nereden başlamalı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi komar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

komar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
314
9
118
Ankara
arkadaşlar bir süredir bebek istiyoruz ama olmuyor ,birsürü şeyden burası sayesinde haberdar oldum.hormon tahlillerimi yaptırdım ve değerlerim normal çıktı.ahm ye ise henüz baktıramadım.herkes o kadar çok şey yaşamış ve yazmış ki ,kendimi hiçbirşey bilmiyor gibi hissettim.bizim yaş olarak kaybedecek pek zamanımız yok telaşım bundan.üstelik çok kısıtlı imkanları olan bir şehirdeyiz. ancak bayram sonrası izmir için bir süre imkanım var.yani sonrasında tedavi olsam bile o da uzaklık açısından çok zorlayıcı olacak.ben bir an önce bir sıkıntı var mı öğrenmeliyim değil mi?şimdi nerden başlayacağım?nereye gideceğim?ne yapacağım?önce ahm ve sperm ölçümü mü yapılmalı?aynı zamanda vajinal ultrason ya da rahim filmi mi çekilmeli?
ben buraları okuyunca hem birşey bilmediğimi farkedip korktum,hem de çok panikledim.çok olumsuz doktor tecrübeleri de olmuş çünkü.o kadar çok karıştım ki,lütfen nasıl bir yol izleyeceğim hakkında yardımcı olun.

Acele ediyorsanız devlet hastanesine bakmayın hiç. Özele gidin. 1 sene deneyip denemediğinizi sorar. 1sene sonrası kısırlık diyorlar. Ilk önce vajinal ultrasonla bakar. Herhangi bir kist veya enfeksiyon varsa önce bunların tedavisine başlar. Bu sırada vakit kaybetmemek için eşinize spermiogram testi yaptırın. Bir sorun varsa onunda tedavisi bir yandan sürsün. Vakit kaybı olmasın. Sizin yumurtalıkların rahmin durumuna göre belirlenir yapılacaklar. Yumurta gelişmiyorsa geliştirici ilaç verir falan. Rahim filmide tedavi sonrası ilk denemede bebek olmazsa o zaman çekilir. Ama istersen hemende çekilebilir. Maliyetli biraz bence bi deneme sonrası çektirin. Belki hemen olacak bebek. Dediğim gibi önce bakması lazım teşhisi koymak için. Ona göre tedavi yapılır. Rabbim en kısa zamanda hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah :KK68:

Bir özel muayenehane bulun. Siz ve eşiniz beraber gişen anlatın durumunuzu. Yardımcı olacaklardır, sizde yumurta gelişimine bakılır ve eşinizin değerlerine, herşey normalse diğer tedavilere geçilir.
Bu işte tüccar gibi doktor çok dikkatli olun.

arkadaşlar bir süredir bebek istiyoruz ama olmuyor ,birsürü şeyden burası sayesinde haberdar oldum.hormon tahlillerimi yaptırdım ve değerlerim normal çıktı.ahm ye ise henüz baktıramadım.herkes o kadar çok şey yaşamış ve yazmış ki ,kendimi hiçbirşey bilmiyor gibi hissettim.bizim yaş olarak kaybedecek pek zamanımız yok telaşım bundan.üstelik çok kısıtlı imkanları olan bir şehirdeyiz. ancak bayram sonrası izmir için bir süre imkanım var.yani sonrasında tedavi olsam bile o da uzaklık açısından çok zorlayıcı olacak.ben bir an önce bir sıkıntı var mı öğrenmeliyim değil mi?şimdi nerden başlayacağım?nereye gideceğim?ne yapacağım?önce ahm ve sperm ölçümü mü yapılmalı?aynı zamanda vajinal ultrason ya da rahim filmi mi çekilmeli?
ben buraları okuyunca hem birşey bilmediğimi farkedip korktum,hem de çok panikledim.çok olumsuz doktor tecrübeleri de olmuş çünkü.o kadar çok karıştım ki,lütfen nasıl bir yol izleyeceğim hakkında yardımcı olun.
komarım beni hatırladın mı canım??? seni merak ettim nerdedir diye ararken konunu buldum, telaşlanma stres yapma,inan stres yaptığında da tutmuyor, ben ilk geçen sene ki kaybımda Allah verirse verecek diye düşünerek akışına bıraktım ilk ay yada 2. aydı emin değilim, ilk ay stres yaptım, 2. ay boşverdim oldu diye hatırlıyorum.ama bak şimdi aylardır istiyorum ama yaş itibariyle zamanım yok diye stres yapıyorum. rahat olmamız lazım öncelikle, sonrasında tabi ki gerekli testlere imkanın varsa git,kan pıhtılaşma testide yaptır trombofili pıhtılaşma testi dersin, fakültede bedava ama tabi iki bebek kaybı olursa yapıyorlar, dr um yönlendirdi dersin sen.Allah isteyen kimseye aratmasın, hayırlı sağlıklı evlatlar versin komarım.

Back
X