Nefret Kaynana

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Kizlar bizim 18 gunluk bir iznimiz vardi eşimin ailesinin yanina geldik.Merkezdeyiz.Geldiğimiz günden beri nereye gitsek onu da götürdük her gittigimiz yerde kendine alacak birşeyler buluyor.Eşim gelince yok etek alacaktim bluzum yok bilmem ne.Esim de dun bana dedi nedense hep ben gelince eksikleri oluyor diye.Ben birşey demedim.Bugün de eşim dedi seni yeralti carsisina götüreceğim diye.O da diyor çocuğu(torunu) okuldan alayim da gidelim diye.Eşim dedi bizle gelmeyi düşünmüyorsun heralde diye.Oda gelcem dedi.Esim de biz hic bas basa kalmayalim ozaman dedi.Kaynana da diyor siz gezin ben yaninizda dururum istediğiniz yere gidin zararim olmaz geleceğim diye.Hamileyim zaten bu duruma cok fazla sinirlendim.Zaten kayinbabam calisiyor e oğlu yeni boşandı esim kadar maasi var ayni evdeler biz de onlarlayiz.Bizi mi bekliyorsun gezmek icin.Diyor Allah razi olsun siz gelin heo geziyoruz diye tamam biz de goturelim birsey yok da herseyin de bir siniri var bu kadar yuzsuzluk nedir ya.Ben aileme kurban olayim onlarin hic böyle birseyi olmaz altimiza arabamizi verirler kendimiz ne yapmak istersek yapariz.Izne giderim iki kurus harcatmaz babam alisverisimi yapar.Buraya geliyoruz harcatmamak bir yere dursun kaynana kendine bir ihtiyac biciyor sonra kaynimi söylüyor ona da alalim.Ben de zaten yorgunum hepten sinirlendim yorgunum gitmiycem gezmeye dedim...

Istedigi etek, bluz sizin gozunuze gelir ona tamam da oglunun bile bunun lafini yapmasi uzucu bence. Her aile ayni olamaz. Cok bir sey istemiyorlarsa kiyafet alsaniz ne olacak ki, tabii surekli sizle gezmesi konusunda ve kayniniza masraf cikarma konusunda haklisiniz.

Valla benimkilerde sana yakın sayılır durum olarak.
Sizde az gezin , alışverişinizi kendi yaşadığınız yerde yapın . Ben çareyi öyle buldum. Başka türlü hem sinir olacaksın , hem maddi açıdan sıkıntıya gireceksin. Tatilini zehir etme , tadını çıkar...

Ne kadar kalacaksınız orada bilmiyorum ama bir dahakine 3-4 günlük bir ziyaret planlayın.
Tatilinizin kalan kısmını başka yerde geçirin.
Kv ye alınan bir kaç parça kıyafetten bir şey olmaz. Hatta bana göre evlerine giderken gönül alma olarak siz kendini götürmelisiniz.
Ama size yapışık gezmeye çalısması yada başkasına bir şeyler aldırtmaya calısması hiç hoş değil.
Yine iş eşinizde bitiyor.. ailesi ile sınırları onun ayarlaması lazım.

18 gun boyunca kv evinde ne isiniz var peki? Yiyin icin yatin gezin,oldu. Otele yerlesin guzel arkadasim otele. Kabile yasantisi son bulali cok oldu. 18 gunluk misafirlik olmaz,mutfak masrafina bile yardim etmeniz gerekir cunku. Kimse kimseyi beslemek zorunda degil

Çok garip. Bence dert etme çözülmesi basit bir konu. Eşin de belli ki rahatsız olmuş zaten her yere gelmek istemesinden. Eşine kırıcı olmayacak şekilde rahatsızlığını belli edebilirsin. Beraber çözüm bulursunuz. Hani bir de madem eşin de sıkılmış niye soruyor ki gelip gelmeyeceğini? ''Anne bizim bir işimiz var çıkıyoruz.'' deyip çıkın yani gezmeye gideceğinizi de her defasında söylemeye gerek yok ki.

18 günlük iznin tamamını eşinizin ailesinde mi geçiyorsunuz? Biz yurtdışındayız, tatile geldiğimizde iznimizi bölüyoruz, bir kısmını ailelerimizin yanında geçiriyoruz, onlarda kalırken gezmek isterlerse yanımızda geliyorlar tabi ki, sorun olmamalı bence. Evlerinde kalıp, yiyip içip, ağırlanıp, gezmeye gelince siz evde oturun biz başbaşa gezelim doğru gelmiyor bana. Diğer günler hep başbaşayız zaten.
Eksikleri varsa insan evladına söyleyebilmeli, ben kayınvalideme kozmetik bile alıyorum, eksiğin ihtiyacın var mı diye soruyorum. Kayına almanız saçma tabi orası ayrı, ona almayın koca adam.

Iki bluzun lafini edecek kadar kisiliksiz değilim cok şükür esim onlara aldigi evin borcunu hala ödüyor 18 günlüğüne ne işiniz var diyenlere diyorum bunu da.Ayrica yedigimizi ictigimizi cok şükür market malzemeleri bizden cikiyor izne gelince.Ben bi kendi basimiza gezmek istemisim cok mu bunlara göre?Ustelik 20 kez gidiyorsak 19unda onlari gezdiriyorsak

gittiğinizi söleyin habersiz gidin :)) yani emri vakilerden bende hoşlanmam anlayışsızlık işte

Tamam haklısınız bi yere kadar ama.. anneye alınan şeylerin lafı mı olur ya? Çok üzücü benim içim cızladı burdan.. hele ki oğlunun bunu dile getirmesi ayrı bi üzücü

Bu durumdan duruma degisir canim. Tabi ki genel olarak anneye harcanan paranin lafi olmaz.
Ama mesela benim kaynanam, her zaman ama istinasiz her zaman (ikinci evliligini yapmadan önce) yanina gittigimizde, ne kadar kötü durumda oldugunu, kiyafet alamadigini, ucuzlukdan yiyecekleri takip ettigini, sampuani azar azar kullandigini anlatirdi, hepde aglamakli bir sesle. Diger yandansa diger cocuklari icin kredi ceker, televizyon, play station, elbise dolabi (ihtiyacdan degil, sadece yeni ve daha güzel bir model diye, aynisi tv icinde gecerli) v. b. gereksiz masraflar yapar, TR de yasayan kardeslerine para yollardi.

habersiz çıkın.
torun okuldan gelsin gideriz mi diyor? torunun gelmesini beklemeyin.
ay o ne ya öyle bık bık bık heryerde peşinizde...
bana daral geldi vallahi

Kizlar 3 tane daha oğlu var isi gucu yerinde onlar gelince hic boyle bir durum olmaz ama esim gelince herkes ihtiyaç listesi cikarir yine alir eder ama bazi yerden sonra cilki cikiyor.Ben lojman da dag basinda tek basima kalıyorum ne komsum var ne pencereden bakinca gorebilecegim yer buraya geldim onlarla da gezdik ama insan biraz dusunceli olur ben eşimle hic mi gezemiycem bu zamana kadar hep onlara çalışmış artik evli oldugunun farkina varamiyorlar

18 gün çok değil mi yahu? hamileymişsinizde nasıl rahat edebiliyorsunuz kaynın bile evdeymiş..
bizde yazın gidiyoruz 4. günden sonra afakanlar basıyo bana..
eteği bluzü boşverin belki oğlu alsın istedi gezmeye gelincede yedik içtik yattık sen evde otur biz gezelim olmaz ki..
kalmayın o kadar uzun .. hem gezmeyide seviyorsunuz madem gezilcek görülcek bir yere gidin tatile.. 18 günü orda yemeyin.

18 gun boyunca kv evinde ne isiniz var peki? Yiyin icin yatin gezin,oldu. Otele yerlesin guzel arkadasim otele. Kabile yasantisi son bulali cok oldu. 18 gunluk misafirlik olmaz,mutfak masrafina bile yardim etmeniz gerekir cunku. Kimse kimseyi beslemek zorunda degil
Kim kimo besliyor onu bilmeden konusma bence.Altindaki evinin borcunu hala esim ödüyor biz geldigimiz zaman market masraflari hic onlarin cebinden de cikmaz ben elimden gelince ona da alalim diyorum zaten ama bizi keriz yerine koymasi yapışık ikiz gibi gezmek istemesi sinirlerimi bozuyor.Olay bir bluzden degil yani !!

Back
X