Bisküvi - Kurabiye Tarifi Nefis Biskrem-Resimli

lepi

♥˙·٠•●♥ &#
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2008
7.930
35
358
Danimarka
Biskremi aratmayan hem çikolata tadını damağınızda hissedeceğiniz hem de ağzınızda dağılan kurabiyeye doyamayacağınız enfes bir lezzet.

öncelikle bütün kullanılacak malzemeleri hazır edin.
eliniz hamur oacağından daha sonra kapak vs açmak büyük işkence:)

200 gr margarin
yarım fincan sıvı yağ
1 su bardağından biraz az şeker
4 yemek kaşığı nişasta
kabartma tozu
yeteri kadar un
İçi için:
Saralle

oda sıcaklığında yumuşamış margarinimizi şekerle birgüzel krema haline getiriyoruz. Toz şeker yerine pudra şekeri de kullanılıyor ama elimde yoktu ama bu da çok güzel sonuç çıkardı.
Krema haline gelen karışıma nişastayı da ekleyip elle karıştırmaya devam ediyoruz. Baştan ölçülendirmeyi unuttuğumdan elim hamurlu kaşık kullanamadım göz kararı nişasta koydum fakat çok koymayın kurabiyeleriniz kendini bir salar mazallah piştikten sonra parça parça yersinz:)
Nişastayı iyice yedirdikten sonra yeteri kadar unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştıamaya devam ediyoruz.
Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un katıp yoğuruyoruz kulak memesi kıvam için ölüçümüz.
cevizden biraz daha büyük parçalarak alarak ortasnı açıyoruz bir bıçak ya da kaşıkla aldığımız saralleyi içine koyup güzelce kapatıyoruz. Yağladığımız tpsiye diziyoruz.
Ben unuttum ama bir dahakine içine kuru üzümle birlikte saralle koymayı düşünüyorum yarısını da böyle yapabiliriniz bir tane kuru üzüm iliştirebilirsiniz içine.
180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır sakın telaşlanmayın soğudukça sertleşiyor ve mükemmel oluyor.Afiyet olsun şimdiden ben yaptım yedim bile foto da gelecek azsonra:)

Son düzenleme:

üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz tercihinize göre.
Yapacaklara afiyet olsun

ellerine saglik cok guzel gozukuyorlar ben nutella katsam da olur da amma akmiyorlarmi merak etim

ellerine saglik cok guzel gozukuyorlar ben nutella katsam da olur da amma akmiyorlarmi merak etim

yok canım akmıyorlar iki farklı markanınkini denedim akma yok:tomato:
onun nedeni de şu içine koyduğumuz şey çok yağlı piştikçe o yağ hamura geçiyor
dolayısıyla akışkanlık yok ama un kurabiyesinden garklı bir lezzeti oluyor denemek için
hem sadece hem de içi dolu yapmıştıma.s 5 çaylarında birebir çok güzel gidiyorcokacimcoook

sende böle kabiliyetler varmıydı danoşum D
harika görünüyorr
ellerine sağlık

Eline sağlık canım..Sen yemektemi yapıyordun:)

annem yokken denedim yapabiliyor muyum diye yemek de yapabiliyormuşumkaydirigubbakcemile2
artık evlenene kadar yapmam
ama ihtisasım abur cubur üstüne bu tarz şeyleri vakit bulduum an yaparımnaniknanik
hatta sen mi yaptın diyip böle bakıyorlar:1shok:
okuyan sankim yapamaz böle şeyler ben de evet diyorum bu tipleşakkıdı
havam batsın:roflol:
çok güzel oluyor denemeni tavsiye ederim bir dahasına içine dövülmüş fındık ya da cevz içi de koyucam :1hug:

Amanın pek güzel yapyim ben bunu benim oğlanlar bayılır valla
ellerine sağlık

saol:kedi:
gerçekten güzezl oluyor un kurabiyesinden daha farklı bir taı var emin olun:1rolleyes:
içine dediğim gibi fındık ceviz falanda koyulabilir şokella ile birliktevereliniortak

Tatlı yassak bana yavrum.
Canım çektide bir göz atam dedim...
Hakkat ya niye millette yemek yapamaz izlenimi bırakıyorsun oglum sen

Tatlı yassak bana yavrum.
Canım çektide bir göz atam dedim...
Hakkat ya niye millette yemek yapamaz izlenimi bırakıyorsun oglum sen

ayy canını mı çektirdim durduk yere:sinifsinif:
kusura bakma:gitme:
bilmiorum ki ben de:S baksana sen de bana yapabilion demek dedin:umursamaz:
ben size sorayım bu izlenim nasıl oluşuyorbenneyaptımki

Son düzenleme:
kendin yaptigin icin daha sagliklidir hemde.

geçenlerde bu tarif ile bu kurabiyeleri denedim, güzel oldu, ama ben kurabiyeleri biraz kalın yaptım, bence daha ince bisküvi gibi yapsaydım daha hoş olurdu içindeki çikolata daha güzel ağza gelirdi diye düşündüm...

dun buna benzer kurabıye yapmıştım...daha önceden okusaymışım cıkolata koyardım kakao yerıne.. ..neyse aklımda bulunsun..teşekkür ederım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…