• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neler yapmalı

• Konu Sahibi Konu Sahibi were
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

were

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
48
0
36
Ankara
merhabalar dün çok mutsuzum isimli başlıkla konu açmıştım sizde destek oldunuz teşekr ediyorum sizlerden tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum bir oğlum var bunun için devam dedim benim eşimi yola getirecek küçük tüyolara ihtiyacım var şuana kadar bunu başaramadım ailemle arasında kaldım 8 yıldır mutsuzluk yaşadım bu mutsuzluklar cinselligimizde etkiledi haliyle ben şuan kazanmak adına eşimin şuana kadarki yaşananlardan pişmanlığı için neler yapmalıyım

Dünkü konunuzda şimdi biraz göz gezdirdim. tavsiye edebileceğim bir kaç şey. Birincisi ailenizle aranızda ki gidip gelmeleri azaltın. her şey tadında güzeldir. Eşinizi bunun için zorlamayın. Eşinize asla ailenizi kötülemeyin ve çok övmeyin. Aynı şey aileniz içinde geçerli eşinizi onlara asla kötülemeyin ama övebilirsiniz. Ailenizde kendinize yakın hissettiğiniz birine eşinize değer vermedikleri için kendinizi değersiz hissettiğinizi söyleyebilirsiniz. Belki bu onları etkileyerek biraz kendilerine çeki düzen vermelerine olanak sağlar. İlk olarak eşinizle oturup sakince memnuniyetsizlik duyduğu şeyleri söylemesini isteyin. Daha sonra kendi memnuniyetsizliklerinizi güzel bir dille ifade edin. Lütfen ben senin memnuniyetsizlik duyduğun hareketlerden kaçınayım sende benimkilerden diye tatlı tatlı uyarın. Öfke anlarında mutlaka farklı mekanlara geçin, elinizi yüzünüzü yıkayın, su için, hava alın. Olayları fazla irdelemeyin. Bir şey hakkında tartışırsanız eğer tartışma kavgaya dönüyorsa susmayı tercih edin daha sonra tatlı bir dille tartışma hakkında ki yorumlarınızı kendisine yapın ama sadece bir defaya mahsus. Ve bundan sonra yaşadığınız olaylardan ders alıp ailenizle eşiniz arasında ki dengeyi kurabilmelisiniz. Şunuda unutmayın sizin ilk ailenizr birinci sırada olması gereken aileniz eşinizdir. Sonra kendi aileniz gelir..

eşimin savunduğu ve istediği bu oldu önce ben ve oğlun olmalı diye serzenişte bulundu yıllarca bende ailemde oldugu zaman mutlu olacağıma inandım hep ama bu olmadı şimdi aileme karşı tavırları bende hep öfke yarattı eşim olarak ona gereken ilgiyi göstermeme engel oldu bu öfke onun haklı oldugu birçok konuda vardı belkide bütün bu ndenler sevgimi gösterememektendikendimi sorguluyorunm çünkü hata tek taraflı olmuyor kendimi öfkemi bastırmak çözüm olan bunu başarmalıyım ama nasıl

eşimin savunduğu ve istediği bu oldu önce ben ve oğlun olmalı diye serzenişte bulundu yıllarca bende ailemde oldugu zaman mutlu olacağıma inandım hep ama bu olmadı şimdi aileme karşı tavırları bende hep öfke yarattı eşim olarak ona gereken ilgiyi göstermeme engel oldu bu öfke onun haklı oldugu birçok konuda vardı belkide bütün bu ndenler sevgimi gösterememektendikendimi sorguluyorunm çünkü hata tek taraflı olmuyor kendimi öfkemi bastırmak çözüm olan bunu başarmalıyım ama nasıl

Eşiniz haklı bir konuda serzenişte bulunmuş yıllarca. artık sizin bir yuvanız var ailenizi elbette seveceksiniz, terketmeyeceksiniz ama önceliğinizi bilmeniz gerekiyor. Kocanız evliliğinizde hep kendi ailesini ön planda tutsa siz ne düşünürdünüz. Hata elbette tek taraflı olmaz ama her zaman ilk başlatan daha hatalıdır. Şu durumda hata bakımından siz öndesiniz. evliliğininizin tadının tuzunun yerine gelmesini istiyorsanız artık öfke ve kininizden feragat etmeli yuvanız için bazı şeyleri sineye çekmelisiniz. Şimdi annenize dönün bakın kendi evliliği evi yuvasımı daha önemli ailesinin ki mi? Yani kendi annesi babası vs. mi? Kendinize yapılasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın diye ünlü bir deyim vardır. Ben yada başkası burda size bunu ne kadar anlatsa da siz bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece asla yardımcı olamayız. Bende ailemi severim ederim ama eşim herşeyin önündedir benim için. Benim artık herşeyim odur. Bişey yapacağım zaman artık ilk ona danışırım. Ve onunda bana aynı şekilde olmasını isterim. Eğer ailemi eşimin önünde tutsaydım bunu ondan bekleme hakkımda olmazdı ve onun ailesi benim ailem derken ortada bizim ikmize ait bir aile kalmazdı. Bilmem anlatabiliyor muyum? Başarmalıyım ama nasıl diye bir şey yok hedef belli izleyeceğiniz yol belli gerisi insanın iradesine bağlı. Bu yönde aile içi sorunların halledilemsi ile ilgili psikolojik açıdan bakan kitaplar vardır onlardan edinerek okuyabilirsiniz. Mutlu aile kuralları adı altında mevcut kaynaklardan yararlana bilirsiniz.

tavsiye istiyorsan verelim.öncelikle şunu söylemek istiyorum sizin aileniz siz eşiniz ve oğlunuz bunu unutmuşsunuz yada hiç öyle düşünmemişsiniz.anna babanızı daha az ziyaret edin.eşiizin oraya gitme konusunda baskıcı olmayın adam istemiyorsa gitmesin.şimdi gelelim evde neler yapabileceğinize.eşinizin gelmesine yakın süslenin makyajınızı yapın bu onun hoşuna gidecektir bunu onun için yaptığınızı anlayacaktır.daha sakin ve sabırlı olmaya çalışın.cinsel hayatınızı da siz kendiniz canlandıracaksınız.biraz da sevgili olmayı deneyin.dışarı çıkıp birlikte vakit geçirin.eşinize onu sevdiğini söylemeyi de ihmal etmeyin.umarım herşey yoluna girer.size mutluluklar.

Back
X