negatif tüpbebek

unutmabirgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
258
21
118
39
Arkadaşlar bir negatif tüpbebek tedavimizi daha sonlandırmış bulunmaktayız.Gerek eşim gerekse de kendim daha toparlanmış değiliz ve buda kolay olmayacaktır.Artık tüpbebek merkezlerinin amaçları tamamen para olmuş ve bizlerden onların deneme tahtası.Bir kişinin daha önce neden negatif olduğu araştırılmadan yeni bir tüpbebek tedavisine geçiliyor ve oda negatif.Şimdi biz 1 sene kadar ara verecez ve bu 1 sene diliminde de doktorların bizim 6 tüpbebek tedavimizde de neden negatif olduğunun nedenini araştırmadıklarını kendimiz araştırmak istiyoruz.Sizce tedavilerin negatif olmasına neler neden olmaktadır.1.kalitede embriyolar deniliyor,rahimde bir sorun yok deniliyor ama yinede sonuç negatif oluyor.

Bu arada Ankara'da tavsiye edebileceğiniz özel tüpbebek merkezi ve hastaneler varsa önerilerinizi de yazarsanız sevinirim.

Allahım bu yoldaki herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

pgt yapıldı mı pek cnm belkı genetık olarak bı sorun vardır ve ondan tutmamıştır? Allah yardımcınız olsun cnm cok zoor yaaa hayırlısı bakalım ıyıce arastırın bencedeee nedenı bulunup tedavı surecıne gecıldıgınde sonuc ıyı olacaktır ınsş.. Rabbım en kısa zaman nasıp etsın inş arkadaşım, sabır ve dua ıleee

6 tedavimde sadece 1 tanesinde 3 adet embriyomuza PGT yapılmıştı ve onda da trizomi 13 sonucu çıktığından dolayı transfer iptal edilmişti.Bu tedavimizde 8 adet embriyomuz oluşmuştu ve 3 tanesinin iyi olduğu bildirilmişti ve transfer edilmişti pdt yapılmamıştı ve merkez tarafınca da herhangi bir teklifde bulunulmamıştı.Genetik olan sorunlarda düzelmesi için ne gibi tedaviler yapılmaktadır?

Son düzenleme:
Benim Dr 2 transferden sonra histeroskopi önerdi bende onu yaptıracağım
Buda olmazsa bizde pgt yaptırmayı düşünüyoruz
Bence histeroskopi yaptırmalısınız

İstanbula gele bilirseniz ve ya yolunuz düşerse mutlaka Memorial Şişli tüp bebek merkezi ile (Semra Kahramanla) görüşün. Tedavi omasanız bile bir ön görüşme mutlaka yapın. Sizin gibi olup, gözden kaçan ve ya önemsenmeyen sorunların ortaya çıkarıldığı bir merkez. Gelirseniz farkı görürsünüz. Ben 7. denememde donmuş tedavisi ile hamileyim. Daha önce biri Memorialde olmakla 5 kez negativ sonuç aldım, durumum sana çok benziyor (kaliteli embrio, sorunsuz rahim). Ben de bir kere pgt yaptırmıştım, 9 embriodan 4'ü ciddi genetik sorunlu çıkmıştı. O tedavimde hamile kalmıştım ancak devam etmedi. Bence Memorial'ın farkı hem kapsamlı araştırıyor, hem de ilaç dozunu çok hassas bir şekilde ayarladıkları için kaliteli embrio elde ediliyor. Tanıdığım çok arkadaş var, defalarca neqativ sonuç alan. Şimdi bir kaç arkadaş dışında hepsi bebeğine kovuştu. Dilrim hakkınızda en doğru kararı verirsiniz.

trızom 13 cıkan bı embrıonz var sıze neden tekrardan pgt onerılmemış yada genetık test yapıldı mı sıze ? embıronun trızomı 13 cıkmasının sebebı arastırılmalıymış. benn normal yolla gebe kaldım 4. ay bebegımı kaybettım trızomı 13 den . ve yapılan araştırmalarda esımde transklasyon 13 14 kromozam tasıyıcılıgı cıktı ve pgt onerıldı . normal yolla yıne aynı sonucların olması yuksek ıhtımal dedıler bızde cesaret edemedık pgt denedık beklıoruz.Rabbim yüzümü güldürsün, ve isteyen herkese bızlere bebiş nasıp etsn saglıcakla kucagımıza alalım ınsş. o gunlerı gormek duasıyle...
Benim Dr 2 transferden sonra histeroskopi önerdi bende onu yaptıracağım
Buda olmazsa bizde pgt yaptırmayı düşünüyoruz
Bence histeroskopi yaptırmalısınız

yanlış kişi alıntılamışımmmm mesajım unutmabirgün e idi....

Bundan 2 tedavi öncesinde bize genetik testte yapılmıştı ve eşimde ve bende genetiksel bir problem bulunmamıştı.Bu merkezde nedense embriyoloji uzmanları hiçbir problem olmadığını bildirdiler ve transferi gerçekleştirdiler.8 adet embriyomuz oluşmuştu ve 3 tanesinin çok iyi diğerlerinin iyi olmadığı bildirilmişti.PGT gönderilmiş olsa dediğiniz gibi belki problemli dediklerinde sorun çıkmayacaktı ve tutacaktı.PGT nin maliyeti ne kadar arkadaşlar?Mahkemeye vereceğimi bildirmem üzerine bizleri yarın görüşmek için merkeze davet ettiler yarın her şeyi görüşeceğiz.Gerçekten İstanbul'u tüpbebek konusunda çok başarılı olarak görüyorlar ve doğru.Burda merkezler insanları deney tüpü gibi görüp sürekli tüpbebek deniyorlar ve sonuç negatif.Neden dolayı negatif olmadığı araştırılmadan yeniden tüpbebek deneniyor ama bu sefer doktorları dinlemeyeceğim ve araştırmasını yapacağım.

Ankara Tıp Fakültesinde rahim filmimde rahimde perde tespitine istinaden histereskopi yapılmıştı ve düzeltilmişti.Özel merkezlerde histereskopi yapılabilirmi?

Dün merkezimde görüşme randevum vardı arkadaşlar ve bugüne kadar yapmaları gereken testleri yeni tedavi için istediler ve çok canım sıkıldı doğrusu.Aynı merkezde daha önce 1 negatif tedavim vardı ve 2.tedavim öncesinde bu testleri istemeden tüpbebek yapmışlardı ve buda negatif olunca 3.tedavi öncesinde bunları yaptırmamı söylediler ve çok canım sıkıldı.İnsanlar bizleri kobay gibi kullanmaktalar.Sinirlendim ve doktora peki bu testleri neden 8000 tl harcadığım tedavimden önce yaptırmadınız dedim.Bu görüşmeye de çağırmazlardı ama dava açacağımı söyledikten sonra çağırdılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…