Nedir biz bu kadinlarin cektigi

cimcimo

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2007
90
111
618
Adana
Günaydın kızlar öyle kendi kendime dertlendim.eşimle aramız limoni konuşmuyoruz.biraz kafamı dinlemek istiyorum açıkçası konuşmayınca bazen iyi oluyor.kaç gündür düşünüyorum.hayata kız çocuğu olarak gelmek bir ne zor degilmi? çalışıyorum bir kızım var.ev işi bende, çocuk bende, zaten iş yoğun yorucu.bide seni anlamayan aile ve es olunca buyrun sıkıntılara.kimse kıymet bilmiyor arkadaş bu hayatta .hem calisiyon hem elinden gelenin en iyisini yapıyorsun yinede yaranamiyosun.huzur yok mutluluk yok saygı yok ( kavga anlarında) sevgiden bahsetmiyorum bile.ne olacak bu kavgaların kusluklerin sonu bilmiyorum.düzeltmeye çalışmaktan yoruldum.anlayacağınız keyifsizim.öyle dertleşmek istedim.ağzınızın tadı bozulmasın öpüyorum hepinizi

Ben bu kadar sorumlulugun kadina yuklenip erkeklerin ici sizlamadan yastiga basini koyabilmesini anlamiyorum. Aileleri cocukluktan itibaren yonlendirse, sorumluluklarinin bilincine varmasina yardim etse boyle olmazlar bence. Evlendikten sonra kadinlar kocalarina hijyen kurallarindan ev isine kadar bir suru sey ogretmek zorunda kaliyor. E bunlari hayatinin ilk 25 senesinde neden ogrenmiyorlar acaba?

Neden herşeyi kendi başınıza üstleniyorsunuz
ev işi yemek cocuk bakımı vs sizde insansınız.. ve tek değilsiniz yani adı üstünde eşiniz var aileniz var..
sizde insansınız hem çalışıp hemde herşeye yetişemesiniz bitersiniz psikolojik olarak
ve sacını süpürge eden böyle kadınlar kimseye yaranamıyor onuda söyleyim böyle oldugunuz sürece kimsede bilmez kıymetinizi kendinize edersiniz..
bende çalışıyorum ama daha en baısndan beri eşimle herşeyimizi ortak yapıyoruz yok öyle herşeyi bana yüklemek asla müsade etmem. denemeye bile kalkamaz agzının payını veririm ve mecbur yapacak yapmama lüksü yok böyle saçıını süpürge. ettirmm. fedkaarlık felanda yapamam herşeyi karsılıklı
ev işi yemek cocuk bakımı herşeyde yardm eder işleri ortak yaparız mesela ben cocumla ilgileniyorsam o yemek yapar..
ben ev temizliyorsam oda toz alır. direk görev veririm sen sunu yap bunu yap..
ben camasır katlıyorsam o toplar..
ben camasır sereceksem kalkar balkonu yıkar. herşeyimiz ortak sorumlulklarmız ortak o ev onunda evi
cocuk onunda cocugu k . bkmayn ama böyle olmanızın nedeni sizsizin insan en kötü kötülüğü zaten kendine yaparmış ne yazık ki.

Ben bu kadar sorumlulugun kadina yuklenip erkeklerin ici sizlamadan yastiga basini koyabilmesini anlamiyorum. Aileleri cocukluktan itibaren yonlendirse, sorumluluklarinin bilincine varmasina yardim etse boyle olmazlar bence. Evlendikten sonra kadinlar kocalarina hijyen kurallarindan ev isine kadar bir suru sey ogretmek zorunda kaliyor. E bunlari hayatinin ilk 25 senesinde neden ogrenmiyorlar acaba?
Ogretiyonda karsidaki okuzse o da ise yaramiyor gene ayni terane..bizim Turk erkeginin yapisi bu ortalama olarak maalesef...bi calisip gelmeyi narifet saniyolar.. kadin kac mislini yapiyor bunun., neydi? Iyibir es kazanilmis erkek evladi.. kotu bir es ise kaybedilmis evlattir., herkesin var bi imtihani iste...bosanmak tek cozum..

Kadin olmayi seviyorum belki de sansli azinliktan oldugum icindir
Erkek kiz ayirimi yapmayan bir ailede dogdum hatta tam tersi kiz cocuklarinin egitimine onem veren , evlilik beklentisi olmayan bir ailem var
Ailede boyle yetisince de erkeklere karsi da her daim dik durdum bu yuzden hic ezilmedim
Evimde hicbir zaman kole olmadim , para kazanmak da ev isi yapmak da cocuk bakmak da ortaktir bizim evde
Bu yuzden kadin olmanin dezavantaji olmadi hayatim boyunca cinsiyetimle gurur duydum ve iyi ki kadinim dedim
Bu arada karsima cikan ataerkil dusunceli erkekleri de hep uzak tuttum kendimden , iliski basladiktan sonra fark ettiysem ayrildim , mantigim her daim duygularimin onunde oldu , hicbir zaman ama coook seviyoruuum deyip devam etmedim sacma adamlarla sacma iliskilere , hep kendimi en degerli olarak gordum
Bence siz de degerinizin farkina varsaniz boyle tipleri hayatinizdan uzak tutsaniz kafin olmayi seversiniz

Ha bide anneler neden ogretmiyor denmis yorumlarda
Onceki nesil bunu dusunmemis bile ama bizler ogullarimizi duzgun yetistirmek zorundayiz

9 yasinda oglum var , masa hazirlar sofra toplar camasir asar odasini toplar ve hatta utu bile yapmaya calisiyor , hicbir zaman bunlarin kadin isi oldugunu dusunmedi cunku evde boyle birsey duymuyor ve benim tesvigimle ev islerine katkida bulunuyor

Aile cok cok onemli hem kizlarimizi hem ogullarimizi duzgun yetistirmeliyiz
O zaman gelecekte kadinlar bu kadar ezilmeyecek ve kendi degerlerinin bilincinde olacak

Kızlar sorumluluğu geçtim ev işi konusunda falan. Ben herseyi hallederimde yeterki huzur versin
Ama boyle dusunmeyin iste siz herseyi hallettikce ona sorumluluk vermedikce o huzur vermryecek

Bakin tum isleri bir taraf uzerine aliyorsa karsi taraf tembellesiyor ve beklentileri artiyor , o yuzden herseyi ustlenmeyin o zaman daha cok deger goreceksiniz emin olun

Kızlar sorumluluğu geçtim ev işi konusunda falan. Ben herseyi hallederimde yeterki huzur versin
ben her şeyi hallederim o yeter ki huzur versin demekle olmaz madem öyle yapacaksınız ne diye bu adamla evlisiniz ki hizmetçilik için mi adam çocuğa da bakmıyor çocuk da bende demişsiniz.

böyle bir olay için "Kadınların çektiği" konusuna kesinlikle katılmıyorum insan ne yaparsa kendine yapar

Aramız iyiyken yardım edermisin diyorum ediyor Allah var.ama bir tartışmada bunları başıma kakiyor.kızıma annem bakıyor yakın oturuyoruz hafta içi yemek yapmıyorum saolsun annem yaptirmiyor .annemde çalışan kadındı zamanında .yani eşim tartisdigimizda çocuğa annen bakıyor yemeği annen yapıyor diyor yani ona göre ben bisey yapmıyorum

Erkekler davranışları kadınlara göre şekilleniyor bence, bir kadın hem çalışıp , hem ev işi , çocuk , temizlik vs herşeye yetişmeyi başarabiliyorsa erkek kendini geri çeker. Herşeyi de başarmayın , mükemmel olmayıverin de eşiniz de yardımınıza koşsun. Bizim evde de erkek olmak zordur mesela:)) eşim çok fazla anlayışlı , merhametli çoğu işi eşim yapar ki ben de çalışmayan bayanım.

İlk geceden hamile kalınır mı konusunu okuduğumda bende aynısını düşündüm bu ülkede neredeyse kadın olmak hata..buradaki konuları okuduğumda ataerkil aile yapısının çok güçlü ve yaygın olduğunu ve adamlara atar-gider yapıldığında birçok adamın empati kurmak yerine daha beter sinirlendiklerini gördüm..kısacası yükümüz ağır..bu ülkede yaşayan ve eşi tamamen bu ülkenin kültürünü almış biriyle evli olan kadınlar; "kocalarıyla zıtlaşmayacak", "ailesi ne kadar kötü olursa olsun onlara laf etmeyecek" ve "her konuda dediğin gibi olsun" diyecek..şimdi biz birey değil miyiz diye yazanlar olacak..evet bireyiz ama %10 dışında karısına hakettiği gibi yani eş ve kadın gibi davranan koca yok çünkü adamlar ailelerinde böyle görmüşler, bunu tamamen yıkmak çok zor..buna aile ve toplum baskısı eklenince adamların değişmesini beklemek pembe bir hayalden ibaret.

Biz ne kadar izin verirsek, karşımızdaki bizi ancak o kadar üzebilir.
Öte yandan insan neden evlenir? Evlilik hayatı onu bekar yaşantısından daha mutlu ve huzurlu yapmayacaksa, hayatını kolaylaştırmayacaksa; evli olmanın ya da evli kalmanın bir gerekçesi olabilir mi?

Olamaz ama ya %10luk anlayışlı kesime denk geleceksiniz yada ülkemiz erkeklerinin bu davranışlarına tamam demeyi öğreneceksiniz..yoksa kimle evlenirseniz evlenin yürütmeniz mümkün değil..ancak gelecek nesil değişir ama zaten bu seferde prenses gibi yetiştirilen kızlar yüzünden erkekler çekecek :)

Bir görevi maalesef sonradan alışkanlık haline getiremiyoruz, getirmeye çalışınca da böyle oluyor. Taa ilişkinin başında bu sinyali vermek gerekiyor. Eğer en başında karşısında el pençe divan durup, padişah muamelesi yapılırsa, kadın sonradan bıkınca e sen de bir el at diyince erkek bunu ona karşı tepki ve tahammülsüzlük olarak görüyor.
Erkekler evlenince neden eşlerine hizmetçi muamelesi yapıyorlar gerçekten sinir oluyorum. Sen hizmetçi değil hayat arkadaşı ediniyorsun. Arkadaşınla bir eve çıkınca nasıl görev paylaşımı yapıyorsan evlenince de yapmak zorundasın. Kültürde sıkıntı var aslında. Dışarda hanımefendi, mutfakta aşçı, yatakta o..pu cümlesinden bile kafa yapısı gün gibi ortada. Bir de bunu yapıp hayatını bir erkek müsvettesine adadığı için kadınlığıyla övünen dolu etraf.

Tam dun esimle konusuyorduk
Dedim ki sen baba oldun ne fedakarligin oldu?
Durdu durdu...hic dedi
Ben anne oldum kanimdan keyfimden ozgurlugumden uykumdan sinirimden a dan z ye tepeden tirnaga hersey fedakarlik bu ne bicim is be dedim :)

Back
X