Nerede yaşamalıyım?

SueFawley

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
48
94
38
Merhaba KK nın güzel kadınları
6 yıllık üniversite hayatım bitti ve artık bazı kararlar almam gerekiyor ve kafam karışık.Bu 6 yılın 4 yılı yalnız yasadım başkentimizde.
Acele etmemek adına iyice düşünüyorum neredeyse 2 aydır.Başlıyorum anlatmaya.
Bu 2 ayda anladım ki sanırım ailemle yaşamak beni mutsuz edecek.Ailem aslinda bana çok karisan kısıtlayan insanlar değiller.Ama işte bilmiyorum öğrenci evimde kendi düzenim, kendi hayatim olunca buraya geldikten sonra hersey batar oldu.Bir de yaş ilerledikçe beklentileri,duygusalliklari tavan oldu.Emrivaki olaylari da çoktur ki hiç sevmem.Tüm akrabalar burada.Herkes hersey hakkinda konusmayi,yorum yapmayi,birbirinin hayatina karismayi pek seviyor.Mahalle baskisina direncliyimdir,pek kimin ne düşündüğünü umursamam ama yine de sinir bozuyor bazi seyler.Ayrica bu şehri de sevmiyorum.

Beni küçüklükten beri İstanbul'da yaşamak hep cezbetmisti.Şimdi niyetim o yönde.Orda yaşayayim diyorum.İşimi orda arayayim.Ama hep olumsuz konusuyorlar gerek çevrem gerek arkadaslarim.Yok tek basina gecinemezsin,tek nasil yapacaksin,pisman olursun,şu kadar saat yol çekersin vs. vs.
Ee bu kadar kötü bir yer ise neden giden dönmüyor onu da anlamiyorum.Kimseden orada yaşamak hakkinda sağlikli birsey öğrenemedim.Gidersem tek yaşayacağim muhtemelen.
Şimdi sorum tek basina,yeni bir sayfa açıp,kimseyi tanimadan bir yerden başlayanlar varsa bana tecrübelerini anlatabilirler mi?Çevremde bu konuda beni anlayacak bile kimse yok açikcasi.Biri birsey desin istiyorum.Bir sekilde karar vermemde,önümü görmemde fayda sağlayacak birseyler.
Hep istediğim bu şehre gözümü karartip gitmeli miyim.Gercekten gidince pisman olur muyum.Olursam dönüş de sıkıntılı olacak çünkü.Yoksa nispeten daha küçük ayni zamanda sosyal şehirlerimizden birini mi düşünmeliyim.Yada bunlarin hiçbirini yapmayip ailemle yaşayip 1 2 yil birikim yapip kendi işimi mi açmaliyim.Kafam karisik.Tecrübeli kadinlarimizin görüşlerine ihtiyacim var.Şimdiden cevaplayan herkese tesekkürler.

Meslek ne en önemli soru bu. Zira İstanbul da yasamak için tek bir ihtiyaç var. O da para. Çünkü kiralar yüksek geriye kalan hiçbir dey sorun degil bence

Gidip pişman olursan geri dönersin. Ama şimdi gitmezsen, düzenini başka yerde kurduktan sonra tekrar kolay kolay gidemezsin. İçinde ukde kalır.

Git ve dene derim.

Diş hekimiyseniz tecrübeniz varsa iyi para kazanabilirsiniz. Ama anladığım kadarıyla yeni mezunsunuz ve bir uzmanlık alanınız yok. Bu durumda yeterli para kazanabilir misiniz bilemiyorum. Sizin meslekte tecrübe çok önemli çünkü. Kendinizi ispatladiginizda iyi para kazanırsınız. Dediğim gibi iyi para kazanabileceginiz bi is bulursanız istanbul mükemmel bir yer. Kesinlikle tavsiye ederim. Tek.mesele bu yani
Ve bence herkes hayatinin bir doneminde orda yasamali

Ben univ. bitirdikten birkac ay sonra istanbula atanmistim. Ailemle aramiz cok iyi olmasina ragmen bireysel bir insanim. Evden 18 yasinda univ. icin bir ayrildim. 13 yil oldu. Tatilden tatile aileme giderim. Onlar bana gelir. istanbul otogarina tek basima indigimde hic bir yer bilmiyordum. Sadece okuldan bir arkadasim orada yasiyordu. Bana birkac gun kucak actilar. Sag olsunlar. Sonra evime yerlestim. duzenimi kurdum. Her asamasinda yalnizdim. Kimse destek olmadigindan degil. Sadece ihtiyac duymadim. Ise basladim. Sonra esimle tanıştım. Hala buradayim. Mutluyum. Insallah siz de benim gibi hep iyi insanlarla karşılaşırsınız.

Ne güzel...Allah mutluluğunuzu arttırsın.Dediğiniz gibi olur inşallah

Şu an bulunduğunuz yerdeyken,İstanbul’da iş ayarlayıp gitme ihtimaliniz nedir?İstanbul’u çok seviyorum ama İstanbul’da hayatın çok zor ve pahalı olduğunu da itiraf etmeliyim.Ola ki iş bulmanız uzun sürdü,geçinme planınız var mı?

Ben istanbulda buyudum..
Ailem orda..
İstanbul guzel oldugu kadar bi o kadar yorucu.
eve istedigin vakitte gidemezsin trafigi dert.
Yazlari nem sicak bunaltici ama vazgecilmez bi sehir tabiki..farkli bi buyusu var.
yaklasik 2 yildir doguda sakin bi ilcede yasiyorum.
ilk defa boyle bi tecrubem oldu asla yasayamam diyordum.
atama sebebi ile tabi yerlestik.
buradaki sakinligi guveni gorunce istanbulda yasama istegim cok azaldi.
tabi bi bebegim var benim.
kucuk yerde daha guvenli daha saglikli daha az tehlikede buyuyor.
o yuzden dogu gorevi bitince sakin bir ilceye yine yerlesiriz diyoruz akdeniz veya egede.
beklentiler.
İcinizde kalmasindansa yinede deneyin.
insallah sansiniz acik olur

dogdugumdan beri burdayim istanbuldayim. severim de baska sehirler sıkıcı gelir yasanmaz gelir. ama gercekten son 5-6 yıldır hic zevk almıyorum burda olmaktan..ailem burda olmasa yada esim de gidelim dese yani bir bahanem olsa giderim baska sehre.

istanbul hep kalabalikti ama son yillarda asiri kalabalik. hem yurticinden cok gelen oluyor hem malum mülteci olarak gelenler baska ulkerlerden gelenler turistler araplar vs derken...

trafiksiz saat yok gibi nerdeyse. oglen vakti bile trafik. otobusler vs genelde kalabalik. bir avm ye gidiyorsunuz yine ayni sekilde.

ama sizin meslek icin burda kendinizi daha cok gelistirebilirsiniz belki bilemiyorum.

benim deprem fobim de var. sizin yerinizde olsam bursa falan gibi yakin cevre bir ilde calisip ara ara gezmeye gelirim :)

depremi ve kalabaligi olmasa tabi istanbul hersekilde acik ara tercih sebebi. asla sıkılinmaz bence. her zaman yapacak bir sey gezecek bir yer bulunuyor. ben istanbulun ucra bir yerindeyim sayilir. merkeze gitmesem bile yine bir dunya sey var cevremde. en kötü bir sahile bile gidip hava alabiliyorsunuz.

Ankarada 3 ay kaldim. bir daha firsat olmaz gezeyim istedim. yerli olan arkadaslara da sordum yok gezecek yer bulamadik pek.

Eğer gitmeye karar verirsem burdan iş ayarlayıp giderim.İş net olmadan gitmem pek mümkün değil maalesef

Ankara'da güzel bir ünv de uzmanlığı yapıp orada iş arayın derim.
Istanbul hem çok kalabalık hem çok Pahalı.
Ipini koparan buraya geliyor.
Mesleğiniz de güzelmiş. Uzmanlık yapıp kendinize muayenehane açın bence Ankara'da.

Eğer gitmeye karar verirsem burdan iş ayarlayıp giderim.İş net olmadan gitmem pek mümkün değil maalesef
O halde ben oyumu iş aramaya İstanbul’dan başlamanız yönünde kullanıyorum,evet pahalı evet kalabalık evet pek çok kötü özelliği var ama tuhaf bir büyüsü var.Dilerim gönlünüzce olur herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…