Nedir biz bu kadinlarin cektigi

Ogretiyonda karsidaki okuzse o da ise yaramiyor gene ayni terane..bizim Turk erkeginin yapisi bu ortalama olarak maalesef...bi calisip gelmeyi narifet saniyolar.. kadin kac mislini yapiyor bunun., neydi? Iyibir es kazanilmis erkek evladi.. kotu bir es ise kaybedilmis evlattir., herkesin var bi imtihani iste...bosanmak tek cozum..
25 yasindan sonra ogretilmez tabi. Agac yas iken egilir. Anne baba ogretecek zamaninda. Odunla anca soba yakilir.

Valla ben kendi çevremden örnek vereyim. Nerde böyle fazla iş güç yapmayan, maddi anlamda kendini sıkmayan (çalışıyorlar tabi bu hanımlar), kocasına çocuğuna kul köle olmayan, beğenmiyorsan kendin yap ya da yemeği beğenmediysen git dışarıdan söyle diyen, yani evin ve evliliğin bütün sorumluluğunu değil de sadece birazını ya da yarısını üstlenen kadın varsa hepsi baş tacı ediliyor kocaları tarafından. Yalnız burada şöyle özel ve kişisel bir detay var ki bu anlattığım kişilerin cinsel hayatlarında sorun yok. Yani kocaları bu kadınlara yatakta deli oluyor. Kadınlar da eşlerinden o konuda memnun. Nerden biliyorsun demeyin bu kişilerle bayağı yakınız :KK70:

Doğrudur, yanlıştır bilemem, zaten onu konuşmuyorum ama benim gördüklerim böyle. Yapmayın, her işi yapmayın yani.

Valla ben kendi çevremden örnek vereyim. Nerde böyle fazla iş güç yapmayan, maddi anlamda kendini sıkmayan (çalışıyorlar tabi bu hanımlar), kocasına çocuğuna kul köle olmayan, beğenmiyorsan kendin yap ya da yemeği beğenmediysen git dışarıdan söyle diyen, yani evin ve evliliğin bütün sorumluluğunu değil de sadece birazını ya da yarısını üstlenen kadın varsa hepsi baş tacı ediliyor kocaları tarafından. Yalnız burada şöyle özel ve kişisel bir detay var ki bu anlattığım kişilerin cinsel hayatlarında sorun yok. Yani kocaları bu kadınlara yatakta deli oluyor. Kadınlar da eşlerinden o konuda memnun. Nerden biliyorsun demeyin bu kişilerle bayağı yakınız :KK70:

Doğrudur, yanlıştır bilemem, zaten onu konuşmuyorum ama benim gördüklerim böyle. Yapmayın, her işi yapmayın yani.
Aynende böyle.. bende bunu biraz geç fark ettim cok güzel acıklamssınız

Olamaz ama ya %10luk anlayışlı kesime denk geleceksiniz yada ülkemiz erkeklerinin bu davranışlarına tamam demeyi öğreneceksiniz..yoksa kimle evlenirseniz evlenin yürütmeniz mümkün değil..
Bu bir "öğrenilmiş çaresizlik" örneğidir. "Herkes böyle, o hâlde itiraz etmeden kabulleneyim, aksi durumda evliliğim yürümez" ataerkil zihniyetin bize dayatmasından başka bir şey değildir. Ha, kadının köle statüsünü kabullenmesi koşuluyla yürüyen evlilik zaten yürümesin. Dünyaya sadece bir defa geliyoruz onda da köle olmak zorunda değiliz.

Konuyu açan arkadaşıma katılıyorum. Benzer durumu ben de yaşıyorum. Neden bir kadın gibi özenli değiller? Bir işi yıllarca yapmasam, öyle kalır. Açıkçası çoban gibi başında durup ben bunu yaptım haydi sende şunu yap demekte işime gelmiyor, daha çok yoruluyorum. Mecburen işi kendim yapıyorum.

Günaydın kızlar öyle kendi kendime dertlendim.eşimle aramız limoni konuşmuyoruz.biraz kafamı dinlemek istiyorum açıkçası konuşmayınca bazen iyi oluyor.kaç gündür düşünüyorum.hayata kız çocuğu olarak gelmek bir ne zor degilmi? çalışıyorum bir kızım var.ev işi bende, çocuk bende, zaten iş yoğun yorucu.bide seni anlamayan aile ve es olunca buyrun sıkıntılara.kimse kıymet bilmiyor arkadaş bu hayatta .hem calisiyon hem elinden gelenin en iyisini yapıyorsun yinede yaranamiyosun.huzur yok mutluluk yok saygı yok ( kavga anlarında) sevgiden bahsetmiyorum bile.ne olacak bu kavgaların kusluklerin sonu bilmiyorum.düzeltmeye çalışmaktan yoruldum.anlayacağınız keyifsizim.öyle dertleşmek istedim.ağzınızın tadı bozulmasın öpüyorum hepinizi

Ev işlerini paylaşın yapmak istemiyorsa parasını alın...

Bu bir "öğrenilmiş çaresizlik" örneğidir. "Herkes böyle, o hâlde itiraz etmeden kabulleneyim, aksi durumda evliliğim yürümez" ataerkil zihniyetin bize dayatmasından başka bir şey değildir. Ha, kadının köle statüsünü kabullenmesi koşuluyla yürüyen evlilik zaten yürümesin. Dünyaya sadece bir defa geliyoruz onda da köle olmak zorunda değiliz.

Evlenmeden birlikte yaşamak zaten birçokları için mümkün değil..ailesini de tanıyamıyorsunuz çünkü Kv.lerin hepsinin ilk dediği şey "ay ben kaynanamdan çok çektim,gelinime hiç karışmıcam" bu böyle oluyor mu olmuyor..çünkü bizde aileler iki kişilik kurulmuyor.."kaynım bana kalk bahçeye çalışmaya gideceksin dedi" diye okuyoruz yada görümcesinin çcocuklarına bakmak zorunda olanları..çünkü bu sistem yüzyıllardır böyle işliyor..buraya konu açan ve o konuda bahsedilen evlilikleri dışarda yaşayan milyonlar var..bunlar boşansa emin olun evlilik diye bir kurum kalmaz..eğitimli adamlar bile böyle..kendimden örnek vereyim..mesela benim eşimi dışardan görseniz "sessiz,sakin,efendi" diye tanımlarsınız ama gelin görün ki evde huysuzun teki..olmayacak şeylere kızabiliyor bazen..flört dönemimizde böyle değildi ve birlikte yaşama şansımız olmadı..ancak böyle gerçek halini görebilirdim çünkü flört zamanları canım cicimle geçiyor..şimdi ben bu adamın nelere tepki göstereceğini biliyorken "yapacaksın,edeceksin,ben köle değilim" bilmem ne deyip zıtlaşsam bu bana ne kazandırır yada onu değiştirir mi..boşan çekme diyin evet makul bir öneri ama "kadına saygı gösteren,empati kurabilen,tamamen istediğim gibi birini" bulabilmem bu ülke sınırları içinde pek mümkün değil, öyle olanlarda çoktan kapılmıştır zaten :)) Siz buna "öğrenilmiş çaresizlik" dersiniz, ben "nabza göre şerbet" derim..eşime birşeyi yapacaksın desem,dayatsam,zorlasam asla yapmaz ama söyleme şeklini artık çözdüğüm için istediklerimi yapıyor..ben prenses olmadığıma göre kendimi biraz kırabilirim..eşimde prens olmadığına göre kendi olumsuzluklarını kırabilir..bu şekilde mutlu olma yolu varken, zıtlaşmak doğru değil yoksa sanmayın ki ben "kocamdır,erimdir döverde,severde" kafasında biriyim.

Napıyorsaniz kendinize yapıyorsunuz. Surdaki konulara bakinca "bu insanlar tanima surecinde ne yapiyor" diye dusunmuyor degilim. Cidden tanimadan pat diye evlenmis gibisiniz. Sorunlar herkeste olur ama bazi cok bariz seyleri bile gormeden evlenmek???
Genelide evlenmeden boyle degildi der, bunada cok inanmiyorum. O konularin ustunde durulmamis, gecistirilmis, si yaller alinmamistir.

Napıyorsaniz kendinize yapıyorsunuz. Surdaki konulara bakinca "bu insanlar tanima surecinde ne yapiyor" diye dusunmuyor degilim. Cidden tanimadan pat diye evlenmis gibisiniz. Sorunlar herkeste olur ama bazi cok bariz seyleri bile gormeden evlenmek???
Genelide evlenmeden boyle degildi der, bunada cok inanmiyorum. O konularin ustunde durulmamis, gecistirilmis, si yaller alinmamistir.

Evlenmeden önce yağdırıp, evlendikten sonra maddi sorunu olmadığı halde cimrileşenler var..flört dönemi herkesin en iyi,en anlayışlı halini gösterdikleri zamanlar..filmlerin, en can alıcı yerlerini gösteren fragman gibi..ayrıca bir kadın, kocasının ona evde yardım etmeyeceğini hesaba katmaz..ona yardım edeceğini düşünür yani romantik filmlerdeki gibi beklentiler bu ülkede yetişmiş adamlara sökmez..adamların hamuru belli..adama olan davranışlarınız ya o adamı olduğu kadar pamuk keke dönüştürür yada kaya kurabiyeye :)

Evlenmeden önce yağdırıp, evlendikten sonra maddi sorunu olmadığı halde cimrileşenler var..flört dönemi herkesin en iyi,en anlayışlı halini gösterdikleri zamanlar..filmlerin, en can alıcı yerlerini gösteren fragman gibi..ayrıca bir kadın, kocasının ona evde yardım etmeyeceğini hesaba katmaz..ona yardım edeceğini düşünür yani romantik filmlerdeki gibi beklentiler bu ülkede yetişmiş adamlara sökmez..adamların hamuru belli..adama olan davranışlarınız ya o adamı olduğu kadar pamuk keke dönüştürür yada kaya kurabiyeye :)

Fazla romantik film izlememek lazım o zaman. Bu ev işleri olayini filan ben hesaba kattım gayette evlenirken.
Sevgiliyken yagdirip, herseyin mukkemmel olmasi, evlenince sifir olmasi olayina hic sahit olmadim. Anlatilan oyle ama gercek oyle degil.
Sevgiliyken oyle iyiydi boyle iyidi bir tek şu huyu var oda onemli degil, bir tek sunu kotu yapar o da duzelmicek bisey degil diye diye kendilerini kandirdiklari ve o sorun olarak gormedikleri seylerin evlenince kocaman sorun olarak kendilerine dönmesi olayi. Sonrada sevgiliyken boyle degildi.

Sevgiliyken oyle iyiydi boyle iyidi bir tek şu huyu var oda onemli degil, bir tek sunu kotu yapar o da duzelmicek bisey degil diye diye kendilerini kandirdiklari ve o sorun olarak gormedikleri seylerin evlenince kocaman sorun olarak kendilerine dönmesi olayi. Sonrada sevgiliyken boyle degildi.

Şu cümlelerinizde tamamiyle sizle hemfikirim..nişanlım ve sorunlarımız diye yazanların çoğu "mutsuz evlilik geliyor" diye bağrıyor..ayrıl diyorsun, "seviyorum" diyor..o zaman çekeceksin kardeşim.

Herkes sizinle aynı algı seviyesinde olamaz..ne yaşamlar var..o yüzden "ben yaptım,oda yapsaydı" demek olmuyor yada sizin kocanız tribi,bağırmanızı kaldırıyor ama diğerinin kocası kaldırmıyordur..işte o yüzden bende "kocanı iyice tanı,neye kızar,delirir; neyi nasıl söylersem yapar" diye ordan yürü diyorum..birde karısına yardım eden,empati kuran falan bunları herkes yapmıyor,ters geliyor adama çoğu tipik anadolu erkeği..adamların yetiştirilme tarzını bilen eşlerinin, hala onlardan alışmadıkları şeyleri beklemeleri ve yapmadıklarında mutsuz olmaları da ayrıca tuhaf..sizinle seviyeli tartışmak keyifliydi..sevgiler.

Arkadaşlar yorumlarınızı okuyorum.benim durum biraz farklı evlendiğim ilk yıl inanılmaz mutluydum.yemek yapardı temizlikte beraber yapardık herseyi.sonra elini eteğini çekmeye başladı.bir süre kendim yaptım bisey beklemedim.arada kadın aldım vs. Son yıllarda eşimin işleri yoğun ve yıpratıcı.bana direk ben ev işlerini yapmak istemiyorum yorgunum vaktim yok dese ok derim.beklentiye girmem.ama bizim asıl sorunumuz temizlik falan değil aslında .bir şeyi söyleme üslubu .kırmadan sinirlenmeden derdini anlatma yöntemi yok bu adamın.sinirlenince gözü dönüyor arkadaş insan gibi tartisamiyorsun

Günaydın kızlar öyle kendi kendime dertlendim.eşimle aramız limoni konuşmuyoruz.biraz kafamı dinlemek istiyorum açıkçası konuşmayınca bazen iyi oluyor.kaç gündür düşünüyorum.hayata kız çocuğu olarak gelmek bir ne zor degilmi? çalışıyorum bir kızım var.ev işi bende, çocuk bende, zaten iş yoğun yorucu.bide seni anlamayan aile ve es olunca buyrun sıkıntılara.kimse kıymet bilmiyor arkadaş bu hayatta .hem calisiyon hem elinden gelenin en iyisini yapıyorsun yinede yaranamiyosun.huzur yok mutluluk yok saygı yok ( kavga anlarında) sevgiden bahsetmiyorum bile.ne olacak bu kavgaların kusluklerin sonu bilmiyorum.düzeltmeye çalışmaktan yoruldum.anlayacağınız keyifsizim.öyle dertleşmek istedim.ağzınızın tadı bozulmasın öpüyorum hepinizi

amin senin de ağzının tadı bozulmasın mutlu olasın inşaAllah

Back
X