Nerden geldi bu korku?

Herkese iyi geceler.pa hastasıyım. Bazı şeyleri kendi kendime aşıyorum.Fakat son günlerde yeni bir fobi oluştu bende ve cok etkiliyor yaşantımızda.

Boğaz koprulerinden geçmek. Geçmeye korkuyorum.Aklıma türlü türlü senaryolar geliyor.Ya geçerken köprü yıkılır sa ya denize düşersek diye.Düşünürken bile içim bir tuhaf oluyor.

Ailemin fertlerinden en yakınlarım karşı yakada olduğu için mecbur kullanmam gerek.Misal yarın gidicem ya kaç gün öncesinden stres basıyor.

Beni rahatlatacak,belki bu korkumu aşmama yardimci yorumu olan olur diye yazmak istedim.
ayy ben nelerden korkuyorum köprüye geçmek bir tarafa otobüse bile binemezdim korkudan ama benim korkum kaza vs. değil ya otobüsten inemezsem ya nefes alamazsam ya durak harici inmeye kalkaram şoför durmazsa sınavlarda ya saaten önce yaparsam salmazlarsa sanki bir alana tıkalı kalıp ordan hiç çıkamıcakmışım gibi tuhaf tuhaf şeyler.ben tedavi oldum sonra kendi kendime müzik dinledim mesela otobüsdeyken yada nette dolandım yada kitap okudum hep beynimi oyalaya oyalaya yendim çok şükür basit gibi görünür ama gerçekten zordur bunları yaşamak.

Bence psikolojik destek almalısın..Burdan sana kimse yardımcı olamaz.

Geçmiş olsun , telkinde bulun kendine.korkularının üzerine git derler ya köprüden geç sık sık.
İnançlı biri iseniz şayet, doğum, evlilik ölüm gibi temel olaylarda kaderinizin önüne geçemeyeceğinizi kendinize sık sık tekrar etseniz.
Korkularınız ne ile başladı ki? Kaynağını bulsanız sanki daha kolay yenersiniz .
Gidiyorum korkularımin üstüne aslında ama gidene kadar neler çekiyorum bilsen. Kendimi sakinlestirmeye çalışıyorum evet dualarla da okuyorum.Bir sürü kişisel gelişim psikoloji kitabı okuyorum ama yok olmuyor.Yani bir süre oluyor sonra hop başka birşey çıkıyor.
Neyle başladı derken söyle ,bekarken çok hareketli cesur bir kızdım. Yani çoğu insanın cesaret edemediği şeyleri yapardım. Sonra bi işe girdim muhasebe bürosu biraz sakin bir isti.Galiba o dönem başladı birde annem rahatsizlanmisti o dönem. Sonra bir aksam eve giderken otobüste fenalık geldi boğulacak gibi oldum indim.sonra eve giremedim.kapalı yerlerde bogulacakmisim gibi oluyordu.hemen gittik Dr a panik bozukluk 6 ay ilaç kullandım geçti. Sonra evlendim doğumdan sonra gene başladı. Ama bu defa farklı şeylerden etkileniyordum.öyle işte bir dönem geçiyor. Sonra en ufak bir streste üzüntüde tekrarliyör.

Bence psikolojik destek almalısın..Burdan sana kimse yardımcı olamaz.
Tabi ki alıyorum. Sadece benimle aynı şeyi yaşayan insanlar varsa nasıl basediyorlar,belki onların uyguladığı bi yöntem bende de faydali olur diye sormak istedim.

Benimki panik atak değil maalesef bakın pa ya bile maalesef diyecek kadar...
Ama hiç korkmuyorum yassdiklarimdan hemde hiç çünkü vesvese lerim olduğunu biliyorum normalde imkansız olduğunu biliyorum
Ne güzel inşallah sizde kurtulursunuz vesveselerinizden.

Back
X