Mutfak Püf Noktaları neden yumuşacık poğaçalar yapamıyorum ?..

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
hr türlü tatlı pasta kek hamurişi sütlü tatlı yapıyorum herkes bayılıyor ama nedense poğaça yapamıyorum her türlü tarif deniyorum , kk' da bile yumuşacık poğaçalarım başlıklı tarifleri özene bezene yapıyorum semsert oluyor pastane poğaçası gibi yumuşak pamuk gibi poğaçalar yapamadım lütfen bilenler yardımcı olsunlar bir tarif bir püf noktası herşeyi denemeye hazırım yeterki yapabilecyim annem poağaça çok sever kadıncağıza bi kere yapamadım :((

hr türlü tatlı pasta kek hamurişi sütlü tatlı yapıyorum herkes bayılıyor ama nedense poğaça yapamıyorum her türlü tarif deniyorum , kk' da bile yumuşacık poğaçalarım başlıklı tarifleri özene bezene yapıyorum semsert oluyor pastane poğaçası gibi yumuşak pamuk gibi poğaçalar yapamadım lütfen bilenler yardımcı olsunlar bir tarif bir püf noktası herşeyi denemeye hazırım yeterki yapabilecyim annem poağaça çok sever kadıncağıza bi kere yapamadım :((

toz mayayla yapılan hamurlar bi süre bekletildikten sonra (mayalandıktan sonra) yapılıyor...
bence mayalı dene gerçekten güzel oluyor..

tarifte ne yazıyorsa öyle yapıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam mayalıda yaptım hatta 1 saat bekletmiştim hamuru fakat sonuç yine hüsran dişimizi kırıyorduk yerken sonra malesef çöpe gitti bi tepsi poğaça :((

çok mu tutuyosun fırında acaba...
belkide derecesi çok yüksek oluyo fırının...
tariftekinden biraz daha düşük bi ısıda pişir...
çok fazlada bekletme üstleri kızarınca çıkart...

tarifte ne yazıyorsa öyle yapıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam mayalıda yaptım hatta 1 saat bekletmiştim hamuru fakat sonuç yine hüsran dişimizi kırıyorduk yerken sonra malesef çöpe gitti bi tepsi poğaça :((

ben yaş maya kullanıyorum. suyla karıştırıorm süt veya yoğurtta ekleyebilirsin. kabarıyor kocaman oluor. bu arada yumurtada hamuru sertleştirir.

buarada bidahakine buzdolabında mayalandır hamuru...

meraba ben daha bugün üye oldum bu siteye tam kullanmayı bilmiorm. bana yazılan mesajları cevapları nerden görücem. bide kendi yazdıklarımı göremiorm kaybediorm nasıl pratik kullanabilirim siteyi yardım edermisinz. alakasız bi konu ama size ancak burdan ulaşabidim. özel mesaj atılamıormuş.

bende aynen senin gibiydim, taş gibi poğaça yapmaktan fenalık gelmişti bana... ama sonra bi tarif öğrendim ve maşallah harika poğaçalarım oluyor :)) benim derdim ölçülerdeydi bide sütün sıcaklığında... aldığı kadar un, bu lafa sinir oluyorum kardeşim ne bileyim ne kadar unu alacak.... ben sana bi tarif vereyim inşallah sende güzel poğaçalar yapacaksın :))

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya

ılık su-süt karışımına mayayı ve toz şekeri koy, karıştır, karışım hafif kabarmaya başlayınca içine un, tuz, sıvı yağı koyup karıştır, (unu azar azar dök) çok yumuşak olmayan bir hamur olacak. hamuru hiç bekletmeden şekil verip, yağlanmış tepsiye diz, yumurta sarısını sür üzerine ve üstünü başka bir tepsiyle kapat, tekrar mayalanmasını bekleyin, iyice kabarınca soğuk fırına koyun, önce altını ısıtın biraz daha kabarınca fırının üstünüde açın. yaklaşık 180 derecede pişirin.

ben bu tariften çok memnunum, inşallah sende dener ve beğenirsin, şimdiden afiyet olsun :))

bende aynen senin gibiydim, taş gibi poğaça yapmaktan fenalık gelmişti bana... ama sonra bi tarif öğrendim ve maşallah harika poğaçalarım oluyor :)) benim derdim ölçülerdeydi bide sütün sıcaklığında... aldığı kadar un, bu lafa sinir oluyorum kardeşim ne bileyim ne kadar unu alacak.... ben sana bi tarif vereyim inşallah sende güzel poğaçalar yapacaksın :))

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya

ılık su-süt karışımına mayayı ve toz şekeri koy, karıştır, karışım hafif kabarmaya başlayınca içine un, tuz, sıvı yağı koyup karıştır, (unu azar azar dök) çok yumuşak olmayan bir hamur olacak. hamuru hiç bekletmeden şekil verip, yağlanmış tepsiye diz, yumurta sarısını sür üzerine ve üstünü başka bir tepsiyle kapat, tekrar mayalanmasını bekleyin, iyice kabarınca soğuk fırına koyun, önce altını ısıtın biraz daha kabarınca fırının üstünüde açın. yaklaşık 180 derecede pişirin.

ben bu tariften çok memnunum, inşallah sende dener ve beğenirsin, şimdiden afiyet olsun :))

tşk ederim bu tarifi denicem aynen dediğin gibi. sonucu burda paylaşıcam tekrar tşk ederim

Ecrinnurun verdigi tarifi ben de yapıyorum
Her zaman harika olur pogacalarim
Ama sicakken bir gün sonrasında aynı olmuyo
Misafirime yapacaksam onlar gelince pişiriyorum
15 dak da pisiyo 190 derecede zaten
O çıkan koku herkesi mestediyor

Ha bide benim ölçüm çay bardağı
Fazla kisi varsa iki ölçü
Aralarında boşluk bırakıyorum çok şişiyorlar
Ayrıca bir cay bar yoğurt koyarım
Yumurtanın beyazinida hamuruna atarım ziyan olmasın

birde benden poça tarifi senelerdir pamuk gibi olur benim poçalar
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı tuz
1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
yapılışı
sütü kaynamaya yakın ısıtıyoruz içine mayayı koyup eritiyoruz sonra sütü,tuz ve şekeri elimizle biraz karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz yani elimize yapışmıyacak kadar yoğuruyorz 1 saat dinlendirdikten sonra içine istediğin mazemeyi koyup poça şeklini verdikten sonra tepside yarım saat dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürüp doğru fırına atıyoruz göreceksin senin poçalar pamuk pamuk görenler imrenecek
not hamuru dinlendirme kısmını camın önüde güneşe koyarak yaparsan mükemmel kabardıklarını göreceksin afiyet olsun şimdiden :56::56::56:

isin sirri ya mayalanmasinda burda ya da ununu fazla katiyor olabilir misin? :26:

Back
X