- 31 Mart 2022
- 4.868
- 15.180
- 138
99 depremini çok ağır yaşayan bir çocuktum. Yaşımı aşan travmalarım var. Geçmiyor... Çadır yaşamı,o uğultu,üzerimize bir gelip bir giden dolap,çığlıklar,karanlık ve ölüm. Depremin bir kokusu bile var biliyor musunuz?Hala atamadım o korkuyu. Konya'da yaşıyorum şu an Maraş'taki 2 depremi de hissettim. İki gece önce Maraş depreminden bağımsız bir deprem oldu,şiddetli olmamasına rağmen hissettim. Ece Üner diyor ya utanıyor insan diye.Utanmak ne kelime eziliyorum sıcak yorgan altında bunları yazarken.
Kızlar ben uyuyamıyorum. Utanıyorum demeye bile utanıyorken... Ne uyuyabiliyorum ne yiyebiliyorum. 3 gündür midemde dehşet bir bulantı var,yemek yiyemiyorum içim almıyor. Sabah 6 da uyudum dün 7 gibi uyandım. O ara sürekli kabuslar gördüm. Maraşımı,Hatayımı gördüm sıçrayarak uyandım.Uğruna dünyaya meydan okuduğumuz,Gazi Mustafa Kemal'in kırk asırlık Türk yurdu düşman eline bırakılamaz dediği Hatay. Şanlı,kahraman,gazi unvanlarını çok yakıştırdığımız o şehirlerimiz.Kabullenemiyorum.
Ne yapmalı,nasıl yapmalı bilmiyorum. Süreci psikolojik olarak nasıl yönetmek gerektiği konusunda da ankisiyete engelini had safhada yaşıyorum.
Forumda afetzedelerin varlığından haberdarım ve onlardan özür diliyorum.
Lütfen özellikle psikolog kadınlarımız,ve süreci yönetirken otokontrolü sağlayabilen kadınlarımız yardım edin...
Kızlar ben uyuyamıyorum. Utanıyorum demeye bile utanıyorken... Ne uyuyabiliyorum ne yiyebiliyorum. 3 gündür midemde dehşet bir bulantı var,yemek yiyemiyorum içim almıyor. Sabah 6 da uyudum dün 7 gibi uyandım. O ara sürekli kabuslar gördüm. Maraşımı,Hatayımı gördüm sıçrayarak uyandım.Uğruna dünyaya meydan okuduğumuz,Gazi Mustafa Kemal'in kırk asırlık Türk yurdu düşman eline bırakılamaz dediği Hatay. Şanlı,kahraman,gazi unvanlarını çok yakıştırdığımız o şehirlerimiz.Kabullenemiyorum.
Ne yapmalı,nasıl yapmalı bilmiyorum. Süreci psikolojik olarak nasıl yönetmek gerektiği konusunda da ankisiyete engelini had safhada yaşıyorum.
Forumda afetzedelerin varlığından haberdarım ve onlardan özür diliyorum.