• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nerden başlıyacağım yol gösterin

greathopes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
269
18
96
Adana
doğduktan 2 bucuk ay sonra kalp yetmezliğinden oğlumu kaybettim.oğluma yaşarken kromozom testi yapıldı temizçıktı.sindaktili ,ASD,PDA ve koroner sinüs genişliği vardı.öldükten sonra genetik uzmanı bebeğin dosyasını inceledi sadece.hiçbir sendroma oturtamadı hastalığı.o yüzden bundan sonrası için de net konuşamıyor,bize test de uygulamadı.bizi perinataloga yönlendirdi ancak onlar da hamileleikten sonra yardımcı olabiliyor.sizce önceden bir test yapılamazmı ne yapmalıyız nereye yönlendirisiniz?

Merhaba öncelikle allah sabır versin demek isterim. Herhangi bir genetik hastalık adı konulamadığı için genetik danışmanışmanlığın çok anlamı olmaybilir. Size öenrildiği gibi araştırma hastaneleri ya da üniversitelerde perinatologlar tarafından gebeliğinizin takibi yeterli olacaktır. önceden ortaya koyacak bir veri yok maalesef. Sevgiler.

doğduktan 2 bucuk ay sonra kalp yetmezliğinden oğlumu kaybettim.oğluma yaşarken kromozom testi yapıldı temizçıktı.sindaktili ,asd,pda ve koroner sinüs genişliği vardı.öldükten sonra genetik uzmanı bebeğin dosyasını inceledi sadece.hiçbir sendroma oturtamadı hastalığı.o yüzden bundan sonrası için de net konuşamıyor,bize test de uygulamadı.bizi perinataloga yönlendirdi ancak onlar da hamileleikten sonra yardımcı olabiliyor.sizce önceden bir test yapılamazmı ne yapmalıyız nereye yönlendirisiniz?

hocam merhaba ben 3 yıllık evliyim hiç gebelik oluşmadı,hsg hormon vs testler yapıldı her şey normal çıktı eşimde de bir sorun yok ve doktorum bana yumurta tembelliği teşhisi koydu puregon 300 le fazlasıyla yumurta oluşumu sağlandı laparoskopi ve 1 başarısız aşılamamda oldu 2.aşılamaya geçmeden size bir konu hakkında danışmak istedim genetik tanı testleri diye bir şey varmış gerek tüp bebek olsun gerek aşılama olsun öncelikle bu testin yapılması gerekiyormuş bu durumu doktoruma da soramadım işine karışmış olmaktan çekindim sizce bu testi şimdi mi yaptırmalıyım,şimdiden teşekkürler

Merhaba geçirdiğiniz süreçte şu an için genetik test istemek mantıklı değil. Bilinen bir genetik anomali riski var ise ya da 2-3 kez başarısız tüp bebk denemelri sonrasında, gebelik kayıplarının ardından bu testler düzenlenebilir. Ancak sizin çin erken. Sevgiler. Bolşans.

hocam merhaba ben 3 yıllık evliyim hiç gebelik oluşmadı,hsg hormon vs testler yapıldı her şey normal çıktı eşimde de bir sorun yok ve doktorum bana yumurta tembelliği teşhisi koydu puregon 300 le fazlasıyla yumurta oluşumu sağlandı laparoskopi ve 1 başarısız aşılamamda oldu 2.aşılamaya geçmeden size bir konu hakkında danışmak istedim genetik tanı testleri diye bir şey varmış gerek tüp bebek olsun gerek aşılama olsun öncelikle bu testin yapılması gerekiyormuş bu durumu doktoruma da soramadım işine karışmış olmaktan çekindim sizce bu testi şimdi mi yaptırmalıyım,şimdiden teşekkürler

doktor Hanım merhaba,
1 (missed abortus) 6 haftalık sonrası yapılan tahlillerimde ;

Protein C : 69,1
Protein S : 105,5
Anti Thrombin 3 : 25,2 mg/dl
Prothrombin : Negatif
C677T : Negatif
A1298C : Hemozigot Mutant
Faktor V Leiden : Pozitif, Heterozigot Mutant

sonuçları elde edildi. Doktorum clexan 0,4 hergün 1 adet kullanmamı başka birşeye gerek olmadığını söyledi. diğer bir doktor ise beraberinde 100mg coraspin de kullanmamı söylüyor. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Ben hastalarıma sizin gibi bir sonuç ve kayıp durumu var ise hep aspirin ve kan sulandırıcı iğnelereden öneriyorum. Sevgiler.

doktor hanım merhaba,
1 (missed abortus) 6 haftalık sonrası yapılan tahlillerimde ;

protein c : 69,1
protein s : 105,5
anti thrombin 3 : 25,2 mg/dl
prothrombin : Negatif
c677t : Negatif
a1298c : Hemozigot mutant
faktor v leiden : Pozitif, heterozigot mutant

sonuçları elde edildi. Doktorum clexan 0,4 hergün 1 adet kullanmamı başka birşeye gerek olmadığını söyledi. Diğer bir doktor ise beraberinde 100mg coraspin de kullanmamı söylüyor. Sizce ne yapmalıyım? şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Doktor Hanım...
Nolur bana yardım edin...12 haftalık hamileyim. dün sabaha karşı bacağımda müthiş bir ağrı ile uyandım. kalktım zor zahmet üstüne basamıyorum o derece! telaşlandım tabi,kendi doktoruma gittik hemen bi bebeğe bakalım dedi. maşallah bebeğim gayet iyiydi... sonra bana ağrı kesici iğne yaptı ismi dikloron... o an aklıma gelmedi ve yaptırdım... akşamdan beride acaba iğnenin bebeğime zararı olmuşmudur diye üzülüyorum. sizce bi zararı olurmu?

Merhaba gebeliğiniz 12. Hafta organ gelişimi tamamlandığı için kullnılan iğnenin zararı olmaz. Sevgiler.

merhaba doktor hanım...
Nolur bana yardım edin...12 haftalık hamileyim. Dün sabaha karşı bacağımda müthiş bir ağrı ile uyandım. Kalktım zor zahmet üstüne basamıyorum o derece! Telaşlandım tabi,kendi doktoruma gittik hemen bi bebeğe bakalım dedi. Maşallah bebeğim gayet iyiydi... Sonra bana ağrı kesici iğne yaptı ismi dikloron... O an aklıma gelmedi ve yaptırdım... Akşamdan beride acaba iğnenin bebeğime zararı olmuşmudur diye üzülüyorum. Sizce bi zararı olurmu?

Back
X