Bisküvi - Kurabiye Tarifi neffiiis tarçınlı kurabiyelerimm

laleinuman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
221
0
46
İstanbul
yeme de yanında yat:)

HAMUR İÇİN:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1pkt kabartma tozu 1 pkt vanilya
aldığı kadar un(çok yumuşak bir hamur olmalı)

ÜZERİ İÇİN:
1,5 su bardağı pudra şekeri
4/3 su bardağı tarçın(isteğe göre ölçüyü artırabilirsiniz)

1.hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz
2.unu yavaş yavaş ekliyoruz.hamur ele yapışmayacak kıvamda ve yumuşak olmalı,unu çok
olmamalı.
3.kestane büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve margarinlenmiş tepsiye aralıklı diziyoruz.
4.önceden ısıtılmış 150 derece fırına veriyoruz 10 dakika sonra dereceyi 170 e getiriyoruz.
5.kurabiyeler çok hafif pembeleşmeli rengi çok koyu olmadan kızarmadan fırından almalı çok aşırı
pişmemeli yoksa sert olur ağızda dağılmaz.hafif pembeleşince ve ÜSTLERİ ÇATLAYINCA fırındakı
tepsıden bır tane kurabiye alıp pişip pişmediğini kontrol edin.kısa sürede pişiyor zaten.
6.fırından çıkardığınız kurabiyeleri iyice soğuduktan sonra (tamamen soğumazsa pudra şekerini
eritir) pudra şekeri ve tarçınlı karışıma teker teker bulayıp tabağa diziyoruz ve kalan tarçınlı karışımı
kurabıyelerın üzerine serpiyoruz.tarçınlı karışımı damak zevkınıze göre yapabılırsınız ben tarçını çok
sevdiğimden bolca koyuyorum aromasını o veriyor.

çok pratik ekonomik ve çay yanında ikram etmek için çok leziz kurabiyeleriniz oldu
AFİYET OLSUN :)

resimleri de gelior birazdan

çok güzel görünüyorlar ellerine saglık. çok tarcın tadını degiiştirmezmi acaba:26: bilemedimm

canım bişe sorabilirmiyim ... margarini sadece tepsiye sürmek içinmi. yoksa tepsiye sürüp diger hepsini hamuramı katcaz. bide şartmı margarin sürmek sıvıyag sürünce bişe olmaz sanırım

canım bişe sorabilirmiyim ... margarini sadece tepsiye sürmek içinmi. yoksa tepsiye sürüp diger hepsini hamuramı katcaz. bide şartmı margarin sürmek sıvıyag sürünce bişe olmaz sanırım

ben 1 pkt margarini kalorifer peteğinin üstüne koyup iyice yumuşatıyorum ve margarinin dışındaki kağıdını açtıktan sonra o kağıdı kenara koyuyorum.oldukça yumuşayan margarini hamur yoğurma kabına koyuyorum, margarinin o dışındaki kağıdı da elimle tepsiye sürüyorum o kağıtta kalan margarin kalıntılarını yani.bazen çok kalıntı olmuyor sıvı yağ da koyuyorum.hiç farketmez yani ama margarinin yapıştırmama özelliiği var biliosundur.gerçi kurabıyede fazlasıyla margarin var zaten sıvı yağ da olur yani:)

ayh çok uzun anlattım canım ya:)

evet margarin koydugun zman hamurun içiine . tepsiye yag sürmesende oluyo yapışmıyo biliyorum. tarçın sadece dışında varmış çok olmuyomu demiştim ya görmemişm pardon gayet normalmiş. ama nasıl yapışıyo kurabiyeye tarcınla pudra şekeri...?

zaten içindeki margarinden dolayı dışı hafif yağlı bi kurabiye oluyor hemen yapışıor ve soğuduğundan emın olduktan sonra çok fazla beklememek kurabiyeyi kurutmamak gerekiyor ben soğuyunca hemen atıyorum tarçınlı karışımın içine evirip cevirip buluyorum bi güzel:) artan karışımı da üzerlerine serpince enfes oluyor

pekiii tşkler tarif ve bilgileriniz için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…