı buydu '' .. tsk ederim yorumlar için :)

yansıtma zaten gerekirse gel burda anlat derdini ama asla ailelere yansıtma hem sen boşver kıvırcık alinin o dertli türküsünü daha neşeli bişiyler mırıldan çünkü zafer senin o adamı istedin oda seni istedi geçmiş olsun kaynanaya herkes yapmış tercihini eşin annesine senden daha çok kıymet verseydi şu an yanında değil onun evinde olurdu demekki sen kazandın :))

yapma böyle üzme kendini bu kadar inan bana her evlilikte nedense ilk başlarda oluyo işte bu durum birden anne sevgisi geliyo akıllarına çünkü onları bu hayatta seven ilk kadın anneleri ya dolayısla bi kıymete binme durumu oluyo ama sen hiç sıkma canını inan bana kaynananın yaptığı sadece saçma sapan kadınsal taktikler bu durumda lütfen çok duygusal davranma
bak mantıklı düşün aynı erkeği seven iki kadının anlaşabilme ihtimali varmı işte bu yüzden sevmez kaynanalar gelinleri asla kabullenemezler :)
lütfen ama lütfen akıllı davran ben çoğu kadında görüyorum bu durumu ufak oyunlarla durumu tersine çevirebilicekken fevri ve duygusal davranıp işleri sarpa sarıyolar asla unutma sen bu adamı çok sevdin oda seni çok sevdi ve herkese rağmen tutmuş senin elini o senin artık sadece senin annesi geri durucak öyle yada böyle taşlar yerine oturucak ama sen güçlü ve akıllı davran yeter bu kadar emek bu kadar mücadele gecenin ikisinde kaynannın bi telefonuyla yıkmak için değildi dimi[/QU

rahatladım biraz ..tesekkür ederim.. canım sıkıldıkca , aklım duygularımın esiri oldukça gelir rahatsız ederim sizi artık :)

Insanlar ilk evliliklerinde bile -yani akıllar bir karış havadayken- bazı şeyleri beklerler.
Ikinci evlilikte mantık daha ağır basar diye düşünüyorum.
Neden eşinizin iş sahibi olmasını beklemediniz?

olay tamamen esınızde bıtıyorr..aılesı senı ıstemedıgı ıcın bu tacizlere devam edeceklerdir bılerekk....esınde buna gömyumdugu surece kavgaya devammm....esıne bısey dedıgın ıcın hep sen suçlu olacaksın gözünde aılesı melek..buı böyle surup gıdecek...sen kötü olacaksınnn arada....olay tamamen esınde bıtıyorrr..alıp karsına ciddi bir sekılde konuss ama sakinnnn....suçlayarak degılll..belkı bu sekılde senı daha ıyı anlarr...

Insanlar ilk evliliklerinde bile -yani akıllar bir karış havadayken- bazı şeyleri beklerler.
Ikinci evlilikte mantık daha ağır basar diye düşünüyorum.
Neden eşinizin iş sahibi olmasını beklemediniz?

aslında dershanede çalışıyordu evlenmeden önce ama evlenince yanıma gelmek zorunda kaldıgı icin işi bıraktı ve sınava hazırlandı..ben işi çok sıkıntı etmiyorum kavgaların konusu maddi olmadıgı sürece..Hem artık evlendim :) bu saatten sonra oluşan ve olusabilecek hataları düzeltme çabasında olacagım ;) bu sürecte de burdan yardım alacagım gibi gözüküyor :)

ikinci evlilik yapanlarin cok dikkatli olmasi gerektigini düsünüyorum
birincisi neden ailenizin onay vermedigi biriyle evleniyorsunuz?
ikincisi zaten adamin isi gücü yok?
simdi ne oldu
istediginiz gibi gitmiyor hersey degil mi?
dügün taki neden hersey sizin cebinizden cikiyor
kendinizi kullanilmis hissetmekte sonuna kadar haklisiniz

10 puan veriyorum, işte akıllı kadın, tek çözüm :)

ikinci evlilik yapanlarin cok dikkatli olmasi gerektigini düsünüyorum
birincisi neden ailenizin onay vermedigi biriyle evleniyorsunuz?
ikincisi zaten adamin isi gücü yok?
simdi ne oldu
istediginiz gibi gitmiyor hersey degil mi?
dügün taki neden hersey sizin cebinizden cikiyor
kendinizi kullanilmis hissetmekte sonuna kadar haklisiniz

size katılıyorum evlilik ilk olsun ikinci olsun cok dikkatli olmak, iyi düşünmek gerekiyor.. ben gercekten evli olmak istedigim kişiyle evliyim :) eşimi çok seviyorum karakterlerimiz yasam tarzımız cok uyumlu. evet işi konusunda ailem itiraz etti ama onları ikna ederek evlendim. şimdilik bi sıkıntı yok. Ben , eşim ailesi konusunda bana anlayış göstermediği zaman kendimi kötü hissediyorum. Bu yüzden buraya fikir alışverişine geldim. Farklı fikirlere açığım ama bu saatten sonra olan bitenle ilgili eleştirilere maruz kalmak geçmişimi değiştirmeyecek , sadece kendimi daha kötü hissetmeme sebep olacak..

Nasıl bir zamana geldik diyorum..Eskiden Kızlar annelerine gidince sorun olurdu eşler arasında ama şimdi erkekler hep annesinde hangi konuyu okusam aynı hemen hemen ..Canım benimde 2. evliliğim benim kayınvalide olucak vicdansızda sabahın altısında geceninin 12 sinde arar eşim fırlar gider bişey desem (Sende annemle kafayı bozdun der) Hiç laf kondurmaz anasına ben annesinden nefret ediyorum eşimde biliyor istemedi beni çünkü evinde tüm eşyalarını ben aldım senin duruma çok yakınım.15 aydır evliyim ve 15 aydır eşim annesini benden daha çok arıyor ve kadın her gün aramaktan vazgeçmedi yani vazgeçmez bu böyle sürer gider ya alışacaksın yada ayrılıcaksın :ssz:

Bence sorun etmen gereken kişi kayınvaliden değil eşin.Niçin çalışmıyor koca adam.Evlenmeyi bilmiş de.Sınava girdi sonucu bekliyoruz dediğin ne.Herkes kamuda çalışacak diye bişey yok.Çok kızıyorum böyle insanlara.Bi erkek nasıl evde yatıp kadın ekmek getirsin de yiyim diye bekler.İş yok diyen de palavra.Sen yeter ki çalışmak iste.Helalinden 500 tl kazan ama kazan.Eve senin de paran girsin.eskiden erkekler karısını çalıştırmazdı kızlar işine göre koca seçerdi.Şimdi erkekler işine göre kız seçiyor:ssz:

Back
X