neler almalıyız, kaçar tane?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar, 28 haftalık hamileyim ve bebeğimin sadece beşiğini aldık eşimle. o da indirimdeydi kaçırmayalım dedik, indirimde olmasa onu bile almayacaktık desem yeridir.
kuzenim sağolsun 1 bebek battaniyesi ve 3 tulum hediye etti bize. ablam da 5li hastane çıkışı. geçen gün annem 2 tulum 1 atlet almış. kendime de pijama aldım hastanede giymek için. haa bi de ayakkabı almıştım erkek olacağını öğrendiğim gün :)
yani anlayacağınız hiçbirşeyi yok bebişimizin. nelerden kaç tane almalıyız diye sizlere sorayım dedim. hem kıyafet hem de kullanılacak eşya bakımından...
annem diyor daha erken, uğursuzluk derlermiş. nette gezdim doğum çantanızı 28. haftadan itibaren hazır bulundurun diyor. daha hazır değil bizim çantamız.

Valla ben bu uğursuzluktur, birşey almayın, daha erken diyenlerden bıktım usandım. Kimsenin dediğini de takmıyorum hiç kafama. Gönlüme göre ne istersem alıyorum. Kendime netten araştırdıklarımla bir liste yaptım, yavaş yavaş fiyat araştırıp, satın alıp listeden işaretliyorum. Son zamanlara sıkıştırmak istemedim, zaten bir günüm bir günüme uymuyor şimdiden, rahat zamanlarımda alayım dursun, bir tek büyük eşyaları kaldı bebeğimin, mobilyası, odası, halısı, bebek arabası, telsizi vs. Kalan bütün bakım malzemeleri ve giyimi tekstili hazır. Bundan sonra da bunları halledeceğiz, hiç sıkışmadan, acele etmeden, rahat rahat yaptım hepsini, iyiki de öyle yapmışım. Liste istersen aldıklarımın listesini hazırlayıp buraya ekleyebilirim.

ben şimdilik 5 uzun kollu body
3 askılı body
3 patikli don
7 çorap
2 zıbın takımı
2 mini khastane çıkışı(patikli alt üst şapka eldiven önlük)

aldım.yenidoğan ve 3 aya kadar.

:) benim 30. haftam ben beşiğini bile almadım. ne güzel size hediye gelmiş bari.
aslında iyice ağılaşmadan yapmak en iyisi çünkü sordan insan iyice yoruluyor ve fazla gezmek istemiyor. benimde bir an önce en azından hastane çantasını hazırlamam lazım önemli olan oymuş onu anladım geçen hafta.
bebek arabasını aldım ama. birtanede hastane çıkışı var. bu haftalarda eksiklerini bende tamamlayacağım artık.

Son düzenleme:
21.Haftamızdayız bunlar oğlumun hazırlıkları;
2 hastane çıkışımız (birini yengesi birini annanesi aldı)
10-12 tane tulum takımımız (annem)
2 örgü battaniyemiz(annem)
3 tane dikili kumaş battaniyemiz(annem)
1 tane penye battaniyemiz(annem)
1 tane pike takımımız(annem)
ahşap beşiğimiz(annem)
1 ayakkabımız( arkadaşım)
8 tane örgü yeleğimiz
çoraplarımız
dişliklerimiz
bebek odası süsümüz
oyuncak arabalarımız gamyoncuiremsu
bebek küvetimiz
ana kucağımız...
bunları aldık ben hiç birşey almadım daha bilmiyorumkismile

ben 18.3 günlük hamileyim buzamana kadar
2 paket hazır bez
zıbın takımı
dalin şampuan seti
iki tane tulum
iki tane sadece alt tulum
bir ayakkabı
4 tane çorap
bir tane yelek işledim
bunlar şimdilik benim hazırladıklarım annemler ve ablamlarımın yaptıkları hariç
bikaçgün sonrada hastane çıkışı ve battaniyesini alacağım

5 takım hastene cıkışı, battaniye,pike takımı,küveti,örgü battaniye ve 2 penye battaniye,örgü yelek hırka ikinci bebeğim beşik falan var. dahada almayı düşünmüyorum büyüdükçe giydirip almayı düşününüyorum.çabuk büyüyorlar.ama insan yinede dayanamıyor.

Benim aldıklarım ve hediye gelenler toplamı şunlar;

Vücut termometresi
Yenidoğan ıslak mendil
Kulak çubuğu
Bebek tırnak makası
Saç ve vücut şampuanı
Bebek sabunu
Bebek bakım kremi
Pişik kremi
Yüz bezi (kayınvalidem hacdan getirdi, kabe nin duvarına sürtmüş)
Yenidoğan Biberonu
Burun aspiratörü
Yenidoğan bezi
Alt değiştirme örtüsü (2 adet)
Çıngırak
Emzirme yastığı
Mikrodalga Sterilizatör
Küvet filesi
Fırça ve tarak seti
Başlıklı bebek havlusu (2 adet)
Hastane çıkış seti (2 adet)
Çıtçıtlı body (6 adet)
ıç zıbın (4 adet)
Fanila (2 adet)
Patikli Tulum (7 adet)
Pijama takım (4-5 takım var büyüklü küçüklü annem dikti)
Önlük (5 adet)
Yumuşak Çorap, patik (5 çift)
Eldiven (7 çift)
Mendil, ağız bezi (10 adet belkide fazlası annem dikti)
Bebek başlığı yada şapka (penye) (4 adet)
Kilotlu çorap (4 adet)
Dışarı çıkarken giydirmek için (1 adet kalın salopet+yelek takım, kot pantolon+hırka takım, 1 adet body hırka pantolon, saç bandı takım)
Yelek (çok sayıda annemin ördükleri)
Elbise askısı (9 adet)
Yorgan
Nevresim takımı
Yan yatırma yastığı
Battaniye (örgü,penye,kumaş dikim,peluş olarak 5 adet)
Takı yastığı
Bebek odası için saat ve süs
Oto-taşıma koltuğu
Sepet beşik

Eksik kalan alacaklarım da şunlar;

Bebek eşya çantası
Bebek arabası
Banyo küveti
1 hırka + 1 mont
Bebek odası mobilya (alcağımız mobilyanın içinde yatağı+uyku seti+cibinliği dahil)
Halı
Avize
Tül-perde
Oda termometresi
Kameralı bebefon telsiz
Beşik için dönence
Kapı süsü
Bebek şekeri ve sepeti
Bebek deterjan ve yumuşatıcı
Mevlüt elbisesi
Süt pompası

Ayrıca doğumda anne ve hastane için gerekenleri hiç eklemiyorum bile, onları son ay hallederim, bunun için de ayrı bir liste var.

bnde 34. hftamdayım çok şükür hemen hemen herşeyimiz hazır odasıda hazr sadece beşiği ana kucağı mevlüt takımı kaldı çok fazla kıyafet almadım şimdilik 27. haftadan sonra başladım almaya iyikide öle yapmışım çok ağırlaştım ve doktorum fazla hareket etme dedi erken doğum rıskı varda

kizlar haliniz vaktiniz varken alin bebislerinize gonlunuze gore.Ben bebegime cok az sey alabildim cunku 24.haftamda doktorum hamileligimin geri kalanini yatarak gecirmem gerektigni soyledi.Allah razi olsun annem ve ablam her seyi aldilar ve ben cok seviniyorum onlari gordukce ama yine de kendiniz secip almasi gibi degil ,o yuzden alin rahat zamanlarinizda zevkli zevkli.

Vücut termometresi
Yenidoğan ıslak mendil
Kulak çubuğu
Bebek tırnak makası
Saç ve vücut şampuanı
Bebek sabunu
Bebek bakım kremi
Pişik kremi
Yenidoğan Biberonu
Burun aspiratörü
Yenidoğan bezi
Çıngırak
Emzirme yastığı
Mikrodalga Sterilizatör
Küvet filesi
Fırça ve tarak seti
Çıtçıtlı body (6 adet)
İç zıbın (4 adet)
Fanila (2 adet)
Patikli Tulum (7 adet)
Önlük (5 adet)
Eldiven (7 çift)
Kilotlu çorap (4 adet)
Dışarı çıkarken giydirmek için (1 adet kalın salopet+yelek takım, kot pantolon+hırka takım, 1 adet body hırka pantolon, saç bandı takım)
Elbise askısı (9 adet)
Yorgan
Nevresim takımı
Yan yatırma yastığı
Takı yastığı
Oto-taşıma koltuğu
Sepet beşik

Bebek eşya çantası
Bebek arabası
Banyo küveti
1 hırka + 1 mont
Bebek odası mobilya (alcağımız mobilyanın içinde yatağı+uyku seti+cibinliği dahil)
Halı
Avize
Tül-perde
Oda termometresi
Kameralı bebefon telsiz
Beşik için dönence
Kapı süsü
Bebek şekeri ve sepeti
Mevlüt elbisesi
Süt pompası

Ayrıca doğumda anne ve hastane için gerekenleri hiç eklemiyorum bile, onları son ay hallederim, bunun için de ayrı bir liste var.

bu nasıl bir listedir böyle :(
benim bebişimin çok eksiği var o zaman yaa :(

21.Haftamızdayız bunlar oğlumun hazırlıkları;
2 hastane çıkışımız (birini yengesi birini annanesi aldı)
10-12 tane tulum takımımız (annem)
2 örgü battaniyemiz(annem)
3 tane dikili kumaş battaniyemiz(annem)
1 tane penye battaniyemiz(annem)
1 tane pike takımımız(annem)
ahşap beşiğimiz(annem)
1 ayakkabımız( arkadaşım)
8 tane örgü yeleğimiz
çoraplarımız
dişliklerimiz
bebek odası süsümüz
oyuncak arabalarımız gamyoncuiremsu
bebek küvetimiz
ana kucağımız...
bunları aldık ben hiç birşey almadım daha bilmiyorumkismile

bizde de ilk bebeğin eşyalarını kız annesi alır, annemi bekliyorum alması için :)
kadıncağız evini hazırlıyo bebek için, benim eve daha sıra gelmedi :)

:) benim 30. haftam ben beşiğini bile almadım. ne güzel size hediye gelmiş bari.
aslında iyice ağılaşmadan yapmak en iyisi çünkü sordan insan iyice yoruluyor ve fazla gezmek istemiyor. benimde bir an önce en azından hastane çantasını hazırlamam lazım önemli olan oymuş onu anladım geçen hafta.
bebek arabasını aldım ama. birtanede hastane çıkışı var. bu haftalarda eksiklerini bende tamamlayacağım artık.

hayrola, kötü birşey mi oldu geçen hafta?
ben en son hatta 6 aylık falan olunca bebek arabası almayı düşünürken siz ilk onu almışsınız :)

ben 18.3 günlük hamileyim buzamana kadar
2 paket hazır bez
zıbın takımı
dalin şampuan seti
iki tane tulum
iki tane sadece alt tulum
bir ayakkabı
4 tane çorap
bir tane yelek işledim
bunlar şimdilik benim hazırladıklarım annemler ve ablamlarımın yaptıkları hariç
bikaçgün sonrada hastane çıkışı ve battaniyesini alacağım

ben de markete gittikçe bezlerini alıp koyayım kenara diyorum ama sonra vazgeçiyorum olur da bebiş kilolu olur elimde kalır bezler diye.
bazen de şampuan setini alayım diyorum sonra vazgeçiyorum amaaaannn herşey bitti de bi bu mu eksik kaldı sanki, önce önemlileri al diyorum, şampuan setinden vazgeçiyorum.

kizlar haliniz vaktiniz varken alin bebislerinize gonlunuze gore.Ben bebegime cok az sey alabildim cunku 24.haftamda doktorum hamileligimin geri kalanini yatarak gecirmem gerektigni soyledi.Allah razi olsun annem ve ablam her seyi aldilar ve ben cok seviniyorum onlari gordukce ama yine de kendiniz secip almasi gibi degil ,o yuzden alin rahat zamanlarinizda zevkli zevkli.

çok geçmiş olsun sofika allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini.

Oooo maşallah hanımlar herkes herşeyi halletmiş nerdeyse, ben 25. haftamdayım daha bir çorap deseniz almadım.Hep onun bunun lafına baktım yok erken yok uğursuzluk bebek mağazalarının yakınından bile geçmemeye çalışıyorum.Dayanamam alırım diye ama artık bende almaya başlayacağım yavaş yavaş

kızlar bezi alıp stok yapmayın bittikçe alırsınız aynı boy almayın ne alırsanız çünkü çok hızlı büyüyolar ama şuda var küçükken çok fazla üst deyiştiriyosunuz kusuyolar altını açınca muhakkak bi kere size yada kendilerine yapıyolar:)emerken süt deyiyo vs vs ama şampuanını bebek yağını bol bol alabilirsiniz

Vücut termometresi
Yenidoğan ıslak mendil
Kulak çubuğu
Bebek tırnak makası
Saç ve vücut şampuanı
Bebek sabunu
Bebek bakım kremi
Pişik kremi
Yenidoğan Biberonu
Burun aspiratörü
Yenidoğan bezi
Çıngırak
Emzirme yastığı
Mikrodalga Sterilizatör
Küvet filesi
Fırça ve tarak seti
Çıtçıtlı body (6 adet)
İç zıbın (4 adet)
Fanila (2 adet)
Patikli Tulum (7 adet)
Önlük (5 adet)
Eldiven (7 çift)
Kilotlu çorap (4 adet)
Elbise askısı (9 adet)
Yorgan
Nevresim takımı
Yan yatırma yastığı
Takı yastığı
Oto-taşıma koltuğu
Sepet beşik

Bebek eşya çantası
Bebek arabası
Banyo küveti
1 hırka + 1 mont
Halı
Avize
Tül-perde
Oda termometresi
Kameralı bebefon telsiz
Beşik için dönence
Kapı süsü
Bebek şekeri ve sepeti
Mevlüt elbisesi
Süt pompası

hastane için gereken listeyi de yazar mısın bana?
ne kadar tuttu aldıkların?
ayy ben depresyona girdim şimdi senin aldıklarını okuyunca. oğlumun bişeyi yok yaaaa :(

uğursuzlukmu bilmem artık bende almamıştım tam alayım diye niyetlendiyim hafta hastaneye yattım doğum yaptım 28 haftalık bazen diyorum iyiki almamışım kızım kuvözde eve gelince onun eşyalarının olduğu komidine gidemedim bile örgü yelekler ağız bezleri falan hazırlamıştım rabbim korusun onu bize bağışladı tam tersini yaşayan ailelerde oldu

hayrola, kötü birşey mi oldu geçen hafta?
ben en son hatta 6 aylık falan olunca bebek arabası almayı düşünürken siz ilk onu almışsınız :)

bebek arabası biraz düşeşe geldi hemen aldım, ana kucağıda var. ana kucağı doğuduğu günden itibaren kullanılıyor. beşik konusunda kararsız kaldık eşim ufak bir beşik yeter diyor bense bebek odası yapmak istiyorum anlayacağın herşeyde kararsızız. ne almaya kalksam daha erken diyor. herkesin kaynanası der benim eşim diyor. çok anlayışlıdır çok iyiz, mutuluyz allaha şükür ama bu konuda anlaşamadık aslında ikimizde ısrarcı değiliz belki bütün sorun budur.

Back
X