• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu facebook çılgınlığı?

ballilokmatatlisi

odurbenımaşkım
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.121
34
68
Samsun
arkadaşlar, bişey sorucam benim gibi düşünen lütfen yazabilir mi ya.nedir allah aşkına bu facebook çılgınlığı.yok efendim şunu şunla gördüm o onu eklemiş bu bunu silmiş engellemiş, dürtmüş, az önce bir arkadaşımızın derdini okurken sinirlerim gerçekten tavan yaptı, nedir ya bu.insanın özel hayatı diye bişey kalmadı.ilişkiler bu yüzden sallantıda.karşılıklı olarak içimize şüphe düşüyor, kime yorum yapmış kimle arkadaş olmuş kimi hangi resmi beğenmiş.çıksın bu lanet şey hayatımızdan arkadaş yaa. kalmadı artık samimi ilişkiler bu yüzden.bunun yüzünden ufakda olsa tartışmayan çift yok neredeyse.üzülüyorum gerçekten yaa.ne kadar sevdiğimiz insana güvensek te hep içimizde köşelerde bi şüphe kalıyo.doğru kullanmayı mı bilmiyoruz yoksa...çok sinirliyim gerçekten.nasıl davranılmalı bu konuda ne denilmeli bilmiyorum:44:

Kesinlikle katılıyorum. Facebook olmasa %90 ilişkiler daha sağlıklı olacak. Ben facebook kullanmıyorum,1 sene önce dondurdum. Ama merak etmiyorda değilim. Nasıl bir illetse artık. Bir yandan arkadaşlarla iletişim açısından iyi. Ama çok sorun olabiliyor. Yok facebookta bir kızla konuşmuş ayrılmalımıyım diye başlıklarda gördüğüm oldu. Aşkı,sevgiyi bu facebook denen şey zedeleyebiliyor. Biz ve sevgililerimiz/eşlerimiz daha dikkatli kullandığı sürece bir sorun problemde tabiki olmaz. Biz bunu beceremiyoruz sanırım,her şeye merak şüphe:1:

bu sebepten defalarca kavga etmiştik ve en son kapattık facebookları daha az tartışmalarımız oldu en azından facebook için tartışmadık çok rahat valla

4 yıldır bir ilişkim var 4 yıldır da ikimizin facebook hesabı var bir kez bile facebook yüzüden tartışmadık . Listelerimizle ekli olanlar belli insanlar tanıdık tanımadık öyle herkesi eklemiyoruz ,muhabbbet etmiyoruz birbirimizi şüpheye düşürecek hiçbir harekette de bulunmadık. Sorun facebook değil insanlar ve onların davranışları bence. Suçu facebooka atmadan önce kendimizi, karşımızdakini ve ilişkimizi sorgulamak daha doğru bir yaklaşım gibi.

Son düzenleme:
kullanmayı bilmekle alakalı bence...facebook sayesinde taa 15 yıl önceki arkadaşlarımı buldum...arkadaşlıklar güncel kalıyor, en azından kimin ne yaptığını takip edebiliyoruz..özel hayat denen bişey kalmadı yanlış bir cümle, istersen paylaşmazsın olur biter...

4 yıldır bir ilişkim var 4 yıldır da ikimizin facebook hesabı var bir kez bile facebook yüzüden tartışmadık . Listelerimizle ekli olanlar belli insanlar tanıdık tanımadık öyle herkesi eklemiyoruz ,muhabbbet etmiyoruz birbirimizi şüpheye düşürecek hiçbir harekette de bulunmadık. Sorun facebook değil insanlar ve onların davranışları bence. Suçu facebooka atmadan önce kendimizi, karşımızdakini ve ilişkimizi sorgulamak daha doğru bir yaklaşım gibi.

aynen :46::46::46::46:

Maalesef bilerek yapılan şeyler.İlişkiler zarar görsün,insanlarda nefret duyguları baş göstersin diye...En son mesaj görüldü özelliği konuldu...Birine mesaj yazınca görüldü yazınca ve cevap vermeyince herkes kızıyor haliyle birbirine...Yanlış bilgi vermek istemem ama sanırım facebook kurucusu biz bu değişikliği bilerek yaptık,iinsanlar birbirine düşsün diye demiş...Bu kadar da kendilerinden eminler...Çünkü maalesef kopamıyoruz...Benimde var eşiminde.Ben Annelerin olduğu gruplarda takılıyorum.Eşim bir oyunu var ona bakıp asker arkadaşlarıyla falan görüşüyor..Facebook üzerinden herhangi bir olay yaşasak direkt kapatmasını isterim aynen bende kapatırım tabi....

Oynuyorlar arkadaşlar bizimle,çocuklarımızla,ilişkilerimizle...Kukla gibi oynuyorlar..........

EVET SORUN DA BU YA, NEDEN BİŞEYİ ABARTIYORUZ, BURADA FACEBOOKU SUÇLAMIYORUM BENDE FACEBOOKTAN SAMİMİYETİNE İNANDIĞIM ESKİ ARKADAŞLARIMI BULDUM ŞİMDİ GÜNLÜK HAYATTA BİLE GÖRÜŞÜYORUZ EDİYORUZ KEYİF ALIYORUZ BU ÇOK GÜZEL.AMA NEDEN DOĞRU KULLANAMIYORUZ.YA DA KULLANAMIYORUZ.

[sıze=3]maalesef bilerek yapılan şeyler.ilişkiler zarar görsün,insanlarda nefret duyguları baş göstersin diye...en son mesaj görüldü özelliği konuldu...birine mesaj yazınca görüldü yazınca ve cevap vermeyince herkes kızıyor haliyle birbirine...yanlış bilgi vermek istemem ama sanırım facebook kurucusu biz bu değişikliği bilerek yaptık,iinsanlar birbirine düşsün diye demiş...bu kadar da kendilerinden eminler...çünkü maalesef kopamıyoruz...benimde var eşiminde.ben annelerin olduğu gruplarda takılıyorum.eşim bir oyunu var ona bakıp asker arkadaşlarıyla falan görüşüyor..facebook üzerinden herhangi bir olay yaşasak direkt kapatmasını isterim aynen bende kapatırım tabi....

Oynuyorlar arkadaşlar bizimle,çocuklarımızla,ilişkilerimizle...kukla gibi oynuyorlar..........[/sıze]

yani facebook başta çok güzel bi siteydi ne kadar esnetildi o kadar rağbet gördü..

kullanmayı bilmekle alakalı bence...facebook sayesinde taa 15 yıl önceki arkadaşlarımı buldum...arkadaşlıklar güncel kalıyor, en azından kimin ne yaptığını takip edebiliyoruz..özel hayat denen bişey kalmadı yanlış bir cümle, istersen paylaşmazsın olur biter...

özel hayat kalmadı dan kastım yatak odalarını görmek beni rahatsız ediyor açıkçası.ya da ne bili karşılıklı duvardan duvara tartışan birbirinin ailelerini ya da ne bilim evliliklerine hakaret edileni bile gördüm.evet paylaşılan resimlere bakmam o hakaret eden kişileri silerim rahatsız da olmam ama sizcede nahoş bi durum değil mi?

özel hayat kalmadı dan kastım yatak odalarını görmek beni rahatsız ediyor açıkçası.ya da ne bili karşılıklı duvardan duvara tartışan birbirinin ailelerini ya da ne bilim evliliklerine hakaret edileni bile gördüm.evet paylaşılan resimlere bakmam o hakaret eden kişileri silerim rahatsız da olmam ama sizcede nahoş bi durum değil mi?

haklısın ama yine de bu facebookla alakalı değil,insanlarla alakalı..bence başlığı "facebook'u doğru kullanmayanlar" diye açsan daha uygun olurdu. :34:

kesinlikle katılıyorum. Facebook olmasa %90 ilişkiler daha sağlıklı olacak. Ben facebook kullanmıyorum,1 sene önce dondurdum. Ama merak etmiyorda değilim. Nasıl bir illetse artık. Bir yandan arkadaşlarla iletişim açısından iyi. Ama çok sorun olabiliyor. Yok facebookta bir kızla konuşmuş ayrılmalımıyım diye başlıklarda gördüğüm oldu. Aşkı,sevgiyi bu facebook denen şey zedeleyebiliyor. Biz ve sevgililerimiz/eşlerimiz daha dikkatli kullandığı sürece bir sorun problemde tabiki olmaz. Biz bunu beceremiyoruz sanırım,her şeye merak şüphe:1:

bende aylar önce dondurdum, yani şu arkadaşlık, akrabalık ve ikili ilişkileri zedelemesi beni rahatsız ediyor.biraz daha doğru ve amacına uygun şekilde kullansak bu tür srunlar da çıkmaz sanıyorum.bu konuda özen göstermeli herkes diye düşünüyorum.

haklısın ama yine de bu facebookla alakalı değil,insanlarla alakalı..bence başlığı "facebook'u doğru kullanmayanlar" diye açsan daha uygun olurdu. :34:

ah bak hak veriyorum sana o an bi konu üzerinde yoğunlaşmıştım ve çok sinirliydim o yüzden böyle bi başlık yazdım.kızdığım faceebook adı altında sosyal paylaşım sitelerii doğru ölçülü ve amacına uygun kulklanamıyanlaraa olucaktı.

Benim facebook hesabım var,sevgilimin yok. Hatta nefret eder sanal ortamdan.
Ama aramızda bir kere bile tartışma konusu olmamıştır.
Arada onun yanında girerim,sevdiğimiz şarkıları paylaşırım. Hiç rahatsız olmaz.
İnsanların kötü niyetleri için bir ekrana sebep bulmak garip bence.

facebook u kullananlar iki guruba ayrılıyor bence
birinci grup;sadece tanıdığı insanları yani arkadaşlarını ailesini akrabasını v.s ekleyen onlardan tanımadıklarıyla muhattap olmayan yani facebook u saçma işler için kullanmayan insanlar
ikinci grup;sevgili bulmak için kaydolan,insanlara laf atan,saçma resimler paylaşıp,insanların resmine saçma yorumlar yapan,tanıyıp tanımadığı herkesi ekleyen,arkadaş sayısı ne kadar çok olursa o kadar çok havalı olacağını zanneden insan tipleri
bana göre bu facebook denen şey çok gereksiz keske olmasaymış,evt doğru kullanıp kullamamak insanın kendisiyle ilgili birşey ama bence hiç olmasaymış daha iyiymiş insan ilişkilerine ve iletişimine zarar verdiğini düşünüyorum,samimiyetsiz ve gereksiz buluyorum.

facebook yararlı değildir katılıyorum...
buna rağmen facebook u kullanıyorum...

farkındayım çelişiyorum...

ama bunun için erkek arkadaşımı kırmıyorum...
tanımayıp istek yollayan arsızca asılan olursa; onları parçalıyorum....

bu kadar uyumdan sonra da kaçıyorum :62:

Facebook ayni burasi gibi bir sosyal paylasim sitesi
Dogru kullandiktan sonra hic bir sorun cikmaz
Sozde facebook yuzunden iliskilerinin bozuldugunu zannedenler, iliskilerini bir daha gozden gecirmeliler
Kendilerinden dolayi olan sorunlarda siteye suc atmak kolaya kacmaktir bana gore

facebook u çok seviyorum.35 sene önceki arkadaşlarımı buldum,görüşmeye başladık.ailelerden uzaktayız.çoluk çocuğun büyüdüğünü facebooktan takip ediyorum.yeni doğanları göruyorum.düzgün kullandıktan sonra kimseye zararı olacağını düşünmüyorum:34:

facebook sayesınde kimse kaybolmuyor işte ne güzell 10 yıl evvelki ilk aşkınızı kucağında kızıyla görüp küçük bi şaşkınlık saçma bi gülümseme baka kalabılıyorsunuz varmı böyle yararlı bi site daha :9::9::9::9::9:

Back
X