Suriyelilere gelinceye kadar tarımın ve genel ekonominin durma noktasına gelme gibi bir problemimiz var bilmiyorum farkında mısınız?
İş yapmıyor?!? denerek şeker fabrikaları kapatılıyor, zeytin ağaçları kesiliyor, palmiye yağı mısır şurubu ve benzeri b.klar üstüne para verip ithal ediliyor. Hem ekonomi kaybediyor, hem sağlığımız.
Yani ekonominin durma noktasına gelmesinin sebebi üretim olmaması. Yoksa mülteci elemanların yediği 3-5 kimseye dokunmaz zaten ABden de parası geldi. Acilen para sokmamız gerek. İthalatı bırakmamız gerek. Ben para sokma kapasitesi olan Netaş şirketini görüyorum mesela onun da hisseleri Çinlilere satıldı?? Bunu da geçtim ekonomiyi inşaata dayandırma hülyası bir bitmeli. Devlet artık müteahitlere paralarını zor ödüyor zaten. İnşaat sektörünün de bir katkısı yok, kendi paramızı çeviriyoruz.
Kafanız çalışsaydı biraz bir avuç garibanı koskoca ülkenin batmasından sorumlu tutmazdınız. Saraylarda altın klozetlerde vergiler çarçur edilirken hiç tepki gösterdiniz mi mesela? Memurluklar peşkeşle torpille dağıtılırken? Gücünüz Suriyelilere yeter ancak bu kafayla