Nerede yanlış yapıyorum? Doğal ebeveynlik?

janejune

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
668
1.268
113
45
Forumda anneler bebeğine uyku eğitimi verdiğini, odasını ayırdığını, tüm gece uyuduğunu vs yazıyor. Bense bunları duydukça kendimi öyle beceriksiz ve suçlu hissediyorum ki... Oğlum (4 buçuk ay) hep kucagımda uyumak istiyor. Annem "Bak pişman olacaksın bırak yatağına" diye beni yiyor. Geceleri yatağında yatıyor ama 3-4 saatte bir kalkıp meme istiyor. Bu normal mi? Çünkü onu yatağında ağlamaya terk etmek istemiyorum eğitmek adına. Attechment parenting( doğal ebeveynlik) ekolünü takip eden var mı? Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

4 buçuk aylik bebeğin gece meme istemesi normal tabiki.. uyuyunca yatağına biraktiginizda uyaniyormu? Birde yatağı sizin odanizda değilmi ayri oda için çok erken bence..

4 buçuk aylik bebeğin gece meme istemesi normal tabiki.. uyuyunca yatağına biraktiginizda uyaniyormu? Birde yatağı sizin odanizda değilmi ayri oda için çok erken bence..
Gündüz yatağa bırakınca uyanıyor ama gece uyanmıyor. Bir stil geliştirmiş anlıyor. Yatağı tabii ki benim yanımda- yan yatak. Bence de erken ama ebeveynler hayatlarına bir konfor bir düzen oturtmuşlar, biz hala çok zorlanıyoruz. Bebekten başka hiçbir şey yok hayatımda. Ha bazen tuvalet ve banyo.

Ama annesi daha 4.5 aylık.
Çok küçük çok minik ve sana muhtaç.
Bebeği bu aylarda olan anneler nerde düzen oturtmuşlar sallamasınlar.
Koynunda uyut doya doya öpüp kokla.
Aranızdaki güvenli bağlanma ancak böyle sağlanır çünkü.
Benim bebeklerim doğal akışında büyüdüler.
Biri 9 biri 4 yaşında şuan ve daha yeni yeni kurallar girdi hayatımıza.
3 yaşından önce tuvalet ve uyku eğitimi veremedim onlara mesela.
Kabul etmediler , hazır değillerdi bende zorlamadım.
1.5 yaşına kadar koynumda uyuttum hep.
Sessiz odaların soğuk yataklarında bir başına bırakamadım.
Ve asla yanlış yaptığımı düşünmüyorum.
Vicdanının sesini dinle güzel anne.
O sana en doğru yolu gösterecektir.

Kimsenin bebeği gece boyunca uyumuyor bence. İlk 2 yıl uykusuzluk oluyor. Diş çıkartacak, hastalanacak, yeni yeni yürümeye başlayınca beşiğin kenarlarını tutunup kalkacak falan... Hep başa döneceksin. Hele 4- 5 aylık civarındaysa ve sadece anne sütü alıyorsa acıkıp uyanması normal. Benimkiler de öyleydi. Hem havalar da sıcak, biz rahat rahat uyuyamıyoruz...
Bir de benim oğlan sırt üstü uyumayı sevmediği için kendini kendini döndürmeye çalışırken uyanıyordu. 10. aydan sonra yüzüstü yatırdım. Ancak öyle 5 saatlik blok uykusu oldu gece. Valla her bebek farklı, sen çocuğunu gözlemle.
Bekle düzeliyor canım. Koynunda sev yatır. Büyüyünce bebekliğini özleyeceksin.

bazen çocuğun ağlamasına izin vermek çocuk için yapılan en iyi şeydir, orantılı olacak şekilde yatakta onu tek yatırmak bence iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…